Kan man koka vatten i en Crock Pot? Testad med 2 Slow Cookers

Ibland önskar jag att jag kunde laga allt i min kruka. Om du har ett liknande tänkesätt kan du ha ställt dig själv följande fråga:

Kan man koka vatten i en kruka?

Du kan koka vatten i en gryta, men det tar cirka 2 timmar eller längre på inställningen Hög. Den exakta tiden kommer att variera beroende på mängden vatten och modell av slow cooker. Dessutom kommer vattnet i en lerkruka sannolikt att stabiliseras vid en sjudande koka och kanske aldrig nå en full rullande koka.

Jag testade faktiskt detta själv, med en 7 quart och en 4 quart långkokare. I det här inlägget kommer jag att ge dig alla detaljer från mitt experiment och min forskning.

Kan man koka vatten i en Crock Pot?

Jag var nyfiken på om du kan koka vatten i en långsam spis, och istället för att göra antaganden bestämde jag mig för att faktiskt testa det med våra 2 lerkrukor.

Så i går morse satte jag 6 koppar vatten i både 7 quart och 4 quart lerkrukan, och jag satte dem på hög inställning.

Jag slog på de långsamma kokarna ungefär klockan 10:30 och sedan märkte jag att den större grytan (7-quarts) kokade ungefär klockan 12:30.

Jag kollade det med några minuters mellanrum, men jag stod inte där och tittade på det hela tiden. Så, det började nog koka något innan 12:30, vilket betyder att det tog lite under 2 timmar att koka vatten i 7-quarts slow cookern.

Du får förlåta den dåliga bildkvaliteten, men så här såg det ut:

Se även  Förankring med hylsor kontra kilankare: Förklarade Skillnader

Det var en sjudande koka, och från utsidan av glaset (innan locket togs av) verkade det inte ha nått en full rullande koka.

Det är också intressant att notera att så fort du tar av locket sjunker temperaturen. Och efter att jag hade locket av i en minut eller två så kokade inte vattnet längre.

För den mindre långsamkokaren på 4 liter måste jag erkänna att jag tappade koll på tiden lite, men jag tror att den började koka ungefär en timme senare (t.ex. ~13:30). Så, för 4-quarts slow cookern tror jag att det tog cirka 3 timmar att nå kokpunkten.

I likhet med 7-quarts slow cookern började 4-quarts slow cookern koka, men den verkade inte nå en full rullande koka. Och när jag tog av locket slutade vattnet att koka efter en liten stund.

Efter dessa första bilder av vattnet som kokade, lät jag båda långsamkokarna koka tillbaka och höll dem på High-inställningen, till cirka 16:30 (t.ex. 6 timmar totalt på High).

Inte ens efter att ha kokat vattnet i 6 timmar, verkade ingen av de långsamma kokarna nå en full rullande kokning, även om båda fortsatte vid en sjudande kokning.

Dessa resultat är intressanta, men de är i slutändan vad jag skulle förvänta mig med tanke på vad en lerkruka är designad för att göra och temperaturen som långsamma kokare lagar mat vid.

En annan anledning till att du kanske undrar om en lerkruka kan koka vatten är om du är orolig för att din mat ska koka över medan du är borta. Vi ska gräva in det ämnet nu…

Se även  Allt du behöver veta om att flytta trappor i ett hus

Kan en Crock Pot koka över?

En slowcooker kan DEFINITIVT koka över. Hur vet jag? Jag har gjort det. Flera gånger, och även med olika slow cookers.

Så, vad får en lerkruka att koka över?

Den största faktorn som kan få din kruka att koka över är att överfylla grytan. Varumärket Crock-Pot rekommenderar att du endast fyll grytan till 2/3 full.

Dessutom kan användningen av inställningen Hög temperatur göra saken värre, eftersom det kan göra att långsamkokaren börjar koka över snabbare.

Om du planerar att lämna din slowcooker igång utan tillsyn, bör du förmodligen vara försiktig och se till att du fyller grytan mindre än 2/3 full.

Som ett extra tips, om du aldrig har lämnat din kruka för att laga mat utan uppsikt på länge, eller om du nyligen skaffat en ny slowcooker, kanske du vill planera att använda den för första gången när du vet att du kan vara hemma.

Till exempel, kanske den första stora måltiden du gör i din slowcooker, planerar du för en helg eller ledig dag när du kan vara hemma och hålla ett öga på det. Detta kanske inte är helt nödvändigt, men jag skulle personligen må bättre efter att ha gjort ett sånt test innan jag lämnar slow cookern utan uppsikt nästa gång.

Kan du sätta en Crock Pot på spisen?

Nu är det här verkligen intressant, och något som jag precis lärde mig igår.

Crock-Pot gör nu slow cookers med insatser som kan användas för att laga eller bryna kött på en spis. Du kan sedan ta Crock-Pot-insatsen och lägga den direkt i långsamkokaren med andra ingredienser. Supercool. Kolla in det:

Se även  Kan rostfritt stål gå i mikrovågsugnen

Om du tycker att det här är lika coolt som jag och du vill lära dig mer kan du kolla in nedanstående 6-quart Crock-Pot som inkluderar tillagningsfunktionen för spis. Du kan se funktionerna för denna Crock-Pot här på Amazon.

Och om du är intresserad uppmuntrar vi dig att använda länken ovan, eftersom vi får provision (utan extra kostnad för dig) på Amazon-försäljning och du kan hjälpa till att stödja vår blogg. Tack!

Relaterade frågor

Hur lång tid tar det att koka upp vatten i en gryta?

Det tar cirka 2 till 3 timmar att koka 6 koppar vatten i en gryta på hög inställning. Den exakta tid det kommer att ta för vatten att koka i en gryta beror på storleken och modellen av slow cooker du använder och mängden vatten du kokar.

Är det bättre att långsam tillaga på låg eller hög?

De flesta slow cooker-recept kommer att bli något bättre med inställningen Låg. Inställningen Hög fungerar fortfarande bra i de flesta fall. Men ju mer gradvis tillagning du får med inställningen Låg temperatur kan ge en mjukare och mer smakrik måltid. Hur som helst, se till att din mat är helt tillagad innan du äter.

Lämna en kommentar