Kan paramotorer flyga på natten?

Hej där! Så du har ställt frågan många nya segelflygplan tänker för sig själva: Kan den här utrustningen flygas på natten? Kanske funderar du till och med på att släppa några vattenballonger på din väns hus och sedan fly ut i mörkret. Verkar legitimt, eller hur? Tja, inte så mycket.

Kan paramotorer flyga på natten? Det är inte på något sätt säkert, lagligt eller önskvärt att använda en paramotor på natten. För det första är det olagligt. För det andra är din sikt dålig och du kan stöta på något eller någon annan, och slutligen, om något går fel med ditt segelflygplan, är dina chanser att göra en säker nödlandning mycket små.

Vissa nya paramotorister tänker inte ens på det faktum att bara för att de äger en paramotor betyder det inte att de kan göra något med den när som helst. Det är viktigt att lära sig om din paramotor och använda sunt förnuft för att avgöra om inställningen (som nattetid) är lämplig eller inte.

Laglighet

I USA, och i stort sett alla andra länder, är flygplan hårt reglerade. Orsakerna till detta är uppenbara. För att praktiken att flyga ska vara säker finns det vissa regler som alla måste följa. På natten finns det extra regler och instrument som piloter använder för att styra säkert runt himlen.

Om du inte är väl insatt i reglerna kring flygning kan du ta en lektion från en lokal instruktör som kommer att lära dig allt om dessa saker. Det här är verkligen en bra idé för en första gången paramotorist så att du kan komma upp i hastighet med avseende på regler, förordningar, lagar och bästa praxis för att flyga en paramotor.

Som skärmflygare är vi fria att flyga utan många av dessa regler. Vi behöver till exempel inte lyfta från en flygplats eller vara i kontakt med flygledningen. Men det är samma brist på reglering som gör att vi inte kvalificerar oss för att flyga på natten.

  Är fiske bättre vid högvatten eller lågvatten?

Eftersom vi inte deltar i flygledningssystemet eller har alla officiella instrument, finns det inget sätt att säkert flyga på natten.

På dagtid, när vädret är klart, är det möjligt att se de hinder som kan uppstå. Vi kan undvika dem med tid över. Vi kan följa flyg- och flyglagarna. Paramotoring görs under VFR, eller Visual Flight Rules. Dessa regler berör många saker, men några av de viktigaste är reglerna om vägrätt. Lagarna om vägrätt handlar om vem som ger efter för vem i skyarna.

För att följa vägrättsreglerna behöver du ha mycket ljus och god sikt. När det är mörkt kan du uppenbarligen inte arbeta under VFR (lagligt eller praktiskt). Utöver att du inte kan följa de visuella flygreglerna kan du slå ett berg, en byggnad, en annan flygblad eller marken i full fart utan att ens inse att den kommer mot dig.

Det är av detta och andra uppenbara skäl som paramotorik på natten är olagligt. Paramotoring är en VFR-aktivitet, och VFR är lagligt (och praktiskt taget) inte möjligt på natten.

Fara

Förutom att det är olagligt är det bara farligt att flyga på natten! Under inga omständigheter ska du flyga en paramotor på natten.

Även i skymningen, när solen går ner, kommer din djupuppfattning att förlora exakthet mycket snabbt. Alla som någonsin har sett sig se en solnedgång från luften i en paraglider har fått reda på hur läskigt detta snabbt kan bli.

Du ser hur snabbt ljuset bleknar, speciellt när du kommer tillbaka ner från den höjd du flög på.

Du måste ta hänsyn till att solen kommer att gå ner tidigare från marken än från luften. Att komma tillbaka ner i det blekande ljuset kan faktiskt vara ganska skrämmande. Du bör inte underskatta hur snabbt du kan bli vilse och desorienterad i denna typ av tillstånd.

  Kan en sida vid sida vara en skatteavskrivning för en gård?

Utan fri sikt över landmärken och gator kan även den bästa navigatören bli tillfälligt förvirrad. Och i dessa kritiska ögonblick av beslut, räknas varje minut.

Du bör inte heller överskatta dina förmågor i den typen av blekande ljus. Kraftledningar, grenar, mobiltelefontorn, etc. är alla farligare vid denna tid, helt enkelt för att din uppfattning minskar kraftigt. Dessa saker kan smyga sig på dig lättare än på dagtid.

Utöver allt detta finns de vanliga farhågorna om vad man ska göra i en nödsituation. Om du tappar strömmen, en sladd går sönder eller om du har någon annan typ av nödsituation när du flyger på natten, är de tillgängliga alternativen ganska begränsade.

Så även om du kan se ett upplyst landningsmål tydligt, och är säker på att du kommer att kunna landa där bra, gör det faktum att det alltid finns möjlighet till en nödlandningssituation den här typen av flygning farlig.

Vid en nödlandning skulle du titta ner på den mörka marken nedanför, försök bara att landa så långsamt och smidigt som möjligt. Vad som är nedanför skulle du lämnas helt upp till ödet. Det kan vara ett hus, kraftledning, mobiltelefontorn eller en sjö.

Om du ens såg marken komma, skulle det vara osannolikt att du skulle kunna urskilja tillräckligt med detaljer i mörkret för att berätta vad som fanns där. Sammantaget är chanserna att göra en säker nödlandning i mörker helt enkelt inte bra alls.

Påverkan

Det finns en annan aspekt att tänka på här: även om du är ute på slätten, utan träd, civilisation, elledningar eller något i närheten, och du har massor av ljus att vägleda dig, och du tror att ingen kommer att veta vad du gör, snälla vet att varje gång någon gör ett illegalt flyg på natten, utsätter de hela skärmflygningssamhället i fara för laglig förvisning.

Som skärmflygare åtnjuter vi friheten att inte behöva mycket övervakning, att inte behöva använda en flygplats, att inte behöva vara i kontakt med flygledarna, att inte behöva en licens och allt det där bra. Men till och med bara en olycka kan räcka för att väcka folkstorm.

  Är paramotoring en extremsport?

Om en person som flyger på natten skulle krascha, kan det verkligen vara tillräckligt för att stärka dem som skulle älska att reglera oss ur existens.

En persons dumma rörelser kan verkligen sätta hela samhället i fara att bli utsparkat från himlen. Tja, jag borde verkligen inte säga att bli utsparkad från skyarna. Det är mer som att vi skulle sparkas in i systemet.

Vi skulle behöva använda flygplatser, använda flygtrafikledning, ta itu med licenser, etc. Allt detta är möjligt om vårt samhälle inte använder sina knep för att fatta säkra beslut om när och hur de ska flyga.

Du har ett ansvar för ditt eget liv (vilket är det viktigaste självklart), och för andras liv och försörjning. Om vi ​​kan reglera oss själva behöver vi inte regleras. Om vi ​​kan ta ansvar behöver vi ingen tillsyn. Kan du nu se varför en persons misstag räcker för att sätta hela samhället på kant?

Så även om du har gigantiska strålkastare, mörkerseendeglasögon och du tror att inget kan gå fel, försök bara inte. Att flyga på natten är en dödlig risk för din hälsa och en hög risk för samhället av paragliders.

Relaterade frågor:

Vilken typ av regler finns det för att flyga en paramotor? Svaret är att vid skärmflygning måste du följa alla flygregler. Även om du inte behöver en licens måste du följa regler som rör luftrum, ledningsrätt och liknande.

Vad är gränstiden för att flyga? I flygregler definieras ”natt” i allmänhet som trettio minuter efter den lagliga solnedgången till trettio minuter före den lagliga soluppgången. Men som nämnts i inlägget betyder det inte att det är säkert att flyga efter solnedgången.