Kan man använda en rumsvärmare i en husbil?

Du kan ofta campa året runt i husbil eller husbil, eller åtminstone mycket längre än i tält. Detta för att du själv kan reglera klimatet i din husbil. Det finns flera sätt att göra det varmare eller kallare.

Ett sätt du kan överväga att värma upp är att använda en värmare. Men är de säkra? Svaret är inte alltid klart.

Oavsett om du använder rumsvärmaren som ett reservalternativ ifall din ugn går sönder, som ett sätt att ge ditt primära system en liten skjuts, eller helt enkelt för att det kan vara billigare; läs vidare för att ta reda på hur du använder den säkert och effektivt.

Så, kan du använda en värmare i en husbil?

Så länge du följer alla försiktighetsåtgärder och varningar som följde med din spis, och de som rekommenderas av NFPA du kan säkert använda en värmare i din husbil. Vissa människor vill inte ta risken, men som tur är finns det många andra sätt att hålla sig varm och mysig när man campar.

Är det säkert att använda en rumsvärmare i en husbil?

Rumsvärmare är i sig riskabla oavsett var du använder dem. Det finns dock vissa överväganden och skillnader när du använder en värmare i din husbil jämfört med ditt hem.

En av dessa farhågor är den höga hastigheten med vilken en husbil kan antändas och brinna helt. Ibland kan en husbil, efter att ha antänts, brinna ner till grunden på drygt tio minuter.

Dessutom kan ledningar och elektriska system för vissa husbilar kanske inte klara den ökade strömförbrukningen som uppvärmning kräver. Detta gäller särskilt om du använder flera enheter samtidigt.

I slutändan är valet om du vill använda en spis eller inte ditt. Det finns specifika saker du kan göra för att försöka minska risken med att använda en i din husbil. Dessutom, om du bestämmer dig för att du inte vill ta risken, finns det andra uppvärmningsalternativ också.

Hur man minskar riskerna med rumsvärmare

National Fire Protection Agency, eller NFPA, publicerar faktiskt riktlinjer om hur man kan minska risken med rumsvärmare. Deras råd för att använda rumsvärmare oavsett plats finns nedan.

 1. En rumsvärmare bör vara minst tre fot bort från allt brandfarligt.
 2. Strömsladdar ska endast anslutas till vägguttag, inte förlängningssladdar. Vidare måste uttagen ha tillräcklig strömkapacitet.
 3. Lämna inte värmare på när du ska sova eller lämna rummet.
 4. Ge din spis en gång innan du använder den. Kontrollera om det finns lösa pluggar, sprickor eller något annat som verkar vara trasigt.
 5. Brandfarliga eller brännbara vätskor ska inte förvaras i samma rum eller nära din spis.
  Har popup-campare värme? (alternativ och exempel)

Dessutom är det klokt att inte tillåta små barn eller husdjur nära värmare. Om rumsvärmare välter kan de inte fungera och/eller antändas. Köp därför en värmare som stängs av automatiskt om den välter. Detta kommer att hjälpa till att skydda mot en olycklig incident.

Tyvärr är det inte bara själva spisen som kan vara en källa till oönskade lågor. På grund av elförbrukningen för rumsvärmare kan de lätt överhetta uttag eller kablar inom din husbilsväggar. Du måste kontrollera din värmares förstärkarkrav och se till att du ansluter den till ett lämpligt uttag i din husbil.

Typer av rumsvärmare för uppvärmning av en skräddare

Rumsvärmare finns i många olika storlekar och typer. Ofta är de bästa typerna av rumsvärmare de med inbyggda säkerhetsfunktioner. Dessa kan inkludera saker som en automatisk avstängning om värmaren faller, en termostat och en timer. Vissa har dessutom en automatisk avstängning när de känner att de överhettas.

Det rekommenderas inte att låta din värmare vara påslagen på natten medan du sover. Men det finns säkert en handfull campare som gör det. Om du tänker låta din värme vara påslagen på natten är det desto viktigare att köpa en värmare med medföljande säkerhetsfunktioner.

Nu till de specifika typerna av spisar.

 • Keramiska värmare

Dessa värmare är små och lätta att transportera. De har inte hög effekt, men kan vara effektiva för att värma upp mindre slutna utrymmen.

Keramiska värmare fungerar med hjälp av keramiska plattor, ledningar och en fläkt. Ledningar leder elektricitet som i sin tur värmer upp de inre keramiska plattorna. En fläkt blåser sedan över plattorna för att blåsa bort varm luft från värmaren och in i ditt rum.

Honeywell HCE200W UberHeat keramisk värmare har två värmeinställningar. Dessutom har den en lutningsbrytare, överhettningsskydd och en cool-touch-exteriör. Det är platsbesparande och energibesparande och samtidigt effektivt i uppvärmningen.

Den här 1500W/750W keramisk rumsvärmare är högt värderad. Den har även överhettnings- och tippskydd samt termostat. Den har tre olika värmeinställningar och lovar att värma upp ditt utrymme på några minuter.

 • Tornvärmare
  Kan du sova i sidled i en sprinterbil?

Tekniskt sett är tornvärmare också vanligtvis keramiska värmare. De använder samma metod för att värma upp ditt utrymme. De är dock större och mindre kompakta. De kanske kan ge mer värme snabbare än en liten, bärbar keramisk värmare.

Både tornkaminer och keramiska spisar är lämpliga för tillfällig användning. De är inte extremt hållbara eller byggda för att användas 24/7. Därför bör du inspektera dem för slitage varje gång du planerar att använda dem.

De Lasko 755320 keramisk rymdvärmare är en keramisk tornspis. Den har två värmeinställningar, en termostat och kommer även med en fjärrkontroll. Säkerhetsfunktionerna inkluderar överhettningsskydd, en timer och en cool-touch-exteriör.

 • Rullande eldstäder, inbyggnadskaminer och insatskaminer

Många husbilar har detta som ett uppgraderingsalternativ. Men du kan också hitta rullkaminer på nätet. Vissa är keramiska spisar byggda för att se ut som en eldstad. Andra använder ett infrarött system för att producera värme.

Dessa värmare kan pumpa ut mycket varm luft. Dessutom är de gjorda för långvarig och frekvent användning.

De TURBRO Suburbs TS20 elektrisk öppen spis, fristående öppen spis med realistisk dansande lågeffekt är bara 20 tum, men kan värma upp ett rum ganska snabbt. Den har ett överhettningsskydd, spetsskydd och svalt vid beröring.

 • Infravärmare

Dessa värmare använder infrarött ljus, ett spektrum av ljus som våra ögon inte kan se, för att leda värme till våra kroppar. Precis som solen skiner på trottoaren en sommardag. När de avger det infraröda ljuset absorberar vi det och värmer i sin tur upp det.

Vissa har fans och andra inte. De fungerar bäst när de placeras nära så att du kan ta emot hela mängden infrarött ljus.

De Dr Infraröd värmare Bärbar rymdvärmare, 1500 watt är mycket högt betygsatt. Den kommer med många säkerhetsfunktioner som lutningsskydd, överhettningsskydd och en 12-timmars automatisk timer. Det kan värma ett stort rum, men är ändå relativt tyst.

 • Bränslevärmare

De flesta campare kommer inte att välja en bränsledriven värmare, utan en elektrisk. Detta beror på att det inte är idealiskt att ha propan eller andra bränslen i din husbil för att driva en värmekälla. Men om du inte hade tillgång till el skulle en bränslevärmare vara en bra backup.

  Är kolstål säkert för matlagning vid lägereld? (För- och nackdelar, amerikanskt gjutjärn)

De herr. Värmare F274830 MH18BRV Big Buddy Grey Indoor-Safe Bärbar RV Propan Värmare är en bränsleeldad inomhuskamin. Den har ett tippskydd och stängs av om piloten slocknar eller om den upptäcker låga syrenivåer. Det kan värma ett stort utrymme mycket snabbt.

Som nämnt finns det många alternativ när du ska välja elvärmare. Vilken du väljer beror till stor del på hur ofta du planerar att använda den och hur mycket värme du vill att den ska producera. Hur som helst rekommenderas elvärmare med säkerhetsalternativ och lämpliga för din husbilsuttag och elsystem varmt.

Andra metoder för att värma din husbil

 • Elektriska filtar

Elektriska filtar är inte bara för din säng. De kan användas när de är ihopkrupen i soffan eller till och med småätande i dinetten. De ger nästan omedelbar värme. Du måste fortfarande vara försiktig med att låta dem vara på under långa perioder och medan du sover, som rumsvärmare, kan de överhettas.

 • Försegla din husbil

Det är viktigt att se till att du eliminerar alla drag och läckor för att behålla ett varmt utrymme. Kontrollera om det finns sprickor och saknad isolering. Om du hittar en kan du byta ut tätningen, lägga till extra isolering eller till och med använda tejp för att hålla kylan ute.

 • Värmelister

RV värmelister kan läggas till din luftkonditionering för att värma upp interiören när det inte är tillräckligt kallt för att använda ugnen. De kan köpas online och är relativt enkla att installera.

 • Använd mattor och fönsterbeklädnader

Mattor och gardiner hjälper till att dekorera din husbil för att skapa en hemtrevlig känsla, men de hjälper också till att hålla utrymmet varmt och mysigt. De kan hjälpa till att hålla kall luft från att sippra in och varm luft från att läcka ut.

Fler artiklar du kommer att älska

Har popup-campare värme? (alternativ och exempel)

Vad du behöver veta för att vara säker när du använder gasspisar när du campar

Kan man använda värmare i tält? (Ja, vi kommer att förklara)

Kan jag ansluta en 50 A RV-kontakt till en 30 A RV-kontakt? (Tänk på detta)