Kan jag sova i en skåpbil?

Det finns många anledningar till att du kanske vill försöka sova i din skåpbil, som erfarna skåpbilscampare har vi tillbringat många nätter med just detta. Om du inte har provat att sova i en skåpbil kanske du har många frågor om exakt hur du kan göra det, i det här inlägget kommer jag att dela med dig av några idéer om hur du får den perfekta nattsömnen i en skåpbil.

Kan jag sova i en skåpbil? Du kan absolut sova i din skåpbil, med lite förberedelser kan du få en god natts sömn i säkerheten i din egen skåpbil utan problem. Självklart blir det inte lika bekvämt som din egen säng hemma men det fungerar.

Att sova i din skåpbil har vissa utmaningar, men belöningarna är värt ansträngningen. Följande är några av de problem som du kommer att möta när du förbereder dig för din första natt att sova i din skåpbil.

Hur sover jag i en skåpbil?

Det finns olika sätt du kan förbereda dig för att sova i din skåpbil, låt oss först utforska några av alternativen för vad du faktiskt ska sova på, och sedan kan du välja vilken som bäst motsvarar dina behov.

Om du ska åka på en bilresa, kanske du vill överväga att bygga en plattform för att lägga din madrass på för att höja den från skåpbilsgolvet. Att ha din säng på en plattform ger dig välbehövligt förvaringsutrymme under plattformen. Plattformen kommer också att göra det lättare att komma i och ur sängen.

Du kan använda en vanlig madrass, en luftmadrass, en madrass som du själv designar med skum och ett liggunderlag eller en kombination av ovanstående på toppen av din plattform.

Men om skåpbilen du använder är det fordon du använder varje dag att behöva ta bort plattformen när du inte campar eller på vägen kan vara tråkigt.

Om du inte tar med dig en hel del utrustning är det bekvämaste alternativet att bara lägga en vanlig madrass på skåpbilsgolvet. Detta gör att du kan få en god natts sömn och du kan enkelt ta bort madrassen när du är klar med campingen.

För helgcampingresor är en luftmadrass ett snabbt och enkelt alternativ, de är lätta att blåsa upp under de nätter du behöver den och lätta att tömma och förvara när du är klar.

Ett annat alternativ skulle vara att använda en sovsäck ovanpå ett liggunderlag precis på golvet i din skåpbil. Du kan inte bli mycket enklare än så.

Nu när du har några sovmöjligheter, vilka är några av de andra utmaningarna som du kommer att möta?

Vissa nätter kommer att vara perfekta för att sova men oundvikligen blir du antingen för varm eller för kall. För de nätter som du är för varm kan du använda en laddningsbar fläkt som använder en USB-port för att ladda detta kommer att hjälpa till att skapa en bris i skåpbilen.

  Hur man drar ett rör med en pontonbåt (7 enkla steg)

Du kan även spräcka rutorna på din skåpbil, detta fungerar bäst om du har sidofönsterdeflektorerna för att hålla ute regn och sköldarna gör att det inte är så tydligt att dina fönster är öppna.

Om du har en lastbil som du har konverterat eller använder kan du överväga att installera en takventil för att hjälpa luften att cirkulera i skåpbilen bättre.

Moder natur är ibland riktigt svårt att förutsäga och det kan bli kyligt på natten även på några av de varmaste dagarna beroende på vilken del av landet du campar i.

Ett knep för att hålla sig varm är att lägga till extra filtar i din sovbas. Rätt ovanpå din madrass öppna en sovsäck eller vik ut en filt eller två och förvara dem där för de kalla nätterna som du inte hade väntat dig. Detta kommer att eliminera användning av utrymme med vikta eller rullade filtar.

Okej, nu är du redo att sova, men skåpbilen är för lätt och folk kan titta direkt in och se dig sova, vad kan du göra nu?

Du kan fästa en gardinstång i skåpbilstaket bakom sätena, sätta upp en mörk gardin och stänga den när du är redo att sova. Om du har sidorutor kan du också köpa material i din lokala hantverksbutik för att göra gardiner eller bara anpassa färdiga gardiner för att täcka fönstren.

Ett annat alternativ skulle vara att köpa en vindruta solskydd för att täcka frontrutan på skåpbilen; detta hjälper till att förhindra ljus från att komma in och människor från att kunna se in i skåpbilen. Dessutom kan du köpa sidofönsterskärmar eller gardiner.

Om sidorutorna på din skåpbil inte är tonade kanske du vill överväga att tona dem för att göra insidan av skåpbilen mörkare och för att hindra människor från att se in lika lätt. Lokala bilglasbutiker kan vanligtvis färga fönstren åt dig; men delstatslagarna varierar från delstat till delstat om hur mörka du kan färga dem.

Nu lägger jag mig för att sova, men det är så stökigt hur ska jag kunna sova?

En annan sak som kan vara besvärande är ljudet från en obekant plats. För att dölja ljudet i området där du försöker sova, försök med vitt brus.

Använd en batteridriven fläkt, en app på din telefon eller till och med köp en USB-uppladdningsbar white noise-maskin, någon av dessa idéer hjälper dig att somna och hjälper dig att inte lägga märke till varje lätt ljud runt din skåpbil.

Andra inlägg av intresse

  • Behöver du en yxa för att campa?
  • De 7 bästa skärmarna för Van Camping – Och hur man ställer in dem
  • 19 tips för att välja den bästa kikaren för skåpbilscamping
  • 9 tips du bör känna till innan du åker på camping
  Hur mycket väger campingutrustning? (med exempel)

Var kan jag parkera min skåpbil för att sova?

Här är en lista över platser för att parkera din skåpbil för att sova, vissa platser kommer att vara bättre än andra och om du upptäcker att förstahandsvalet inte fungerar kan du helt enkelt bara flytta din skåpbil.

  1. Kommersiella campingplatser erbjuder säkerheten att vara någonstans där andra campare är och campingplatsen själv kontrollerar obehörig åtkomst så att du inte behöver oroa dig så mycket för brott. Campingplatser kommer för det mesta att vara mycket tystare än några av alternativen som anges längre ner på listan. Men du måste betala för en webbplats. Vanligtvis kommer campingplatser att erbjuda Wi-Fi, har badrum, duschar och andra bekvämligheter.
  2. Lastbilshållplatser är en annan plats där du kan parkera för natten; de brukar ha ett särskilt område för parkering. De har den extra fördelen att när du vaknar kan du gå direkt in i restaurangen för frukost, använda Wi-Fi och gasa. Plus om du blir lite grinig från vägen kommer några av dem till och med ha duschar att använda och ett antal av dem kommer att ha en tvättomat.
  3. Rastplatser erbjuder ett annat alternativ för att övernatta; Men vissa av dem tillåter inte övernattningsparkering så du måste kontrollera den som du planerar att bo på. Fördelarna med rastplatser är att de vanligtvis har badrum, picknickbord och vissa ställen har till och med utomhusgrillar eller något liknande. Plus att de erbjuder dig ett annat gratis campingalternativ; men de tenderar att vara bullriga.
  4. Nationella, statliga och lokala parker är ett bra ställe att parkera din skåpbil för natten. Parker kommer vanligtvis att ha en campingplats, spridd camping (som är camping utan några anslutningar) eller till och med stigar som erbjuder en plats att parkera. Regler och föreskrifter kommer att variera mellan parkerna så kolla in med rangerstationen eller läs de uppsatta reglerna. Campingplatserna kommer vanligtvis att vara ganska tysta och de utspridda platserna tystare än.
  5. Återförsäljare som Cabela’s, Walmart och Cracker Barrel tillåter också övernattningsparkering, men detta kommer att variera mellan olika platser, så du måste kolla med chefen på den plats där du vill parkera. Dessa platser erbjuder väl upplysta områden och återigen kommer du att spara på campingavgifter, men om de är öppna 24/7 kan det vara lite hektiskt och bullrigt.
  6. Besökscentra har ofta platser för övernattningsparkering också och återigen är de gratis. Beroende på var de är kommer de ibland också att ha gratis Wi-Fi.

När du väl har lärt dig vad du letar efter kommer du att kunna hitta många val, det finns även webbplatser och appar som erbjuder dig mycket hjälp med att hitta ställen att bo på.

Varför skulle jag vilja sova i min skåpbil?

En av de främsta anledningarna till att folk sover i sin skåpbil är att spara pengar på utgifter. Kostnaderna för att bo på campingplatser och motell när du är på en bilresa ökar snabbt, att sova i skåpbilen eliminerar denna stora resekostnad.

  Kan ett tresäsongstält användas på vintern

Jag gillar att sova i en skåpbil när jag reser eftersom jag känner mig mer bekväm i min egen säng, med mina egna grejer. Det är också bekvämt eftersom jag inte behöver släpa mina kläder och allt annat fram och tillbaka till ett motell.

Det är också väldigt praktiskt när du har varit på resande fot ett tag och börjar tröttna, allt du behöver göra är att dra över och du kan ta en snabb tupplur för att friska upp dig innan du återvänder till vägen.

Vi har alltid ombyteskläder, tandborstar, tandkräm, deodorant och allt annat vi behöver för att övernatta hela tiden i skåpbilen, även när vi inte planerar att campa. Detta ger oss möjligheten att när vi åker någonstans har för avsikt att bara gå för dagen och sedan hittar vi andra saker som vi vill göra, vi behöver inte skynda oss tillbaka hem. Eftersom vi har ”hem” med oss ​​kan vi bara sova i skåpbilen.

En annan anledning att sova i en skåpbil är att det för vissa människor är deras hem på hjul, folk konverterar skåpbilar för att bo i under långa perioder medan de reser runt i länet, ibland i flera år i sträck.

Är det farligt att sova i en skåpbil?

Det är inte farligare att sova i en skåpbil än när du sover i en husbil eller tält, håll dig medveten om din omgivning, parkera inte i de mindre önskvärda delarna av staden, använd bara sunt förnuft. Säkra alla tillhörigheter som kan finnas utanför din skåpbil, till exempel cyklar eller bagage på ett takräcke.

Glöm inte att låsa din bil! Ibland när människor är på insidan av sina fordon glömmer de att låsa dörrarna för natten.

Se till att du inte slår läger någonstans som är utsatt för översvämningar, jag vet inte om dig men jag skulle absolut inte vilja vakna upp flytande nerför en flod någonstans.

Att sova i din skåpbil tar lite att vänja sig vid, men det ger känslan av att vara hemma när du är på väg eller camping. Plus att sova i din skåpbil ger dig bekvämligheten att kunna dra av och sova när du är trött på en bilresa. Van camping är också lätt på din rese- eller campingbudget.

Relaterade frågor

Vad är stealth van camping? Stealth van camping är när du campar någonstans som folk normalt inte skulle campa och du förblir oupptäckt. Parkeringsplatser för smygcamping inkluderar butiksparkeringsplatser, sidogator, sjukhusparkeringar eller liknande platser.

Vad är boondocking? Boondocking är när du campar där det inte finns några faciliteter, i ett avlägset, outvecklat område. Om du är intresserad av att lära dig mer kolla in vårt inlägg om boondocking här.