Kan UTV:er plattsläpas?

För det mesta, såvida inte den sida vid sida har modifierats, kan UTV:er inte plattsläpas. För att platt bogsering ska kunna göras måste UTV:n göras gatulaglig. Det är ovanligt att en sida vid sida är gatulaglig direkt från återförsäljaren.

Med sommaren över oss och hösten snart på väg är det en bra tid att komma ut med vänner och familj och njuta av naturen. Det är en ännu bättre tid att ta ut det gamla sida vid sida och rida lite spår också.

Men om du är den genomsnittliga personen som inte bor på en ranch, gård eller flera tunnland egendom, så har du förmodligen inte spår i närheten, och du kan inte bara köra din sida vid sida till närmaste spår.

Plus även om du kunde, kommer du troligen inte att vilja lägga några onödiga mil/timmar på ditt fordon eller slita på dina däck. Så om så är fallet kommer du att vilja sluta bogsera din sida vid sida till spåret/platsen som du vill åka till.

Det finns många bra sätt att bogsera din sida vid sida, det finns också många dåliga sätt att göra det på. Det populäraste sättet att bogsera saker är genom platt bogsering, men det kan du inte göra med en UTV av olika anledningar.

Så innan du går ut och rycker din lastbil sida vid sida och låter den skjuta ut en bakruta, spränga bakluckan eller får fordonet att bryta remmarna och välta ut på vägen. gå igenom några do’s and dont’s för att bogsera din UTV så att du kan garantera en säker resa för dig och din sida vid sida.

Varför kan du inte platt släpa UTV?

Vanligtvis när du platt bogser ett fordon, är det fordonet registrerat hos BMV, har en gatulaglig registreringsskylt och har alla andra nödvändiga föremål, som krävs av din särskilda stat, för att göra en sida vid sida gata laglig.

Så det första kravet för platt bogsering är till att börja med att se till att det är gatulagligt, men bara för att det är gatulagligt betyder det inte att du kommer att vilja platt bogsera fordonet.

Lager sida vid sida med lagerdäck som Maxxis Bighorn-däck, Coyote-däck och andra ”off-road”, ”smutsliknande” däck är inte gatulagliga och gör det därför olagligt att platt bogsera din sida vid sida -sida.

  Hur fungerar en hastighetsmätare för jetski? Är det korrekt?

För att till och med kunna platt bogsera din sida vid sida, måste du ha DOT-däck eller landsvägsdäck utrustade på din sida vid sida. Landvägsdäck är mycket annorlunda än dina vanliga terrängdäck som följer med din UTV.

Terrängdäck är inte bara inte DOT, utan de är också vanligtvis väldigt mjuka. De har bättre grepp i smuts, men det tjocka trampet som finns på dem gör dem inte effektiva på trottoaren.

Om du skulle platt släpa din UTV med dess vanliga däck, skulle de börja brinna upp på trottoaren efter att ha åkt 70 miles per timme eller så för en 100-mils resa. Det kan sluta med att du når din destination bra, men du skulle inte köra din UTV på smälta däck, det är säkert.

En annan anledning till att du inte ska platt bogsera din sida vid sida är att inriktningen inte skulle vara rätt för det. För det mesta när du platt bogser ett fordon som en jeep, sedan, etc måste du se till att ratten är låst och att du använder en dragkrok för att säkerställa att fordonet inte svajar medan det bogseras.

Side-by-side har verkligen inte dessa dragkrokalternativ och för att ens börja dra en sida-vid-sida skulle du behöva justera din inriktning några grader eller så för att den ska kunna bogseras. När du väl har nått din destination måste du justera om fordonets inriktning till dess fabriksinställning så att du kan njuta av stigarna.

Du skulle behöva upprepa den processen överallt när du bestämmer dig för att åka hem. Så det är bara inte en särskilt effektiv sak att göra bara för att få din UTV till en annan plats.

Lång historia kort, du kan inte släpa din lager UTV lagligt till att börja med, och även om du gick igenom processen med att skaffa slitstarka däck, fixa inriktningen och göra fordonsgatan laglig, är det en snabbare och bättre användning av din tid att bara köpa en trailer istället.

Taktfulla tips att bogsera

Så förhoppningsvis har jag vid det här laget avskräckt dig från att försöka plattsläpa din UTV. Snälla du. Gör det inte. Det kommer inte att sluta bra för dig i slutändan. Men oavsett behöver du få din sida vid sida till destinationen så här är några tips om hur du bogserar ditt fordon korrekt.

  6 saker du behöver veta om reseförsäkring

Lär känna ditt fordon

Innan du börjar bogsera ditt fordon någonstans, bör du känna till fordonet som du planerar att använda för att bogsera din UTV. Jag skulle rekommendera att du använder en SUV eller en lastbil eftersom det är större, kraftfullare fordon som har vridmoment och dragkapacitet för att transportera större föremål.

Varje SUV och lastbil är dock olika, så du kommer att vilja konsultera ditt fordons manual för att se vad bogserbetyget är för den modellen. Om manualen av någon anledning inte anger dess dragklassificering, eller om du har tappat bort manualen helt, kan du gå online för att trailerliv och det kommer att ge dig många av bogserbetygen för fordon 2019.

Om du behöver äldre betyg för äldre modellfordon, har släpvagnslivssidan en manual för det också.

Lär känna din trailer

Nästa sak som du kommer att vilja veta lite om är vilken typ av släpvagn som du ska använda för att dra din sida vid sida. Det finns massor av släpvagnar att välja mellan och att hitta den rätta är absolut nödvändigt för en smidig bogserupplevelse.

Även om det inte krävs, är det trevligt att ha en trailer som är speciellt gjord för ATV/UTV. Dessa är vanligtvis släpvagnar som har däck lägre till marken vilket gör det lättare att få fordonet på och av släpet.

När du väljer en släpvagn, se till att den är tillräckligt lång och bred nog att innehålla vilken typ och hur många som helst sida vid sida som du planerar att ta med dig. Om du behöver mäta din UTV för att vara säker, gör det då.

Oavsett om du har en UTV-specifik släpvagn eller inte, kommer du att behöva ramper. Jag rekommenderar att ha ramper som har en viktgräns på minst 1 000 pund. Allt mindre än det och du kommer sannolikt att knäppa rampen från vikten av UTV:n.

En annan sak som du kommer att vilja vara medveten om är hur många axlar din släpvagn har på sig och om den har en broms på alla eller några av axlarna.

Axlarna har mycket att göra med viktfördelning och stabilitet vid bogsering. De flesta enaxlade släpvagnar kommer att fungera bra, även om åkturen troligen kommer att vara lite studsig.

  Behöver barn ett fiskekort i Kalifornien?

Dubbelaxlade släpvagnar är att föredra eftersom de nästan alltid har bromsar på sig, de ger en mycket smidigare och stabilare körning och de har vanligtvis högre bärförmåga.

Ljus, kedjor och lastning

Med vilken släp som helst vill du försäkra dig om att släpvagnen är säkert fastsatt på fordonet och att UTV:n är laddad och nedknäppt ordentligt i släpet.

Det är obligatoriskt att släpvagnar har säkerhetskedjor, du bör se till att korsa dem och göra ett X när du kopplar dem till dragfordonet.

När det gäller släpvagnsljusen har de flesta nyare lastbilar under det senaste decenniet ett eluttag vid släpet som du kan koppla till släpet för att fungera bromsljusen på släpet.

När du lastar din UTV på släpet, se till att den är väl placerad och att fordonets vikt är välbalanserad, utan att ha för mycket vikt på vardera sidan av släpet.

När du låser din UTV på släpet, se till att använda remmar som är tillräckligt långa, samt tjocka och hållbara nog att hålla fordonet på plats. Spärrremmar skulle vara den bästa metoden, se till att använda sådana som har tillräckligt hög styrka och är tillräckligt breda för att säkra UTV:n.

Vanligtvis har en släpvagn olika fästpunkter där du kan fästa remmarna i. Om din släpvagn inte har sådana måste du hitta ett säkert ställe att knyta av remmarna för att säkerställa att de inte är lösa och att fordonet inte är benäget att växla eller röra sig under bogseringsprocessen.

Var smart och säker

Men du bestämmer dig för att transportera din UTV, vara smart och vara säker. Jag skulle aldrig rekommendera att släpa din UTV bak i en lastbils säng, oavsett om den får plats eller inte.

Det finns för många faror och förpliktelser i att göra det. Du kan skada din lastbil, krossa en bakruta eller krossa bakluckan. Dessutom är det mindre sannolikt att fordonet är ordentligt säkrat och en dålig gupp på vägen kan få den sida vid sida att flyga nerför vägen.

Gör den forskning som krävs för att få rätt släpvagn för det jobbspecifika för dig, och se till att allt är ordentligt fastsatt innan du går ut på vägen.

Jag hoppas att den här artikeln var till hjälp och njut av att gå på spåren!