Kan man använda ett minikylskåp på campingen?

Den som åkt på camping en varm sommardag har funderat på att ta med sig ett kylskåp. Att hålla dina måltider fräscha på ett sätt som du aldrig skulle kunna göra med en traditionell kylare. Självklart kan du inte ta med dig ett stort kylskåp, men hur är det med ett minikylskåp? Hur skulle du driva det och är det verkligen en så bra idé? Kan man använda en minikyl för camping?

Ja, du kan ta med ett minikylskåp på campingen, men du måste hitta ett sätt att driva det. De flesta tältplatser har inga elektriska anslutningar, så du måste ta med en generator eller köpa ett 12-volts campingkylskåp som fungerar från din bils cigarettändare. Se upp för överdriven värme och lås dörren för att hålla vilda djur ute.

Du kan säkert ta med ett minikylskåp på campingen, men borde du? Allt beror på om du kan hitta en strömkälla eller inte. Ett speciellt 12-volts campingkylskåp (som dessa) kan vara ett bättre alternativ om du inte har en generator, men fortsätt läsa för att lära dig några knep. Jag ska diskutera skillnaden mellan ett minikylskåp och ge några möjliga alternativ som använder mindre energi.

Kan man använda en vanlig kyl för camping?

Ja, du kan säkert ta med ett minikylskåp på campingen, men du måste hitta en strömkälla. Det är inte en stor sak om du campar i en husbil, men det blir ett problem för tältcampare, eftersom de flesta tältplatser inte har elanslutningar.

Att fylla en kylare med is är inte ett problem på korta resor, men efter en vecka eller två kan det bli ett allvarligt krångel. Att ta med sig ett litet kylskåp på längre resor är mycket användbart. Du behöver inte oroa dig för att ständigt köpa glass och få all mat att bli blöt på grund av att din glass smälter.

  Vad är Mil Spec Paracord?

Oavsett hur väl du förbereder den, efter 2-3 timmar kommer en del av din mat att vara blöt. Det finns sätt att hålla maten torr, men den blir garanterat lite blöt. Så hur kan du ta med en mini kyl camping?

Du måste börja med att hitta en strömkälla. Det betyder att antingen ta med en generator, använd din lastbils växelriktare (rekommenderas inte) eller använd en elektrisk anslutning på plats. Leta efter webbplatser designade för husbilar om du verkligen vill ta med ett kylskåp.

Är minikylskåp lämpliga för camping?

Du vill förmodligen inte åka backpackning med ett minikylskåp, men för bilcampare är det ingen dålig idé. Att hitta/hantera en strömkälla är ett mindre problem, men du borde kunna lista ut något. Jag rekommenderar starkt att du ringer i förväg för att se om du kan hitta en campingplats med elektriska anslutningar. De flesta campingplatser hittar en plats att slå läger nära toaletterna och duscharna om du campar med ett tält (särskilt om du har barn).

Köp en campingkyl för att använda mindre energi

Personligen skulle jag överväga att köpa ett kylskåp avsett för camping. De flesta arbetar på 12 volt DC (bilcigarettändare) och använder mycket mindre ström. Du kan hitta en billig termoelektriskt campingkylskåp på Amazon som i grunden är en portabel plug-in kylare. Jag har använt den gamla Marlboro-kylaren på bilden ovan sedan mitten av 90-talet.

Du kan köra kylen i din bil medan du kör till campingen och koppla ur den på natten så att bilbatteriet inte tar slut. Upprepa processen på morgonen för att få kylaren till rätt temperatur och överväg att köra en generator under dagen.

På längre resor kommer du att vilja använda 1-2 externa djupcykelbatterier över natten och planerar att ladda dem några gånger under resan. Du kanske vill undersöka en solcellsdriven installation för speciella husbilar, men det är en tuff installation.

  Hur täta ska tältlinorna vara?

Överväg ett absorptionskylskåp (propan fungerar bäst)

Ett absorptionskylskåp skulle vara ett bättre alternativ, men det är mycket dyrare. Den enda nackdelen är att det tar ett tag att nå den perfekta temperaturen, så koppla in dem kvällen innan din resa. Det är de typer av kylskåp som vanligtvis finns i husbilar och husvagnar.

De använder inte så mycket energi och de kan till och med köras på propan. De elektriska är bra på kortare campingturer, men du vill ha en propan om du ska åka längre än en vecka.

Jag använde ett propan campingkylskåp (detta) i min husbil i några år. De är ganska dyra, men du kan campa i cirka 3 veckor på en enda 20 punds propantank. Du kan spara lite pengar med en mindre 1,4 Cu. ft modellmen det är seriöst litet.

Du måste fortfarande ta med en kylare för drycker

Jag tar alltid med en traditionell kylbox för mina drinkar och allt som kan bli blött. Ett minikylskåp kommer att ha svårt att få dina drycker tillräckligt kalla. Du skulle behöva köra den på en generator under dagen eller ha tillgång till en elektrisk anslutning. Jag vet inte med dig, men jag gillar iskalla drycker. Inget bättre än att dricka en iskall öl efter en lång dag på camping.

Hur du driver ditt minikylskåp

Det finns 3 sätt att driva ditt minikylskåp när du campar. Du kan inte bara koppla in den i din lastbils växelriktare och det är klart. Ett minikylskåp tar snabbt ur ditt fordons batteri. Bli inte strandsatt utan ett sätt att starta din bil.

  • Elektrisk koppling: Att hitta en campingplats med elanslutningar är det absolut bästa alternativet. De flesta husbilsplatser har tillgång till el och avlopp. Se bara till att du kan campa på campingplatserna, eftersom de är designade för husbilar. Den största nackdelen är att du kanske inte har mycket integritet.
  • Generator: En generator är en annan bra lösning, men den kan vara bullrig. Vissa campingplatser kräver att du stänger av din generator på natten. Det är inte en stor sak på kallare nätter, men du kan stöta på problem på sommaren.
  • Externa 12 volts batterier: Några externa djupgående batterier kan ladda din generator på natten för att driva ditt kylskåp under varma sommarnätter. Du kommer fortfarande att behöva hitta en strömkälla under dagen för att ladda dina batterier.
  Är det säkert att förvara ved inomhus?

Leta efter platser med en elektrisk anslutning

Att hitta en plats med en elektrisk anslutning är lätt det bästa alternativet. De flesta husbilsplatser har tillgång till en elektrisk anslutning, men du kan stöta på problem på tältplatser. Om du planerar att ta med ett litet kylskåp skulle jag ringa i förväg och se om du kan hitta en plats med anslutningar. Det är så värt att betala de extra $5-10 för att få en RV park om de tillåter dig.

Ta med en generator (externa batterier hjälper också)

Så vad händer om du bor på en primitiv webbplats utan anslutningar? Du kan vanligtvis ta med en generator för att använda under dagen, men vissa campingplatser har restriktioner för att använda generatorer på natten. Jag har märkt att det är sällsynt att folk klagar på generatorer, även under tysta timmar (om det inte är extremt högt). Var noga med att ringa i förväg och fråga om den måste låsas på natten.

Du behöver ett djupgående batteri om du inte kan köra generatorn över natten. På kallare nätter kan du förmodligen komma undan med att bara koppla ur kylskåpet, men på sommaren behöver du batterier. Jag rekommenderar att du använder en inverter (som dessa) med ett par 12 volts djupcykelbatterier gick i en parallell krets. Titta på bilden nedan för mer information.