Kan jag flyga med campingbränsle?

Att hänga med i TSA-reglerna kan vara en utmaning när du packar campingutrustning för en längdflygning. Vissa föremål måste finnas i ditt handbagage (litiumbatterier) och andra kan endast förvaras i incheckat bagage (knivar, vandringsstavar, tält). Campingspisar och campingbränsle är en av de största källorna till förvirring för de flesta backpackers/campare. Kan man ta bränsle med sin kamin eller måste man köpa det när man väl kommer dit?

Kan jag flyga med Camping Fuejag? Du kan inte flyga med något campingbränsle. De flesta föremål som använder campingbränsle är tillåtna i incheckat bagage, men du måste följa särskilda rengöringsinstruktioner. Bränslet måste tömmas och tankarna rengöras och torkas innan de inspekteras av TSA. Om det finns fukt i bränsletanken eller om du luktar gasol kommer föremålet att beslagtas.

Så vilka alternativ har jag om du inte kan flyga på campingbränsle? Du kommer att behöva köpa bränsle när du kommer till destinationen. Alla typer av bränsle är lätta att hitta när man campar i Nordamerika, men vissa bränslen är svåra att hitta i avlägsna områden. Jag rekommenderar att du byter till en kamin med flytande bränsle som kan drivas med fotogen eller diesel om du reser till avlägsna områden eller underutvecklade länder utan Walmarts och Camping-butiker.

Du kan inte flyga med campingbränsle, men resten av din utrustning borde gå bra att ta med på planet. Fortsätt läsa för att lära dig hur du rengör dina bränsletankar och jag kommer att dela med dig av några tips för att hitta bränsle när du kommer till din destination.

Varför kan jag inte flyga med campingbränsle?

flyga med campingbränsle

Det är synd att du inte kan ta campingbränsle på ett flygplan, men det skulle inte vara säkert att förvara bränsle i lastrummet. En brand i lastutrymmet är sällsynt, men det händer. Det finns brandskyddsanordningar i lastrummet, men besättningen kan inte gå ner för att släcka lågorna. Lägerbränsle skulle öka lågorna och potentiellt orsaka en katastrofal explosion.

  Vad är åsarna på en ficklampa till för?

Lämna dina jerryburkar med bränsle hemma, men du bör kunna ta med dig resten av din utrustning. Enligt TSA kan bränsleflaskor och campingkök checkas in som handbagage. Se till att bränsletankarna är tomma och rengörs med diskmedel och varmt vatten. Se till att det finns tillräckligt med tid för reservoaren att torka, eftersom ingen vätska eller bränsleångor kan strömma ut när du passerar flygplatsens säkerhetskontroll.

Om du känner lukten av bränsle i bränsleflaskan eller behållaren, upprepa rengöringsprocessen tills bränsleångorna är borta. Ta bort tanklocket och luckan så att TSA kan inspektera din utrustning och jag rekommenderar att du skriver ut TSA:s resedokument som säger att campingkaminer är tillåtna i ditt bagage.

Jag tejpar TSA-reglerna på min campingspis och packar mina bränsleflaskor så att mindre erfarna anställda inte konfiskerar dem. Lämna ytterligare en kopia av dokumentet i ditt bagage med en översikt över spis, flaska och delar så att de anställda vet vad de tittar på.

Det finns ingen garanti för att din gasspis och bränsleflaskor kommer att ta sig på planet med dig, men de bör tillåtas på planet enligt TSA-reglerna. Se till att du har en reservplan innan du flyger ifall de blir konfiskerade. Ta reda på var du kan köpa ersättningsartiklar eller var du kan hyra föremål på din destination. Det borde finnas friluftsutrustningsbutiker nära de mest populära camping-/ryggsäcksdestinationerna.

Köp campingbränsle så snart du når destinationen

Coleman Fuel, vit gas och fotogen sida vid sida

Du bör kunna hitta campingbränsle när du når destinationen. Det kanske inte finns en campingbutik i närheten, men du kan hitta bärbara propanflaskor, vit gas, fotogen och butan i valfri Walmart och de flesta järnaffärer.

  Vad används D-ringar till på ryggsäckar?

Det finns en Walmart inom 14 miles från nästan alla städer i Amerika och järnaffärer överallt där jag har varit. Jag garanterar att du kan hitta campingbränsle någonstans inom 10-20 minuters bilresa från de flesta flygplatser i USA, Kanada, Mexiko och alla andra utvecklade länder

Den enda gången du kan ha problem är i avlägsna områden och underutvecklade länder. Jag rekommenderar att ta med en spis med flytande bränsle när du reser till Sydamerika, Afrika, etc. Du kan nästan alltid hitta fotogen, och bensin eller diesel kommer att fungera i ett nafs.

Diesel är extremt smutsigt och täpper till bränsleledningar, och bensin (bensin) kan skada tätningarna i bränsleledningar vid regelbunden användning, så använd dem endast i nödfall. Se till att du har ett sätt att täppa igen dina rör och rengöra bränsletankarna när du är klar med campingen. Rengör dina bränsleledningar och använd varmt vatten och rengöringsmedel för att rengöra din bränsletank. Gå tillbaka till vit gas när du kommer hem.

Det finns 5 vanliga campingartiklar som kan konfiskeras av TSA

Det mesta av din campingutrustning får plats i ditt lastrum eller handbagage, men det finns 4 vanliga campingutrustning som inte får plats i ditt bagage. Du kan inte bära björnspray, bränsle till en lägereld eller tända tändstickor överallt. Tändare kan endast bäras i handbagaget eller i fickan.

  • Bränsle för campingspis: Du får inte ta med dig campingbränsle i ditt lastrumsbagage eller handbagage. Vidta särskilda försiktighetsåtgärder med alla föremål som också behöver campingbränsle. Campingkaminer, bränsleflaskor, kaminer, lyktor etc. ska tömmas och rengöras så att inga brandfarliga ångor av något slag finns kvar. Använd tvål, en borste och varmt vatten för att ta bort bränslelukten. Om det fortfarande finns vatten i bränsletanken eller om det luktar gas, kommer TSA att konfiskera föremålet. Jag rekommenderar att du skriver ut TSA-reglerna om campingspisar och fäster dem på all utrustning som kan orsaka problem så att oerfarna anställda inte konfiskerar den utan anledning.
  • björnspray: Bearspray är en mycket kraftfull pepparspray med lång räckvidd (också inte tillåtet). Det är inte tillåtet i handbagaget av förklarliga skäl, men det är inte heller tillåtet i incheckat bagage eftersom det är en aerosolburk. Aerosolburkar kan explodera på höga höjder och orsaka brand och katastrofala skador på flygplanet.
  • Påfyllningsbara tändare: Billiga engångständare som Bics är bra i handbagaget eller på kroppen, men får inte tas med i incheckat bagage. Påfyllningsbara cigarrtändare med butan är helt förbjudna, men blixtlås kan kontrolleras eller passera om de töms och tankas.
  • Strike Anywhere-matcher: Tändstickor som kan tändas var som helst kan inte bäras på ett flygplan, men du kan bära säkerhetständstickor som måste slås på sidan av asken. Säkerhetsstickor måste få plats i ditt handbagage så att en brand kan släckas i en nödsituation.
  • TSA-kompatibla multiverktyg: Det finns TSA-kompatibla multiverktyg utan blad som får plats i din handbagage, men de kommer att märkas och sannolikt konfiskeras. Multiverktyg läggs hela tiden till och tas bort från listan och ingen verkar veta vilka som är tillåtna. Packa ett multiverktyg med ett fällbart blad i ditt incheckade bagage, och jag rekommenderar att du också kontrollerar TSA-kompatibla modeller.
  Hur mycket vikt kan en karbin hålla?