Kan man sätta ett tält i en kompressionssäck?

Kommer en kompressionssäck att förstöra ditt tält? Eller är det okej att använda en? Jag bestämde mig för att göra lite research och ta reda på svaren.

Du kan lägga ett tält i en kompressionssäck under korta perioder, men det kan skada tältet om en kompressionssäck används för långtidsförvaring.

Det är bara vettigt att du vill ta bästa möjliga hand om ditt tält, även när du inte använder det. Även om en kompressionssäck kan verka som ett attraktivt alternativ, är det kanske inte alltid det rätta valet för ett tält.

Läs vidare och du kommer att lära dig alla detaljer med att använda en kompressionspåse och om det är ett bra alternativ för ditt tält eller inte.

Kan man sätta ett tält i en kompressionssäck?

Tält kan ta mycket plats, och vem vill inte spara plats?

Men när det kommer till att packa ihop ditt tält i en tät liten kompressionssäck kanske du vill fundera på när och varför du vill göra det.

En kompressionssäck till ditt tält kanske inte är något du behöver om camping är ditt äventyr. Vanligtvis är väskan som tältet kommer med lämplig nog. I alla fall, du kan behöva något lite tightare om du är intresserad av backpacking.

Har du inte backpackat tidigare? Det kan vara värt att testa! Om du är nyfiken på hur backpacking kan jämföras med bilcampingta en titt på vår artikel om ämnet här.

Om du vill spara utrymme i ryggsäcken när du är på väg till eller från en campingtur, då det är ofta helt okej att använda en kompressionssäck för att hålla ditt tält i hanterbar form.

Det är dock ingen bra idé att förvara ditt tält i en kompressionssäck under långa perioder. Kompressionen kan faktiskt orsaka skador på materialen eller på alla användbara ämnen som kan finnas på dem.

Vissa tält använder specialiserade kemiska behandlingar så att regnet lätt kan glida av och iväg. Om ditt tält förvaras under lågsäsong i en tät kompressionssäck, kan dessa behandlingar slitas bort. Tänk på det, ju tätare ett tält är hoptryckt mer friktion tältet lägger på sig själv. Även om detta sannolikt kommer att vara försumbart under några dagar, är det möjligt att det kan göra skada under månaders lagring.

  Behöver du ett medlemskap för att bo på en KOA-camping?

Jag har märkt att den vattentäta tejpen som de sätter på sömmarna lossnar på mitt gamla tält – jag är säker på att jag har hjälpt till att orsaka detta problem genom att inte förvara mitt tält särskilt försiktigt under åren.

Som sagt, många campare har upptäckt att de kan förvara sitt tält i en kompressionssäck under resan utan större problem. Om det här fungerar bäst för din förvaringslösning när du reser, kommer det att fungera bra.

Även om du säkert kan använda en kompressionssäck, vissa föredrar att slippa kostnaderna och helt enkelt packa ner sitt tält i sin ryggsäck utan någon form av bag. Tält är ofta gjorda för att kunna tryckas ihop ganska lätt. Enligt treelinebackpacker bloggdu borde inte ha några problem med att få ditt tält att lägga sig plant och fylla upp eventuella små hål som kan dyka upp mellan de andra föremålen i din ryggsäck.

Hur ska du förvara ditt tält?

Om du letar efter en lösning för att förvara ditt tält mellan campingresor eller under de kallare månaderna, kommer en kompressionssäck inte att vara det perfekta valet. Tält måste kunna andas för att hålla sig i god form.

Istället för att komprimera ditt tält, du kan lätt vika, rulla eller stoppa den i en väska gjord av material som andas. Om du är osäker på exakt var du ska förvara ett tält, kan du hitta mer information om ämnet i vår artikel om ämnet här.

Sammantaget är tältförvaring mycket mindre komplicerat än det kan verka. Mestadels, ditt tält behöver bara vara rent och torrt medan det väntar på nästa äventyr.

  Hur mycket bör du spendera på ett tält?

När är en kompressionssäck nödvändig?

Även om du kanske inte behöver använda en kompressionssäck för ditt tält, finns det definitivt föremål du kanske vill komprimera.

Om du planerar en ryggsäcksresa, du vill förmodligen kunna få plats så mycket som möjligt i din ryggsäck. Detta kan vara en knepig bedrift om du planerar att vara ute i vildmarken i några dagar eller mer.

En av de saker som ofta packas ner i en kompressionssäck är sovsäcken. Sovsäckar kan vara varma och sköna, men de kan också ta mycket plats om du låter dem. Följaktligen kan backpackers välja att använda en kompressionsväska för att pressa ner dem till en storlek som är lättare att packa.

När du vet att du kommer att tillbringa dina campingdagar under den varma solen, du kanske undrar om en sovsäck ens är något du behöver packa. Det är dock värt att veta att oavsett hur varmt det är på dagen kan du fortfarande behöva lite extra värme på natten. För mer information om varför en sovsäck är viktig under alla årstiderkolla in vår artikel om ämnet här.

Beroende på hur länge du planerar att campa kan det också vara en bra idé att använda en kompressionssäck för dina kläder. Flera outfits kan enkelt lägga till mycket bulk till din väska. Att förvara dina kläder i en kompressionssäck kan hjälpa dig att undvika att antingen få ont om utrymme eller att behöva göra andra uppoffringar.

Vilken storlek kompressionssäck ska du använda?

Du kan inte bara ta vilken kompressionssäck som helst och förvänta dig att den passar din sovsäck. Vissa sovsäckar är tjockare än andra på grund av temperaturintervallet de är designade för att tåla.

På grund av detta måste du veta mer om din sovsäck för att få den kompressionssäck som fungerar bäst för den.

Ofta börjar man med det temperaturintervall som sovsäcken är lämpad för. Som du kan förvänta dig, sovsäckar som är klassade för 40 grader och uppåt kommer att vara potentiellt mindre skrymmande än de som är klassade för -20 och uppåt.

  Finns det björnar i Joshua Tree National Park? (Vad du behöver veta)

Jag säger potentiellt, eftersom vissa sovsäckar har material av högre kvalitet som kan isolera bättre även om de är mindre skrymmande.

I alla fall, med extra bulk, kan du behöva en kompressionspåse med lite mer utrymme.

Men det är också viktigt att ha en förståelse för hur skrymmande din sovsäck är. Detta görs ofta genom att mäta det i liter. När du väl vet hur många liter påsen tar upp kommer du att kunna hitta en kompressionssäck som uppfyller det behovet.

Om du är osäker på hur du ska avgöra hur många liter du behöver för din sovsäckSeaToSummit-bloggen har en praktisk guide på att hitta det numret. För dem som har flera sovsäckar för alla årstider, kanske du vill se till att du har kompressionssäckar som passar alla.

Med det sagt – jag har försökt stoppa in några sovsäckar i kompressionspåsar som kräver mycket ansträngning för att få in sovsäcken. Kom ihåg att en mindre väska kommer att kräva mer ansträngning även om den tekniskt sett ”passar”.

Hur man använder en kompressionssäck

Oftast kan vi välja att rulla ihop saker som tält och sovsäckar när vi håller på att packa eller lägga undan dem. I alla fall, detta är inte ett nödvändigt steg du behöver ta när du använder en kompressionssäck.

Det blir faktiskt lättare för kompressionssäcken att pressa ut all luft om föremålet du stoppar in där inte är ihoprullat.

Till exempel, när du packar en sovsäck i en kompressionssäck, vill du ha den mestadels platt. Arbeta från botten till toppen och packar sedan ner den i kompressionssäcken lite i taget. På så sätt kan ingen luft hamna instängd i väskan, vilket gör den svårare att få plats. Den här videon från NEMO erbjuder ett bra exempel på att packa ihop en sovsäck i en kompressionssäck.

Hur man använder en kompressionssäck | NEMO

Kolla på denna videon på Youtube.

När du har komprimerat ditt tält, sovsäck eller kläder kan du göra det lägg den i din ryggsäck för resan framåt.

Finns det kompressionssäckar gjorda för tält?

De gör inte riktigt kompressionssäckar för tält. Kompressionssäckar är främst gjorda för sovsäckar, täcken eller andra filtar, men de kan användas till vad du vill.

Du kan använda en generisk kompressionssäck som denna ett från REI. eller dessa från Amazon.