Kan passagerare resa bak i en husbil?

Om du har en husbil är du förmodligen glada över att få ut den på vägen. Om du planerar att ta med dig mer än en person, kanske du undrar över lagarna om att låta passagerare resa i ryggen. Eftersom de flesta husbilar är anpassningsbara och om du vill ha passagerare, kanske du funderar på om du behöver säten och säkerhetsanordningar.

Kan passagerare åka bak i en husbil? Det säkraste alternativet för att ha passagerare bak i en husbil är att installera framåtvända säten med säkerhetsbälte. Även om lagar för säkerhetsbälte varierar från stat till stat, måste spädbarn och små barn ha ordentliga bilbarnstolar vart du än går. För äldre barn är det viktigt att kontrollera lagarna för att avgöra vilken typ av säten och fasthållningsanordningar du behöver.

Nu när du vet att lagar om säkerhetsbälte gäller för din husbil, låt oss lära oss mer om hur de påverkar utformningen av din skåpbil. Det är viktigt att tänka på dina resmål och klassificeringen av ditt fordon eftersom reglerna kan variera beroende på vad du kör.

Tänk på sittplatser när du väljer en husbil

När du väljer en skåpbil eller husbil är det bäst att tänka på hur många som planerar att resa med dig. Kanske planerar vuxna att resa som par för det mesta men behöver plats för barn eller vänner för speciella resor. Om du planerar att anpassa din skåpbil, lägg till platser för det maximala antalet personer du kan ha med dig i framtiden.

Ibland beror säkerhetsbältet på bilens ålder. Äldre skåpbilar kanske inte har moderna säkerhetsbältesalternativ. I vissa områden kan detta befria dig från åtal. Det är dock sällan överseende med barn. Du måste hitta ett sätt att säkra dem ordentligt.

När du väljer din skåpbil, hitta en med tillräckligt många platser eller designa din layout för att rymma extra sittplatser. Säten med säkerhetsbälte kan fungera som matsal eller lounge. Konvertibla sängar kan också förvandlas till säten. Du kanske också vill läsa vårt inlägg om att välja den perfekta skåpbilen här.

  Fiska med WD-40: Är detta ett skämt eller en genial idé

Tänk på bekvämligheten för dina passagerare

Även om ditt tillstånd tillåter passagerare att luta sig tillbaka på sängen eller golvet, är detta inte alltid bekvämt för långa resor. Du kan lägga till en extra rad med bänkar bakom de vridbara sätena fram. Du kan lämna plats för ett bord däremellan. När du når din destination, vänd på framsätena, installera bordet och njut av en avkopplande måltid.

Några tips för passagerarkomfort inkluderar:

 • Se till att lägga till kuddar som gästerna kan njuta av medan du kör.
 • Högre säten med nackstöd känns bättre och håller dig säkrare i ett vrak.
 • Ibland kan extra säten backa upp mot en vägg, vilket kräver att passageraren står i en 90-graders vinkel hela tiden. Försök undvika detta.

Du kan ha vanliga säten installerade i hela skåpbilen. Om du vill ha en skräddarsydd skåpbil, prata med återförsäljaren eller designern för att ta reda på det bästa stället för bekväma säten.

Lär dig de olika statliga lagarna för fordonspassagerare

Det är bäst att leta upp de strängaste statliga lagarna innan du väljer en husbil. Du kanske bor i en stat men planerar att resa över hela landet. Även om ditt körkort kommer från en mild stat kan ett trafikstopp orsaka problem för dig.

 • Vissa stater definierar också ”barn” annorlunda. Det är vanligast att man hänvisar till en 18-åring som vuxen när bälteslagarna kommer ifråga. Det är bäst att vara försiktig och sitta passagerare från 18 år och uppåt som vuxna.
 • I ett fåtal delstater får du bara använda säkerhetsbälten när det finns tillgängligt. Innan du köper en husbil, fråga återförsäljaren om sittplatser och lagar i ditt område.

Ibland gör folk sina egna regler och hoppas att myndigheterna inte fångar dem. En polis kan upptäcka felaktiga sittplatser under ett trafikstopp. Om du råkar ut för en olycka kan passagerare få allvarliga skador. Felaktiga sittplatser kan göra föraren ansvarig för eventuella skador och skador, särskilt om det är ett barn.

  9 anledningar till att pontonbåtar är bra för fiske

Det är bäst att vara försiktig när du köper en skåpbil. Oavsett din delstats lagar, planera ett säkert sittalternativ för alla passagerare. Om du skulle vilja resa med en stor grupp och inte har tillräckligt med sittplatser kan du låta extra personer följa efter i en annan bil.

relaterade inlägg


 • Husbilsförsäkring: Hur mycket ska du spendera?
 • Är husbilar dyra att köra? Låt oss bryta ner det
 • Kan vem som helst köra husbil?

Ditt bästa alternativ: Framåtvända säten

Den säkraste positionen för att åka i alla fordon är framåtvänd; detta är dock inte standarden för många platser i husbilar och husbilar.

De flesta husbilar har två framåtvända säten fram. Dessa kommer med ordentliga säkerhetsbälten. Om du köper en skåpbil med avsikten att modifiera den kan du ha flera rader med säkra sittplatser. Du kan planera din utbyggnad runt de säten du behöver behålla.

Du kan också ha framåtvända säten installerade bakom framsätena om din skåpbil inte har sådana. Vridbara säten ger dig fler möjligheter att använda när du parkerar skåpbilen. Men du kan ofta skräddarsy bänkar för att göra om till en extra säng.

Om du planerar att ha en matplats, se helt enkelt till att några av sätena är vända framåt för säker körning. Fråga din återförsäljare om sittplatser eller designa en anpassad sittgrupp.

Bakåt- och sidovända säten

Det är vanligt att ha några säten som är vända bakåt eller åt sidan. Det är ofta lagligt att använda dessa säten under körning. Det är dock farligare om en olycka är framme. Dessa kan endast ha höftbälten och uppfyller inte standarderna för bilbarnstolar.

Du kan få en matplats med både framåt- och bakåtvända säten, vilket är ett bättre alternativ än att ha alla dina matsäten vända i sidled. Denna konfiguration ger dig möjlighet att ha ytterligare minst två framåtvända passagerare.

  Var man knyter ett ankare på en pontonbåt (och hur man förankrar båten)

Sitter framme

Framsätena måste ha ordentliga trepunktsbälten. Spädbarn och småbarn ska inte sitta framme. Det är mycket farligt för en krockkudde att utlösas på ett barn eller träffa en bilbarnstol. Äldre bilar kanske inte har viktsensorer för krockkudden.

De flesta husbilar eller husbilar har två individuella säten fram. Om du planerar att resa med barn, välj modellen med de mest framåtvända baksätesalternativen. Överväg vridbara säten för framsidan av din husbil så att du kan använda dem för att äta middag och titta på tv när du når din destination.

Lagar kan skilja sig beroende på fordon

Lagarna om säkerhetsbälten för husbilar och husbilar kan variera beroende på fordonets klass. Du kan avgöra vilken klass av fordon du har genom att titta på vikten.

 • En husbil av klass B väger mellan 6 000 och 8 000 pund.
 • Ett fordon i klass C väger vanligtvis mellan 10 000 och 12 000 pund.
 • Klass A campare varierar vanligtvis mellan 15 000 – 30 000 pund.

Vissa stater undantar säkerhetsbälten i stora husbilar medan andra endast kräver höftbälten för vissa klasser. Dessa undantag gäller aldrig framsätespassagerare; lagar varierar endast för baksäte.

Med de många variablerna i varje personlig situation är det bäst att konsultera återförsäljarens och statens webbplatser innan du bestämmer dig för en husbil.

Slutsats

Du kan ha fantastiska familjeäventyr i en husbil. Det kan krävas mycket forskning för att hitta rätt för din familj. Det finns många storlekar och layouter tillgängliga. Anpassade husbilar fungerar också bra för familjer med specifika sittbehov.

Säkerhet är en viktig fråga för alla på vägen. Innan du börjar din första resa, se till att du känner till lagarna i de stater du planerar att besöka. Du bör också köpa ordentliga bilbarnstolar för spädbarn och barn. När din husbil är klar, gör dig redo att utforska!