Kan jag använda Pepperoni som fiskbete?

Du gillar att fiska, men du kan inte vänta till lunchtid, eftersom du gjorde en aptitretande italiensk pepperonismörgås med pepperoni, salami, skinka och ost. När du tar ut din smörgås ur kylen föreslår en kompis att du använder pepperoni på din fiskekrok för att fånga mer fisk. Kommer det att fungera?

Ja, pepperoni – som många tillagade köttsorter – kan mycket väl få mer fisk att bita på din lina. Fiskar som crappie, bluegill, havskatt och bruna bullheads kommer att lockas in av doften (och kvardröjande fettet) av pepperoni i vattnet.

Om fiske med pepperoni låter lite konstigt för dig, oroa dig inte. I den här artikeln berättar vi allt du behöver veta. Fortsätt läsa för mer information om hur du använder pepperoni så att din dag med att fiska duds kan bli en spännande framgång!

Kan du använda Pepperoni som bete för att fånga fisk?

När det kommer till fiske är du lite av en purist. Beroende på tillfälle och vilken fisk du metar efter, kommer du att använda konstgjorda eller levande bete. Det levande betet du litar på är alltid standardsaker som maskar eller elritsa.

Sedan sa din vän till dig att använda pepperoni som bete eftersom de har en vän som provat det och upplevt fantastiska resultat. Man kan inte låta bli att vara tveksam. Lockar pepperoni verkligen in fisken nära din krok?

Ja, verkligen, pepperoni kan fungera fantastiskt bra som bete! Det är inte unikt i denna kvalitet. Som vi berörde i introt kommer även tillagat kött av alla slag att få jobbet gjort. Dessa inkluderar allt från skräppost till korv och Slim Jim’s.

Tillagat kött som pepperoni är en av många människors livsmedel som fisken gärna snackar på. I nästa avsnitt, när vi pratar om de fiskarter du kan hoppas fånga med pepperoni, kommer du att se varför. Deras dieter är vanligtvis ganska intetsägande, så varje chans att liva upp vad de äter med folkmat är för svår för fisk att missa.

Grejen med tillagat kött som Slim Jim’s och pepperoni är att de kan vara ganska kostsamma. Det kan avskräcka vissa sportfiskare från att prova dem som bete. Du behöver inte använda den som din favorit, men i ett nafs kan pepperoni öka antalet fångad fisk.

Vilka fiskar attraheras av Pepperoni?

Okej, du har grott och bestämt dig för att prova att fiska med pepperoni som bete. Du måste själv veta om det verkligen fungerar.

  Vad är en Takedown Recurve Bow?

När du så småningom känner ett ryck i linan kan det vara någon av dessa fem fiskarter.

Crappie

I sötvatten över hela Nordamerika simmar skiter. Om du är österut är det mer sannolikt att du upptäcker svarta skiter. Vita crappies är vanliga i Mississippi River, Hudson Bay och Great Lakes bassängerna, som finns i delar av Texas, South Dakota, Ontario (Kanada) och New York.

Jämfört med andra panfish, är crappies uppskattade för sitt djup av smak, så de är värda att fånga så många du kan.

Bluegill

Braxen eller blågill är en andra sötvattensfiskart som pepperoni kommer närmare. Dammar, sjöar, floder och bäckar i hela USA har gott om blågäl.

Det som är knepigt med att fiska blågäl är att de gömmer sig bra. De kommer att söka upp strukturer under vattnet eller simma inuti ihåliga trädstubbar där du inte kan komma till dem. Dessa grunt vatten fiskar kommer också att gå mot de djupaste områdena av vatten, vilket också gör dem svårare att fånga.

Inte längre! Bluegill kommer att ha svårt att motstå pepperoni med tanke på att de konsumerar minnows, sniglar, maskar, blodiglar, kräftor, räkor, djurplankton och insekter och insektslarver i sitt vardagliga liv. Pepperoni är en mycket trevlig taktförändring för bluegill.

Även om crappies är kända för sin smak, hävdar vissa sportfiskare att bluegills smakar ännu bättre. Du måste prova båda själv för att bestämma dig!

Havskatt

Om du hellre vill rulla in en stor fångst som säkert kommer att imponera på dina andra fiskekompisar på båten, då letar du efter havskatt. Denna morrhårfisk gillar också sötvatten, särskilt rinnande, grunda vattendrag.

Havskatter kan vara fem fot till sex fot. Större väger långt över 100 pund!

Vad sportfiskare älskar med havskatt är hur oklara de är om sina dieter. Havskatter kommer att äta nästan allt du lägger framför dem, och det inkluderar verkligen mänsklig mat som pepperoni och annat tillagat kött.

D-vitaminet i havskatt gör det värt att äta, och vissa har omega-3 och omega-6 fettsyror också. Vissa sportfiskare kallar havskatt smaklös dock. Om du är bland dem, försök att förbereda din havskatt på olika sätt. Du bör trots allt ha tillräckligt med fiskkött för att hålla dig ett tag!

Bruna Bullheads

Den sista fiskarten som är särskilt känd för att bita efter pepperoni är bullhead eller brun bullhead.

Vid första anblicken kan du missta en tjurhuvud för en havskatt eftersom båda har morrhår. Det är en del av varför den bruna tjurhuvuden är känd i vissa delar av världen som mudcat. Precis som havskatter kan bruna tjurhuvuden vara ganska stora och mäta upp till 21 tum långa.

  Varför går min ATV högt på tomgång?

Vanliga i Mississippi River, Hudson Bay och Great Lakes bassänger, bruna bullheads befolkas också i vatten över stora delar av resten av USA. Du hittar dem i långsamma bäckar, dammar och sjöar.

De föredrar lerigt vatten utan mycket syre. Där kommer bruna tjurskallar att livnära sig på allt som finns på botten av havsbotten. När fisken ser några pepperoni som guppar i vattnet kommer den såklart att bita.

Bruna bullheads är visserligen inte den mest populära fisken bland sportfiskare. Men om du vill ha dem är de alla dina. Den bruna tjurhuvuden saknar många naturliga rovdjur, så där bruna tjurhuvuden finns kan du vanligtvis hitta dem i stort antal. Detta kan vara mycket fördelaktigt för dig!

Är Pepperoni dåligt för fisk?

Innan du börjar använda pepperoni som fiskbete har du en fråga. Är pepperoni verkligen det bästa för en fisk att konsumera?

Nej, självklart inte. Pepperoni är en typ av charkmat, vilket betyder att det är okokt. Köttet kan innehålla bakterier som toxoplasma såväl som parasiter, med listeria ett sådant exempel.

Människor påverkas vanligtvis inte av dessa bakterier och parasiter om de inte är gravida. Då ska en kvinna inte äta pepperoni förrän hon har fött barn.

När det gäller fisk är det svårt att säga vad som kommer att hända med deras hälsa eftersom det inte finns så mycket information där ute. Fisk, liksom andra djur, kan bearbeta och smälta de naturliga livsmedel som regelbundet ingår i deras dieter. Människors mat kan påverka djuren negativt, så det är rimligt att anta att fisk skulle inkluderas.

Allt detta spelar ingen roll om du fångar en fisk med avsikten att det ska bli din nästa måltid. Om du dock fångar och släpper ut en fisk kan du alltid använda naturligt levande bete, vilket är bättre för fisken att äta.

Tips för att använda Pepperoni som fiskbete

Du har din pepperoni redo, så hur använder du den för att fånga lite fisk? Här är våra bästa tips.

Kasta inte in hela skivor åt gången

Om du lägger en bit pepperoni på kroken i taget för att fånga fisk, är du slösaktig. Skär istället en bit pepperoni på mitten på längden (eller riv den om du inte har en kniv eller kökssax till hands).

  Hur mycket vikt kan en luftballong lyfta?

Ta sedan den halvan och vik den ovanpå sig själv tills du får en bit pepperoni. Lägg köttbiten på din fiskekrok och du är redo att gå.

Använd med annat bete

Du behöver inte använda pepperoni som ditt enda valbara bete. Vissa sportfiskare river upp en bit pepperoni, lägger den på ett blyhuvud och lägger sedan till plastöringmaskar. Blyhuvudet ska vara litet.

Låt Pepperoni dröja kvar

Vissa fiskar biter omedelbart efter pepperoni, men för andra kan det ta några minuter. När pepperonin sitter, kommer lukten och fettet att spridas och spridas ut i det närliggande vattnet. Detta kan väcka fiskens intresse.

Dela din Pepperonismörgås – Prova dessa andra ingredienser som fiskbete

Om du bara inte kan få dig själv att ge upp pepperonin i din smörgås, behöver du inte nödvändigtvis. De andra ingredienserna i en italiensk pepperonismörgås råkar också vara utmärkta val för fiskbete. Här är vad du behöver veta.

Bröd

Ta ett hörn av din smörgås, rulla brödet till en boll och fäst den på din fiskekrok. Karp, sossar och havskatt är särskilt mottagliga för bröd. Du kan också använda brödbollar med en bobber, så prova!

Ost

Vi skrev ett bra inlägg på vår blogg om att använda ost som fiskbete. Kort sagt, ja, det fungerar verkligen. Från ädelost till cheddarost och andra hårdostar, fisk som skivstång, blågill, öring och bullheads kommer inte att kunna motstå.

Skinka

Vi har även skrivit ett inlägg om skinkans underverk som fiskbete, som fungerar på samma sätt som pepperoni. Du vill använda små bitar skinka åt gången precis som med pepperoni så att du inte slösar för mycket. De fiskar som njuter mest av fläsk inkluderar rödörat solfisk, blågill, bas, öring och karp.

Sallad

Dra en bit sallad eller två från din italienska pepperonismörgås och du kan slå vad om att havskatten biter för det. Det är inte lika många fiskar som blir galna på sallad, men hey, det är bättre än ingenting!

Slutgiltiga tankar

Pepperoni är en praktisk reserv för fiskbete om du får slut på levande bete eller om du bara inte rullar in fisk så bra som du brukar. Tänk på att pepperoni inte är det hälsosammaste valet för dig eller fisk, så för att fånga och släppa fisk, använd kanske vanligt levande bete som minnows eller maskar istället.