Kan man slå upp ett tält på falskt gräs?

Att sätta upp ett tält på konstgräs är en utmaning. Att sätta upp tältet är inte så annorlunda, men det finns inget sätt att säkra tältet. Det kanske inte är ett problem på en lugn och solig dag, men så fort vinden tilltar är du i trubbel. Så hur kan du campa på konstgräs?

Ja, du kan slå upp ett tält på falskt gräs och konstgräs, men du måste hitta ett sätt att utöka hörnen utan att riva ett hål i gräset. Jag rekommenderar att ta med några stora stenar eller stenar för att hålla tältets hörn. Du kan också använda vikten på din utrustning för att ytterligare hålla mitten. Jag skulle också rekommendera ett tältfotavtryck för att skydda botten av ditt tält från skador.

Att slå upp ditt tält i hård vind är ett absolut måste. Ett nylon/polyestertält kan förvandlas till en gigantisk drake om du inte säkrar hörnen ordentligt. Fortsätt läsa för att lära dig några fler tips om hur du slår upp ditt tält så går jag igenom min 4-stegs metod för att slå upp ett tält på konstgräs.

Kan man sätta tältpinnar i konstgräs? Förstör tältpinnar konstgräs?

Låt mig börja med att konstatera ett enkelt faktum. Kör aldrig tältpinnar genom konstgräs eller konstgräs! Det sliter hål i gräsmattan och skadar plastunderlaget. Uppenbarligen kan konstgräs inte reparera sig själv, så du måste hitta ett annat sätt att säkra hörnen på ditt tält.

Ärligt talat kan du förmodligen komma undan med att inte slå upp ditt tält på en lugn och solig dag. Det krävs mycket vind för att blåsa bort ditt tält. De flesta tält är designade för att tåla minst 15-20 mph vindar utan pålar. Du måste lägga till lite vikt i hörnen om du förväntar dig en särskilt blåsig dag. Kom ihåg att det bara krävs en stor vindpust för att blåsa bort tältet och göra lite skada.

  Varför har vandringskängor röda snören? Vandringsstövlar med röda snören förklaras

Kan du campa på konstgräs?

Du kan sätta upp ett fristående tält nästan var som helst. Det kan göras på smuts, gräs (riktigt eller konstgjort), betong, sand och nästan var som helst du kan tänka dig. Det finns bara ett stort problem med att campa på falskt gräs. Du kan inte hamra pålar i marken för att säkra den.

Så hur kan jag säkra mitt tält utan att köra in i stolpar? Du måste hitta ett sätt att tynga tältets hörn utan att trycka stolpar genom gräsmattan. Jag rekommenderar också att du använder ett fotavtryck eller en presenning under botten av ditt tält för att skydda botten från slipande torv.

Det är enkelt att sätta upp ditt tält om du följer den grundläggande 4-stegsmetoden i avsnittet nedan.

Hur sätter man ett tält på konstgräs eller konstgräs

Att sätta upp ett tält på konstgräs är ganska enkelt. Du sätter helt enkelt upp tältet som du skulle göra på alla andra ställen, och ägna särskild uppmärksamhet åt att tynga ner hörnen. Jag rekommenderar att du använder ett tältfotspår om du campar på konstgräs som på en fotbollsplan. Astroturf använder små bitar av gummi för att mjuka upp planen som kommer över hela ditt tält, vilket gör det svårt att städa.

  1. Hitta en plats att sätta upp ditt tält: Hitta en plats att slå upp ditt tält och se till att det finns tillräckligt med utrymme för att sprida ut och umgås framför ditt tält. Jag rekommenderar att du lägger ut tältets fotavtryck först så att du kan visualisera hur mycket plats du kommer att ta upp.
  2. Lägg ut ett tältfotavtryck (valfritt): Ett tältfotavtryck är mer av ett valfritt tillbehör, men det skyddar botten av ditt tält. Syntetgräs och konstgräs kan vara något slitande, så ett tältfotavtryck kan minimera skador på golvet i ditt tält. Se till att fotavtrycket är några centimeter smalare än golvet i ditt tält så att vatten inte kommer runt ytterkanterna. Fotspår från RedCamp-tältet är väldigt snygga/prisvärda, men du kan spara pengar genom att använda en gammal presenning med kanterna avskurna för att passa ditt tält.
  3. Sätt upp tältet: Sätt upp tältet som du skulle göra på vilken annan campingplats som helst, med en anmärkningsvärd skillnad. Använd inte tältpinnar för att nåla fast hörnen. Att slå in en tältstång i gräsmattan orsakar irreparabel skada.
  4. Vikta hörnen (använd aldrig): Räknar man med mycket vind får man göra svängarna tyngre. Ett tält är egentligen bara en gigantisk drake, så det kommer att blåsa bort i hårda vindar. Jag rekommenderar att ta med några stenar för att tynga ner hörnen, eller strategiskt placera tunga redskap runt omkretsen av tältet.
  Ficklampa och strålkastarlumentabell: hur många lumen behöver jag?

Måste jag verkligen säkra mitt tält?

För att vara ärlig behöver du förmodligen inte sätta upp ditt tält i bra väder. De flesta tält är designade för att tåla 15-20 mph vindar utan att använda pinnar. Släng i lite slumpmässigt tung utrustning, kylbox, sängkläder, etc. så håller det för ännu värre vindar.

Jag rekommenderar inte camping på en löjligt blåsig dag i alla fall, eftersom de flesta tält inte klarar mer än 30 mph vindar. Ett tält som tål mer än 30 mph blir både litet och löjligt dyrt.

Tältvikter för konstgräs

Experter rekommenderar att du använder minst 40 pounds av vikt för att hålla ett 10×10 tält. Jag antar att all din campingutrustning väger minst 15-20 lbs. Släng i en kylare fylld med mat och dryck och du är förmodligen nära 40 pund. Du behöver verkligen inte så mycket extra vikt om dina grejer stannar i tältet.

Du kan bära extra vikt för att förvärra svängarna på löjligt blåsiga dagar, men det är vanligtvis inte nödvändigt. Ett båtankare, stenar, sandsäckar eller en extra låda vatten/öl är allt du egentligen behöver. Jag rekommenderar att du letar efter tunga föremål som du redan tar med dig så att du inte behöver bära extra vikt.

Varför ska jag använda ett tältfotavtryck?

Med konstgräs ska du inte behöva ta itu med stenar, pinnar och annat skräp, men jag rekommenderar ändå att du använder ett tältfotavtryck. Konstgräs kan kännas förvånansvärt nötande. Jag har fortfarande några rugburna ärr på armar/ben från mina fotbollsdagar.

Att sätta upp ett tält på konstgräs är i princip samma sak som att sätta upp det på sandpapper. Det kan vara bra i några dagar, men så småningom kommer det att fungera genom botten av ditt tält. Du kanske inte behöver oroa dig för att skydda golvet i ett billigt tält, men det är inte värt att riskera att skada ett $100+ tält.

  Ska ved staplas med bark upp eller ner?

Tältfotspår är förvånansvärt billiga (kolla in mitt favoritfotavtryck). Se till att köpa ett tältfotavtryck som är några centimeter mindre än ditt tält. Om fotavtrycket är större än golvet kommer vatten att ta sig runt kanterna på ditt tält.