Kan jag använda bacon för fiskbete?

Även om du vet att grejerna inte är bra för dig, kan du inte få nog av den knapriga knapringen av kokt bacon. Efter en särskilt torr dag av fiske börjar du undra om fisken som svärmar i vattnet skulle känna sig lika passionerad för bacon som du gör. Kan man använda bacon som fiskbete?

Ja, du kan använda bacon som fiskbete. Fisk har visat sig älska köttprodukter, bland annat skinka, så bacon borde vara en stor hit. Om du hellre inte vill dela med dig av ditt bacon, kan baconfett eller baconfett (alias baconfett) också vara effektivt.

Att använda bacon som bete är en av de bäst bevarade hemligheterna bland sportfiskare. Fortsätt läsa för tips om hur du gör det, varför fiskar älskar det och vilka fiskarter du kan hjälpa till att fånga med bacon.

Kan du använda bacon som bete för att fånga fisk?

Du kanske har läst vårt inlägg om skinka är ett effektivt fiskbete. Om du missade den artikeln, här är en spoiler: ja, fisk älskar skinka.

Skinka är fläsk och bacon likaså. Skillnaden mellan de två fläskprodukterna ligger inte bara i tillagningen, utan varifrån köttet kommer. Skinka kommer vanligtvis från en gris bakben, medan bacon kommer från andra kroppsdelar, inklusive mage, krage, länd eller rygg. Bacon är i huvudsak kött från var som helst utom grisbenen.

Innan du drar upp kokta baconbitar från din frukostmacka eller din BLT för att kasta till fisken, är det något du bör veta. Kokt bacon får inte mycket av en reaktion i vattnet. Fläsket måste vara okokt.

Det verkar inte spela någon roll vilken typ av bacon du använder, oavsett om det är kanadensiskt bacon eller bacon i amerikansk stil. Om den är okokt biter fisken på den. Som sagt, vissa sportfiskare svär vid hickory-rökt bacon för att fånga mer fisk.

Du kan alltid ge det ett försök att testa teorin själv.

Nu, om tanken på att använda perfekt rå bacon för fiske får dig att skaka på huvudet, vet att det inte är ditt enda alternativ. Baconbiprodukter kan också locka fisk, som baconfett och baconfett.

Baconfett är den vätskan som stänker över hela din spishäll (och resten av ditt kök) när du lagar bacon. Många människor samlar på sig baconfett, eftersom det inte är meningen att du ska dumpa det i diskbänken eller så kan det orsaka VVS-backuper.

Förutom att skona din diskbänk, är baconfett praktiskt för att steka mat som hash browns eller hamburgare och till och med rosta grönsaker.

Eftersom baconfett är just det – fett – kan du inte fästa det på en fiskekrok precis. Vad många sportfiskare gör är att täcka en brödboll i grejerna. Fettet och doften av bacon är svåra för fisk att föra vidare!

  Var kan man hyra vattenskoter i Miami (för de bästa priserna!)

Vi föreslog också baconfett, som kommer från baconfett. Det flytande fettet, om det lämnas i rumstemperatur tillräckligt länge, blir ett mestadels fast fett. Baconfett kallas också för baconfett av denna anledning.

Eftersom baconfett kan bli fett igen om det värms upp, är det bättre att gnugga grejerna på en boll av bröd eller till och med ett konstgjort bete istället för att slåss med baconister för att stanna på din fiskekrok. Det gör det inte.

Vilka fiskar attraheras av bacon?

Fisk som biter för skinka bör också bita för bacon. Oljorna och fettet kommer att få dem att svärma. Här är de fiskarter du bara kan rulla in när du använder bacon som fiskebete.

Havskatt

Den stora storleken på havskatt gör en till en imponerande fångst. Om du har haft flera havskatter på din linje men de har kommit undan behöver du bara veta vad de gillar att äta. Det svaret är alla människors mat.

Allvarligt talat, vi menar precis vad som helst. Havskattar är vanligtvis bottenmatare, mumsar på skräp och andra döda saker. När du ger dem en bit okokt bacon eller en brödboll med baconfett, kommer de att komma till dig.

Crappis

En sötvattenssolfisk, crappien är mycket mindre i storlek jämfört med havskatter men fortfarande en fångst som kommer att imponera på dina fiskekompisar. De kommer alla att vilja att du lagar lite crappie till dem, eftersom den här fisken är tänkt att ha fantastisk smak jämfört med andra sötvattensarter.

Bluegill

Större blågälar är ungefär en fot långa, så även om de är panfish, är de större än många andra. Trots sitt namn är blågälar inte alltid blå, så om du ser röda, gröna, gula eller orange fiskar aktiva tidigare i gryningen och sedan senare i skymningen, är det mer än troligt blågäl.

Bluegills kommer att försöka gömma sig under vegetation, där de har tillgång till mindre fiskar, insektslarver, vattenkryssar och syrsor. Om de ser rå bacon flyta vid horisonten, kanske du bara kan dra bluegill bort från dess säkra gömställe.

Bas

De basarter som de flesta nordamerikanska sportfiskare stöter på inkluderar fläckig bas, smallmouth bas och largemouth bas. Alla kommer att älska rått bacon.

Den fläckiga basen är en sötvattensfisk som mäter cirka 25 tum lång i genomsnitt och kan väga upp till 11 pund. Fisken föredrar bergiga bäckar med svala temperaturer samt steniga havsbotten. Den fläckiga basen konsumerar vanligtvis små fiskar, annelidmaskar, grodor, kräftdjur och andra insekter.

  Vad du ska göra innan du lämnar din stuga – den kompletta checklistan

Smallmouth bas delar samma familj som sunfish. Invånare i sötvatten, du kommer sannolikt att hitta tunnbas i Hudson Bay Basin, Saint Lawrence River-Great Lakes System och Middle and Upper Mississippi River Basin.

Largemouth bas är en frekvent fisk i sötvatten i hela Alabama, Florida, Mississippi och Georgia. Fisken väger cirka 25 pund i genomsnitt och är nästan 30 tum lång!

Rödöra Sunfish

Rödöron-solfisken – även känd som den förbättrade braxen och skalknäckaren – är ännu en sötvattensfisk som kommer att bita efter lukten och smaken av bacon. Dessa solfiskar ser ut som större blågälar; du kan skilja de två arterna från varandra på grund av de förstnämndas röda öron på vardera sidan av huvudet.

Öring

I sötvattenfloder och sjöar simmar öring rikligt för dig att fånga. Fisken föredrar kallt vatten upp till 60 grader Fahrenheit, och ju klarare vattnet är, desto bättre. Öring äter vanligtvis trollsländor, blötdjur, torfflugor, majflugor och andra flugor samt ryggradslösa djur, så de kommer att uppskatta den kostförändring som är råbacon som flyter i vattnet.

Karpar

Spara lite utrymme i din kylare för en karp eller två. Även om karparna i USA har ett rykte som en invasiv art, kan du åtminstone använda bacon för att fånga och släppa några karpar.

Tips för att fånga fisk med bacon

Är du redo att börja fiska med bacon idag? Här är några tips för att fånga mer fisk med denna fläskprodukt.

Kom ihåg, Keep It Raw

Även om du inte kunde föreställa dig att sätta tänderna i rå bacon, för fisk är det ett måste. Kokt bacon tappar sitt fett, vilket gör det mindre potent att fiska. När du förvarar ditt råa bacon i din redskapslåda eller kylare, slå in det i plast istället för pappershanddukar så att du inte råkar absorbera fettet!

Välj de fetaste bitarna

Här är något som får dig att må bättre av att ge upp ditt dyra bacon för den lokala fisken. Du vill inte ge dem delarna med det magraste köttet, utan snarare de feta bitarna. Du äter vanligtvis inte de feta delarna av bacon ändå, så det här är inget skinn från näsan.

Vik baconet och sätt på kroken

En annan anledning till att du behöver rå bacon för fiske förutom dess ökade fett är att det är lättare att hantera. Man kunde inte vika kokt bacon på en fiskekrok; det skulle knäppa. Råbacon är så mjukt och smidigt att du kan slita av en tunn remsa och sedan vika den tills du har en bit oemotståndlig fläsk.

Vill du spara ditt bacon? Överraskande föremål du kan använda för fiskbete

Det är inte många sportfiskare som går runt med rått bacon i fickan eller med redskapslådor. Kanske provar du att fiska med bacon nästa gång, men du har inget just nu.

  Hur ofta går snöskotrar sönder?

I samma veva som bacon finns massor av intressanta, till och med galna livsmedel och föremål som fiskar reagerar på när de hamnar i änden av en fiskekrok. Spara ditt bacon och prova dessa istället!

Tuggummi

Om du gillar att tugga tuggummi för att fördriva tiden medan du väntar på ett drag på linan, är tuggummi det bättre valet för bete framför tuggummi. Mumsa på en bit tuggummi i en minut eller två, men låt den inte bli av med smaken.

Gummits sötma är det som för in fisk som öring och havskatt. Ja, det är lite grovt att lägga tuggat tuggummi på sin fiskekrok, men det fungerar! När det gäller den klibbiga kroken du kommer att sluta med efteråt, det är priset du betalar för en kylare full med fisk.

Marshmallows

En annan klibbig söt godis som är effektiv är en lägereldsfavorit, marshmallow. Mini marshmallows är bättre dimensionerade för en fiskekrok än sina större motsvarigheter. Bluegills och andra solfiskar gillar marshmallows, liksom regnbåge.

Godis

Vissa människor klassificerar marshmallows som godis; andra gör det inte. Oavsett så är det inte den enda godisliknande godisen som fisken kommer att klättra efter. Gummy godis och till och med choklad kommer att fungera, liksom sur brite gummy maskar eftersom de är färgglada och maskliknande.

Choklad kan ha en kort hållbarhet i vattnet innan den blir läcker, men gummiar kan hålla förvånansvärt länge. Ja, det betyder att du teoretiskt sett kan fånga fisk med svensk fisk.

Cigarett fimpar

Okej, den här är lite grov, men enligt vissa sportfiskare fungerar den vansinnigt bra. Oavsett om du själv röker cigaretter eller om du inte har något emot att samla slumpmässiga cigarettfimpar från marken, ska de använda fimparna locka fisk.

Russin

På tal om grovt, många människor gillar inte russin. Varför inte prova att fiska med dem som bete? Vissa sportfiskare rekommenderar gyllene russin framför mörka russin, förmodligen för att gyllene russin kommer att svälla när de är i vattnet. Svullnaden utlöser en illaluktande jäsningsprocess som borde få havskattens uppmärksamhet.

Slutgiltiga tankar

Att använda bacon som fiskebete – om du kan spara tanken på att göra det – är ett gångbart alternativ. Använd alltid okokt bacon och välj de fetaste delarna. Om du har baconfett till hands kan du använda detta eller baconfett så att du kan behålla mer bacon för dig själv och ändå ha massor av fisk att ta med hem också!