Kan luftballonger flyga på natten?

Din årsdag närmar sig och du vill göra något sött för din partner. Du kan inte tänka dig något mer romantiskt än att sväva i en luftballong under ett tak av stjärnor. Du är redo att boka din tur med luftballong just nu, men innan du gör det måste du veta något. Flyger luftballonger på natten?

Nej, luftballonger flyger inte på natten eftersom de inte är lagligt tillåtna enligt Federal Aviation Administration eller FAA:s regler. FAA har ett Visual Flight Rules-diagram som dikterar att sikten vid ballongflygning måste vara minst en mil ut, vilket inte alltid är möjligt när man flyger på natten.

I den här artikeln kommer vi att packa upp FAA:s regler för ballongflygning, diskutera hur ballongflygning på natten verkligen skulle vara och rekommendera några bättre tider att flyga istället. Du kan fortfarande skapa minnesvärda stunder i en luftballong även om du inte kan flyga efter skymningen. Fortsätt läsa för att se hur!

Varför luftballonger inte kan flyga på natten

Vi är säkra på att vi inte behöver introducera FAA, som är myndigheten för flygplan av alla slag i USA. Ja, det inkluderar luftballonger, eftersom de tekniskt sett är flygplan. Så vad säger FAA om luftballonger som flyger på natten?

Luftballonger måste alltid ha en flygsikt på minst 1 till 3 lagstadgade miles. En laglig mil motsvarar 1 760 yards, vilket är 5 280 fot. Tänk på det ett ögonblick. Kan du se 5 280 fot framför dig i mörkret?

Egentligen kan det vara lite längre. Detta Beredskapsråd artikeln säger att i mörker kan vissa människor se ett ljus från cirka 3 miles away. Live Science har teoretiserat att avståndet kan vara så långt som 30 miles. Ändå, vid den tidpunkten, säger de att ljuset skulle vara en knapp glimt.

Eftersom ingen försöker tänja på gränserna för mänsklig syn vid ballongflygning är FAA:s regler för hur mycket synlighet en luftballongpilot måste ha 3 miles. Även om vissa ballongpiloter kanske kan se längre ut i mörkret är det fortfarande för riskabelt att flyga.

Detta gäller förresten inte bara nattliga luftballongflygningar. På en dimmig morgon skulle samma regel gälla och din ballong skulle vara på grund tills dimman lättade.

FAA:s VFR-flygregler för luftballonger och andra flygplan

FAA:s visuella flygregler eller VFR-diagram lägger upp alla regler snyggt så ingenting är upp till tolkning. FAA definierar luftrumstyperna A till G i sjökortet. Lita på oss att din ballongpilot känner till denna information, men det är bra för förare att också lära sig så att du har en uppfattning om vad du kan förvänta dig när du flyger i luftballong.

 • Luftrumsklass A: Inte tillämpbar
 • Luftrumsklass B: Måste ha en flygsikt på 3 mil och vara fri från moln
 • Luftrumsklass C: Måste ha en flygsikt på 3 mil och vara 1 000 fot över molnen, 500 fot under molnen och 2 000 fot horisontellt mot molnen
 • Luftrumsklass D: Måste ha en flygsikt på 3 mil och vara 1 000 fot över molnen, 500 fot under molnen och 2 000 fot horisontellt mot molnen
 • Luftrumsklass E:
  • Om du är på 10 000 fot medelhavsnivå eller över, måste du ha en flygsikt på 5 statute miles och vara 1 000 fot över molnen, 1 000 fot under molnen och 1 statute mil horisontellt mot molnen
  • Om du är på mindre än 10 000 fot genomsnittlig havsnivå måste du ha en flygsikt på 3 statut miles och vara 1 000 fot över molnen, 500 fot under molnen och 2 000 fot horisontellt mot molnen
 • Luftrumsklass G:
  • Om du befinner dig 1 200 fot (eller under) över ytan (trots medelhavsnivåhöjden), måste du på dagen ha en flygsikt på 1 mil och vara fri från moln, och på natten måste du ha en flygsiktighet av 3 lagstadgade miles och vara 1 000 fot över molnen, 500 fot under molnen och 2 000 fot horisontellt mot molnen
  • Om du är mer än 1 200 fot över ytan men inte har överskridit 10 000 fot av medelhavsnivån, måste du på dagen ha en flygsikt på 1 mil och vara 1 000 fot över molnen, 500 fot under molnen, och 2 000 fot horisontellt mot molnen; på natten måste du ha en flygsikt på 3 mil och vara 1 000 fot över molnen, 500 fot under molnen och 2 000 fot horisontellt mot molnen
  • Om du är mer än 1 200 fot över ytan eller om du överstiger 10 000 fot medelhavsnivån, måste du ha en flygsikt på 5 statute miles och vara 1 000 fot över molnen, 1 000 fot under molnen och 1 statute mile horisontellt mot moln
  Kajakfiske tips och tricks

4 fler anledningar till varför ballongflygning på natten inte är tillrådligt

Förutom det faktum att det är mycket mörkare på natten än det är på dagtid, här är fyra bra anledningar till varför luftballongflygning på natten inte är en säker idé det minsta.

Mycket svåra att se hinder

Ja, våra ögon kan anpassa sig till mörkret, men det kan ta 10 till 20 minuter innan detta händer. Vid den tidpunkten i din luftballongfärd borde du redan ha varit uppe i luften eller gjort dig redo för att påbörja uppstigningen.

Föreställ dig att när du lyfter kan din luftballongpilot inte se krontaket av tallar eller en närliggande vindflöjel. Även om de kunde se det, finns det bevis för att vår förmåga att bedöma avstånd på natten är sämre än den är under dagsljuset. En luftballong är i genomsnitt 55 fot bred, så även en liten missräkning i avståndet kan få kuvertet att bry sig i ett spetsigt hinder.

Kuvertet kan punkteras. Som vi skrev om nyligen, om en luftballong har ett hål i sig, är det inte nödvändigtvis slutet på världen. Ballongpiloten kan använda sprängventilen för att skicka varm luft till kuvertet av och på tills de kunde göra en relativt säker landning.

Förutom i mörkret kanske ballongpiloten inte ens är medveten om att kuvertet har ett hål i det förrän de börjar tappa höjd.

Lätt att bli desorienterad

Höjdmätaren styr ballongpiloten när han flyger en luftballong, då uppe på himlen kan allt se likadant ut. Om en ballongpilot saknar en referensram när han flyger i dagsljus, föreställ dig hur mycket mer förvirrande det kan vara att befästa en luftballong på natten. Det är inte så att ballongpiloten lätt kan se höjdmätaren heller om den inte råkar vara motljus. Detta kan leda till desorientering och fel hos ballongpiloten som utsätter alla passagerare för fara.

  Topp 5 mest hållbara mål för bågskytte för nybörjare

Svårt att bedöma en bra landningsplats

När det är dags att ta ner luftballongen för en landning kommer ballongpiloten att kontakta markpersonalen för att välja en plats. Låt oss säga att även när de flyger på natten, hittade markpersonalen en bra plats för din ballong att landa. Vi vet redan att det är svårt att bedöma ditt avstånd i mörker. Om ballongpiloten gör ett misstag kan de igen krascha in i träd. Vad värre är, de kan trassla in sig i kraftledningar.

Dessa typer av incidenter har dödat ballongflygare tidigare, särskilt de som involverar strömförande ledningar. Så också har grova landningar varit dödliga, eftersom de är den främsta orsaken till dödsfall vid ballongflygning.

Vilka är några bättre tider att åka i luftballong istället?

För säker luftballongflygning behöver du en kombination av låga vindar och hög sikt. Prova att schemalägga din tur med luftballong till en av dessa tider istället för på natten.

Tidig morgon

En tidig morgonflygning med luftballong kommer att väcka dig och föryngra dig för dagen som kommer. Du behöver inte oroa dig för att vår- eller sommarvärmen gör dig svettig heller eftersom det vanligtvis är svalare på morgonen.

Före solnedgången

Eftersom du vill skruva upp romantiken några snäpp, kan en luftballongflygning sent på eftermiddagen före skymningen vara precis vad du letar efter. Att se solen när den börjar gå ner och himlen blir vackra färger kommer verkligen att sätta stämningen!

Slutgiltiga tankar

Luftballonger bör aldrig flyga på natten, så var försiktig om du hittar ett ballongföretag som säger att de kommer att göra det. Ballongpiloter måste kunna se 1 till 3 statut miles framför sig, vilket kan vara svårt att göra i mörker. Vad värre är är att ballongpiloten kan bli desorienterad och ha svårt att bedöma avstånd utan något ljus som styr dem.

  Måste du registrera en kanot?

Dimmiga förhållanden kan också hindra dig från att flyga, även i dagsljus. Din ballongpilot vet vilket väder som är säkert att flyga i och vilket som inte är det, så lita på deras omdöme!

Relaterat innehåll

Om du kunde välja den perfekta tiden på året för att åka luftballong, skulle det vara på våren eller sommaren när det är trevligt att vara utomhus. Men med vetskapen om att varmluftsballonger använder varm luft för att uppnå höjd, kan du inte låta bli att undra om kalla eller varma förhållanden ger bättre ballongväder. Vilken är det?

Du bestämmer dig för att boka en tur med luftballong och du får veta att du måste flyga tidigt på morgonen. Du vill helst inte, så du ringer ett annat ballongföretag och hör samma svar. Det är lite konstigt, tycker du. Varför flyger luftballonger på morgonen?