Kan luftballonger flyga i regnet?

Du känner några droppar vatten på huvudet, sedan några till. Kan det verkligen vara regn? Du hade kollat ​​prognosen igår och dagen skulle vara klar, men det är det uppenbarligen inte. Kommer du att kunna åka i luftballong idag som du planerat eller kommer regnet att få dig att sjunka?

Varmluftsballonger kommer inte att flyga i regn främst för att regn tynger ballongen och kyler kuvertets luft, vilket båda gör att ballongpiloten måste använda mer propan. Regn påverkar även sikten och ökar vinden. Att landa kan också vara en risk om marken är lerig.

I den här artikeln kommer vi att diskutera ytterligare farorna med luftballong på en regnig dag. Vi kommer också att prata om vad som skulle hända om en plötslig storm skulle dyka upp när du redan är uppe i himlen, så fortsätt läsa!

Varför luftballonger inte flyger i regnet

För många människor är regn lugnande. Att lyssna på ljudet av regnet som kastar ballonghöljet medan du sitter varm och torr i gondolen kan verka som precis den avkopplande utflykten du behöver, men det borde inte hända. Per introt, här är fem bra anledningar till att en ballongpilot inte lyfter i ens ett lätt duggregn.

Väger ner ballongen

När du fastnar i en storm och dina kläder är blöta är de tyngre, eller hur? Materialet är mättat i vatten, så det kommer att väga mer tills det kan torka. Även om ballongkuvert är gjorda av brandbeständigt ripstop-nylon, är nylonet inte vattentätt eller ens vattentåligt. När vattendropparna samlas på kuvertet absorberar nylon dem och blir tyngre.

Enligt Amco Polymers, ”fukt fungerar som mjukgörare i nylon och minskar därför styrka och styvhetsegenskaper men ökar töjning och seghet. I allmänhet, när fukthalten stiger, uppstår betydande ökningar i slaghållfasthet och andra energiabsorberande egenskaper hos materialet.”

Med andra ord kan kuvertet vara tuffare när det är blött, men det är visserligen också svagare. Vi vet inte om dig, men när du flyger minst 1 000 fot i luften vill du inte vara i ett fartyg där några delar beskrivs som svaga.

Kylar kuvertluften

Vi har pratat på den här bloggen om sval luft vid ballongflygning, eftersom kylan tillåter mer flytkraft från din ballong. Men som vi alltid säger måste luften i ballongen vara en konstant varm temperatur för att det ska hända. Det är verkligen svårt att hålla samma temperatur när kuvertet är blött.

  Det är därför du behöver en kajak för fiske

Kuvertets temperatur kommer att sjunka istället för att förbli varm som den borde. Nu, istället för att ballongpiloten använder brännarsystemet för att lyfta ballongen, försöker de verkligen torka kuvertet. Detta är dock en förlorad kamp med tanke på att regnet fortfarande pågår.

Om du har missat några av våra andra inlägg om luftballong, låt oss snabbt förklara hur ballonger flyger. Brännarsystemet skickar uppvärmd, förångad propan till insidan av kuvertet för att vägleda dess uppstigning. Väl uppe på himlen kan den varma luften ge lyft. För att guida dig till marken för en landning slutar ballongpiloten använda brännarsystemet med korta intervaller, eftersom den kalla luften kommer att få ner ballongen.

Det svalare, blötare, tyngre ballongkuvertet kommer att ha mycket svårare att hålla sig flytande än om kuvertet är varmt och torrt. Resultatet är att ballongpiloten bränner igenom mer propan än vanligt för att bibehålla höjden. Från ballongföretagets sida är det en mycket dyrare ansträngning att flyga i regn än det är under klarare förhållanden.

Kan öka vinden

Om du någonsin har märkt att förutom de mörkare förhållanden som kan föregå en regnstorm som vindarna också tar upp, är detta inte en slumpmässig slump. För att förstå varför måste du först veta hur regn uppstår.

Vattendropparna i ett moln kan kondenseras genom atmosfäriska förhållanden, vilket ökar droppstorleken. När dropparna formas till en vätska orsakar övergången värmeproduktion. Ändå uppstår många regnstormar under en kallfront, vilket minskar temperaturen och luftdensiteten. Dessa luftbyten kan räcka för att generera vind.

I ett åskväder är luften närmare marken fuktig, men den varma luften börjar stiga. Vattenångan i luften kyls ner när den möter tätare kall luft och kondenseras sedan till droppar. Dropparna, i tillräckligt stort antal, kommer att förvandlas till regndroppar. På grund av komplexiteten i en storms vindmönster är det inte heller ovanligt att vindar piska upp före en storm och sedan lugnar ner sig när regnet blir tyngre.

Som vi har diskuterat i våra inlägg om luftballonger är en blåsig dag den värsta typen av flygväder för ballongpiloter. Vinden gör det svårt att förutse var din luftballong kommer att ta vägen, vilket är farligt för alla. Ballongsällskapet kan inte riskera att skicka ut dig en blåsig och stormig dag.

  Hur beräknar man klätterreps styrka?

Minskar sikten

Även om ballonghöljet fungerar som ett tak över huvudet vid ballongflygning i regnet, betyder det inte att ballongpiloten kan se klart. De förlitar sig vanligtvis på en variometer för att tala om för dem om de flyger nedåt eller uppåt, men utan att kunna se sin omgivning när regnet faller, kan ballongpiloten lättare bli förvirrad eller vilse.

Detta kan innebära dåliga nyheter för dig och dina passagerare, eftersom risken för en ballongolycka ökar under dessa typer av förhållanden. Det är precis som att flyga luftballong på natten, vilket vi också har diskuterat på bloggen. Mörkret är alldeles för desorienterande för självsäker flygning.

Riskfyllda landningar

Även om det inte medförde ovanstående risker att flyga en luftballong i regnet, kommer landningen fortfarande inte att bli vacker. Regn gör marken halt och lerig. Som denna post av ballongolyckor från 2000 till 2011 visar de flesta av de rapporterade olyckorna inträffade under landning, upp till 81 procent. De citerade incidenterna var utstötning av ryttare, gondolstuds, tippning och släpning.

Dessa saker kan hända även under optimala ballongförhållanden. Föreställ dig nu vad som händer när du lägger till regn i blandningen. Ballongpiloten interagerar vanligtvis med markpersonalen för att välja en landningsplats. På grund av den minskade sikten från regnet kanske ballongpiloten inte kan landa exakt i det avsedda området.

Det här kanske inte låter som en så stor sak, men det är det väldigt mycket. Om ballongpiloten inte exakt kan ta ut en landningsplats, riskerar du att kollidera med närliggande hinder på väg upp från himlen. Det kan inkludera vindflöjlar, spetsiga trädtoppar, närliggande djur och – det farligaste av kraftledningar.

Ovannämnda halka i marken skulle säkert öka risken för en landningsolycka. Det är mycket mer sannolikt att gondolen studsar under en tuff landning, och den kommer att glida och sladda också, inklusive när du försöker gå ur. Även om de citerade gondolskadorna från rapporten var icke-dödliga, inträffar dödsfall i luftballonger.

Vad händer om du flyger i luftballong en klar dag och det plötsligt börjar regna?

Du förstår nu varför luftballongflygning under en regnstorm är mycket olämplig. Men tänk om väderprognosmakarna inte uppmanade till något regn och en plötslig storm dyker upp när du är på himlen? Vad skulle hända då?

  Hur man bygger den bästa snögubbe

Vi kan inte betona detta nog, men scenariot ovan är osannolikt. Luftballongföretag är ansvariga för din säkerhet när du är i deras ballong. De kommer att göra sitt bästa för att minska skulderna. Även om du inte har ett örnöga på vädret så gör de det. Om det ens finns risk för regn för dagen kommer ballongföretaget antingen att skjuta upp din resa till senare på dagen eller skjuta upp den till nästa klarare dag.

Låt oss dock säga, till exempel, att du är ute och flyger i en luftballong och det börjar regna. Ballongpiloten skulle vara villig att inte ta några chanser. Även i måttligt regn som ett duggregn, kontaktade de omedelbart markpersonalen för att hitta en plats att göra en plötslig landning. Din resa skulle ta slut snabbt. Du kan bli återbetald beroende på hur mycket tid du missade eller så skulle du kunna boka om ett alternativt ballongdatum.

Slutgiltiga tankar

Luftballonger kan inte flyga i regnet av en myriad av skäl. Regndroppar tynger ned kuvertet och sänker dess temperatur så att ballongpiloten måste använda mer propan för att hålla dig i luften. Regn kan minska sikten och göra landningen stötigare så att du är mer benägen att bli skadad. Vindar kan bildas före ett regnväder, vilket inte heller är till förmån för en luftballong.

Ballonger flyger bäst i låga vindar och klara förhållanden, eftersom ballongpiloter måste ha 1 till 3 lagstadgade mils sikt hela tiden. Om din tur med luftballong blir jordad eller skjuts upp på grund av regnet kan det vara en besvikelse, men kom ihåg att det är för din säkerhet!

Relaterat innehåll

Du bestämmer dig för att boka en tur med luftballong och du får veta att du måste flyga tidigt på morgonen. Du vill helst inte, så du ringer ett annat ballongföretag och hör samma svar. Det är lite konstigt, tycker du. Varför flyger luftballonger på morgonen?

Om du kunde välja den perfekta tiden på året för att åka luftballong, skulle det vara på våren eller sommaren när det är trevligt att vara utomhus. Men med vetskapen om att varmluftsballonger använder varm luft för att uppnå höjd, kan du inte låta bli att undra om kalla eller varma förhållanden ger bättre ballongväder. Vilken är det?