Kan vem som helst köra husbil?

Husbilar erbjuder ett hus på hjul som gör att du kan resa och campa över hela landet. De är billigare än en husbil, och du kan ha otaliga äventyr utan att behöva ett tält eller en ryggsäck. De är dock något större än din vanliga bil eller pickup, och därför lite mer utmanande att använda.

Så, kan vem som helst köra husbil? Ja och nej. Tekniskt sett kan vem som helst köra de flesta husbilar i USA. Vissa stater har dock minimiålder, och vissa uthyrningsföretag kräver att förare är 21 år gamla. Vanligtvis kräver alla fordon under 26 000 pund inget speciellt körkort även om detta kan variera mellan staterna.

För det mesta är det säkert att säga att vem som helst kan köra husbil. Innan du köper eller hyr din första, låt oss granska några förslag nedan för att hjälpa dig komma igång.

Restriktioner för skåpbilar och husbilar

Beroende på vilken stad, delstat och land du hyr eller köper en skåpbil i kan du hitta vissa begränsningar. Att kontrollera lokala bestämmelser är det bästa sättet att gå tillväga innan du köper eller hyr en husbil.

Det bör noteras att husbilar också har lagrestriktioner. Till exempel kräver ett par stater en CDL om du vill köra ett fordon över 26 000 pund. Dessutom kräver några andra stater en CDL för campare längre än 45 fot. Allt beror på var du bor och var du tänker köra husbilen eller husbilen.

Klass B-licenser krävs enligt Kaliforniens lag om du vill använda en husbil över 40 fot. Du kommer också att upptäcka att några andra stater, som Illinois, Wisconsin och North Carolina, har viktbegränsningar som också kräver en klass B-licens. Invånare i Illinois behöver en speciell licens för fordon så låga som 16 000 pund, vilket är ett av de lägsta kraven i landet.

Slutligen kräver stater som New York och Michigan att du har ett särskilt ”R”-godkännande för specifika husbilar och husbilar. Michigans lag säger att du behöver brevet om du bogserar något bakom din husbil eller husbil. New York kräver ”R” om den totala vikten (inklusive dina föremål som förvaras inuti) överstiger 26 000 pund.

  Vilket är bättre: en husbil eller en teardrop husbil?

Förutom det finns det inte många lagar som hindrar människor från att köra husbil. Du måste naturligtvis följa åldersbegränsningarna, men de gäller alla fordon. Om den höga vikten av att köra en husbil får dig att känna dig lite orolig, fortsätt till nästa avsnitt för en handfull användbara tips.

Van Camping Life Tips: Vet du vad bruttoviktsbetyg (GVWR) betyder? Detta används för att beskriva totalvikten på din husbil inklusive innehåll och passagerare.

Andra inlägg av intresse

  • Blir husbilar stulna? En guide för att förhindra stöld
  • Varför är husbilar så dyra?
  • Ram ProMaster vs. Mercedes-Benz Sprinter: Vilket är rätt för dig?

Körtips för nya husbilsförare

Låt inte den höga vikten på en husbil skrämma dig. Vissa av dem kan överstiga 10 000 pund, men du bör inte vara orolig. Eftersom de ofta kommer med kraftfulla motorer (V8 eller V10) har du allt du behöver för att accelerera och hålla dig uppdaterad.

Men det finns utan tvekan en inlärningskurva om du aldrig har kört ett stort fordon. Den närmaste jämförelsen är en vanlig passagerar- eller lastbil. Du kan också jämföra det med känslan av att köra en stor pickup. Om du någonsin har kört en flyttbil eller en semi-lastbil har du inga problem alls.

Här är de sex viktiga tipsen att tänka på när du kör en stor husbil:

Skaffa bubbelspeglar att lägga till sidospeglarna på din husbil. Du måste kunna se en bredare vinkel, vilket är precis vad dessa extra speglar lägger till. Placera dem på botten eller toppen av den bortre sidan av speglarna. Till exempel, förarsidans bubbelspegel ska vara uppe till vänster, medan passagerarbubbelspegeln ska vara uppe till höger.

Lämna alltid extra utrymme när du svänger ett hörn, kör in på en parkeringsplats eller parkerar husbilen. Längden, bredden och höjden kräver alla extra utrymme. Försök att starta en sväng när hörnet är längst fram på husbilens bakdäck. Denna praxis ger dig tillräckligt med utrymme för att vända dig säkert eller parkera utan att hacka på trottoaren.

  Hur man gör hemmagjord glamping (med tips och tricks)

The slow lane är din nya bästa vän. Det finns en anledning till att de flesta husbilar och husbilar inte hänger i snabbfilen. Även om du är utrustad med stora motorer måste du fortfarande trycka hårdare för att få upp farten. När du måste sakta ner accelererar alla andra redan igen. Vänj dig vid att cruisa runt 55 på motorvägen.

Du måste också gå in på snabbmatsrestauranger och andra ställen som har lågt hängande överdrag. Genomkörningen är alltid rolig och snabb, men du vill inte skrapa taket på din husbil för en hamburgare. Håll utkik efter överfarter, broar och tunnlar.

Lämna lämpligt utrymme mellan din skåpbil och fordonet framför dig. Eftersom ditt fordon är något större och tyngre än en bil tar det längre tid att sakta ner och stanna eller ännu värre, och du kanske inte ens kan stanna i tid.

En bra tumregel är att ha en buffertzon på minst 3 sekunder mellan ditt fordon och fordonet framför dig. Om väglaget är mindre än det ideala eller på natten, öka buffertzonen till 4-5 sekunder. Kom ihåg att din förmåga att stanna i tid kommer att påverkas av din hastighet och väglag, så följ inte för nära.

Vi har också ett inlägg, ”Kan en passagerare sova i en husbil i rörelse?” som ger dig mer information om du funderar på att köpa eller hyra en husbil.

Glöm inte!

Husbilar är väldigt lika på många sätt andra fordon, men annars är de en helt annan ras. De flesta bilar har inte badrum, sängar, handfat, kylskåp eller spisar. Innan du startar husbilen, gör en snabb dubbelkoll för att säkra allt på plats.

För att göra det ännu enklare för dig själv, tänk på att köpa skåpsbegränsningar och ett lås till kylen. Det sista du vill ska inträffa är att allt flyger ut när du bromsar. Om du går in i en tunnel eller ett utökat avstängt område när du kör, stäng av alla propantankar i ditt fordon.

  Kan du bära två baslager?

Tyvärr finns det inte mycket du kan göra för att förhindra att sängkläderna rör sig lite. Du kanske hittar en kudde på golvet, men om du inte överskrider hastighetsgränsen och gör skarpa svängar bör allt annat stanna på plats.

Om du har fläktar, solpaneler eller andra föremål ovanpå husbilen, tänk på dem när du parkerar under träd. De är alla hållbara, men du bör inte låta dem bli repade och ständigt repade. Försök att hitta en parkeringsplats som är ute i det fria. Det kan vara lättare för dig att parkera på baksidan av parkeringsområden eftersom det är mindre trafik att hantera.

Som ett sista förslag, om du kör med husdjur, skaffa dem en låda. När din katt eller hund står i ett fordon i rörelse kan de skadas. Oavsett om du svänger eller slår i bromsen är deras leder och muskler inte gjorda för att motstå kraften. De kan få blåmärken eller ha felplacerade armbågar och vrister utan låda.

Här är ett alternativ för en resa med mjuka sidor hundlåda för att hålla ditt husdjur säkert när du är på vägen.

Slutgiltiga tankar

I allmänhet kan nästan vem som helst köra en husbil. Oavsett vilket skulle det vara bäst om du alltid kontrollerar lokala lagar, begränsningar och krav för att köra husbil. Eftersom husbilar inte överstiger viktgränsen på 26 000 pund, bör det inte finnas några särskilda krav på körkort som krävs i de flesta områden.

Här är en lista över de viktigaste tipsen från det här inlägget:

  • Lämna alltid mer utrymme när du vänder eller parkerar en husbil.
  • Kontrollera vikten, längden och passagerarlagarna i din stad och delstat.
  • Glöm inte höjden, längden och bredden på ditt fordon när du kör i trånga utrymmen.

Van camping är ett spännande sätt att utforska landet, låt dig inte skrämmas av storleken och obekantheten med att köra en husbil. Ge dig själv tid att vänja dig vid att köra ett obekant fordon, följ trafiklagarna och du borde inte ha några problem alls.