Kan man slå upp ett tält på grus?

Camping är en fantastisk aktivitet där du kan njuta av friluftslivet ensam eller med en grupp. Du kan koppla av och koppla från resten av världen med bara dig själv eller med dina vänner och familj. Nationalparker har några av de bästa campingplatserna med hisnande landskap. Vad händer om du kommer fram och ser att alla tillgängliga campingplatser alla har tältplattor i grus? Om du inte kommer förberedd på grustältplattorna blir frågan, kan du slå upp ett tält på grus?

Kan man slå upp ett tält på grus? Jo det kan du. En tältplatta i grus kan vara en välsignelse, beroende på vilket väder du möter under din campingresa. Det är dock mer förberedelser inblandade med en grus tältplatta än på andra ytor.

Du kan slå upp ett tält på grus, men det finns mer än att sticka din påle i marken. Det är bäst att veta vad du ger dig in på innan du dyker upp på en camping, och du är inte förberedd. Du vill ha den bästa möjliga tältcampingupplevelsen, från att sätta upp tältet till den första elden runt campingen.

Hur slår man upp ett tält på grus, vilka förnödenheter behövs för att slå upp ett tält på grus, vilka är fördelarna, vilka är nackdelarna, var finns gruscampingplatserna för mig att prova?

Hur slår man upp ett tält på grus?

Att slå upp ett tält på grus kräver lite mer förberedelser än att slå upp ett tält på ytor som smuts eller betong. Användbara verktyg när du slår upp ett tält på grus är rejäla tältspikar eller pålar, hammare och en presenning av något slag.

Tarpen är till för att skydda botten av ditt tält från grusets vassa kanter. Tältspetsarna ska se till att tältet sitter fast och inte kommer att röra sig med vinden.

Några typer av presenningar att överväga:

  • Kraftig polyetenpresenningden här från Vakta noshörningfinns i fem olika storlekar, är 10 mil tjock och har genomföringar.
  • Duk presenningar är alltid ett utmärkt val. Whiteduck gör en som är mögel- och mögelbeständig, vilket gör den perfekt för campingbruk. Du kan välja mellan 15 olika storlekar med detta alternativ.
  • Måla droppdukar kommer också att fungera; denna från Chicago Canvas finns i 8 olika storlekar, är tvättbar (vilket är en stor fördel) och har dubbelsydda fållar och sömmar.
  • En lastbilspresenning är en annan lösning som du kanske inte har tänkt på, och du har förmodligen redan en, men om inte, TarpX har tre storlekar, och de är tuffa och vattentäta.
  Vad är en kompressionssäck? (Sovsäckar)

Det finns olika metoder för att slå upp ditt tält på grus beroende på vad du har till hands:

  1. Den första metoden är att hitta en tung sten att glida in i pålslingan för att hålla den öglan nere. Ta sedan en annan tung sten med en platt sida och placera den ovanpå för att hålla den på plats.
  2. Den andra metoden är att hitta en plats där du kan flytta lite grus för att komma in på din insats. Ta den kraftiga pålen (en med skarpa kanter föredras) genom påleöglan och använd en hammare (eller större sten om du inte har en hammare) för att slå ner pålen i marken. Lägg sedan lite grus ovanpå för att hålla det på plats.
  3. Den tredje metoden liknar den första, hitta en tung sten att glida i stakslingan. Om den inte är tillräckligt tung, hitta en stor sten med en platt sida och placera den bakom stenen i stakslingan. Stenen kommer att blockera den mindre stenen i stakslingan från att röra sig. Placera sedan en annan stor sten med en platt sida ovanpå för att hålla ihop allt.

Kom ihåg att bära skyddsglasögon när du slår in dina tältpålar med antingen en hammare eller en sten.

Ett annat alternativ när du slår upp ett tält eller någon form av camping är att ringa i förväg. På så sätt får du reda på hur sajterna ser ut och om du behöver någon speciell utrustning. Vid ankomsten kan du också fråga campingpersonalen vad deras rekommendation är. Ibland kanske en strategi som fungerar på en campingplats inte fungerar för en annan.

Campingpersonalen känner till sina campingplatser och kan ge den specifika detaljerade informationen du behöver när du campar på en viss campingplats. Att få en professionell åsikt kan visa sig vara till hjälp, även för den mest kunniga camparen.

Andra inlägg av intresse

  • Vår favorit Van Camping Kikare
  • Van Camping vs. Tent Camping: Vad är bättre för dig?
  • Är det säkert att sova i en skåpbil? Den väsentliga guiden
  Vad är Frontcountry Camping?

Fördelar med att slå upp ett tält på grus

Om du tältar under kraftigt regn har gruset ett naturligt dräneringssystem, och du behöver inte hantera lera, som när du tältar på smuts. Utan lera runt tältet spårar du inte heller leran inne i tältet. Du är också i naturen, som kan ge en provisorisk hammare och tunga stenar för att hålla nere dina insatsöglor.

Dessutom förhindrar gruset att ditt fordon fastnar. En liten mängd lera är något de flesta kan hantera. Om det finns mycket lera kan du fastna, och (det är ett helt annat ämne), måste du försöka ta dig ur det. På grus samlas inte leran runt däcken som i jord.

Med rätt presenning, matta för tältgolvet och madrass eller liggunderlag kan det vara ganska bekvämt att slå upp tältet på grus. Den tjocka presenningen eller duken du väljer kommer att förhindra att vassa ändar tränger in i ditt tält. För att göra din totala campingupplevelse mer njutbar, lägger en luftmadrass eller liggunderlag till mer kudde för komfort och sömn.

Nackdelar med att slå upp ett tält på grus

Gilla scenariot i början av det här inlägget, om du råkar stöta på en tältplatta i grus, du kanske inte är helt förberedd med alla föremål du kan behöva för att slå upp ditt tält.

Om du är ny på tältcamping kanske du inte är kunnig om de saker du ska ha förutom tältsatsen du köpte. Beroende på din campingbudget kanske du inte har råd med de saker som är idealiska för den här typen av camping. Eller, du kanske inte vet att du behöver en annan typ av tältpåle än de som kom i tältet på olika terräng.

Att få insatserna i gruset är hit or miss. Ena sidan kanske du kan ta dig ner utan problem och den andra sidan kan du ha extremt svårt med. Om insatserna du har inte är tillräckligt robusta, kan det sluta med att de fastnar i gruset eller kröken. När den väl är böjd har den genomsnittliga personen inte rätt utrustning för att räta ut dem, och de verkar böjda för alltid.

Om du misslyckas med att slå ner ditt tält på rätt sätt, en vindpust kan skicka ditt tält till en plats där du inte kan få tillbaka det. Om du campar nära en vattenmassa kan du bli ganska generad av att se den flyta iväg medan du lagar mat 10 fot bort. Ännu värre, det kan tas till en närliggande campingplats, och du kommer att ha lite att förklara.

  Kan du använda en luftmadrass för vintercamping? Innehåller tips för framgång

Om du inte tog med en presenning för att skydda botten av ditt tält, du kanske avslutar din campingresa med att behöva ett nytt tält på grund av de skador som gruset gjort.

Att packa inför en campingresa är en stor uppgift. Vi har ett inlägg ”Hur man packar en 4×4 för camping: En omfattande guide” för att hjälpa dig på vägen. Dessutom, om du vill ha en gratis campingchecklista för att se om du har missat några viktiga saker, har vi en du kan ladda ner.

Fantastiska gruscampingar att prova

Om du är som jag är du nu nyfiken på att campa, speciellt på grus. Hur hittar man gruscampingar? Om du letar efter fantastisk utsikt, tillgång året runt och badrum, leta inte längre än Sierra National Forest i Kalifornien. Först till kvarn gäller, ingen mobiltjänst att koppla ur, och se upp för gift ek och skallerormar.

En annan camping att prova är Big Bend National Park, Texas. Grustagscampingarna är kända för sin hisnande utsikt över Sierra del Carmen och Sierra San Vicente. Campingplatserna har plats för 10-12 personer, men håll dina hästar hemma. Floden gränsar till USA och Mexiko, så var medveten om att det är olagligt att ta sig in i Mexiko genom att korsa floden.

Pinnacles Campground i Pinnacles National Park är en annan gruscamping att prova. Det finns underbara klippformationer och rester av en utdöd vulkan att se när du är där. De är öppna året runt (förutom poolen) och har många bekvämligheter, aktiviteter och rekreationsplatser. De mest populära bekvämligheterna är duschar, elanslutningar och matskåp.

Slutgiltiga tankar

Som du kan se kan du slå upp ett tält på grus, och det finns till och med vissa fördelar med att göra det. Genom att vara ordentligt förberedd och ha rätt verktyg ska du inte ha några problem med att säkra ditt tält för en spektakulär helg i det vilda.