Kan trådbundna säkerhetskameror hackas?

Med det ökande beroendet av teknik är det ingen överraskning att hemsäkerhetskameror har blivit extremt populära de senaste åren, tack vare deras förmåga att avskräcka inbrottstjuvar och ge sinnesfrid. Men är dessa kameror så säkra som vi tror? Kan trådbundna säkerhetskameror hackas?

Någon kan hacka dina trådbundna säkerhetskameror. Om en hackare har fysisk tillgång till kameran kan de ansluta den till sin dator och komma åt videoflödet. Dessutom, om du länkar kameran till ett osäkert nätverk kan hackaren få åtkomst till kameran på distans.

Våra trådbundna säkerhetskameror är till för att skydda oss själva, våra nära och kära och våra ägodelar. Tyvärr kan de äventyra vår säkerhet om någon hackar sig in i systemet. Läs vidare för att utforska riskerna med att ha en hackad säkerhetskamera – och hur du förhindrar att det händer.

Det är möjligt att hacka en kabelansluten kamera – men det är svårt

I den digitala teknikens tidevarv är det ingen överraskning att någon till och med kan hacka våra säkerhetskameror. Även om trådlösa kameror är mer mottagliga för hackning, är trådbundna kameror inte immuna.

Trots att någon kan hacka sig in i en trådbunden säkerhetskamera, är det mycket mer utmanande än att hacka sig in i en trådlös kamera. Det beror på att en kabelansluten kamera är fysiskt ansluten till nätverket, vilket gör det svårare för hackare att komma åt den på distans.

En hacker kan dock få fjärråtkomst till nätverket när kameran är ansluten till ett osäkrat Wi-Fi-nätverk eller genom en sårbarhet i kamerans programvara. När de har tillgång till nätverket kan de se liveflödet från kameran eller till och med inaktivera det helt.

Ändå, om du ansluter din kamera till en mobil enhet eller dator, kanske en hackare kan se liveflödet eller inspelade bilder om de har tillgång till den enheten. Vidare kan de fysiskt manipulera kameran för att inaktivera eller få nätverksåtkomst.

Riskerna med att ha en hackad säkerhetskamera

Nu när du vet att någon kan hacka dina trådbundna säkerhetskameror kanske du undrar vilka risker som följer med en hackad kamera. Här är några av riskerna:

En hackare kan använda din kamera för att spionera på dig

En av de mest oroande riskerna med att ha en hackad säkerhetskamera är att en hackare kan använda den för att spionera på dig. De kunde titta på dina rörelser och till och med lyssna på konversationer du har i ditt hem.

Se även  Blender vs Mixer (skillnader och 9 vanliga användningsområden)

Dessutom, om du har en babymonitor eller nanny-kamera, kan en hackare också få tillgång till det och använda det för att spionera på ditt barn. Denna potential är särskilt skrämmande eftersom hackaren kan vara i ett annat land, och du skulle aldrig veta.

Du kan utsätta dina barn och husdjur för risker

Om en hackare har tillgång till dina säkerhetsbilder kan de använda den informationen för att skada dina barn eller husdjur. Dessutom kan hackaren använda dina säkerhetsbilder för att förfölja dig eller någon i din familj.

Till exempel kan de titta på vad du kommer och går för att lära sig ditt schema. Det kan vara riskabelt eftersom de då skulle veta när du inte är hemma och kan rikta ditt hem för ett inbrott.

Inbrottstjuvar kan rikta in sig på ditt hem

Som jag nämnde, om en hacker vet när du inte är hemma, kan de rikta ditt hem för inbrott. Dessutom, om du har smarta hemenheter anslutna till din säkerhetskamera, kan en hackare potentiellt använda dessa enheter till få inträde i ditt hem.

Till exempel kan hackaren låsa upp dörren och gå direkt in om du har ett smart lås. Eller, om du har en garageportöppnare, kan de öppna garageporten och köra direkt in. Hur som helst är det lätt för en tjuv att ta sig loss med dina värdesaker när du inte är hemma.

Förhindra din säkerhetskamera från att hackas

Nu när du vet riskerna med att ha en hackad säkerhetskamera, kanske du undrar hur du kan förhindra att det händer. Här är några tips:

Använd starka lösenord

Att använda starka lösenord är ett av de bästa sätten att förhindra att din säkerhetskamera hackas. Det kommer att göra det mycket svårare för hackare att komma åt din kamera.

Använd en kombination av bokstäver, siffror och specialtecken i ditt lösenord.

Och använd inte samma lösenord för alla dina enheter. Om en hackare får tillgång till en av dina enheter har de tillgång till dem alla om du använder samma lösenord.

Håll din programvara uppdaterad

Ett annat sätt att förhindra att din säkerhetskamera hackas är att hålla din programvara uppdaterad. På så sätt har du senaste säkerhetsfunktionerna och patchar, som kan hjälpa till att förhindra hackning.

Dessutom kommer många tillverkare av säkerhetskameror att släppa uppdateringar som svar på nyligen upptäckta sårbarheter. Så det är viktigt att installera dessa uppdateringar så snart de är tillgängliga.

Se även  Standard mikrovågseffekt (det bästa watttalet för ditt hem)

Ta fysiska säkerhetsåtgärder

Förutom att vidta säkerhetsåtgärder på din kamera bör du också vidta fysiska säkerhetsåtgärder. Till exempel bör du förvara din kamera i en säker plats där någon inte lätt kan manipulera dem.

Det borde du också inspektera din kamera regelbundet för att säkerställa att den inte är fysiskt skadad – eller om någon har stört systemet.

Här är en sammanfattning av några av de bästa fysiska säkerhetsåtgärderna du kan vidta:

 • Förvara din kamera på en säker plats.
 • Inspektera din kamera regelbundet.
 • Använd manipuleringssäkra skruvar.
 • Använd fysiska barriärer som lås och burar.

Använd ett VPN för att skydda dina säkerhetskameror

Ett annat sätt att skydda din säkerhetskamera från att bli hackad är att använda en VPN. Ett VPN, eller virtuellt privat nätverk, krypterar din anslutningvilket gör det mycket svårare för hackare att fånga upp din data.

Så om du använder din säkerhetskamera i ett offentligt Wi-Fi-nätverk, anslut till ett VPN först. På så sätt kan du vara säker på att din data är säker och säker.

Tips för att välja säkra kameror

När du väljer en säkerhetskamera finns det flera saker du bör tänka på för att välja en säker. Här är några tips:

Köp från en ansedd tillverkare

En av de viktigaste sakerna att titta efter när du väljer en säkerhetskamera är att den är från en ansedd tillverkare. På så sätt kan du vara säker på att kameran är tillräckligt testad och uppfyller höga säkerhetsstandarder.

Här är några tips för att hitta en ansedd tillverkare:

 • Kontrollera om det finns oberoende säkerhetscertifieringar: Ett utmärkt sätt att avgöra om en tillverkare tar säkerhet på allvar är om deras produkter har oberoende säkerhetscertifieringar. Till exempel är många säkerhetskameror certifierade av UL (Underwriters Laboratories).
 • Kontrollera om det finns en historik över säkerhetsbrister: Du bör också kontrollera om tillverkaren har en historia av säkerhetsbrister. För att göra det kan du söka efter tillverkarens namn på US-CERT webbplats. Om du ser några resultat betyder det att tillverkaren har haft säkerhetsproblem tidigare.
 • Läs recensioner online: Ett annat sätt att få en uppfattning om en tillverkares rykte är att läsa recensioner online. Du kan hitta recensioner av säkerhetskameror på sajter som Amazon och Best Buy.
 • Leta efter en garanti eller garanti: En tillverkare som står bakom sina produkter kommer sannolikt att tillverka en viss produkt. Så leta efter en produktgaranti eller garanti när du väljer en säkerhetskamera.
Se även  Kan propantankar frysa och explodera?

Leta efter end-to-end-kryptering

När du väljer en säkerhetskamera bör du också leta efter en som erbjuder end-to-end-kryptering. Det betyder att du har krypterad data från det ögonblick det fångas av kameran tills det når din visningsenhet. På så sätt, även om en hackare lyckas fånga upp din data, kommer de inte att kunna se den.

Inte alla säkerhetskameror erbjuder end-to-end-kryptering, så se till att kontrollera innan du köper.

Välj en kamera med tvåfaktorsautentisering

En annan säkerhetsfunktion att leta efter i en säkerhetskamera är tvåfaktorsautentisering. Denna säkerhetsfunktion innebär att du behöver två delar av information för att komma åt din kamera: ditt användarnamn och lösenord och en engångskod som genereras av en autentiseringsapp.

Tvåfaktorsautentisering gör det mycket svårare för hackare att komma åt din kamera, så det är en viktig säkerhetsfunktion.

Välj kameror med fysiska säkerhetsfunktioner

När du väljer en säkerhetskamera, välj en med fysiska säkerhetsfunktioner. På så sätt kan du vara säker på att kameran inte lätt kan manipuleras av en hackare.

Några fysiska säkerhetsfunktioner att leta efter inkluderar:

 • En Kensington-låsplats: Detta är en liten plats som du kan använda för att fästa din kamera vid en möbel eller annat föremål.
 • En manipuleringssäker design: Vissa kameradesigner är utmanande att öppna, vilket gör det svårare för hackare att manipulera dem.
 • En väderbeständig design: Om du använder din kamera utomhus, välj en som är väderbeständig. På så sätt kommer den att klara väder och vind.

Jag rekommenderar detta ZOSI 1080P Hybrid 4-i-1 2,0 MP CCTV-kamera. Den har en vattentät design, vilket gör den idealisk för utomhusbruk. Dessutom erbjuder den mörkerseende och en OSD-meny som låter dig anpassa din tittarupplevelse.

Poängen

Trådbundna säkerhetskameror är inte immuna mot hacking. Hackare kan få tillgång till din kamera om de har fysisk tillgång till den eller om de fångar upp dina data under överföringen.

Det finns dock några saker du kan göra för att göra din kamera säkrare, till exempel:

 • Se till att köpa från en ansedd tillverkare.
 • Leta efter en kamera med end-to-end-kryptering.
 • Välj en kamera med tvåfaktorsautentisering.
 • Välj en kamera med fysiska säkerhetsfunktioner, till exempel ett Kensington-lås.

Genom att följa dessa tips kan du se till att din kamera är så säker som möjligt.

Lämna en kommentar