Kan jag använda min generator i regnet?

Precis som vädret förutspått har det börjat ösregna och din kraft har gått ut för att starta. Du kan återställa strömmen till större delen av huset med en generator, men du är inte säker på om utomhusbruk är smart i detta väder. Kan du använda en generator i regn?

Om de inte är täckta kan generatorer förstöras när de utsätts för regn. Om du måste köra din generator, använd sedan ett popup-tak, plastskjul eller en stålhölje, så att den inte blir genomblöt.

I dagens artikel kommer vi att undersöka logistiken med att använda en generator i regnet, inklusive lösningen av ett skydd och risken för att avstå från en. Du kommer inte att vilja missa det, så fortsätt läsa!

Kan du köra en generator i regnet? De inneboende riskerna

Såvida du inte campar eller har ett exceptionellt energibehov utöver din norm, så finns det vanligtvis ingen anledning för dig att tänka på att köra din generator tills en storm rullar igenom.

Men du vet att din generator är elektrisk utrustning, och därför har du rimliga farhågor om vad som kan hända med den om generatorn skulle regna på.

Utan att göra mer, låt oss gå igenom riskerna.

Generatorbrott

Om din generator är avslöjad – vilket de flesta bärbara generatorer är – då när den blir blöt som i en blötande regnstorm, utsätts alla komponenter för väder och vind.

Regn och elektricitet, föga förvånande för ingen, blandas inte.

Delarna som utgör din generator ska förbli torra, och det finns förmodligen flera varningar om sådana i instruktionsboken om du brydde dig om att bläddra igenom den.

Om du använder din generator i ett scenario där den blir blöt, särskilt under längre perioder, kan du vara säker på att du orsakar skador på komponenterna i din generator.

Det spelar ingen roll om du bara spenderar flera hundra dollar på din generator eller flera tusen. Du förlitar dig ganska mycket på det just nu för att ge ström till ditt hem, en plikt som det inte kommer att kunna göra under en längre tid om det blir blött.

Generatorn slutar fungera. Det är bara en fråga om när inte om.

Det kanske går att reparera i sitt skick, men det är inget du skulle kunna göra medan det fortfarande stormar utanför och du är utan ström.

Du måste sitta i mörkret – möjligen i värmen, men troligen i kylan – vänta ut stormen och sedan ta itu med det extra ansvaret och irritationen att få din generator reparerad.

Det är om det ens är värt att reparera i första hand. Beroende på vad du spenderade på generatorn och hur bra den fungerar, kanske du väljer att bara skräpa den och köpa en bättre.

Generatorfel

Låt oss säga att du har en avancerad generator nu som du använder för att driva ditt hus när hela gatan blir mörk på grund av en storm.

  Kan en sammansatt båge bli blöt?

Hur avancerad generatorn än är, premissen är densamma.

Om generatorn är avslöjad – vilket betyder att den saknar sitt naturliga skydd eller om du inte brydde dig om att sätta upp ett lock för den – kommer den att bli blöt.

Ju blötare det blir, särskilt under flera timmar eller till och med över natten medan du väntar på att strömmen ska återställas, desto större är chansen att generatorn helt enkelt inte överlever stormen.

Du kanske har fått tillbaka ström till ditt hus genom din generator och känner att du äntligen kan vara lugn.

Sedan, när du sover mysigt i din säng, hör du det. Hela huset är tyst och mörkt. Generatorbrummet har stannat.

Nästa morgon, när dagsljuset är på din sida, pysslar du med generatorn och kopplar in den i uttaget efter uttag efter uttag.

Det är naturligtvis inte uttaget som är problemet. Regnvattnet blöt ner de elektriska komponenterna i din generator.

Den här gången går det inte att fixa det. Det är en goer. Om du spenderade flera tusen dollar på en trevlig generator, så har du slut på de pengarna.

Elektrisk shock

Vi sparade det som är den absolut största och viktigaste risken till sist.

Även om det är väldigt olyckligt när en generator går sönder eller steker, är en generator utbytbar, människoliv är det inte.

Om du sitter ute i regnet och försöker ta reda på varför din generator inte fungerar och kommer för nära den, kan du få elektriska stötar.

Nu kan vi inte säga hur allvarliga chockerna kommer att bli, men det spelar ingen roll. Att bli chockad av en våt elektrisk apparat kan leda till skador och eventuellt till och med dödsfall. Man kan aldrig vara för försiktig.

Du skulle behöva sätta dig i din bil i ösregn och rusa för att få akut hjälp, vilket är riskabelt i allvarliga stormar.

Hur du skyddar din generator så att du kan använda den utomhus

Nu när du känner till riskerna med att köra din generator, bör du aldrig utsätta dig själv eller din familj i den typen av fara.

Det räcker inte att din generator delvis täcks av en markis eller i ditt öppna garage, eftersom regnet kan blåsa in i sidled.

Istället behöver du ett av dessa skydd så att du kan använda din generator utomhus.

Generatorkåpa

Vissa generatorer kommer med ett inbyggt lock, som vi berört tidigare. Om det är den typen av generator du äger, är den säker nog att använda utomhus.

Du vill fortfarande inte blötlägga den i timmar om du kan hjälpa den, men generatorn tål regnet.

  Varför får jag huvudvärk av att gå?

Om din inte kom med ett eget skyddsöverdrag kan du alltid köpa en eftermarknadsversion.

Innan regnet någonsin kommer bör du ta ett flexibelt måttband för att beräkna bredd, längd och höjd på din generators fabrikat och modell.

Då kan du köpa ett överdrag som passar det.

De Verandasköld är ett sådant alternativ. Detta universella generatorskydd mäter 32 tum gånger 24 tum gånger 24 tum. Två andra storlekar finns tillgängliga.

Enligt Porch Shield ska locket passa de flesta generatorer som går på 5 000 till 10 000 watt.

Det vattentäta överdraget är byggt av tålig 600-denier polyester och har en vattenavvisande laminerad underbeläggning för dubbelt skydd.

De Adamoss generatorkåpa är gjord för Predator 3500 och iGen4500 om du har någon av dessa två hushållsgeneratorer.

Den kan också passa andra generatorer som är minst 20 tum långa och 18 tum breda och 24 tum långa.

Detta fodral är för gjort av 600-denier polyester, och det är helt vattentätt. Skicklig på att skydda din generator från UV-strålar, vind, damm och snö, de dubbelsydda sömmarna på överdraget går inte sönder.

Dessutom ingår ett elastiskt dragsko för en säker passform.

De PatioGem generatorkåpa är ännu ett bra alternativ. Du kan välja mellan fyra storlekar, med den största tillgängliga storleken 38 tum gånger 28 tum gånger 30 tum.

Kåpan är kompatibel med de flesta generatormärken och -modeller som är 5 000 till 10 000 watt, inklusive generatorer från Pulsar, Duromax, Champion, Powerhorse, Generac, Briggs & Stratton och Honda.

Den treskiktiga konstruktionen säkerställer utmärkt vattentäthet, medan en medföljande fållsnöre och spännband gör överdraget också vindtätt.

Pop-up baldakin

Om det inte är ett generatorskydd, är ett annat alternativ du kan välja för att skydda din generator ett popup-tak.

Detta Amazons bastak är 10 fot gånger 10 fot. Baldakintaket är tillverkat av 300-denier CPAI-84 flamskyddande tyg och kompletteras med en silverbeläggning.

Under det finns ett PU-material för UV-skydd samt värmeförseglade sömmar och tejpade sömmar för att göra kapellet vattentätt.

Stålrören som håller upp kapelltaket har en tvärrörsdesign och PA-fötter, så de bör hålla sig stadiga även under en blåsig storm.

De MASTERCANOPY EZ pop-up kapell är ett annat lämpligt val för att skydda din generator.

Du kan välja mellan fyra storlekar: 6,6 tum gånger 6,6 tum, åtta tum gånger åtta tum, 10 tum gånger 10 tum eller 12 tum gånger 12 tum.

Designad för att monteras på ungefär en minut, du kan lyfta MASTERCANOPY till tre olika höjder så att du kan vara säker på att din generator inte blir blöt oavsett vilken typ av storm du brottas med.

Plastskjul

Om du ändå har letat efter en ursäkt för att köpa ett plastskjul, kan det vara precis den ursäkt du behöver att skydda din generator från regnet.

  Varför brinner min ATV olja?

Det kommer att få jobbet gjort för att säkerställa att du kan njuta av kraft även under de tuffaste vädersträckorna.

Även om det är lite dyrt, är Suncast Tremont förvaringsskjul byggt av plast och kraftigt harts, så det kommer säkert att hålla. Den mäter åtta fot med 10 fot.

Polypropylenhartspanelerna kommer att öka både stabilitet och styrka, medan det kraftiga golvet klarar såväl tung utrustning som alla slags väder. Bodens dörrar låser till och med!

Om du letar efter en mer utilitaristisk lösning, Rubbermaid väderresistant förvaringsskjul gör jobbet.

Detta mindre skjul är fem fot gånger sex fot och bör vara tillräckligt stor för de flesta generatormodeller. Golvet är slagtåligt, medan väggarna har dubbla lager harts för exceptionell hållbarhet.

Stålhölje

Om inget av ovanstående finns tillgängligt, är en stålkapsling ännu ett lämpligt alternativ för att hålla din generator skyddad från regn.

Stålkapslingar kan variera från stålskjul till mycket mindre kapslingar som matchar storleken på din generator nästan perfekt.

Som sagt, du vill inte att generatorn ska passa för tätt inuti höljet. Om den gör det kan den överhettas och starta en brand.

Kommer en generator att återställa strömmen till hela mitt hus vid ett avbrott?

Om strömmen är borta och din leverantör säger till dig att det kan ta uppåt åtta eller 10 timmar innan de kan återställa den, vill du inte gå så länge i mörkret.

Naturligtvis är det bättre att använda en generator för delkraft än ingenting, men du vill ha mer kraft än så om du kan få det.

Tja, hur mycket ström du kommer att ha i ditt hem när du kör en generator beror på om din är en bärbar eller en hel generator.

Som namnet antyder är en helhusgenerator byggd för att återställa strömmen till varje enskilt rum i hemmet även om ditt hushålls strömförsörjning inte fungerar.

Dessa generatorer är fastanslutna till det elektriska systemet. Generatorn känner av när strömmen till ditt hushåll går sönder och börjar köras omedelbart.

På så sätt behöver du inte stressa över att ditt hus blir för varmt eller kallt, att maten i frysen smälter eller att maten i kylskåpet förstörs.

Bärbara generatorer är inte fastanslutna. Om de har tillräckligt med watt för att förnya ström till ditt hem kan de göra det, men vi pratar om en mycket rejäl, dyr generator.

Slutgiltiga tankar

Användning av en generator i regn rekommenderas inte. Generatorn kan bli genomblöt och sluta fungera, antingen tillfälligt eller permanent. Du riskerar också att få elektriska stötar.

Istället bör du antingen köpa en generator med kåpa, använda en eftermarknadskåpa eller placera generatorn under en presenning eller i ett skjul.