Kan jag vandra i Crocs?

Crocs är utan tvekan några av de mest bekväma skorna och älskas för att vara lätta att ta på och extremt andas. Älskad av många, är det vettigt att folk skulle vilja bära dem för alla aktiviteter. Men kan du gå medan du bär Crocs?

Det är möjligt att promenera i Crocs, men det rekommenderas inte eftersom de sannolikt inte kommer att känna sig bekväma. Om man väljer att bära Crocs under vandring, rekommenderas att de sätts på ”sport”-läget för att maximera greppet. Crocs har dock stora hål som kvistar och stenar lätt kan komma in i.

Även om det är fullt möjligt att gå en promenad i Crocs, finns det en kombination av vissa faktorer att ta hänsyn till innan du fattar detta beslut.

Typ av promenad

Detta är kanske den viktigaste faktorn för att avgöra om vandring i Crocs är något för dig. Det finns vissa terränger, klimat och körsträcka som kanske inte är lämpliga för den här typen av skor, men i slutändan är det upp till dig. Personligen skulle jag inte rekommendera Crocs för en vandring längre än 4 mil.

Enligt min erfarenhet var stock Crocs förvånansvärt bekväma att bära i flera mil på stenig, våt och ojämn terräng. Jag skulle vara försiktig om det är den här typen av vandring du ger dig ut på eftersom hala stenar kändes lite läskiga att klättra och gå på. Du riskerar också att stenar kommer in i din sko.

Jag bör tillägga att en typ av vandring som Crocs kanske inte är väl utrustad för skulle inkludera ett ökenklimat. Såvida du inte äger den typen av Crocs som inte har hål, är detta i allmänhet ingen bra idé, eftersom det är vanligt i ökenklimat att det finns insekter som biter om de klättrar in genom hålen. Det finns också vassa växter som skulle göra ont om de petade dig genom hålen. Ingen av dessa saker är allvarliga, men de är obekväma och kan vara smärtsamma och irriterande.

  Vad är en bogserventil på en vattenskoter?

Sorter av Crocs

Om du inte visste så finns Crocs i en mängd olika stilar och typer. De skapar produkter som sträcker sig från kilar till stövlar och sandaler. Det fina med detta är att de var och en har olika mål med olika funktioner för att stödja dem. Vissa typer inkluderar standardskon, All-Terrain och Work Crocs.

Standard Croc är en plastsko med hål i för andningsförmåga. Den är gjord så att den är lätt att rengöra och den suger inte åt sig vatten. Den har en roterande hälrem och är så lätt att den flyter.

Detta företag skapade faktiskt en skolinje som är tänkt att vara all-terräng. De är en annan stil än de vanliga träskorna de tillverkar. Eftersom deras mål är att vara all-terräng skiljer sig utformningen av remmen som sveper runt baksidan av din fot från deras typiska sko. Istället för att vara i samma plast som resten av skon har den en vadderad hälrem i tyg som kan justeras för åtsittande för att bättre passa din fot. (Källa)

Crocs Specialist Clog är en sko med sluten tå utan hål och en halkfri slitbana. Det avsedda syftet med denna sko är egentligen för köksarbetare, eftersom den stängda tåhättan förhindrar att spill kommer in i skon. Materialet i själva Croc har också gjorts tjockare för att ge extra säkerhet om föremål skulle falla på arbetarnas fötter. Den halkfria slitbanan är tänkt att motverka halkan på köksgolv. (Källa)

Den sista produkten som skulle vara lämplig för promenader är valet av skor. Jaunt Shorty Boot och Classic Neo Puff är särskilt bra alternativ eftersom den ena är gjord som en regnstövel i plast och den andra är gjord som en snökänga med isolering och spetsad slitbana. Båda är bra för utomhusbruk, men är för mer specifika miljöer. (Källa)

  Varför är flugfiskare sådana snobbar?

Portabilitet utomhus

På grund av det faktum att det finns några olika typer av Crocs som folk vanligtvis äger, är det viktigt att diskutera hur varje typ skulle klara sig i valfri terräng eller utomhusmiljö.

Standard Croc-designen skulle inte vara mitt första förslag på en vandring, eftersom det inte finns några speciella funktioner som gör den lämplig för vandring. Men enligt min personliga erfarenhet gjorde de jobbet bra, det var bara inte bekvämt. Stenar, kvistar och annat skräp kom in i min sko och eftersom hälremmen inte var justerbar halkade min fot mycket.

Det är inte förvånande att All-Terrain-skon är bäst lämpad för promenader. Jag tycker att det bästa med det är den justerbara remmen runt baksidan av foten. När du går är det viktigt att du har skor som passar dina fötter ordentligt för att förhindra halka, öka säkerheten och minska risken för skador. Det verkar som att den enda nackdelen är hålen, men de kan vara riktigt användbara om du stöter på vatten.

Även om Crocs Specialist Clog är avsedd för kökspersonal har många funktioner som kommer väl till pass när du går. I synnerhet tror jag att den här linjen skulle vara bra för ökenterräng, eftersom den slutna tån och tjockare sulan skyddar dina fötter från saker som taggar, stenar eller insekter på marken. Jag skulle dock inte rekommendera det för en promenad med vatten eftersom det inte finns några hål för dränering.

Classic Lined Neo Puff eller Jaunt Shorty Boot kan vara lämpliga alternativ för terräng som är regnig, blöt eller kall. Neo Puff-stöveln finns i två olika modeller, men båda har isolerad stoppning runt fotleden. Classic Neo Puff Luxe Boot skulle vara det bättre alternativet för att gå i snön eftersom den har mycket grepp, justerbarhet och isolering. Jaunt Shorty Boot liknar en regnstövel och är helt gjord av plast vilket är användbart för att hålla vatten ute, denna stövel är att föredra för regnig eller våt terräng.

  Hur man väljer en bra campingplats: 12 användbara tips

Erfarenhet

Jag personligen har vandrat i Crocs tidigare och jag lever för att berätta historien. Det är säkert möjligt att vandra i Crocs, men jag skulle inte rekommendera det. Det finns mycket bättre skoalternativ för promenader, det mest idealiska är en riktig promenadsko, men löparskor eller till och med sneakers kommer att vara robustare än Crocs.

För att ge en uppfattning om situationen bar jag standardversionen av skon på en stenig och blöt vandring. För mig fanns det flera för- och nackdelar. Det kanske mest positiva jag upplevde var att det på en del av min promenad fanns vatten som vi var tvungna att gå igenom. Människorna som bar sneakers var tvungna att ta av dem eller få sina skor och strumpor genomblöta medan jag kunde gå igenom dem och vattnet rann ut genom hålen av sig själv. Det var också hyfsat grepp så att jag inte halkade eller gled på de hala stenarna.

Men mina fötter gled in i själva skon. Skon greppade terrängen bra, men eftersom mina fötter inte gjorde det var den inte den mest bekväma. Visserligen hade jag standard Croc som inte har någon justerbar rem för att säkra din fot.