Kan man släppa in en hund i ett tält (tips och tricks – gör och inte)

Att campa med din hund är ett bra sätt att knyta an och njuta av naturen tillsammans. När allt kommer omkring är de inte smeknamnet ”människans bästa vän” för ingenting! Men att ta med din lurviga vän erbjuder en unik uppsättning utmaningar. Du och din hund kommer att konfronteras med nya vilda djur och väderförhållanden som du inte behöver hantera medan du är säker inomhus.

Så får man lämna en hund i ett tält?

Du kan lämna din hund i ett tält, men det finns några saker du behöver veta innan. Du måste se till att det finns vatten och mat, samt annat som vi kommer att diskutera. Det kan också vara en bra idé att använda en låda för att hålla din hund i ett tält, men det beror på din hunds temperament.

Det finns bara ett fåtal tillfällen då du behöver skydda din hund genom att lämna den i tältet. Det är dock inte så enkelt som att dra upp och gå. Du måste veta vad du behöver, hur länge det är säkert att lämna en hund i ett tält och när du bör och inte bör göra det.

Idag ska vi svara på alla dina frågor så att du kan hålla din fyrbenta vän säker och glad på din campingresa.

Vad du ska lämna med din hund

Om du lämnar din hund i tältet en stund under din resa, behöver du några grunder för att göra Rovers vistelse bekväm.

 • Vatten

Alla behöver vatten, även djur. Din hund behöver en skål med kallt vatten för att hålla honom hydrerad och glad medan du är borta. Även om du bara är borta en kort stund kan du fylla skålen. Om något händer och det tar längre tid innan du är tillbaka på campingen kommer din hund inte att bli alltför besvärad av din frånvaro.

 • Leksaker

Hundar blir ganska snabbt uttråkade om de lämnas åt sig själva. Se till att lämna en hundleksak för dem att leka med medan du är borta. Detta förhindrar att allt går sönder, vilket kan sätta en rejäl dämpning på din resa.

 • Hundlåda

Om din hund är vältränad kan du lämna den i tältet utan något annat staket. Det är dock lämpligt att ta med en hundlåda eller kennel. Kenneln ger din valp en säker plats att vila på och separera honom från dina ägodelar som annars skulle kunna ådra sig ett uttråkat husdjurs vrede.

  Ska jag ta med min hund på en promenad? (För-och nackdelar)

Att göra och inte göra för att lämna din hund i ett tält

Även om du kan lämna din hund i ditt tält medan du campar, finns det några viktiga saker att tänka på och veta för att undvika vissa saker som i bästa fall kan vara obehagliga och i värsta fall farliga.

Gör

 • Håll ditt tält väl ventilerat. Hundar blir heta snabbare än människor. De får inte lämnas i ett helt slutet tält. Antingen måste du öppna en dörr eller köpa ett tält med nätfönster för bra luftflöde.
 • Lämna vatten och leksaker utanför för att hålla din hund sysselsatt och glad. Vatten är särskilt viktigt. När det blir varmt behöver din hund den för att hålla sig hydrerad och svalka sig. Utan det skulle han kunna lida allvarligt.
 • Kontrollera din hund regelbundet. Du vill inte att han förstör tältet eller gör sina ”affärer” i det. Om du lämnar honom utan tillsyn för länge, bli inte förvånad över att få några otäcka överraskningar.

Låt bli

 • Lämna inte din hund i ett tält under en längre tid. Tvinga honom aldrig att stanna inomhus längre än nödvändigt. Du kom på den här resan med avsikten att binda dig, även om det inte var ditt primära fokus. Hundar behöver frisk luft och utrymme för att sträcka på benen!
 • Använd inte tältet som straff. Du bör bara tillåta din hund i ditt tält för säkerhets skull, inte för att straffa honom för oönskat beteende. Detta leder så småningom till rädsla för tältet och det vill du inte.
 • Lämna inte din hund utan uppsikt i tältet. Det ska alltid finnas någon i närheten av campingen som kan ingripa om något dåligt händer. Till exempel, om en storm kommer igenom och löst bundna tältpinnar kommer upp ur marken, vill du inte att din hund ska vara innesluten.
 • Lämna inte en matskål till din hund i tältet under din frånvaro. Mata honom innan du går och när det är dags när du kommer tillbaka, gör det. Att lämna mat ute är alltid en dålig idé eftersom det lokala djurlivet kan känna lukten av det. Om de är hungriga kan ditt tält brytas in och i värsta fall kan din hund bli attackerad.

Video med Dr Sarah Wooten

Här är några enkla länkar till produkter på Amazon från den här videon.

Du kan få personliga hundbrickor på amazon här.

Hundkoppel här.

Rutig hundtröja här.

Första hjälpen-väskor för hundar finns här.

  Är pitbills bra gåhundar? ( fördelar och nackdelar )

Hur lång är för lång?

Du kanske undrar hur lång tid som är för lång när det gäller att lämna din hund i ditt tält. Detta varierar beroende på vädret, ventilationen och om du är i det också. Men som en allmän regel bör du aldrig lämna din hund ensam i ett välventilerat tält mer än en eller två timmar åt gången.

När lämnar du din hund i ett tält?

Det finns tillfällen då det är mer lämpligt att lämna din hund i ditt tält när du campar, och detta görs med den primära avsikten att hålla honom säker och glad. Låt oss prata om när du kan och bör släppa in din hund i tältet och varför.

 • Natttid

På natten måste du ta din hund med dig i ditt tält. Vissa campare har invänt mot detta och önskar senare att de hade det eftersom din hund inte är säker ute. Hemma har du ett stort staket på din trädgård för att skydda det från farorna som lurar i vildmarken. Men på en campingplats finns det ingen barriär mellan de större, farligare varelserna och din hund.

Vargar brukar komma ut på natten och attraheras av doften av obekanta djur. Om du lämnar din valp bunden och hjälplös utanför kan vargarna attackera. Förutom djur finns det andra risker. Din hund kan bli ensam och rädd och bestämma sig för att fly. Dåligt väder som rullar in kan utgöra ytterligare en fara. Allt kan hända om din valp nekas säkerheten och skyddet för ditt tält.

 • Campingaktiviteter

Det finns bara några campingaktiviteter du vill göra som din hund inte kan eller inte tycker om så mycket som du gör. Under dessa aktiviteter kan du säkert lämna din hund i ett välventilerat, svalt tält med mat, vatten, en hundlåda/kennel och leksaker.

 • Varma dagar

När vädret är stekhett kan ett tält vara ett underbart skydd för en överhettad hund. Efter lite träning och lek, ta med din hund i skuggan av ditt tält för lite vila. Om ditt tält har tillräckligt med luftflöde kommer det att vara svalt och ett sätt att komma ut ur solen.

När ska man ta ut sin hund ur tältet?

Att veta när du ska släppa in din hund i ditt tält är viktigt, men det är också att gå med den. Var uppmärksam på vissa situationer och signaler; det finns vissa situationer där att vara inbäddad i ett tält är det värsta för din hund. ’

 • Farligt väder
  De enklaste knutarna du kan knyta för nästan alla situationer

Regnigt väder och milda stormar är inget att oroa sig för. Under dessa väderförhållanden kan du stanna i ditt tält med din hund så länge du inte är på en översvämningsbenägen plats. Vid farligare väder bör både du och din hund lämna tältet och flytta till ett större skydd.

 • Pauser i badrummet

Din hund kommer att behöva gå ut då och då för att svara på naturens rop, så att säga. Se till att ge din hund regelbundna tillfällen att göra detta, annars kan det bli rörigt i tältet. Ingen vill det. Håll koll på din hunds pausschema för badrummet.

Tält kontra utomhus

Vissa husdjursägare tror att hundar kommer att klara sig bra med att vara bundna till ett träd eller i en kennel utanför under sin campingresa. Men detta är verkligen inte ofta fallet. Att vara i tält ger hundar mer skydd och skydd mot väder och vind och andra faror.

Att binda en hund vid ett träd är värre än en utomhuskennel eftersom det bara gör dem mer sårbara. Om din hund måste komma undan ett hot kommer den inte att kunna springa särskilt långt. Även en kennel erbjuder mer skydd. Sedan finns det ett staket och en barriär mellan ditt husdjur och allt som kan skada honom. Vänligen bind inte din hund till någonting och gå.

Generellt sett ger tält det bästa skyddet mot dåligt väder, solen, vilda djur, alla bilar/husbilar i området och de med dåliga avsikter.

För att besvara din fråga med några ord: ja, du kan lämna en hund i ett tält. Du behöver bara veta hur du gör detta på rätt sätt så att du och din hund kan lämna campingen glada, friska och trygga. Se till att följa dessa riktlinjer och ta med allt du behöver för att göra din valp bekväm! Behandla honom med den villkorslösa kärlek som hundar behandlar oss varje dag.

Nu när du är förberedd, vad väntar du på? Packa ihop, spänn på Fido och ge dig ut på vägen!

Fler artiklar du kommer att älska.

99 campingplatser där hundar är tillåtna (exempel för varje stat)

Tips för att campa med din hund (förberedelser och aktiviteter)

Ta med din hund på campingen (behöver du förbereda vad du ska packa)

Håll din hund sval medan du campar (7 tips som kan rädda din hund)