Kan timmerstugor flyttas?

Jag har alltid velat veta om man kan flytta en timmerstuga. Det verkar som att du skulle kunna; Jag menar, det är precis som att leka med Lincoln-loggar eller hur? Jag var nyfiken så jag gjorde lite research och här är vad jag hittade.

Kan timmerstugor flyttas? Du kan flytta en typisk timmerstuga, men inte utan tung utrustning och viss demontering.

Metoderna för att transportera timmerstugor varierar beroende på hyttens vikt och konstruktion. Det beror också på hur långt du vill flytta din stuga.

Varför ska jag flytta min timmerstuga?

Först och främst måste du bestämma dig för om du vill flytta din timmerstuga eller inte. Skälen till att transportera din timmerstuga kan variera kraftigt beroende på din specifika plats och omständigheter, men här är några av de vanligaste orsakerna.

  • Strukturella skador på grund av en naturkatastrof. När en katastrof inträffar, gillar vissa att ta det som ett tecken på att det är dags att flytta. I en situation som denna skulle det förmodligen vara lättare att helt enkelt utföra några reparationer, men om du har fångat äventyrsbuggen, så kanske du är fast besluten att flytta. Beroende på skadan kan detta drag vara svårt, men ändå möjligt.
  • Översvämning. Om din stuga blir översvämmad, kanske du vill flytta den. Jag har läst om några kustnära stugägare som ville flytta sin stuga lite längre upp på en kulle för att undvika översvämningar. Det är ingen dålig idé. Plus, om du är för nära strandlinjen kan vatten sippra in i din grund och orsaka några allvarliga skador på din stuga senare. Om så är fallet kan det vara en bra idé att överväga att flytta din stuga beroende på dess konstruktion.
  • Transportera en stuga till din egen mark. Den vanligaste anledningen till att människor funderar på att transportera en stuga är att de nyligen köpt en stuga på en annan fastighet och funderar på att transportera den till sin egen mark. Detta kan vara en av de svåraste flytten som finns så se till att du kan flytta hytten innan du förbinder dig till ett sådant här köp.
  • En förändring av landskapet. Vissa människor gillar helt enkelt inte platsen för sin nuvarande stuga och vill uppgradera sin utsikt. Om du har ett område i åtanke, se till att du har tillräckligt med utrymme för att passa din stuga!
  Hundspannshistorik (när och var det började)

Även om det finns många olika anledningar till varför du kanske vill flytta din timmerstuga, är stegen som tas för att transportera den ungefär desamma. Låt oss ta en titt på hur man gör just det.

Flytta en stuga ”Lincoln Log” Style

Ett av de enklaste sätten att flytta en timmerstuga är att ta isär den ”lincoln log”-stil. Kommer du ihåg Lincoln Logs? De är ungefär som legos, men gjorda för att vara formade som en gammal yxklyvstock. De var jätteroliga och du kanske kan flytta din timmerstuga precis som dina gamla Lincoln-stockar.

Denna metod kan vara svår och ganska dyr beroende på storleken på din stuga. Jag skulle definitivt bara rekommendera detta för mindre stugor. Kom ihåg att för att ta bort stockarna måste du skrapa bort eventuellt lim och isolering som tidigare höll ihop väggarna. Du kan till och med behöva riva lite puts om dina väggar är putsade. För att inte tala om att du kommer att behöva ta bort taket, vilket kan vara mycket svårt. Egentligen är det enda sättet som denna metod är mer kostnadseffektiv än den mer traditionella metoden för att transportera stugor om du flyttar din lilla stuga bara en kort sträcka. Om detta är den bästa metoden för dig, så här går du tillväga.

Först måste du ta bort taket så att du kan komma till stockarna. Ta bort bältrosen för att komma åt isoleringen. För att ta bort bältros rekommenderar jag att du använder en avrivningsskyffel som är speciellt utformad för att ta bort bältros. Om du inte har en avrivningsskyffel kan du köpa en här. När alla bältros har tagits bort, skär is- och vattenbarriären och ta bort all annan isolering. När all isolering är borttagen ska du bara sitta kvar med ribborna på taket som lätt kan rivas ner. Försök gärna spara några av bältros, virke och isolering eftersom de fortfarande kan användas. Detta jobb kan enkelt utföras med tre personer men kan utföras på ganska rimlig tid om en person arbetar hårt med det.

  Är Leggings bra för löpning

Ta sedan bort all isolering och lim från väggarna i din stuga. Detta gör det lättare för dig att ta bort loggarna.

Börja från toppen och ta bort stockarna en efter en. Detta kan ta ett tag och kan vara lättare med hjälp av en Bobcat eller kran. Var uppmärksam på vad du specifikt behöver innan du är.

När alla stockar har separerats är du redo för transport. Detta är som sagt inte den lättaste metoden, men det är ganska okomplicerat.

Flytta en stuga i ett stycke

Tanken bakom denna transportmetod är att ta bort kabinen från dess grund och transportera den med väggarna och taket fortfarande intakta. Denna metod kan vara enklare men kräver mer specialiserad utrustning än lincoln log-metoden. Några verktyg som du kommer att behöva innan du sätter igång är skruvar, stora stålbalkar, olika elverktyg och en trailer som är tillräckligt stor för transport. Allt detta tillsammans med de vanliga klämmorna, hammaren etc. som behövs för ett stort drag. När du har samlat dina förnödenheter är du redo att gå.

Det första du behöver göra är att gräva till grunden för din stuga. När du har träffat husets grund, stag väggarna och taket som ska lyftas upp från grunden. Dessa hängslen måste också vara tillräckligt starka för att stödja huset under transport, så se till att de är starka! Efter att kabinen har säkrats ordentligt och grunden har brutits, sätt in stålbalkarna under kabinen för att lyfta den från marken. Dessa stålbalkar kommer att vara det enda som stöder kabinen så se till att de är ordentligt fastsatta i kabinen innan du lyfter den. Använd en Bobcat, lyft kabinen och flytta den så att du kan placera släpvagnen under den. Timmerstugor kan vara mycket tunga, så se till att släpet är tillräckligt starkt för att bära vikten av hytten. Det finns några hytter som är för stora och tunga för att vara praktiska för transport så var medveten om. När hytten är ansluten till släpet, kör försiktigt till din destination. Var medveten om att du kan överskrida viktgränsen för flera vägar och kabinen kan vara för bred för att passa över vissa broar eller genom tunnlar. En bra väg är avgörande för varje framgångsrik flytt. Se till att du redan har en bra grund uppsatt på den plats du ska flytta din stuga till och lägg ner den försiktigt.

  Kan klätterrep tvättas?

Ytterligare frågor

Hur mycket brukar det kosta att flytta en stuga? Att flytta en timmerstuga kan vara svårt och dyrt. Mycket av kostnaden beror på hur stor din stuga är och vart du vill flytta den till. Att hyra en släpvagn och en Bobcat kan vara några av de största utgifterna, så om du känner till någon som kan låna dig dessa kan det potentiellt spara hundratals dollar. Vanligtvis kostar att flytta en timmerstuga cirka $7500 så se till att din budget klarar det.

Skulle du rekommendera att flytta en timmerstuga? De flesta rekommenderar inte att du flyttar din stuga. De är vanligtvis inte värdefulla att flyttas, Dvs flyttkostnaden är större än stugans faktiska värde. Om du har mycket sentimentalt värde investerat i din stuga och mycket pengar att investera, då kanske du kan göra det. Vanligtvis är det bättre alternativet att bara bygga en ny stuga. Du kan alltid återvinna en del av materialen i din gamla stuga på din nya. Det kan ge dig en liknande känsla, samtidigt som det är kostnadseffektivt.