Kan vandringskängor användas i snön?

Jag gillar att gå i snön. Världen är mer magisk när det finns snö och is överallt. Men då återstår frågan om man ska använda snö eller vandringskängor.

Vandringsstövlar kan bäras i snön om de är vattentäta, men vandringskängor kan vara fel val. Att gå i snön kräver grepp och stöd och det är inte alla vandringskängor som erbjuder detta. Om någon ska bära vandringskängor beror på aktiviteten som utförs.

Jag besökte många forum och samlade in den allmänna åsikten om för- och nackdelar med att använda vandringskängor i snön. Detta bör hjälpa dig att fatta ett mer välgrundat beslut om huruvida dina stövlar är rätt för ditt nästa utomhusäventyr. Läs vidare för att lära dig om skillnaderna mellan vandring och snösko.

Stöd

Kängor har mycket stöd. De är gjorda för att stödja dig när du försöker klättra på svåråtkomliga platser. Därför kan det vara en fördel att bära vandringskängor om du går i områden där du behöver mycket fotledsstöd.

En annan fördel med extra stöd är att de höga anklarna kan hålla snö ur din känga. Har du någonsin fått snö i stövlarna? Är det inte det värsta? Jag hatar att ha snö i mina snöskor. Så fort snön kommer in i din stövel blir dina strumpor blöta, vilket är det mest obehagliga.

Snö i stövlarna kan faktiskt vara farligt om du är ute för länge. Det kalla vattnet som trycks mot dina fötter i minusgrader kan orsaka köldskador. Frysning kan orsaka permanent skada på dina fötter.

Att bära vandringskängor kan därför skydda dig mer än att bära vanliga snöskor.

  Tips för en nybörjarlöpare

Vattenskada

Du bör se till att dina vandringskängor är vattentäta. Många typer av vandringskängor är inte vattentäta. Om dina vandringskängor inte är vattentäta kommer du att skada dem och du kommer inte längre att kunna använda dem. (Källa)

Se till att de är vattentäta och inte bara vattentäta. Vattentäta stövlar skiljer sig mycket från vattentäta stövlar. Vattentåliga stövlar tål en viss vattennivå, men någon gång ger de vika under trycket och läcker igenom och förstör dina stövlar.

Vattentäta stövlar, å andra sidan, är formulerade för att motstå alla nivåer av vattentryck och hjälper dig att få en mer njutbar vinterupplevelse.

Alla snökängor förväntas motstå intensiva nivåer av vattenmättnad. Snowboots är gjorda för att ligga i snö som smälter när du kliver i dem. Därför kan du säkert bära dina snökängor utomhus.

Vikt

När du vandrar vill du ha skor som inte håller dig tillbaka. Snowboots är vanligtvis väldigt tunga. Detta eftersom de är framtagna för att hålla dig varm i snön.

Vandringsstövlar finns i många olika vikter, men i genomsnitt är de lättare än snöskor. Detta kan vara bra för promenader.

Observera att dina vandringskängor inte är lättare eftersom de inte är vattentäta. Om det är lättare, bara för att de inte är isolerade, kan du skapa din egen isolering med massor av strumpor.

Jag vandrade i snön iklädd tre lager luddiga strumpor, som var ännu lättare än isoleringen jag hade på mina snöstövlar. Men om du tillhandahåller din egen isolering, se till att du har packat ett extra par strumpor. Du vill inte få köldskador.

  Är en Honda Generator värt det? Varför jag valde 2200i

Dragning

Det mest pinsamma ögonblicket i mitt liv var när jag bestämde mig för att ta en promenad i snön med några vänner. Det var två timmars bilresa till berget vi ville bestiga. Jag tog ut det första paret stövlar ur min garderob och kollade inte att de hade bra grepp.

När vi kom till den första lilla backen började jag halka. Jag kunde inte ta mig över den första svåra backen eftersom min känga inte hade något grepp. Mina vänner skulle inte gå vidare utan mig, så vi gick alla tillbaka hem utan att komma särskilt långt på vår promenad.

De flesta snökängor är gjorda för att ha ett visst grepp på snön. Vandringsstövlar är inte gjorda på det sättet, så kontrollera att dina vandringskängor har bra grepp innan du använder dem för att klättra i isig terräng. Om du inte gör det kanske du har en pinsam historia som matchar min.

andningsförmåga

En sak jag hatar med snökängor är att de är de mest obekväma stövlarna någonsin. De är väldigt andningsbara. Dina fötter känns instängda i lager och lager av isolering och vikt.

En fördel med vandringskängor är att de andas mycket bättre än snöskor. De är gjorda för att bäras under långa perioder och för att göra mycket tungt arbete. Därför är det viktigt att du inte känner dig belastad av dina fötter.

Därför är en trevlig del av att använda vandringskängor att de andas mycket mer, vilket kan vara en fördel. Det kan vara mer uppmuntrande att gå i snön när du vet att du inte behöver ta på dig dina obekväma snöskor.

  Är timmerstugor svala i sommarvärmen?

Tänk dock på att de aspekter som hindrar snöskon från att andas skyddar dina fötter från att frysa. Var därför mycket uppmärksam på dina fötter när du tar på dig vandringskängor för mer andningsförmåga.

Isolering

Vandringsskor är kallare. De flesta använder vandringskängor på sommaren, vilket betyder att folk vill att deras stövlar ska vara luftigare. De vill inte att deras fötter ska svettas.

Företag som tillverkar stövlar förväntar sig att folk bär snökängor i kylan, så de känner inte behovet av att se till att vandringskängor är isolerade. Om du lätt får kalla fötter när du går ut i snön kanske inte vandringskängor är rätt val för dig.

Snowboots har alla ett isolerande lager för att hålla dina fötter varma. Detta kan vara väldigt viktigt när man går, för om fötterna blir för kalla blir det svårare att gå. Det kan också orsaka köldskador, vilket kan skada vävnaderna på dina fötter.