Kan Tiny Homes användas för kommersiella kontorsutrymmen?

En vän till mig öppnade nyligen ett företag och undrar om hennes husbil på 450 kvadratmeter kan användas som kontor. Jag har forskat lite i ämnet, och jag tror att du kan tycka att det är intressant.

Kan ditt lilla hem fungera som ett kommersiellt kontor? De skattemässiga fördelarna med små hem tenderar att locka sparsamma entreprenörer som förutser affärstillväxt. Med de rätta tillstånden och regulatoriska boenden bör du kunna omvandla ditt lilla hem till den typiska arbetsytan.

Små hem i stället för stora företagstorn är svåra att slå. De är perfekta för spirande organisationer när det gäller underhålls- och ägarkostnader. Men kommersiella byggregler är ofta strikta och knepiga att navigera. Fortsätt läsa för att lära dig allt om små kontorsutrymmen och om de passar ditt företag eller inte.

Tiny Homes som kontorsutrymme

Tiny house-rörelsen började som ett arkitektoniskt och sociologiskt korståg till förmån för ett enkelt boende. Ett litet hem är egentligen inte bundet av några konkreta dimensionsregler, utan varje konsoliderad boyta under 500 kvadratmeter är generellt i linje med denna samtida, minimalistiska drivkraft.

Inte alla skaffar ett litet hem i protest mot överdrivet boende: Vissa företagare uppskattar bara de låga betalningarna och det enkla underhållet som sammanfaller med låga kvadratmeter. Företag som förväntas växa i närområdet lutar sig mot små hem i stället för konventionella kontorsbyggnader, för att inte slösa pengar på en utbyggnad som överstiger de allmänna intäkterna.

Denna omarbetade småhusrörelse handlar om företag snarare än livsstil. Och det har blivit oerhört populärt de senaste åren: Fastcompany.com rapporterade bara förra året om en ”bootstrap-startup” som heter Coroflot som byggde en hel kontorsbyggnad på beställning för mindre än $40 000.

”’När vi ser på Coroflot, en liten bootstrap-startup, [the biggest benefit] är att det inte är slöseri, säger Los Osos rektor Laurence Sarrazin. ”Pengarna som spenderas på utbyggnaden är inte permanent bundna till byggnaden eller platsen. Rymdinvesteringen är mobil, flytande, på ett sätt; den kan gå till platser, den kan säljas om det behövs.’”

(Läs hela artikeln här.)

Modern Spaces and Sheds, ett Kalifornien-baserat byggföretag, är en av många organisationer som specialiserar sig på att bygga små hem för express binär användning av kontor och hem. Ägaren Eric Enns beskriver det praktiska i ett litet enhetligt arbets- och bostadsutrymme:

”Det är en fantastisk situation för människor eftersom du har den separationen. Om du har barn behöver du inte oroa dig för att de ska vara högljudda eller störa dig. Men du har fortfarande bara den korta pendlingen till din bakgård och du behöver inte hantera trafik eller något.

Små hem är moderna, lätta att bygga och socialt medvetna. Samtida företag kan samtidigt skräddarsy arbetsytan efter sina individuella behov och preferenser och bekämpa hemlöshet med ett stadskontor som inte upptar något urbant utrymme för liten budgetförlust alls. ”Office-on-wheels” modeflugan tar fart, och det finns mer utrymme ombord för expanderande startups än du kan förvänta dig.

  Behöver jag vattentäta mitt nya tält?

Fördelar med små kontorsbyggnader

Vi har redan diskuterat några av dessa fördelar, men jag skulle vilja gå lite mer på djupet. Följande är en lista över de stora attraktionerna i små kontorsbyggnader så att du kan avgöra om denna paradoxalt nog storskaliga minirörelse är rätt för ditt företag eller inte.

  • Om ditt företag är tillräckligt litet, vilket innebär att du utgör majoriteten av dess arbetsstyrka, ett litet kontor kan vara det optimala sättet att arbeta hemifrån. Många frilansskribenter, designers, publicister, etc. har förvandlat sina små hem till dubbla arbetsplatser och vardagsrum, och på så sätt maximerat effektiviteten och bekvämligheten.
  • Ännu en gång, små hem är i huvudsak lågpriskontorsbyggnader. Om du precis har startat ett företag med tre eller fyra anställda, kan bostaden på bara några hundra kvadratmeter ge allt nödvändigt utrymme för ingen av de onödiga kostnaderna.
  • Verktyg är inte nödvändigt. Små hus skapades för den där oregerliga livsstilen utanför nätet. Om vissa onödiga vatten- och elräkningar kan ersättas med batteridrivna lampor och några pallar med Dasani-vatten på flaska, kan du spara hundratals dollar i energikostnader.
  • Till sist, små hem är lätta att växa ur. De köps vanligtvis med förväntan om att de någon gång inom en snar framtid kommer att säljas igen. Därför innebär de av naturen en problemfri återförsäljning. Den ständigt växande efterfrågan på småhus säkerställer att dina nyligen för små kontorslokaler inte kommer att dröja sig kvar på bostadsmarknaden länge. Även om det gör det, var det inte en alltför stor investering från början.

Nackdelar med små kontorsbyggnader

Det är alltid klokt att väga fördelar och nackdelar, det är därför jag har sammanställt en lista över möjliga nackdelar med små hem som kontor. Förhoppningsvis hjälper det dig att förstå vilka aspekter av ditt företag som kanske inte trivs i en så kompakt lokal.

  • Om det hanteras fel, en kombination av kontor och boyta kan visa sig vara skadligt för professionalismen. När ditt morgonkaffe och anställdas lönelappar sitter vid samma lagom stora matsalsbord kan det bli rörigt. Om du kämpar med organisation kan det vara bäst att skilja kyrka och stat så att säga.

”Att ha ett dedikerat utrymme för att hysa din bärbara dator, betala räkningar och hålla reda på viktiga papper kan göra det lättare att hålla koll på livets administrativa uppgifter.”

(Läs resten av denna flexjobs.com-artikel här.)

  • Den lilla husrörelsen verkar röra sig snabbare än vad lagar kan anpassa sig till. Om ditt företag utvecklas snabbt måste de potentiella regulatoriska hindren och byråkratin överträffa innan det lagligt kan fortsätta i ett för litet utrymme kanske inte är värt ansträngningen.
  • Små hus med faktiska grunder kan vara lika kostsamma som ett fullstort hem. Lagar och regler för områdesindelning gör det svårt att skaffa en tomt i skala med en liten bostad. Således kanske ett litet företagsutrymme inte är så ekonomiskt som du förväntar dig att det ska vara. Det finns dock en enkel lösning här: Skaffa bara ett litet hus med hjul.
  Är parasailing säkert? (Med säkerhetsstatistik)

Hur man använder ett litet hus som kontor

Om du har bestämt dig för att ett litet hus kan vara ett alternativ för din potentiella arbetsplats, måste du följa vissa specifika bostads- och zonindelningsregler. Dessa varierar från stat till stat, men jag ska försöka inkludera så många allmänna regler som möjligt.

(Obs: Bostadslagarna är fruktansvärt olika mellan USA och andra länder. Om du inte bor i USA, konsultera din nations eller områdes levnadskoder innan du bygger eller köper ett litet hem.)

Att bo i ett litet hus kan spara mer än $1 400 i hyra. Innan du blir för upphetsad bör vi dock gå igenom vilka uppoffringar du behöver göra om du vill behålla det där extra stora och ett halvt.

Viewpointcloud.coms A Government’s Guide to Tiny House Regulation är en bra resurs att konsultera innan du köper eller bygger en liten kontorsyta. Den beskriver de exakta koder som reglerar ägande av småhus som införts av vissa amerikanska regeringar.

Till exempel har den lokala regeringen i Fresno, Kalifornien, redan skrivit in små husstandarder i sina kommunala koder. Men mindre direkta regeringar, som den i Portland, Oregon, adresserar subtilt små hus under sken av en Accessory Dwelling Unit, eller ADU. Det är viktigt att notera dessa tillståndsspecifika krångligheter och tolka dem därefter innan du placerar din start i ett litet kontorsutrymme.

American Tiny House Associations (ja, det finns) tillhandahåller också en omfattande lista över enskilda staters bestämmelser om konstruktion och ägande av småhus. Frågorna som denna resurs bör hjälpa dig att besvara är följande:

  1. ”Finns det ett minimikrav på kvadratmeter för nya hus på grund?
  2. ”Tillåter området ett litet hus på bakgården till ett befintligt hem?
  3. ”Är det tillåtet att campa på privat mark? Om ja, finns det en tidsgräns?”

(Du kan läsa dessa lokala koder här.)

Eftersom en arbetsplats måste vara ADA-kompatibel (tillgänglig för anställda med funktionshinder), vill du se till att ditt lilla hus har alla nödvändiga funktioner för att tillgodose personer med särskilda behov.

Det råkar finnas gott om små hus som redan byggts med den uttryckliga avsikten att ADA är tillgänglig. För bekvämlighetens skull kanske du vill köpa ett av dessa hem direkt. Om ett redan tillgängligt hus är för dyrt kan du överväga att anlita en tillfällig entreprenör som är specialiserad på boende för funktionshindrade.

  Hur mycket kostar en parasailbåt?

Nashua Builders, en ledande amerikansk modulär tillverkningsorganisation, noterar att avsaknaden av bestämda dimensioner för ett litet hus gör zonlagar svåra att tillämpa.

”Ett ’litet hus’ definieras för närvarande som mellan 100 och 400 kvadratmeter, enligt Det lilla livetoch [Atlanta] använder Internationella bostadslagen för nybyggnadsanvisningar. Men det täcker bara byggandet av dessa små hus, och inte zonindelningsfrågor som fastställts av lokala myndigheter.”

(Läs hela Nashua Builders bedömning här.)

Det är alltid viktigt att följa dina lokala lagar och förordningar innan du skapar ett hem för ditt företag. Vissa överträdelser av bostadskoden kan helt misskreditera ditt företag innan det ens är igång.

Använd inte den här artikeln som din enda referens när du konverterar ett litet hus till ett kontor. Vår hemsida ger massor av information om småhus. Det kommer att fungera som en stor resurs för att hjälpa dig att avgöra var ditt företag ska bo. Gör så mycket forskning du kan. Ditt företags huvudkontor bör vara lika sofistikerat som företaget självt.

Naturligtvis är ett litet hus inte idealiskt för någon stor eller på annat sätt framstående verksamhet eller organisation. Men det är en utmärkt utgångspunkt för nystartade verksamheter, och dess fördelar verkar överväga de lätta rekonditionerade defekterna. Oavsett vad ditt beslut kan vara – en kontorsbyggnad i miniatyr eller golvet i en skyskrapa i staden – önskar jag dig och ditt företag lycka till.

Relaterade frågor

Hur kan jag skaffa ett litet hus? Det finns många alternativ när det kommer till att köpa ett redan byggt litet hus. Släpvagnar och husbilar kvalificeras tekniskt som små hem, om någon av dessa passar din verksamhet. Om du letar efter något mer personligt, var du än bor, finns det förmodligen ett företag som är villigt att bygga små kontorsutrymmen eller till och med ett som är specialiserat på deras konstruktion.

Hur ska jag designa min lilla kontorsyta? Om du designar ditt eget lilla kontor, vill du ta hänsyn till ditt företags specifika behov. Vissa företag prioriterar produktion framför kvalitet, i så fall krävs mindre utrymme för resursmaterial. Omvänt behöver kvalitetscentrerade organisationer taktila arbetsytor. Oavsett affär, se till att du lämnar lite utrymme för att koppla av på detta litet utrymme redo bäddsoffa.

Vad är skillnaden mellan ett litet kontor och ett bakgårdskontor? Små kontor kan fungera som både hem och kontor, medan bakgårdskontor bara är kompakta arbetsplatser i närheten av ens eget hem. Båda är bra alternativ för ett nytt företag, men om utlägg är ditt främsta bekymmer, kan det förra vara den bästa utvägen.