Kan man förvara ett tält i garaget?

Du har precis kommit hem från en familjecampingresa, du har en hel del saker redo att förvaras. Mindre föremål kan lätt förvaras i en garderob, men vad kan man göra med större föremål som tält och sovsäckar? Måste allt gå in eller kan man sätta ett tält i garaget?

Du måste kunna parkera ett tält säkert i garaget. Se till att den förvaras på en torr plats borta från direkt solljus. Jag rekommenderar att du håller alla dina campingutrustning tillsammans i hårdplastbehållare för att skydda dem från vatten, solljus, möss och andra skadedjur.

Även om tält är ganska hållbara kan de lätt skadas om du inte behandlar dem rätt. Allt som behövs är lite vatten för att förstöra ditt helt nya tält och lämna dig med en möglig röra. Fortsätt läsa för att ta reda på hur jag förvarar mitt tält för att minska skador och förlänga dess livslängd.

Förvarar Ett Tält I Garaget

Du kan förvara ditt tält i garaget så länge du kan hitta ett sätt att hålla det torrt och borta från direkt solljus. Värme och luftfuktighet ska inte vara en faktor här, så det spelar ingen roll vilken typ av garage du har. Det ska vara bra så länge du kan hålla tältet torrt och borta från solen.

I de flesta fall håller ett tält bra om det förvaras på torra ställen. Temperaturfluktuationer och luftfuktighet spelar inte så stor roll. Tält är designade för att klara en mängd olika väderförhållanden, så de kan hantera lite fukt.

Problem uppstår först när det är mycket fukt. Se upp för läckande fönster och tak. Du vill inte att vatten ska lägga sig på tältet och orsaka mögel. Det kommer förmodligen inte att förstöra materialet, men lukten kommer att göra dig galen.

  Så gör du: Tältcamping i 40 graders väder utan att bli kall

Du behöver ett enzymbaserat rengöringsmedel som t.ex Revivex luktborttagningsmedel för att bli av med lukten. Det är 50/50 om det kommer att ta bort lukten helt eller inte. Vinäger skulle vara en billigare lösning, men det fungerar inte lika bra.

Oroa dig inte för värme och fukt

Många campare är bekymrade över att förvara sina tält i icke-luftkonditionerade miljöer som ett garage. De tror att värmen och luftfuktigheten i ett garage kommer att orsaka mögelskador på en av deras dyraste campingutrustning.

Värme bör inte vara ett problem med ditt tält. De flesta tält är designade för att klara extrema sommartemperaturer. Jag har haft ett gammalt tält på vinden i över tio år och det är inga som helst skador. Temperaturen når lätt 120-140 grader där och det är inga skador.

Fuktighet bör inte vara något problem i ditt garage. Har du mögel på dina garageväggar? Då behöver du inte oroa dig för fukten i garaget. Det finns inte tillräckligt med fukt i luften för att skada ett tält.

När det kommer till värme är direkt solljus det verkliga problemet. Håll din campingutrustning borta från fönster i ett mörkt hörn av garaget eller förvara all din utrustning i en hårdplastbehållare.

Se upp för mögel och mögel

För det mesta är tält designade för att klara en mängd olika förhållanden. Klarar de en vårstorm klarar de ett ouppvärmt garage. Problem uppstår inte förrän du introducerar vatten i ekvationen.

Vatten kan snabbt skada din campingutrustning. Se till att ditt tält är rent och torrt innan du packar undan det. Om du förvarar ditt tält vått växer mögel snabbt.

Torka ditt tält för att förhindra skador (vädra ut)

Ditt tält bör vara helt torrt innan det går tillbaka till förvaring. Se till att du hanterar ett vått/smutsigt tält snabbt efter en campingtur. Jag gillar att tvätta mina saker 1-2 dagar efter att jag kommit hem och ställa undan allt rent.

  Hur lång tid tar det att gå 8 miles?

Allt som krävs är en snabb slang av om du inte fastnade i en storm. Sätt upp ditt tält i trädgården och tvätta det snabbt. Lämna tältet i några timmar för att se till att det är helt torrt. Solen kan vanligtvis torka ditt tält på några timmar, men jag väntar gärna över natten och behandlar det efter jobbet dagen efter.

Du kan alltid sätta upp ditt tält i garaget om vädret inte håller ihop. Lämna tältflikarna öppna och placera en liten fläkt för att blåsa luft genom insidan av tältet. Det tar längre tid att torka, men ska vara bra på 2-3 dagar.

Detta förutsätter att du har ett nylontält. Canvas tar en evighet att torka utan direkt solljus. Det är bättre att ställa kanvastältet utanför och vänta på solljus än att riskera att förvara det blött.

Enkel förvaring av tält

Tält börjar vanligtvis i långtidsförvaring när det kallare vädret börjar rulla in. Väldigt få människor gör den dyra övergången till vintercamping. De allra flesta människor kommer att behöva hitta ett sätt att förvara sina tillhörigheter på vintern.

Så hur skyddar du dina saker när du förvarar dem i några månader (eller till och med år)? Du vill inte köpa nya prylar vart 1-2 år. Det ska allt förbli i samma form som du lämnade det i. Så hur förvarar du campingutrustning?

Ditt tält måste rengöras innan det kan förvaras. All smuts ska tvättas bort och tyget ska vara helt torrt. Jag slår upp mitt tält i trädgården och sprejar Nikwax Solar Wash i mitt tält i slutet av varje säsong. Den renar upp all smuts och lägger till UV-skydd och vattentäthet till tyget.

  Kan man elda ruttet ved?

Torka av allt inuti och försök få bort eventuell inbakad smuts på utsidan med din trädgårdsslang. När tälten är rena, låt dem torka i några dagar. Vanligtvis städar jag upp allt samma dag så att allt går in i förrådet rent. Se till att all din utrustning är helt luftad och plocka upp en stor plastbehållare från en lokal butik för att förvara allt i.

Förvara ditt tält i en hård plastbehållare

Själv gillar jag att förvara all min campingutrustning i hårdplastbehållare på hemgjorda ställ i garaget. Behållare håller dina grejer torra och borta från direkt solljus. Dessutom behöver du inte oroa dig för att skadedjur kommer in i dina saker.

Att förvara allt i 1-2 hårdplastbehållare håller allt organiserat så att du kan åka spontant och campa. Du behöver inte oroa dig för att glömma något när allt förvaras på samma plats. Öppna bara din soptunna och all din campingutrustning är redo att användas.

Håll utkik efter möss och andra gnagare

Möss kan lätt tugga genom ett tält och göra allvarliga skador på dina sovsäckar. Det är därför det är så viktigt att förvara sina tillhörigheter i containrar. Allt som krävs är en enda mus för att förstöra campingutrustning för hundratals dollar. De river upp nylonsidoväggarna för att använda som bomaterial.

Möss ska inte kunna tugga genom en tjock plastbehållare, så det är allt skydd du behöver. En förvaringsbehållare för $5 kan rädda all din campingutrustning från musskador.