Kan jag fälla träd när jag campar? (för skydd och ved)

Arbetare som använder motorsåg och sågar trädgrenar. Vårstädning i trädgården.

En sprakande lägereld är en typisk del av camping. Många undrar om de kan kapa sin egen ved för att minska kostnaderna på camping.

Campare får inte fälla träd när de campar utan tillstånd. Detta för att skydda skogsområdena från avskogning och campare från skador från felaktig hantering av ett fallande träd. Beroende på staten kan böter variera från $1 000 till $15 000 och minst 90 dagar i fängelse.

Läs vidare för att upptäcka mer om hur du säkert och ansvarsfullt får tillstånd och får lite ved!

Tillstånd

julgran

Kostnaden för att få ett julgranstillstånd varierar mellan stater och nationalparker, men varierar ofta mellan $ 5 och $ 15. Titta var du vill plocka ditt träd och undersök vad deras tillståndspriser kommer att vara, eftersom priser och eventuella begränsningar är olika för träd som skärs inte på US Forest Service Mark.

Klipp inte bara toppen av trädet och skär under den nedre levande grenen. Se till att stubbarna inte är högre än sex tum. Förhindra skador på andra omgivande träd.

Ved

Vedtillstånd varierar i pris beroende på plats, men är ofta prissatta per sladd (även känd som en bunt). Ofta varierar de mellan $5-$12.50 beroende på var du är, så se alltid till att dubbelkolla med din campingplats och det lokala skogsregistret där du campar. Varje stat och territorium har ett maximum och minimum som man inte kan gå förbi, så var beredd på forskning och budget.

Det finns tre olika undertyper av vedtillstånd. Torrt, grönt och dubbelt. Ett torrvedstillstånd är fällning av träd som är döda eller redan fallit.

Ett grönt virkestillstånd är fällning av ett träd som fortfarande lever.

Med dubbelt tillstånd får både grön och torr ved avverkas. I vissa områden är endast en av dessa tillståndsundertyper tillåten, så det är viktigt att kontrollera med det område där du sågar ved.

Verktygstillstånd

Ibland, även om du har tillstånd att hugga ved, måste du få tillstånd för att använda tung utrustning som motorsåg på campingen eller i skogen på grund av ansvarsfrågor.

Kontrollera med din campingplats och lokala skogsbruksavdelning för att se till att alla dina verktyg är avmarkerade innan du börjar fälla ett annars fint träd.

Att hugga ved med en yxa kräver i de flesta fall mindre tillstånd än en motorsåg.

Säkerhet

Ofta uppstår jaktsäsongen när folk börjar fundera på att hugga ner träd för ved eller skydd. Var noga med att bära färgglada kläder och kontrollera väg- och väderförhållanden innan du ger dig ut.

Stanna på anvisade vägar och respektera privat egendom. Gå inte upp eller igenom, även om det finns ett vackert träd på andra sidan. Kostnaden för intrång och skador på egendom är inte värt det glänsande nya trädet i ditt vardagsrum eller i din eldstad

  Idaho Paramotor Training: Kostnad, tillgängliga tränare och platser

Håll ett öga på din lokala skogsvårdsavdelnings varningar och varningar och håll dig uppdaterad om förhållandena innan du ger dig ut på en expedition för att hitta träd.

Hur man fäller ett träd

Dubbelkolla området

Se till att ditt område är fritt från byggnader, människor, husdjur eller andra föremål som skulle vara förödande om ett träd skulle falla på dem. Mät radien för detta fria område lika med trädets höjd och håll människor och husdjur borta minst dubbelt så högt som trädet.

Gå med trädet

Om du inte är en professionell arborist bör du låta trädet falla i den riktning det naturligt vill gå. Innan du fäller trädet, se till att du planerar en tydlig utrymningsväg mittemot där trädet ska falla och i 45 graders vinkel bort från trädet.

Första skivan

Titta på trädet från din icke-dominanta sida och din icke-dominanta axel mot trädet, gör ett 70 graders snitt på den sida du vill att trädet ska falla på. Skär djupt in i trädet, ungefär en fjärdedel av trädets diameter.

Andra plattan

Det andra snittet ska skäras horisontellt, vilket skapar en skåra eller en kil av pizzaskiva för trädet.

Ring Wood

För att få snittet att släppa ett träd, gå till andra sidan och gör ett horisontellt snitt något ovanför de tidigare snitten på andra sidan. Såga precis tillräckligt för att sedan föra in en trädfällskil i snittet, peka i den riktning du vill att trädet ska falla.

Efter att ha slagit in kilen, avsluta ditt snitt, var noga med att inte skada fällkilen med din kniv. Lämna cirka 10 % av trädets bredd för att fungera som ett gångjärn.

När trädet börjar falla, se till att du går ner för din flyktväg i 45 graders vinkel för att se till att du inte blir träffad av trädet om det faller åt fel håll eller om en herrelös gren faller ner bakom dig.

Såg ner trädet för användning

Lemmer

Att beskära ett träd är att ta bort grenar från trädet. Stora grenar bör kapas från utsidan och arbeta mot stammen på grund av spänningen som kan upplevas av deras vikt.

Trädgrenar som är böjda under trädet bör kapas efter att trädet har vänt, eftersom de är under stora spänningar och kan springa mot dig när spänningen släppt.

get

Boxning mot ett träd är när du börjar hugga och skära bort från stammen.

När stocken ligger på marken skär du igenom det mesta och vrid stocken för att slutföra sågningen så att ditt blad inte vidrör marken.

Motorsåg. Skogshuggare sågar träd med en motorsåg på sågverket

Förhindra bindning

Bindning är när trä kan trycka ihop och klämma sågbladet eller yxan. Skär en tredjedel av vägen genom sidorna där eventuell kompression kan uppstå. Skär igenom helt på andra sidan med en snittförskjutning 1 tum.

  Varför är paramotorer så dyra?

Du kan också använda en kil för att hålla springan öppen, men se till att kilen inte fastnar i bladet.

Torr ved är bäst för en eld

Se till att allt ved du använder för ved har torkat helt innan du använder det. Nyhuggen trä som var grön och växande brinner inte. Ett nyklippt grönt träd måste läggas åt sidan och få torka innan det kan brinna.

Se till att din ved inte heller är fuktig på grund av förhållanden som regn eller snö, eftersom fuktig ved inte brinner även om den inte längre är grön.

Använd och hugga torr ved endast om du vill hoppa över torkprocessen med att samla ved.

Typer av strukturer

Även om det inte är lika vattentätt som ett vanligt tält, finns det flera strukturer du kan bygga med trädgrenar och annan tillgänglig vegetation och verktyg.

luta mot

Den mest grundläggande strukturen att bygga är en lutande struktur som består av grenar, buskar och stolpar som det ursprungliga ramverket och en kombination av löv, gräs, palmblad eller annan vegetation som den mycket lösa isoleringen.

För att bygga en lutande stolpe, använd en lång robust stolpe mellan två träd som ryggrad och täck ena sidan av stolpen med grenar, buskar eller stolpar för att bilda en vägg med växtligheten ovanpå.

Ett skydd kan byggas på mindre än en timme, men den snabba och enkla konstruktionen har också stora nackdelar. En lean-to håller inte värmen bra och om vädret förändras, vare sig det är vind- eller regnriktning, blir skyddet inte bekvämt eftersom det bara finns en vägg.

Ung tonårsflicka utanför i skogen med tillhörande trädkoja som hon byggde. Högkvalitativt foto

Lövkojan

Lövkojan är ett tvåsidigt kilformat skydd. Eftersom den har två sidor är den mer motståndskraftig mot väderpåverkan och har bättre isolering. Ryggraden i denna variant av ett skydd bör vara en stolpe som är 9 till 12 fot hög. Placera den mot en gaffel på ett träd eller placera den på en sten, stubbe eller två gaffelkäppar.

Täck sidorna av ryggraden med trädgrenar för att fungera som revbenen på lövhyddan, luta dem mot ryggraden med grenarna tätt intill varandra för att hålla den isolerande växtligheten på toppen istället för att falla genom springorna.

Därefter kommer det sista steget att samla din vegetation över hela ramen. Detta kan vara vad som helst som kommer att isolera, några exempel är gräs, ormbunkar, mossa, barr, skrubb, etc.

Kiltarp

Detta tarpskydd behöver inte hugga ner träd för att vara ett bra skydd. Den lämpar sig bäst för blåsiga områden där vinden går i konstant riktning utan förändring.

Den har fem fästpunkter vilket gör den till ett robust alternativ om du har ett segel med dig. För att bygga kilseglet, ställ två av hörnen ner mot marken i den rådande vinden, var noga med att inte använda de motsatta hörnen.

  Är Border Collies bra gåhundar?

Knyt en linje upp till mitten av den andra sidan av presenningen, till en närliggande stolpe eller träd för att ge den branta vinkeln uppåt.

Bind de två sista hörnen i en skarp vinkel för att hålla det mesta av vattnet borta från ditt skydd.

Typer av lägereldar

Det finns många olika sätt att bygga upp en eld med sina egna för- och nackdelar.

Tipi

Detta är den lättaste elden för nybörjare att göra. Börja med de minsta och torraste träbitarna och luta upp dem till en liten tipiliknande struktur. Se till att strukturen är tillräckligt lös för att det finns en öppning för att sätta plåstret i.

Tänd tinderet och släpp det på träet i formationen innan du lägger till mer ved för att bygga upp lågan.

Glada internationella vänner bakar marshmallow på pinnar och pratar i skogen, campar tillsammans

Timmerstuga

Detta är en öppen spis som är bra för en lång natt runt elden med lite eller inget underhåll.

Placera två av de största och robustaste blocken horisontellt bredvid varandra. Placera två stockar vertikalt ovanpå den för att skapa en timmerstuga. Lägg till mindre loggar till den här konfigurationen och lämna plats för tinder. Det finns också en möjlighet att göra en liten tipistruktur vid basen innan du tänder elden.

Stjärna

Den stjärnklara lägerelden avbildas oftast i lägereldsscener. Den består av ett litet tipicentrum som består av pinnar och tändkulor, omgivet av en ring av stockar. Ändarna på blocken ska knappt vidröra tipi och blocken kan justeras för att fatta eld långsamt medan tipi brinner i mitten.

Brandsäkerhet

Ha alltid vatten till hands när du hanterar eld. Håll lösa brandfarliga föremål borta från öppen låga och låt inte elden brinna obevakad hela natten, även om elden ser ut att vara släckt. Släck elden med smuts och vatten så att den inte brinner utan uppsikt.

Se alltid till att följa dina lokala brandrestriktioner och håll dig uppdaterad om eventuella ändringar. Följ din camping och statliga bestämmelser för eventuell bränning.

Bränn inte upp något i din lägerelden som inte är ved eller papper, även om det är skräp. Plast- och läskburkar kan producera skadliga ångor som är farliga att andas in och släpper ut föroreningar i luften och kol.

Håll din eld under kontroll och låt aldrig barn eller husdjur vara utan uppsikt runt elden.

Fortsätt att tillsätta vatten, smuts eller sand och rör om med en spade tills allt material i eldstaden har svalnat. Om innehållet i gropen är för varmt för att röra vid, är det för varmt att lämna eldstaden ifred.

Vänd på eventuellt kvarvarande ved och kol och blöt alla sidor. Blanda det tillsammans med smutsen för att kväva glöden helt.