Kan side-by-side ha värmare i hytten?

Nästan alla UTV kan ha en värmare inuti hytten, medan vissa UTV kommer med förinstallerade värmare inuti hytterna, som Polaris NorthStar, andra kan enkelt ha värmare installerade i hytten antingen professionellt eller gjort själv.

Jag har varit en av dem som har sagt att äventyrets kall aldrig sover, och det går särskilt inte i viloläge. Det betyder att oavsett vilket väder det är ute, så kommer jag att fixa till äventyret, även om jag fryser ihjäl.

Jag har upptäckt att det nästan kan vara roligare att snärta runt i snön och isen under vintern än att göra det i leran och sanden under sommaren. Däremot finns det ett litet problem med lägre temperaturer som lägger en dämpare på saker och ting.

Om du är som jag och älskar att vara i din sida vid sida året runt, har du förmodligen stött på problemet med att hålla dig varm under vintermånaderna.

Lyckligtvis, om du inte vill, behöver du inte förlita dig på jackor fyllda med värmekuddar, professionell snöskoterutrustning eller noll graders väderkläder för att hålla värmen inne när du kör runt i vintersnön.

Hur fungerar värmaren?

Din genomsnittliga UTV-hyttvärmare fungerar på precis samma sätt som en värmare fungerar för din bil och ärligt talat är det en mycket enkel process.

Värmaren använder samma kylvätska som strömmar till motorn, men värmaren skulle ta kylvätskan och sedan köra den genom värmarens kärna i värmaren.

Vanligtvis är denna värmare placerad i instrumentpanelen på din bil, men för de flesta UTV-apparater kommer den att vara placerad på den mest bekväma platsen där den kan skruvas fast.

När kylvätskan väl har körts genom värmarens kärna finns det en fläkt, vanligtvis den som används av din luftkonditionering, men i det här fallet antingen ansluten till värmarsatsen som sedan blåser ut varm luft.

Beroende på värmeenhet/sats kommer det antingen att finnas fläktar som är fästa på själva värmaren, som du sedan kan rotera och justera, eller med några kit kan du köra den genom fläktarna i instrumentpanelen på din UTV, även om denna process är något mer komplext för ett gör-det-själv-projekt.

Vad du behöver före och för installation

Värmare för nästan alla UTV är lättillgängliga och för det mesta är de inte för dyra att köpa och är inte alltför svåra att ställa in till din vanliga UTV.

  När uppfanns flugfisket? (En kort historia)

Även om det finns vissa UTV-apparater som kommer med ”vinteriserade” hytter, är de dyra och de flesta betalar inte de extra 5 000 dollar eller mer som dessa saker kostar.

En bra hytt:

Innan du ens börjar installera en värmare i din UTV-hytt, se till att du har en ordentlig hytt i första hand. Även om detta inte är nödvändigt är det ganska uppenbart varför du skulle behöva en bra stuga.

Om du inte har ett sätt att fånga värmen, alltså en solid hytt, så är det verkligen ingen idé att installera en värmare till att börja med.

Nu behöver du inte gå ut och köpa en hård hytt för 1 000 dollar. Det finns gott om ”blixtlåskabiner” av lätt material som skulle fungera bra för att fånga värmen. Detta här mjuk hölje för en Polaris Razor XP är ett utmärkt exempel på ett billigt hölje som skulle fungera bra.

Så länge du har någon form av vindruta, tak och dörrar att fånga in värmen i så fungerar det som en bra fälla för att hålla värmen inne.

Värmesats:

Därefter skulle jag rekommendera att köpa ett värmepaket. Även om du bara kan köpa värmaren direkt, om du inte redan har dem, kommer du att vilja ha många av de slangar och tillbehör som krävs för att installera värmaren i hytten.

Det finns massor av värmesatser online som kommer med alla slangar, dragkedjor, kopplingar, slangkopplingar och andra tillbehör som behövs för installation och de brukar kosta runt $300-500 dollar beroende på märke.

Verktyg:

Även om varje installationssats är olika och kan kräva olika verktyg enligt installationsinstruktionerna, finns det några ganska universella verktyg som du behöver för att installera dessa värmare i ditt fordon.

För det mesta kommer du nästan alltid behöver en tång, skyddsglasögon, en momentnyckel, en borr, monteringsfästen (om de inte ingår i satsen), sandpapper och en redskapskniv.

Vissa kit kräver att du har en hålsåg, det är vanligtvis så att du kan köra slangen, eller montera olika delar på UTV:n så även om det inte alltid är nödvändigt att ha, skulle det inte skada att ha en liggande för säkerhets skull.

Toppvärmare på marknaden

Det finns många olika eftermarknadsvärmare där ute som du kan köpa. Vissa kommer i kompletta byggsatser, som tidigare nämnts, och andra erbjuder bara själva värmarna med kanske lite extra.

  Hur man undviker att bli sjösjuk på en båt

När det gäller vilken värmare som är den bästa av de bästa, den högsta av de högsta, och kommer att få dig att känna att du sitter på en strand på Bahamas trots att du faktiskt upplever en kall, hård vinter i Montana… Jag kan inte säga.

Jag kan bara verkligen lista ut de olika värmare som jag har hittat är toppsäljare. De har dock alla sina särdrag, eftersom vissa bara är för Polaris & Arctic Cat, medan andra är för Honda och Yamaha.

Om du letar efter eftermarknadsvärmare för din UTV, var noga med att kontrollera om värmaren du köper är den rätta för ditt specifika märke och modell sida vid sida.

Jag har inkluderat några länkar till Amazon där du kan hitta dessa olika värmare.

Aqua-Hot Cabin Värmare:


Dessa värmare finns i två olika storlekar för sida vid sida. De är AH-100 som vevar ut maximalt 4000 BTU/timme och AH-200 tillgänglig på Amazon som ger ut 6000 BTU/timme.

A BTU (British Thermal Unit) är mängden värmeenergi som behövs för att höja temperaturen på ett pund vatten med en grad F.

Aqua-Hot-systemet fungerar utanför ditt UTV:s kylsystem som vi beskrev ovan i avsnittet ”Hur fungerar värmaren”. Detta system använder dock en dragfläkt med högt flöde/låg ström så att systemet kan användas på ännu mindre UTV-batterier.

Aqua-Hot har också ett patentsökt kylvätskeavledningsgrenrör som låter dig balansera kylvätskeflödet från motorn till kupévärmaren. Så det är ett plus också för det här systemet.

Värmaren kommer att kosta cirka $225-300 plus ytterligare $250 för installationssatsen.

Firestorm kupévärmare:


Firestorm kupévärmare från MotorAlliance är ett annat bra alternativ. Dess installationssats kommer med fordonsspecifika monteringsfästen, slangar, justerbara lameller, slangkopplingar och elektriska kopplingar.

Du måste vara säker på att välja din UTV-modell för rätt installationssats.

Denna värmare producerar cirka 14 600 BTU vid 135 CFM (kubikfot per minut). Beroende på ditt fordons specifika monteringsfäste detta kit tillgänglig på Amazon kommer att kosta allt från $300-600.

  9 bästa paramotorer för nybörjare som är billiga och pålitliga

Hyttvärmare för iskross:

Den här värmaren är lite mer kompakt än de andra vilket är skönt när du inte har mycket mer plats i din kabin till att börja med.

Detta är ytterligare ett kit som tillhandahåller anpassade, laserskurna, pulverlackerade, monteringsfästen som är specifika för ditt fordonsmärke och modell.

Värmarens effekt här är allt från 13 200–14 600 BTU, och det finns också en version under huven som producerar 28 000 BTU som har kanaler till instrumentbrädan med stängbara och justerbara värmeventiler.

Dessa värmare går lite billigare på $325-450.

Moose Utilities Hyttvärmare:

Börjar på cirka $525 och sträcker sig upp till $750, dessa Moose Utility-värmare är lite dyrare. De kör dock imponerande 16 000 BTU och har en treväxlad fläkt.

Satsen kommer med en defroster, slangar, kopplingar och all nödvändig installationsutrustning för en enkel installation.

QuadBoss Hyttvärmare:


Här är ett annat kit som är fordonsspecifikt. Ungefär som de andra värmesystemen, tappar QuadBoss in i motorns kylvätskesystem och använder en bakre värmekärna med en kraftfull, men lågdragande avgasfläkt.

QuadBoss-satser som finns på Amazon är tillgängliga för Arctic Cats; Can-Ams; Hondor; John Deere Gators; Kawasaki; Polaris Rangers och Generals; och Yamaha Rhinos, Vikings och Wolverines och kostar $750-850.

Koplin värmare:

Koplin-värmaren är en mindre, 12V-värmare som ger 4000 BTU. Eftersom den är så liten kan den passa under de flesta streck eller på golvet. Den har en fläkt med variabel hastighet som du inte behöver oroa dig för att ladda ur batteriet.

Det kostar cirka $629.

Alternativa alternativ

Om du, av någon anledning, inte vill ha en värmare i din kabin, så kan du gå en alternativ väg och köpa stolsvärmare. Symtecs uppvärmda sätessatser kostar allt från $80-200.

Eller om du vill ha en hel kostym som är uppvärmd kan Venture Heat ge ett svar. Från 190-300 $, Venture Heat använder värmeteknik för att tillverka elektriskt uppvärmda liners för olika ytterkläder.

Oavsett vad du bestämmer dig för att göra för din UTV under vintersäsongen, se till att ha kul, håll dig säker och håll dig varm!