Kan husbilar stanna vid lastbilshållplatser?

Oavsett om du är heltid RVers eller bara gör en lång resa i din RV, kan det vara svårt att hitta campingplatser när du behöver dem. Dessutom kan det bli dyrt att betala för bokningar varje natt. När jag först körde över landet behövde jag en lösning på det här problemet. Så jag frågade mig själv, ”Kan husbilar stanna vid lastbilshållplatser?”

Husbilar, inklusive husbilar och husbilar, får stanna över natten vid de flesta lastbilsstopp i USA. Det finns dock några nackdelar med att göra detta.

Jag måste erkänna att lastbilsstopp inte är mitt förstahandsval när jag ska hitta någonstans att bo när jag reser. Det finns dock några betydande fördelar, en är att de är gratis. Men det kommer också med nackdelar. Fortsätt läsa för att höra några för- och nackdelar med att parkera din husbil vid ett lastbilsstopp, tillsammans med några tips och riktlinjer att följa.

Viktiga fakta att veta om lastbilsstopp

Låt oss ta upp lite viktig information innan vi går in på fördelarna och nackdelarna med att parkera din husbil vid en lastbilshållplats. Låt oss först gå igenom några av de stora lastbilshållplatserna runt om i landet. Även om det finns olika alternativ, är de vanligaste Flying J, Pilot, TA (resecentrum i Amerika), Loves och Petro.

Det ursprungliga syftet med lastbilsstopp

När dessa områden först skapades var de enbart avsedda att hysa lastbilschaufförer. Under årens lopp har de i allt högre grad använts av RVers, särskilt de som reser på heltid. Detta har påverkat tillgängligheten av hållplatser för lastbilschaufförer att använda. Förståeligt nog har detta skapat en viss fiendskap mellan lastbilsförare och RVers.

I ett försök att locka fler människor och företag började lastbilshållplatserna kalla sig reseplatser för att tilltala allmänheten. Dessa reseplatser blev större och bättre, och vissa har till och med byggt frisörsalonger, biografer, tillsammans med en mängd andra tjänster. Visst, lastbilschaufförer njuter av dessa ytterligare bekvämligheter men uppskattar inte nödvändigtvis de större folkmassor som dessa tar in.

Lagar som lastbilsförare måste följa

Det är viktigt för RVers att komma ihåg att lastbilschaufförer behöver en plats att parkera sin lastbil, vila, diska och äta. Enligt lag måste de stanna var 11:e timme för att hålla sig själva och alla på vägen säkra och utvilade. Tyvärr har stater inte kunnat hålla jämna steg med efterfrågan på antalet lastbilschaufförer och RVers som behöver en plats att parkera. Var bara artig och försök hitta någon annanstans att bo om du ser att ett lastbilsstopp är nära kapacitet.

  De mest användbara tillbehören för hytt utanför nätet vi har hittat
Fördelar Nackdelar
Fri Smutsigare än en campingplats
Inget krångel ingång/utgång (ingen incheckningsprocess) Högljudd
Bekvämligheter (duschar, mat, gas,) Trång
Många har dumpningsstationer Kan ha begränsad parkering tillgänglig

Fördelar med att parkera din husbil vid en lastbilshållplats

Min favoritfördel med att parkera min husbil vid en lastbilshållplats är kostnaden eller bristen på sådan. Det är gratis! Vem gillar inte gratis? Inte nog med att det inte kostar dig något, men jag älskar hur det är en enkel in- och utgång. Efter att ha kört timmar och varit trött är det sista du vill göra att bråka med bokningar och en incheckningsprocess.

Billigare gas

En annan fördel är att du enkelt kan fylla på din bensintank och inte behöver försöka manövrera dig runt en typisk bensinstation med flera bilar överallt. Ett annat stort plus med att köpa bränsle vid lastbilshållplatser är att du kan ansöka om TSG Logistics Card för rabatter på din bensin. Det är bra på alla större lastbilar, och det är knutet till ditt debet- eller checkkonto. Här är en bra YouTube-video som förklarar hur mycket du kan spara med det här kortet.

Fyll på din färskvattentank

Förutom gas kan du fylla på icke-drickbart vatten (icke-dricksvatten) och till och med använda dumpningsstationen på många platser. Dessa dumpningsstationer har vanligtvis en avgift kopplad till dem, så bara se upp. Loves truck stops har över 500 dumpningsstationer över hela Amerika. Hur bra är det?!

Ta en dusch

De flesta större kedjor av lastbilshållplatser ger duschar, även om jag har märkt att vissa inte är de renaste, så bära trotsigt några flip-flops i.

  13 perfekt slädeplats nära Detroit

Ät och fyll på med tillbehör

Nu eftersom parkering är gratis är det viktigt att alltid visa ditt stöd genom att besöka butiken/restaurangen där för att ta en måltid och fylla på lite mat och basförnödenheter.

Gratis trådlöst nätverk

Slutligen har vissa lastbilsstopp, inklusive TravelCenters of America, Petro, Pilot och Flying J gratis Wi-Fi. Ofta har jag funnit att det vanligtvis är långsammare och mindre tillförlitligt än din mobiltelefondata.

Nackdelar med att parkera din husbil vid en lastbilshållplats

Nu när vi har täckt alla fördelar, låt oss titta på nackdelarna med att stanna vid en lastbilshållplats med din husbil.

Kan inte jämföras med campingplatser

Lastbilshållplatser tenderar att vara smutsigare än campingplatser, med mycket buller på grund av att lastbilar kommer in och ut. Till skillnad från campingplatser där det förväntas dra ut BBQ-grillen upp något att äta, har jag lärt mig från några lastbilschaufförer att detta mestadels är ogillat av lastbilsförare. Men om du bestämmer dig för att grilla några korvar, kanske erbjuda några till lastbilschaufförerna parkerade bredvid dig.

Begränsat utrymme

De är ofta trånga, vilket gör det svårt att manövrera din husbil ibland. Det är viktigt att komma ihåg att om det finns begränsat med parkeringsplatser kan du ta platsen för en lastbilschaufför som måste stanna och vila.

Riktlinjer som husbilar måste följa vid lastbilshållplatser

Parkera i rätt område

Om lastbilshållplatsen har ett särskilt område för husbilar, se till att parkera där eller framför där lastbilar inte parkerar. Eller om du får plats med två parkeringsplatser avsedda för bilar, då är det också acceptabelt. Som en sista utväg, parkera endast i hyttområdet på lastbilsförarens tomt (används vanligtvis inte).

Se din Slide-Out

Håll alltid din rutschkana inne om den inte är över en gräsbevuxen/smutsyta. Detta för att du inte tar upp för mycket plats, men också för att skydda din husbil. Lastbilsförare som drar in och ut i mörkret ser inte din rutschkana och kan skada den allvarligt.

Lämna inte din husbil obevakad

Lämna inte din husbil vid bränslepumpen eller fyll på vatten för att gå och duscha, shoppa eller äta. Detta gör att lastbilschaufförer måste vänta längre än nödvändigt, och de får inte betalt för sin tid vid lastbilsstopp. Detta kan tyckas självklart, men du skulle bli förvånad över hur ofta detta inträffar.

  Hur lång är en Zip Line?

Använd RV-banorna

Alla lastbilshållplatser har olika ingångar, men det finns en separat ingång och körfält för husbilar för det mesta. Se till att leta efter skyltar som visar vart du ska gå.

Tips för att parkera din husbil vid lastbilshållplatser

  1. Om partiet är fullt eller nästan fullt, kontrollera om det finns plats vid nästa lastbilsstopp. Använda sig av TRUckerPath.com för att visa dig lastbilshållplatser nära dig, tillsammans med hur upptagna de är.
  2. Försök att använda truck stop bekvämligheter som duschar eller tvätt under de mindre trånga tiderna. Jag har tyckt att mitten av eftermiddagen är en fantastisk tid. Kom ihåg att lastbilschaufförer har en deadline medan RVers inte är det. Försök att respektera deras tid och behov av att använda olika bekvämligheter.
  3. Utnyttja inte lastbilsstopp. Gå in och köp något för att stödja dem.
  4. Ett måste för mig är att ta med duschskor i truck stop duschar. Vill absolut inte gå runt barfota.
  5. Använd handskar för tankning vid truck stop bensinpumpar eftersom de är smutsiga! Lita på mig här.
  6. Du kan inte betala med bensinpumpar om du inte har ett av deras kreditkort, som de som nämnts tidigare.
  7. Min favorit lastbilshållplats att bo på i min husbil är Flying J.

3 missuppfattningar Rvers har om lastbilsförare

  • Lastbilsförare vill inte ha RVers vid rastplatserna. FALSK. De allra flesta lastbilschaufförer känner inte så här. De vill att vi ska vila upp precis som dem för att hålla vägarna säkra för alla.
  • Lastbilsstopp är inte säkra. FALSK. De flesta är säkra, men om du drar in i en och får en dålig känsla av det, lämna och kör till nästa. Var bara smart om det och lita på dina instinkter.
  • Lastbilsförare gillar att stanna vid lastbilshållplatser. FALSK. Majoriteten av lastbilschaufförerna skulle föredra att stanna hos sin avsändare eller sin honungsplats. Deras honungsfläck är den söta fläcken på sidan av någonstans där de känner sig mer bekväma. Många skulle till och med föredra att parkera på någon Walmart-parkering.