Kan timmerstugor ha källare?

När man arbetar med en timmerstuga vill man hålla låga priser, men det är inte alltid det lättaste. Källare är ett av de billiga alternativen där ute för att öka antalet kvadratmeter för ditt hem, men kan timmerstugor ha källare?

Kan timmerstugor ha källare? Basements är ett billigt sätt att öka ytan på din stuga. De ger extra utrymme som kan användas för förvaring eller kan förvandlas till ett helt annat rum som kan användas för gäster, som ett extra badrum, en tvättstuga eller till och med ett rekreationsrum.

Att använda en källare för att öka utrymmet i din stuga är ett utmärkt val och kan även tjäna många funktionella syften, särskilt om din stuga ligger på en sluttning. Det finns ett antal bekymmer med timmerstugakällare som för- och nackdelar med att bygga en källare under byggandet av resten av stugan kontra att bygga den senare, vilken våning som fungerar bäst för en timmerstugakällare och hur du gör din källare verkar livlig.

Ska jag bygga min källare när resten av stugan byggs?

När du bygger en stuga vill du noggrant planera byggprocessen. Från alla stadskoder du måste följa till estetiken som du försöker gå för en timmerstuga kräver mycket arbete att underhålla och det arbetet blir bara svårare om du inte börjar med en solid plan.

I den planeringen kommer du att vilja överväga om eller när du vill lägga till källaren till din timmerstuga. Källare kan vara ett billigt sätt att öka storleken på din timmerstuga, men även billiga utgifter är fortfarande utgifter. Så vad är fördelarna med att bygga din källare med resten av ditt hus?

När du arbetar med flera entreprenörer och underleverantörer är namnet på spelet att få var och en av dem att arbeta tillsammans. Om din första underleverantör inte kopplar ihop sin del av ditt hus med nästa underleverantör måste du spela en gissningslek om vad deras avsikter var. Så det är bäst att planera hela processen från början så att alla är på samma sida.

  Är Side-by-Sides Street lagligt i Florida?

Det finns gott om hem där man bara kan säga att varje ägare tillfört något nytt till huset och inget av det fungerade ihop. Nu, när den n:te ägaren till huset får det är de helt vilse med hur det här huset ens byggdes. Gör inte det för dig själv att få alla som arbetar med huset på samma sida genom att börja med källarplanen och leda fram till byggandet av en hemtrevlig timmerstuga på toppen av den.

Skulle man av någon anledning inte kunna bygga en källare i stugans ursprungliga konstruktion, vad då? Försök först att mildra den förvirring som kan uppstå som ett resultat av tiden mellan byggandet av källaren och bostaden genom att skriva ut en plan om vad du vill göra med källaren. Det innebär avloppsledningar, VVS-kanaler m.m.

Allt du vill ha i din källare bör redan planeras från början av vilken del av stugan du än börjar med. På så sätt blir det inga överraskningar.

Dessutom, ha dina framtida rum märkta på den ursprungliga ritningen för att slutföras senare, på så sätt behöver du inte någon som kontrollerar din ritning två gånger för att godkänna allt. Även om de finns på ritningen men inte är markerade för att göras senare än din entreprenör har tilldelats att göra detta och han måste bygga allt, så se till att dessa ritningar är korrekt markerade.

Vilka är de bästa golven för en timmerstugakällare?

Det billigaste alternativet för golv är betong. Du kommer i allmänhet att vilja gå med den här formen av konstruktion och bara ändra vad som finns ovanpå betongen för att ge din källare den känsla du vill ha. Om du ska hålla fast vid ett betonggolv kanske du vill undersöka sätt att göra golvet lite mer visuellt tilltalande än den genomsnittliga varianten av betong.

  7 anledningar till att springa gör dig lycklig

Du kan prova att använda färgad betong eller be din entreprenör om en glättad finish. Båda sätten är bra sätt att föra fram det visuella utseendet på ditt golv. Om betongplattan är det enda golvet som du planerar att använda, se om du kan be om isolering och/eller strålbarriär för att försöka ta bort några av de extrema temperaturer som källare ibland kan nå.

Om du planerar att lägga till mer i källaren har du ett par alternativ. Det billigaste är matta och vinyl, men du kan alltid bli snyggare med kakel och sten, men du kommer att få betala ett högre pris för dem. Annars kan du hålla dig till ved för att lägga till mer stockar i din timmerstuga.

Om du vill ha ett mer naturligt trägolv måste du separera träet från betongens potentiella fuktighet. Naturligtvis kan du använda konstruerat trä istället för att motverka den skevhet som naturliga träslag har.

Hur du gör din källare livlig

Källare kan ha en väldigt kuslig känsla för dem. du kan ibland känna att du är i en tunnel eller ännu värre en fängelsehåla, och ingen vill känna så. För att ta bort dessa känslor är dina bästa alternativ att skapa mer utrymme eller lägga till mer ljus.

Det här är gamla arkitekturtricks från långt tillbaka i tiden 1600-talet när Frankrike bestämde sig för att städa upp i Paris genom att öppna upp staden för fler tomma utrymmen och mer ljus. För att göra detta är ditt bästa alternativ att ha högt i tak. Ha tak som är 9 till 10 fot höga.

Tänk på att du har kanaler över huvudet för resten av ditt hus samt eventuella ledningar, VVS och andra liknande sladdar och rör som förhoppningsvis kommer att täckas av ditt tak. Att ha högt i tak ger gott om plats för dessa saker att täckas.

För att lägga till ljus är det bästa du kan göra att lägga till fönster. Inte alla källare kommer att ge den möjligheten men om möjligt att det naturliga ljuset från solen kommer verkligen att sammanföra rummet och ta det ut ur den mörka och trista tunneln/fängelsehålan känslan som du kan få.

  7 bästa Kokanee fiskespön (och vilken jag valde)

Slutligen, kylan är en dämpare på alla humör, fortsätt och värm upp din källare med isolering.

Relaterade frågor

Hur reglerar man de extrema temperaturer som källare kan nå? Det bästa sättet att reglera temperaturen i en källare är med isolering och ordentlig uppvärmning. Skaffa isolering både i och utanför källaren om du behöver. Försök om möjligt isolera din betongplatta före byggnation.

För temperatur kom ihåg att det är kylan som är problemet. När det är för kallt blir det för fuktigt också. Så håll din källare varm. I allmänhet vill du försöka hålla din källare på ungefär samma temperatur som resten av ditt hus. Så om du inte är bekväm är det inte heller din källare.

Hur mycket kostar det att bygga en timmerstuga? Tja, allt beror på hur komplicerat du vill att konstruktionen av timmerstugan ska vara. Det finns sätt för dig att generellt ta reda på detta, till exempel timmerhuskalkylatorn, men det är upp till dig hur mycket du vill lägga i din timmerstuga. Jag föreslår att du sätter en budget och som alltid har en hel del buffertutrymme så att du inte går överbord med dina planer. Jag har sett flera personer försöka hålla sig till cirka 20 000 dollar men det är alltid upp till dig.

Håll kostnaderna inom dina gränser för att hantera och göra din forskning eftersom byggnormer och entreprenörer kan kosta dig mer än du förväntar dig. Så övervaka utgifterna som du lägger i din stuga, gör och håll dig till din budget så gott du kan, och se till att du har lite extra pengar som du kan kasta på något av de oförutsedda problemen som dyker upp.