Kommer en lägereld att hålla ormar borta?

Ljus vacker brasa på natten, camping.

Att hålla tillräckligt avstånd mellan dig och en oönskad orm är definitivt en prioritet när du kopplar bort! Men hur kan du hålla dessa reptiler på avstånd?

Ormar attraheras av värme, men undvik rök så att de kan närma sig en rökfri eld. Ormar undviker dock platser med mycket mänsklig aktivitet och kommer inte att närma sig en camping om de inte letar efter mat. De flesta ormar som finns på campingplatser är ofarliga, men giftiga ormar kan vara föremål för djurskydd.

Att vara nära naturen genom att campa kan vara ett bra sätt att stressa ner och göra nya prioriteringar! Däremot kan du vara lite för nära naturen, och alldeles för nära några giftiga huggtänder. Finns det ett säkert sätt att hålla reptilbesökare borta?

Hur ormar reagerar på eld

Ormar är kallblodiga. Detta innebär att kroppstemperaturen beror på deras miljö. Du kanske har sett ormar sola sig i solen för att värma sig tidigare.

Slangar gör samma sak i kallare temperaturer. Detta leder till att ormar söker värmekällor i sin miljö under kallt väder. Värmekällan kan vara en fläck av solljus, en varm bil eller en trevlig, rostig lägereld. Ormar kan närma sig elden och försöka använda den för att värma upp, precis som människor är. Tyvärr är det mycket mindre benägna att bjuda ormar till en s’more-stek.

Ormar kanske gillar eld, men som alla djur gillar de inte röken. En rökig eld kan hålla ormar borta när de försöker undvika röken, men en torrare, renare eld kan faktiskt dra in dem. området till att börja med, så börja inte röka ännu. Det finns mer pålitliga sätt att hålla ormar borta från ditt utrymme.

  Bästa trollingdjup för att fånga Kokanee

Varför ormar reagerar på eld

Ptyas mucosa, allmänt känd som den östra råttormen, indisk råttorm, en vanlig art av colubrid orm som finns i delar av Syd- och Sydostasien. Isolerad på vit bakgrund.

Ormar kan upptäcka värme med hjälp av groporgan, som finns i ormens ansikte och bildar en värmebild i ormens hjärna. Denna förmåga är viktig för ormen av flera skäl.

Bytet är stort, ormar kan hitta sitt byte genom att lokalisera värmen som produceras av en mus eller sork. Förutom att de behöver äta, förlitar sig ormar på värmen i sin miljö för att hålla sig varma. När ormar och andra reptiler blir kalla rör de sig långsammare, och om de blir tillräckligt kalla kan de sluta röra sig helt tills de blir varma igen. För att fortsätta röra på sig och jaga bytesdjur måste ormar hålla sig varma.

Termisk avkänning är mycket viktig för att hålla ormen på sina metaforiska fötter. Denna värmeavkänning kan hjälpa ormen att fånga sitt varma byte eller hitta din eld. En orm kommer dock inte att närma sig din eld för att skrämma dig! De letar helt enkelt efter ett bra ställe att sola sig på och njuta av värmen, eller att hitta byten.

Ormar är också kända för att gömma sig i högar av oförbränd ved, eftersom dessa områden förser dem med massor av fina små gömställen och ofta innehåller byte för reptilen. Rök, å andra sidan, kan vara farlig för alla djur, och ormar är inget undantag. Den skadliga röken kan förhindra att ormen får viktigt syre, så ormen kommer att ge en bred båge till källan till den röken.

Rök är dock inte ett säkert sätt att hålla ormar borta, så om huggtänder är ett bekymmer för dig, vill du prova en annan taktik.

  Kan jag gå i jeans?

Sätt att undvika ormar när du campar

Ett av de bästa sätten att hålla ormar och andra djur på avstånd är att se till att du aldrig lämnar mat bakom dig när du campar! Mat lockar till sig oönskade följeslagare som möss och fåglar. Ormar kan komma över för att äta de skadedjur du har attraherat, så håll allt rent och matfritt!

Du måste också se till att du inte ger ormarna något att gömma sig eller ta skydd under. Din campingplats kommer att behöva röjas och du kommer att behöva förvara högar av föremål som ved under längre perioder. Ormar är vanligtvis inte aggressiva och gillar att gömma sig, så se till att du inte ger dem en chans.

När du väljer en campingplats, håll utkik efter ormhål. Detta var deras hem innan det var din semester, så inkräkta inte på deras utrymme. Om du fortfarande är orolig kan du använda ormavstötande medel för att hålla dessa reptiler på avstånd.

Om en orm invaderar din campingplats, få inte panik. Du är för stor för en orm att äta, så de vill inte ha något med dig att göra. Om ormen inte är giftig kan du välja att låta den vara ifred tills den glider iväg. Om du tror att ormen är giftig eller aggressiv, ring djurkontroll för att få den borttagen. Försök inte hantera en orm på egen hand, du kan göra mer skada än nytta.

Fördelarna med en lägereld

Glada internationella vänner bakar marshmallow på pinnar och pratar i skogen, campar tillsammans

Även om det inte är ett idiotsäkert ormavvisande, finns det några anledningar att hålla igång en lägereld. Att tända eld gör förmodligen din närvaro känd i området, och de flesta djur kommer att undvika människor.

  Bästa fiskespön för barn på Walmart (som kommer att vara lätt att använda!)

Rök kan hålla oönskade besökare som flugor borta, och du kan använda en lägereld för att bränna biologiskt nedbrytbart avfall som papper, växtskräp och gammal mat. Att kasta mat i en eld kan vara säkrare än att lämna det i en papperskorg, eftersom djur kan försöka ta sig ner i papperskorgen och få ut maten.

Det kan ge värme, ljus och hjälpa dig att stressa ner! Bränning, enligt en studie, sänker till och med blodtrycket och hjälpa dig att slappna av och känna dig lugnare. Se till att du bara gräver ner din eld på en plats förberedd för den, där den inte kan brinna okontrollerat. Det kommer att driva ut ormarna, men det kommer att driva ut dig med det.

Lägereldar är inte bara praktiska, utan också roliga att ha när du campar! De är vackra och ger en fantastisk plats för alla att mysa och umgås tillsammans! Låt inte ormar förstöra ditt campingnöje, naturen ska respekteras, men det kan också vara väldigt roligt!