Kan jag gå i snöskor?

En man går på en hal väg, den första snön i parken, vinterskor, vägen är täckt av hal is. Farlig. Närbild skott

Oavsett om du bor i Alaska och hanterar snö konstant eller bor i Texas och bara hanterar det en gång med några års mellanrum, är det viktigt att ha ett par bra snökängor. Men när du väl har ett par snygga snökängor, vad gör du med dem under de varma torra soliga månaderna? Tja, många undrar om de bara kan använda dem som vandringskängor och få samma resultat som dina vanliga vandringskängor.

Det är möjligt att snöskor, men detta är inte det bästa alternativet om det inte är mycket snö på vandringsleden. Snowboots har inte all den lyx som de flesta vandringskängor och kängor har, men de har många fördelar i kallt och blött väder.

Så, vilka är fördelarna som snöskor kommer att ge dig när det kommer till vandring? Och om du vill använda snökängor för vandring, vilka nackdelar bör du oroa dig för? Jag kommer att diskutera för- och nackdelarna med snökängor för vandring och avslutar med att jämföra dina vanliga snökängor med vandringskängor. Jag kommer också att lista några av de bästa snökängorna som finns.

För- och nackdelar med snöskor

Fördelar

Den första och mest uppenbara fördelen med snöskor är att de är helt vattentäta. Alla typer av snökängor du köper är 100 % vattentäta och har ofta flera faktorer som alla samverkar för att förhindra att vatten, lera, snö eller annat vått skräp kommer in i din stövel.

Därefter är snökängor vanligtvis mycket lätta att rengöra. De allra flesta snökängor har en gummisula som lätt kan rengöras med vatten och lite diskmedel. Den övre delen av stöveln är vanligtvis läder eller nylon och är lite mer komplicerad att rengöra, men de kan oftast bara rengöras på ytan med vatten. (Källa)

  Var kan man hyra vattenskoter i Waikiki (och vem har det bästa priset!)

Det sista stora pluset med snökängor är att de generellt ger bra fotledsstöd. För att vara helt vattentät kommer stöveln att höja sig över vristen och ge det stöd dina vrister behöver om du någonsin glider i snön eller leran.

Nackdelar

Men snökängor är inte perfekta. Den första av de största nackdelarna är det faktum att snöskor inte ofta har bra grepp. Att gå genom snö eller lera eller till och med ta en sommarpromenad kan bli mycket svårt om du inte har ett bra grepp och fortsätter att halka. Medan snövandringskängor löser detta problem, gör inte vanliga snöskor det.

Den andra stora nackdelen med snöskor är det faktum att de är 100% vattentäta. Nu kanske du undrar, ”sa du inte bara som ett proffs?” Ja, men det är också en nackdel om du planerar att använda dessa stövlar för dagliga promenader. Eftersom de är 100% vattentäta kan svett och fukt inte komma ut inifrån. Även om detta kommer att vara obehagligt för dig när du går, kan det också vara problematiskt eftersom det kan orsaka kliande hud och utslag. (Källa)

Skillnader i snöskor och vandringskängor

Snökängor

Snowboots är egentligen bara avsedda för användning i snö och våta förhållanden. De är helt byggda för att endast användas under dessa förhållanden och medan du kan använda dem under andra förhållanden, har de nackdelar. Snowboots tenderar att bara greppa i snöiga eller våta förhållanden, är vanligtvis tunga, 100 % vattentäta, andas inte, skrymmande, ger bra fotledsstöd och rekommenderas egentligen bara för användning i snöiga förhållanden.

Kängor

När det kommer till vandringskängor är de väldigt mångsidiga och finns i många varianter så att de kan användas i nästan alla situationer. Så när det kommer till att jämföra allmänna snökängor med allmänna vandringskängor kan det vara tufft. Medan vissa vandringskängor är 100 % vattentäta, kan andra bara vara lite vattentäta.

  Hur mycket kostar Airstreams? (Med exempel)

Tänk på att även om jag nämner jämförelsen mellan vandringskängor och snöskor, bör du alltid kontrollera informationen om dina specifika vandringskängor för att se om dessa funktioner gäller dina.

Vandringsstövlar har ofta bra recensioner och de flesta stilar har bättre grepp än vanliga snöstövlar, är lättare i vikt, har viss vattentäthet, andas mycket, är något isolerade, mycket bekväma, saknar ofta fotledsstöd och är användbara året runt på ungefär alla väderförhållanden. (Källa)

Bästa snökängorna

Helt nya bruna vinterstövlar på grå bakgrund

BAFFIN Zone herrstövlar

De BAFFIN Zone herrstövlar kommer att vara ett av dina bästa alternativ när det kommer till en snöpjäxa av hög kvalitet som du också kan vandra eller till och med arbeta med. Medan de kommer att sätta dig tillbaka runt $160, vilket för en kvalitetsstövel som denna är ett bra pris.

ECCO TRACK 25 High för herr

ECCO TRACK 25 High för män vandringskängor är de dyraste av alternativen jag rekommenderar, eftersom de kostar $250. Dock är ECCO vandringskängor kända för sin komfort och hållbarhet. Jag har ägt flera par ECCO genom åren och har alltid varit väldigt nöjd med dem. De förblir bekväma även efter timmars användning.

TIMBERLAND® Premium 6-tums vattentäta herrstövlar

De TIMBERLAND® Premium 6-tums vattentäta herrstövlar är ett annat högkvalitativt alternativ, men som alla alternativ är de något dyra till en prislapp på $ 198. Timberlands är kända för att vara fantastiska utomhusskor, och eftersom dessa nästan helt är gjorda av läder har de alla fördelar med snökängor , samtidigt som de har några av de fördelar som vandringskängor har.

Pajar Canada Sarge vandringskängor

  Är dragkedja farligt? Med säkerhetsstatistik

De Pajar Canada Sarge vandringskängor är ett annat bra alternativ för vandringskängor som kostar $185. De kan köpas och skickas till Kanada och USA. Det här är ytterligare en blandning av både vandringskängor och snökängor, som är nästan 100 % vattentäta och har mycket isolering, samtidigt som de har bra grepp och en lättare vikt, så att du kan bära dem i nästan alla situationer, inklusive en sommarvandring.