Kan jag lämna min RV vattenpump på?

Många RVers undrar om de kan lämna sin vattenpump på eller inte. De flesta tycker att det är lättare att alltid låta sin vattenpump vara på. Men är det säkert att göra det?

Det är vanligt att husbilsanvändare lämnar sina vattenpumpar på under hela resan och stänga av den när de är klara. Men att låta din pump vara på innebär ökat slitage på pumpen, vilket förkortar dess livslängd. Detta har mer eller mindre betydelse beroende på om du har en on-demand-pump.

Om du funderar på att lämna din husbilsvattenpump på, finns det några saker du bör veta. I den här artikeln kommer vi att diskutera alla aspekter av problemet.

Kan jag lämna min husbils vattenpump på

Ska du lämna din husbils vattenpump på?

Det beror på hur länge du vill att pumpen ska vara intakt. On-demand vattenpumpar fungerar inte om du inte slår på kranen. Så de slösar inget vatten om du låter dem stå över natten.

Men att lämna din on-demand-vattenpump påslagen kan faktiskt läcka ström även om den inte används, beroende på din riggs elektriska system.

Om du är mer bekymrad över att spara dina husbilsbatterier till kostnaden för bekvämligheten, bör du stänga av din vattenpump om du inte använder den.

Vidare, om din pump inte är on-demand, bör du stänga av den på natten. Det kommer att slösa mycket vatten om du lämnar det på. Det kommer också att orsaka en massa andra problem, men vi kommer att prata om dem senare.

En situation där du definitivt bör lämna din vattenpump avstängd är om du får vatten från stadspumpar, bör du stänga av din pump. I det här fallet kommer det att vara överflödigt eftersom trycket från stadens vatten kommer att räcka. Dessutom kommer det att fortsätta pumpa när du slår på vattnet, så det kommer att vara slöseri med pengar.

Anledningar till att du inte bör lämna din husbils vattenpump på

Det finns många anledningar till varför du inte ska lämna din husbilsvattenpump på när den inte används. Här är de mest framstående.

Inga sömnstörningar

När din vattenpump slås på över natten, kommer dess tryck att fluktuera. Den kommer att sjunka när pumpen slappnar av och den slås plötsligt på igen. När den tänds kommer den att störa din sömn, även om den bara varar i en sekund. Detta kan hända varannan timme, så det skulle vara klokt att stänga av det om du vill ha en god natts sömn.

Sparar tryckpumpens ström

Det bullriga ljudet som kan väcka dig är inte den enda nackdelen med tryckpumpen. När den lämnas påslagen förbrukar den onödig kraft för en och annan boost. Det producerar inget vatten, så du behöver det inte.

  Behöver du en CDL för att köra en husbil med luftbromsar

Beroende på kraftsystemet för just din rigg, kan du ha elektricitet som går till pumpen även om den inte pumpar vatten, vilket kan läcka en liten mängd bortkastad kraft.

Ingen frysning över natten

Det finns ett viktigt life hack som de flesta husbilanvändare känner till. Att låta din vattenkran stå på över natten medan pumpen är avstängd förhindrar att din sprutslang från frysning. Alla vintercampare vet att frysning är ett ganska vanligt problem under de kalla månaderna.

Onödigt att säga att om du lämnar din vattenpump på, kommer du inte att kunna göra detta. Med tiden kan detta leda till frysning, vilket inte är ett snyggt problem att lösa.

Vi rekommenderar att du stänger av din pump och lämnar kranen påslagen. Du sparar ström och skyddar slangen från att frysa på samma gång.

Inga översvämningar inträffar

För det mesta inser du inte att din vattenpump läcker förrän det är för sent. Om du inte gör regelbundet underhåll eller observation kan läckan komma undan dig. I det här fallet kan det få katastrofala resultat att låta vattenpumpen vara påslagen på natten.

Du vill inte vakna till en översvämning i husbilens inre. Det kan förstöra allt du lämnat på golvet; för att inte tala om att det skulle vara svårt rena. Så vi rekommenderar att du stänger av din vattenpump när du inte använder den.

Ska jag stänga av min husbilsvattenpump på natten?

Av skälen ovan är det säkraste för din husbil att lämna din vattenpump avstängd på natten. Det är möjligt att ha en vattenläcka när du inte är där för att tänka på det eller åtminstone kommer vattenpumpen sannolikt att tömma dina batterier, något.

i alla fall– du måste komma ihåg att om du stänger av din pump och du vaknar mitt i natten för att använda toaletten du måste slå på pumpen igen.

Det är därför många människor bara låter sin pump vara på hela tiden medan de reser så att de inte behöver bråka med den. Det är inga problem med detta – jag berättar bara vad nackdelen är. Det är en liten risk men det är ingen dealbreaker.

Så, återigen, du måste väga de potentiella kostnaderna mot bekvämligheten.

Går RV-vattenpumpen hela tiden?

Om din husbilsvattenpump är en på begäran vattenpump, den går bara om en ventil öppnas (om du försöker använda den, till exempel om du öppnar din kran eller spolar din toalett).

On-demand vattenpumpar kommer sannolikt att ta en liten mängd ström för att vara i det färdiga tillståndet, men de pumpar faktiskt inte om du inte öppnar en ventil.

De flesta husbilspumpar är det på begäran–Jag kan tänka mig att det skulle vara svårt att hitta en husbilspump som inte var på begäran och som hela tiden pumpade när den var strömsatt.

  Kan vem som helst köra husbil?

När slår jag på min husbilsvattenpump?

Varje gång du behöver använda vatten, till exempel om du behöver spola din RV-toalett, använda duschen, använda vatten vid diskbänken eller något annat, måste du sätta på din RV-vattenpump.

Vissa väljer att slå på sin vattenpump i början av sin resa och låta den stå på. Du kan spara energi (en liten mängd) och förhindra vattenläckor genom att bara vrida på din vattenpump när du ska använda ditt vatten.

När stänger jag av min husbilsvattenpump?

Du kan stänga av din husbilsvattenpump när du inte använder den, men det är inte superbekvämt att göra det. Här är några valfria idéer om vad du kan göra (och vad andra människor gör)

  • Stäng av din vattenpump när du inte använder vatten. Detta innebär att du kan behöva slå på din husbilsvattenpump flera gånger om dagen.
  • Stäng av din vattenpump efter din resa – det betyder att din vattenpump kommer att vara påslagen, redo att köras även om du inte använder ditt vatten.

Tiderna då du måste stänga av din vattenpump är:

  • När du är ansluten till stadsvatten. Det finns inget behov av att trycksätta vatten igen.
  • När du är klar med din resa. Du bör alltid stänga av din vattenpump även när den är ansluten till landström om du inte vistas i din husbil.

Hur man reparerar en vattenpumpsläcka – 4 enkla steg

Om du vill behålla din vattenpump på, måste du åtgärda eventuella läckor du har. Detta kommer att försäkra dig om att du inte vaknar till en översvämning i din husbil. De flesta läckor uppstår på grund av en trasig ventil; den här lilla enheten är ansvarig för att säga åt vattenpumpen att stanna. Om det inte fungerar korrekt kommer vattenpumpen troligen att läcka.

Dessa fyra steg kommer att lösa ditt problem:

  1. Stäng av vattenpumpen.
  2. Ta bort den nuvarande backventilen. Du hittar den på slangen som förbinder tanken och pumpen.
  3. Sätt en ny backventil och se till att pilen pekar mot vattentanken.
  4. Anslut ventilens ände till vattenpumpen.


När du sätter på vattenpumpen igen ska läckan sluta. Om det inte gör det bör du börja leta efter sprickor i vattenledningarna. Varje spricka eller spricka kan göra att vattenpumpen minskar trycket, vilket så småningom leder till läckage även om kranen är avstängd.

Vad du ska göra om din vattenpump slutar pumpa

Om du är van vid att låta din vattenpump vara påslagen hela tiden kan problem så småningom börja dyka upp. Ett av de vanligaste problemen är att det slutar pumpa. Du slår på den, det kommer att låta som om den pumpar och du slår på spaken för att hitta en tom kran.

  Att ha på sig Vandring i 10-gradersväder

För att lösa detta bör du ta några steg för att ta reda på problemets källa.

Steg 1: Kontrollera din vattentank

Många människor glömmer att kontrollera sina tankar för sötvatten. Så pumpen kanske inte fungerar eftersom det inte finns något att pumpa.

Det är därför tanken är det första du bör kontrollera. Om vattennivån är för låg kan det vara orsaken.

Steg 2: Inspektera vattenledningarna

Om din tank är full bör din pump inte ha någon ursäkt för att inte pumpa. I det här fallet bör du börja kontrollera alla vattenledningar som kommer ut ur den. Eventuell lös anslutning eller spricka kan vara orsaken till felet.

Den första raden du bör kontrollera är den som leder till sötvattentanken. Efteråt, börja observera alla andra linjer som går uppför riggen.

Steg 3: Kontrollera vattenflödet

När du är klar med de två första stegen är det dags att kontrollera om pumpen får något vattenflöde. Du kan göra det genom att koppla bort vattenledningen som kommer ut ur pumpen. Se sedan om vattnet rör sig mot pumpen. Om så är fallet, anslut vattenledningen igen. Om det är torrt, är ditt problem med ledningen som förbinder tanken och pumpen.

Nästa sak du bör göra är att återupprätta suget. Kontrollera om det finns blockeringar och fyll på vattenlinjen. Anslut sedan den och sätt på vattenpumpen. Du bör se vattnet röra sig mot kranarna. Låt stå i två minuter och slå på kranarna. Om inget vatten kommer ut, fortsätt till nästa steg.

Steg 4: Kontrollera pumpen

Om du når detta steg och vattnet fortfarande vägrar att komma ut, finns det en stor chans att din pump behöver en ersättningsdel. Du kan också behöva en helt ny pump. Du kan fastställa det genom att koppla bort vattenledningarna och slå på pumpen.

Om vattnet kommer ut i tunna sippor behöver din pump definitivt en ersättning. Å andra sidan, om det kommer ut med högt tryck, kommer problemet att vara mellan kranarna och pumpen.

Slutsats

Nu när du känner till biverkningarna av att lämna din RV-vattenpump på, vet du vad du kan förvänta dig om du gör det. Om din pump är on-demand, är du en av de lyckliga!

Så länge du underhåller din pump regelbundet borde det inte ge dig svårt. Men att stänga av den när du inte behöver den sparar dig mycket krångel.

Förhoppningsvis har vi svarat på din fråga om huruvida du kan lämna din husbilsvattenpump på eller inte!