Kan jag använda skinka för fiskbete?

Ljust och tidigt i morse packade du en skinksmörgås att njuta av till lunch senare idag på din båt. Visserligen har din fiskedag inte riktigt blivit som du förväntat dig, och nu har du slut på användbart bete. Kan du ta lite skinka ur din smörgås som bete eller måste du lämna in tidigt idag?

Ja, du kan använda skinka till fiskbete genom att skära eller bryta av lunchköttet i små bitar och fästa det på din lina. Du kan locka fiskarter som karp, öring, bas, blågälar och rödöra solfisk. Okokt bacon fungerar lika bra om du inte har något emot att spara lite.

Vänta, kan du verkligen använda skinka till fiskbete? Ja, du kan, och i den här artikeln kommer vi att förklara alla ins och outs för att göra det. Du kommer att lära dig mer om de fiskarter som gillar skinka, hur du använder skinka effektivt för att fånga mer fisk och om bacon har samma effekt på fisk. Du vill inte missa det!

Kan du använda skinka som bete för att fånga fisk?

Att få slut på bete är en av de värsta känslorna i världen. Kanske inser du, till din fasa, att du helt hade glömt ditt kylda levande bete när du packade ihop för din fisketur tidigare. Kanske har din fiskedag varit så hektisk att du fick slut på bete, som vi nämnde i introt.

Hur som helst, det är den här tiden då någon fiskare eller kvinna står inför ett dilemma: håller du kursen och blir listig med dina betesval, eller går du hem och försöker igen imorgon?

Vi uppskattar alltid ett listigt val av bete, och skinka är verkligen listigt. Eftersom det är ett populärt och prisvärt lunchkött kan vi slå vad om att du har en skinksmörgås packad i din minikyl just nu. Om du tar bort plastfolien, tar ut en bit skinka och slänger den i sjön, vad skulle hända?

Du skulle få ett bett på linjen, det är vad som skulle hända. Som vi kommer att prata om lite senare, finner många fiskarter skinka mottagliga antingen för att de gillar smaken eller för att de bara föredrar mat framför en plastbobber.

Nu är skinka den bäst val för en fisk? Inte riktigt, av precis samma anledningar varför det inte är det bästa valet för dig heller. Skinka, särskilt deli skinka, är laddad med konserveringsmedel och salt.

Om du fångar och sedan släpper ut din fisk, för deras långsiktiga hälsa, kanske inte ge dem skinka. Men om fisken du fångar är din och de kommer att sluta som kvällens middag ändå, spelar det inte så stor roll att mata dem med skinka.

Vad sägs om Bacon? Gillar fisken det?

Både skinka och bacon är fläsk, så du tänkte att om du kan använda det ena som fiskbete så kommer säkert det andra att fungera också, eller hur? Tja, ja och nej.

Om du tog med dig en BLT till lunch på din fisketur kan du inte bara ta fram det kokta baconet och kasta det i vattnet. Fisk biter vanligtvis bara för okokt bacon.

  De 5 bästa armborstarna under 400 $ och vårt favoritval

Om du väljer att använda bacon till fiskbete, välj bitar som är övervägande feta med lite magert kött. Du kommer att kunna säga att du har rätt förhållande eftersom baconet blir vitare eller beiger än det är rött eller brunt.

Packa sedan baconet i en lufttät plastpåse. När det är dags att använda betet, ta en bit bacon, vik den på sig själv två gånger och fäst den sedan på din krok.

Använder många fiskare och kvinnor bacon som bete? Nej, och med rätta! Jämfört med skinka är bacon mycket dyrare. Även de fetare bitarna går att rädda.

Dessutom älskar de flesta bacon, även de som kanske inte nödvändigtvis gillar skinka. Tanken på att använda bacon som fiskbete skulle vara väldigt upprörande för dem.

Den största nackdelen med att använda bacon som fiskebete är att det måste vara okokt. Det är inte många som går runt med okokt bacon i fickan.

Allt som sagt, bacon är ett alternativ du kan falla tillbaka på om det behövs, men egentligen bara som en sista utväg.

Vilka fiskar attraheras av skinka?

För att återgå till skinka nu, undrar du vilka fiskarter du kan fånga med detta delikatesskött? Listan är ganska omfattande, så låt oss gå in på den nu.

Karp

Standarddieten för en vild karp inkluderar växtmaterial, alger, blötdjur, kräftdjur, vattenlevande maskar och insekter, men detta är en fiskart som lätt välkomnar människors mat i sin dagliga kost. Karp kommer att äta allt från jordnötssmörbollar till majskärnor.

Ändå har du inte den maten som bete, du har skinka. Det är okej för karp också. Denna fisk är inte särskilt kräsna och kommer att försöka äta vilken matkälla som helst som kommer flytande förbi. Att använda skinka som bete är din perfekta chans att rulla in en enorm karp och imponera på alla dina vänner!

Öring

Öring äter ål, insekter, blodmaskar, mjölmaskar, räkor, djurplankton och blötdjur, vilket talar om för oss att de är köttätande. Du kanske har hört att öring kommer att ignorera vissa människors mat, men detta är helt enkelt inte sant. Öring är ingen kräsen fisk och kommer att äta skinka såväl som annat ätbart bete om du lägger ut den på din fiskelina.

Att fånga regnbåge är särskilt lätt med levande bete, eftersom denna art är känd för sin minskade aggression jämfört med insjööring och öring. Du kan fortfarande fånga de där öringarna med skinka, men var beredd på mer av en kamp.

Bas

Du fiskar efter en liten bas. Eftersom dessa varelser är kända för att äta stora byten som grodor och kräftor, tror du att det inte finns något sätt att koppla en bas med skinka ensam, eller hur? Du kan, men du kommer förmodligen att behöva större portioner skinka än några kuber här och där.

Bluegills

Sötvattensblågill är en annan art du kan fånga om du har skinka att använda som bete. Denna fisk konsumerar vanligtvis fiskägg, mindre fiskarter, djurplankton, kräftor (den mindre sorten; de större är för bas) och sniglar. Den dieten, som vi säkert kan föreställa dig, kan bli ganska tröttsam.

  Vilken Pound Test Line är bäst för basfiske?

Bluegill kommer ivrigt att äta all slags mänsklig mat, ost och skinka är främsta bland dem. Prova att använda lite skinka för dig själv och se vilken typ av resultat du får.

Rödöra Sunfish

Oavsett om du kallar dem rödöra eller skalknäckare, är rödöra solfisk sist på vår lista över de arter du kan rulla in om allt du har kvar för bete är skinka. Med tanke på att dessa fiskar växer till längder av 12 tum, om du fångar ett eller flera röda öron, kommer du att äta middag åtminstone i kväll och förmodligen nästa natt också.

Tips för att fånga fisk med skinka

Du har massor av fiskeerfarenhet, men bara med levande bete som du ska fästa på din krok som maskar och små insekter, inte skinka. Lyckligtvis är det inte så annorlunda att använda skinka som bete från att fiska med annat bete. Här är några tips för att lyckas.

Använd endast små bitar

Om du hoppas kunna göra en hel eftermiddag av fiske med skinka som bete, då kan du inte slänga i skiva efter skiva. Du kommer att få slut på bete mycket snabbt efter att bara fångat några få fiskar. Använd istället små skinktärningar.

Tänk om allt du har är skivor skinka? Ta sedan en del av skinkan, rulla den till en boll och fäst den på din krok. Fisken vi diskuterade i det förra avsnittet har tillräckligt akuta luktsinne för att de kommer att kunna upptäcka även en liten mängd skinka.

Att överdriva det ger bara fisken en gratis måltid och de kommer inte att guppa upp runt där du fiskar!

Billiga Ham Works

Om du inte hade för avsikt att använda skinka som bete, så hade du kanske tagit med dig dyr skinka för det är det du gillar att äta. Ändå räcker till och med skinka från den billiga delikatessen för fiske. Gå bara tillbaka till det sista avsnittet och läs vad en fisks kost vanligtvis består av. De har inte precis raffinerade paletter och går istället gaga över vilken människomat som helst.

Bli inte beroende

Om du avslutar din fiskedag med fullt drag är det bra, men skinka är inte en typ av bete du ska använda hela tiden. Som vi sa tidigare är den full av salter och konserveringsmedel som inte är bra för fiskar eller deras livsmiljöer.

Andra lunchmat du kan använda som fiskebete

Kanske gillar du inte ens skinka, men du packade med dig en frukost och/eller lunch för att ge dig energi till en dag av fiske. Gräv igenom din kylare. Om du har någon av följande livsmedel kan de användas som bete lika mycket som skinka.

Bröd

Det spelar ingen roll vad som finns mellan din smörgås, eftersom du använde bröd har du ett betesalternativ redo om alla dina maskar slingrade sig iväg. Speciellt karp, sossar och havskatt kommer att vara mottagliga för bröd i änden av kroken.

  Laglig ålder för att köra vattenskoter i South Carolina

Som när man använder skinka som bete behöver man inte en hel bit bröd, bara en liten bit. Riv brödet och börja sedan rulla i handen tills det blir en fast degboll. Sätt sedan degbollen på din krok. Det ska vara så klibbigt att även när det blir blött blir brödet okej.

Som sagt, vått bröd kommer att bli läckert efter ett tag, så om fisken inte biter direkt kan du behöva prova en annan typ av ätbart bete.

Varmkorv

Vi skrev ett helt inlägg om att använda korv som fiskebete som du bör läsa om du missat det. Varmkorvar är tekniskt sett redan tillagade när du köper dem, och du kan äta dem kalla om du vill. Det gör dem till ett utmärkt val av lunch när du fiskar.

Fiskar uppskattar varmkorvar, inklusive havskatt. Skiva dina varmkorvar till ungefär samma storlek som din knoge så att du inte slösar bort detta bete. Precis som skinka är korv väldigt salta, så de är bara sällan ett bra val som bete.

Ost

Få människor mat är ett bättre bete än ost är. Det bästa är att vilken ost som helst duger, från tunt skivad schweizisk delikatessost till ostar med en mer uttalad doft som blå Stilton.

Om du har ostskivor så skär av en bit och rulla den till en boll som du gjorde med brödet. För en bit ost, bryt av en bit och fäst den på din fiskelina. Mellan lukten och smaken av osten är det få fiskar som kan motstå!

Majs

Du älskar den första tuggan i ett saftigt majsöra, eller hur? Fisken vill också ha sötman i denna gula grönsak, så det är ett bra betesalternativ. Bluegill, abborre, crappie och öring kommer att reagera mest entusiastiskt på att matas med majs.

Du kan dock inte bara fästa en enda majsbit på din fiskekrok och hoppas på att få en bit. Fyll kroken med tre till fyra kärnor och se vilken fisk som kommer bitande!

Kyckling

Om du fiskar havskatt måste du prova kyckling som bete minst en gång. Mellan kycklingskinnets fethet och fethet är havskatten i himlen.

Oroa dig inte, du behöver inte mata fisken med det vita köttet och kycklingbrösten som du skulle spara åt dig själv. Du kan använda kycklinglever eller bara okokt kycklingskinn.

Som alltid, titta på dina kvantiteter. Det krävs inte mycket kyckling för att väcka en havskatts intresse!

Slutgiltiga tankar

Även om du förmodligen inte skulle ha tänkt på att använda det, är skinka ett lämpligt alternativ för bete om du får slut på maskar eller glömmer att ta med dina minnows. Många fiskarter äter gärna skinka, från panfish som blågill till bas och havskatt.

Det är inte en vardaglig typ av bete, men nu vet du hur man fiskar med skinka (och okokt bacon) i ett nafs. Du kommer säkert att imponera på dina fiskekompisar nästa gång ni alla går ut.