Kan jag använda en yogamatta som campingmatta? Tips och alternativ

Ett par vandringsstavar och campingutrustning för turism på vit bakgrund

Om du någon gång varit på en campingresa kommer du säkert ihåg att du låg på golvet i din sovsäck och försökte blunda. Var marken kallare och hårdare än du förväntade dig, eller campade du bara på någons bakgård där det inte fanns så mycket variation på marken med den mjukgörande gräsplattan för att hålla ryggen ganska bekväm? Camping är mycket anpassningsbart, men hur bra du sover är en av de viktigaste delarna av en lyckad resa.

En tjock yogamatta kan användas som campingmatta om den är tillräckligt varm och underlaget är tillräckligt plant för att du ska kunna sova bekvämt. En yogamatta är gjord av mjukare skum än en campingdyna, och yogamattor är gjorda för att vara tunna, så de kommer inte att vara bra substitut under alla omständigheter.

När det kommer till camping så finns det många olika alternativ inom campingunderlägg eller liggunderlag som de ibland kallas. Det finns mattor som är gjorda för att isolera och skapa en barriär mellan din kropp och marken, luftkuddar som kan placeras ovanpå mattorna för att göra det bekvämare att sova, eller kombinationsalternativen med självuppblåsande kuddar som också har ett skum botten, och slutligen finns det alltid möjligheten att ha en yogamatta om du inte är lika oroad över att marken är ett problem som i vissa mindre allvarliga campingsituationer. Det verkliga att förstå här är de olika typerna av dynor som kan användas för olika typer av camping, som vi kommer att diskutera nedan.

Vad gör ett liggunderlag?

Campingunderlägg, även känd som liggunderlag, är de där långa mattorna du ser på en husbil eller vandrare hoprullade till en cylinder som hänger under ryggsäcken. De kan rullas ut på natten för att sova och rullas upp igen för resor. En campingdyna är gjord för att vara lätt så att en campare lätt kan bära den på ryggen flera dagar i sträck när de går på vandring eller vandring. Den är byggd för att vara transformerbar, vilket innebär att den kan anpassa sig till vardagsrullning och utrullning utan att förbli i den böjda formen. Det händer vanligtvis när campingunderlägget är för styvt för att vara platt på kvällen.

En campingmatta ger campare ett extra lager av komfort mellan sovsäcken och marken, men det viktigaste en campingmatta gör är att isolera vandraren från den kalla marken på natten när solen inte skiner och marken blir kall. och fuktig. Detta kan vara skillnaden mellan en grinig, utmattad vandrare och en glad, utvilad vandrare.

Hur ska en bra campingkudde se ut?

När du tänker på att vandra kanske du först tänker på ditt tält, mat och sovsäck tills någon i campingaffären påminner dig om att köpa en campingdyna också. Om du aldrig har vandrat på flera dagar kanske du tror att du inte behöver en bekvämare sömn. Du kanske har campat på en camping förut och bara använt tältgolvet som placerats ovanpå gruscampingen och det var inte så illa, men om du går på vandring i bergen eller någonstans kan det bli lite kyligt, du kan överväga att köpa en bra campingkudde.

  Hundspannshistorik (när och var det började)

När jag och min familj först gick för att köpa våra vandringsredskap för att gå på vår första vandring fick vi veta att vi ville ha campingmattor som var minst 2 tum tjocka, men du vill verkligen använda en matta som är 1 tum tjock. -3,5 tum tjock. Vi köpte några gamla uppblåsbara campingdynor som inte blåstes upp så bra och gamla skummattor som inte var särskilt stretchiga, vilket gjorde dem svåra att rulla ut och tillbaka i varje dag. De hade också några ställen som var tunnare eller mer komprimerade, som i mitten, och några ställen som var tjockare, som kanterna, vilket gjorde det något obekvämt att sova på. Tänk på det när du tittar på gammal eller begagnad utrustning.

Insidan av ett rött tält med en blå sovsäck och en orange självuppblåsbar uppblåsbar madrass för under hans sovsäck

De tre huvudtyperna av campingmattor

Det finns några typer av campingunderlägg som du bör känna till så att du vet hur de ligger bredvid en yogamatta. Det finns många alternativ och variationer mellan campingunderlägg och mattor, men vi kommer bara att täcka grunderna här.

Självuppblåsbar: De självuppblåsande dynorna är lätta att använda eftersom allt du behöver göra är att lägga dem platt, skruva av öppningsventilen och släppa in luft för att blåsa upp dynan. När du är redo att rulla upp den öppnar du helt enkelt ventilen igen och rullar upp kudden samtidigt som du trycker ut luften och stänger ventilen för att hålla den platt. Självuppblåsande kuddar är vanligtvis en kombination av luft- och skumkuddar, så du behöver inte oroa dig för att ta med båda på din vandring.

Skum: Skumkudden eller mattan kan användas på egen hand för att ge isolering och en barriär mellan din sovsäck och marken, men det är inte det mest bekväma på egen hand. Vanligtvis köper campare luftmattor att lägga över skummattan för att ge ett extra lager av komfort när de sover. Skumkuddar är gjorda med slutet luftskum som gör skummet tätt, till skillnad från en yogamatta. Det fina med en skumkudde är att du inte behöver oroa dig för att punktera eller skada dem som du skulle göra med en luftkudde eller självuppblåsande kudde, men de är styva och stela, speciellt när de blir gamla.

Himmel: Luftkuddar är mycket lika tunna luftmadrasser. Dessa kuddar används oftare för avslappnad camping eller glamping, eller bara för en utomhustupplur på marken, men leverantörer gör lätta, isolerade, högpresterande typer för vandrare och vandrare. De är ett av de mest bekväma alternativen för campare. Den största nackdelen med en luftkudde är att den lätt kan punkteras. Många campare har sett att de tyvärr inte håller bra när de campar med hundar. (Källa)

Vad gör en yogamatta?

Kvinnor som utövar yoga tillsammans och sitter i lotusställning: mindfulness meditation, andlighet och hälsosam livsstilskoncept

En yogamatta är gjord av flexibelt, lätt stretchigt skum som gör att användaren kan böja sig och röra sig utan att oavsiktligt översträcka eller halka på en orubblig yta. Detta är bra för yoga, men som du kanske har gissat är det inte bra för camping. En yogamatta är inte designad för att bära vikten av en sovande person med stenar under.

  Den bästa fiskelinan för flötfiske

En yogamatta låter stenar och pinnar och andra föremål passera genom den. För att inte tala om att yogamattan vanligtvis inte är 2,5-3,5 tum tjock. De sträcker sig bara från 1/8 tum tjocka till cirka 1 tum tjocka. De är gjorda så att yogis kan ha bra kontakt med golvet samtidigt som de står kvar på en ren, stabil yta.

Om du vill lägga något under dig i en bil eller lastbil kan en yogamatta också fungera för att ge dig lite skydd mellan dig och golvet. En yogamatta kan vara ett bra alternativ i en bil när den kombineras med en luftkudde för att göra lite av en säng för din bil.

Vad sägs om att använda en tjock yogamatta på campingen?

En vanlig yogamatta skulle inte fungera lika bra i bergen under vintern eller någon annan kall årstid i ditt område. Även om en yogamatta skulle vara bättre än ingenting, skulle den inte isolera särskilt bra och förhindra ryggsmärtor. Du kan använda en tjock yogamatta, om det är allt du hade, för en campingtur på halt underlag när det är riktigt varmt ute. Vi brukade använda yogamattor på våra ungdomscampingsresor för att gå under våra sovsäckar under de varma juni-julimånaderna i Georgia, och de fungerade bra på grusplatserna eller gräsmattorna vi slog läger på.

Det beror verkligen på vilken typ av camping eller vandring du planerar att göra. Om du vill åka på en avkopplande campingtur i en park eller för en gruppaktivitet, kan en yogamatta vara det bästa alternativet för din budget och din resa. Yogamattor kostar bara omkring $7-$20, medan campingmattor kan kosta omkring $13-$80, beroende på vilken typ av kudde du vill köpa. Om du planerar att vara ute under en mycket lång tid, bör du verkligen överväga att köpa en legit campingdyna att sova på.

Något som är viktigt att notera är att skillnaden mellan en liggunderlag av skum som den vi köpte och en yogamatta som du kan köpa på din lokala mataffär är att dessa campingmattor är byggda för att vara hårda och stabila för att förhindra att stenar och pinnar kommer ut ur sovmatta. skapa en bula i din sömnyta när du försöker vila dig för dagen som kommer. Även om det är sant att du bör försöka ta bort alla dessa saker innan du slår upp ditt tält, kommer det aldrig att vara helt plant eller plant när du går in i ditt tält för att sova, så en bra campingplatta rekommenderas. (Källa)

Hur är det med ryggsmärtor?

Ung kvinna som sitter på sängen och gnuggar ryggen känner ont smärta obehag på morgonen muskelvärk i nedre ländryggen, upprörd kvinna som vaknar upp med ryggsmärta efter nattsömn på dålig madrass, ryggsmärta koncept

Speciella villkor

Ett stort problem för många nybörjare är ryggsmärtor. Det finns inget värre om du är irriterad efter en vandring eller campingtur och har blodsprängda ögon av brist på sömn. För vissa är det väldigt lätt att sova var som helst, men för andra är det inte så lätt. Äldre campare, de med allergier eller vissa hälsotillstånd som artrit kan tycka att det är irriterande om det inte är skadligt för deras leder, axlar, höfter och rygg om det inte är ordentligt vadderat. Om du tror att du behöver lite extra dämpning medan du sover är det ingen dålig idé att investera i en självuppblåsande kudde eller en luftkudde och skumkudde att lägga under dig medan du sover. (Källa)

  Är promenadkäppar verkligen användbara?

Fastare mattor kan göra din rygg bra

Även om det kan finnas vissa nackdelar för vissa campare som har hälsoproblem, kan sova på en hårdare yta faktiskt ge lite lättnad och stöd för din rygg, precis som i fallet med japanska futons. Det finns många fördelar med att vara i kontakt med jorden, som att gå barfota eller sova på eller nära marken, men att sova på ett hårdare underlag kan faktiskt hjälpa din rygg. En supermjuk kudde kan få dina muskler att slappna av och kommer inte att stödja nedre delen av ryggen, vilket skapar spänningar som kommer att förvärras och orsaka problem på andra ställen i kroppen.

Koppla av och stressa ner i naturen

Slutligen, mycket av den spänning du upplever i din kropp beror sannolikt på stressen från arbete, skola, familj, etc. Din kropp kan hålla fast vid och internalisera stressfaktorer utan att ditt sinne faktiskt är medveten om det. Bli inte förvånad om du får ont i rygg och axlar efter timmar av trafikbråk. Att campa utomhus i naturen tenderar att minska och lindra den stressen. Det är något att tänka på när man överväger kostnaden för att sova på golvet. Du kanske upptäcker att du inte upplever någon skillnad mellan att sova ute eller att sova hemma på grund av den extra fördelen med att vara nära naturen på ett sätt som minskar spänningar i kroppen.

Unga människor tenderar att sova på platser som skulle vara obekväma för äldre, stelare kroppar, men beror allt på deras ålder, eller har det också något att göra med mängden stress de har på den platsen i livet. Kanske är det lättare för dem att släppa saker. Det är något att tänka på när man ska på camping eller vandringsäventyr. Tänk på att släppa taget om dina stressfaktorer, på att minnas det goda, njuta av träden, djuren och vattnet när du går genom naturen och laddar upp din själ.

Att vara i naturen har så många positiva hälsosamma biverkningar. Det kan hjälpa ditt sinne och kropp, så när du bestämmer dig för vad som är bäst att packa för din resa, glöm inte att överväga de extra fördelarna du får av att bara vara utomhus. Ta alla tillfällen i akt att släppa dina stressfaktorer och ta in varje ögonblick av din resa så att du kan ladda om och komma tillbaka utvilad. (Källa)