Kan man frysa Nalgene vattenflaskor?

Ingenting är mer uppfriskande än att ta en klunk ur en iskall vattenflaska en varm sommardag. Tyvärr kan det vara svårare att hålla vattnet kallt än det ser ut. Att slänga i sig några nävar glass funkar ett tag, men finns det något mer man kan göra? Kan man frysa en Nalgene vattenflaska och ha iskallt vatten hela dagen?

Du kan frysa Nalgene vattenflaskor, men se till att flaskan bara är 2/3 full för att undvika att spricka. Vattnet behöver utrymme att expandera i flaskan när det fryser. Fyll bara flaskan med kallt vatten när du tar ut den ur frysen och lägg den i en isolerad hylsa för att hålla vattnet kallt hela dagen.

Nalgene vattenflaskor kan frysas, men hur håller jag dem frysta under en lång vandring? Fortsätt läsa för några tips för att hålla din flaska kall längre.

Hur man fryser en Nalgene vattenflaska

Nalgene flaskfrys

Nalgene-flaskor är perfekta av två mycket enkla anledningar. De använder en mycket enkel design och är extremt hållbara. Skruva bara av toppen, fyll den och skruva fast den igen. Det blir inget läckage och det är nästan omöjligt att skada dem.

Låt mig förtydliga det! Det finns ett sätt att av misstag skada din Nalgene-flaska. Om du lägger den i frysen utan att lämna utrymme för vatten att expandera kan du snabbt skapa en till synes oförstörbar flaska. När is bildas kommer den sakta att arbeta sig upp och bryta igenom det tunna plastlocket.

Så hur skyddar du din Nalgene-flaska och förhindrar att den spricker? Det är väldigt enkelt! Lämna bara några centimeter utrymme på toppen av flaskan för expansion. Nalgene rekommenderar att du bara fyller flaskan till 2/3-3/4 om du vill lägga den i frysen. Kylan är inget problem då Tritan-plast tål extrema temperaturer utan att bli skör.

  För- och nackdelar med ryggsäckar med rulltopp

När du väl har en frusen flaska vatten är det dags att fylla på den och komma till den roliga aktiviteten du har i åtanke. Jag rekommenderar också att ta tag i ett isolerat skydd (På Amazon) under varma sommardagar. Nalgene varumärkesöverdrag kan vara dyra så du kanske vill leta efter ett alternativ för ett annat märke eftersom de alla är i princip likadana.

Jag gillar personligen de vanliga slip-on-ärmarna eftersom de är lättare att använda, men värme kan tränga igenom ovansidan. Nalgenes isolerade bärare med dragkedja på locket är bättre på långa promenader när vädret är olidligt varmt. Den kapslar helt in flaskan och släpper inte in någon värme. Detta är också det bästa alternativet på vintern när du måste oroa dig för att flaskan fryser.

Kommer en vattenflaska från Nalgene att gå sönder om den fryses?

Ja, din flaska kommer med största sannolikhet att gå sönder i frysen om det inte finns tillräckligt med utrymme för expansion. Fyll bara flaskan till 2/3-3/4 om du vill lägga den i frysen. Locket är oftast flaskans svagaste punkt, så det brukar gå sönder där. Sidor kan spricka under stress, men Tritan-plast är förvånansvärt hållbart, så det är osannolikt.

Om du av misstag överfyller flaskan och bryter locket kan du alltid ta en ersättning. De säljer dem i vilken friluftsbutik som helst och de flesta sportbutiker. Du kan hämta dem från Amazon också, men priset är oöverkomligt på grund av frakten.

Ersättningslock är ungefär halva priset för en ny flaska på Amazon, så du kan bestämma dig. Om du väljer att gå den vägen kan det vara värt att titta på lock med lätta sippöppningar. jag älskar verkligen Nalgene’s On The Fly Top. Den har en flip top så att du kan öppna flaskan med en hand och inte behöver skruva av locket. Det gör det så mycket lättare att få vatten när du vandrar med käppar eller handskar på.

  Vilken färg ljus förstör inte mörkerseende? Bevarar rött, grönt eller blått ljus mörkerseende?

Använd ett isolerat lock för att hålla det kallt längre

Isolerat Nalgene vattenflasklock

Jag har alltid undvikit att köpa ett isolerat fodral, på grund av priset, men de är en riktig game changer. Det kommer att hålla din glass fryst i några timmar på en varm dag och påfyllning kommer inte att värmas upp lika snabbt. Jag frös min flaska och hade is i över 4 timmar på 80 graders dagar.

Du får ett långsamt dropp av isigt vatten, men det tar ett tag för isen att smälta. Jag rekommenderar att du fyller den halvvägs, lämnar plats för vatten på toppen eller tar med en andra flaska att dricka ur i början av dagen. Jag var tvungen att sakna vatten i några timmar eftersom jag hade ett gigantiskt isblock i min flaska. Det hjälper att ransonera ditt vatten eftersom du bara kan ta några klunkar åt gången, men att vänta på att det ska smälta kan vara jobbigt.

Alla ärmstilar är i princip likadana, så välj den som är billigast (eller snyggast). De har en massor av olika färgade alternativ på Amazon medan min lokala friluftsbutik bara hade grönt och blått.

På längre promenader kanske du vill överväga Nalgenes isolerade bärare med dragkedja på locket. Dessa används mest för vinterbacksäcksresor där du behöver undvika att frysa, men de hjälper också till att hålla vattnet kallt under varma dagar. Den enda nackdelen är att det kan vara jobbigt att dra av den och att locket kommer in i näsan.