Kan fiskedrag tas med på flyget som handbagage?

Idag är amerikansk flygplanssäkerhet något som alla pratar om. Det kan vara väldigt strikt på vissa saker som verkar fåniga för oss, men det kan också verka slarvigt med saker som verkar lite mer allvarliga. Som fiskare är en stor fråga för mig relaterad till de små metallbitarna som används i min sport. Krokarna på beten kan användas som ett vapen eller så kan de vara farliga om de inte förvaras på rätt sätt. Kommer inte flygplatssäkerheten att ha problem med dessa?

Är fiskedrag tillåtna på flygplan i en handbagage? Även om fiskebeten verkar farliga och kan flaggas, är de tillåtna i handbagage så länge de är väl inslagna och säkert förvarade. Så länge de inte är särskilt stora och de är väl inslagna, säkrade och förvarade i handbagaget under flygningen, är fiskedrag ok.

Här är några tips och andra små knep som kan hjälpa dig att få din utrustning till din destination med dig och sätt att hålla dina utgifter till ett minimum.

Reser Och Fiske

När man fiskar på en ny plats är det skönt att kunna använda sina egna redskap. Nya platser är roliga, men om du inte vet vad du gör kan de vara improduktiva och nedslående. Om du vet hur man använder en viss utrustning, försök att ta med den.

Spön är stora och är svåra att packa, men det är mycket möjligt att ta med ett spö, även ett spö i ett stycke. Beten kan fastna i allt, så de behöver också specialförpackningar.

Packar ihop utrustningen för start

Något som fungerar riktigt bra för de som reser och fiskar är transportörer. Den bästa typen är en bärare i flera delar så att den kan hantera allt från dina beten till dina spön. Det bästa är att du kan använda dem som handbagage om de är tillräckligt korta och det fungerar utmärkt. Att inte behöva betala för en extra bagageavgift är alltid goda nyheter.

Beroende på flygplats kommer de förmodligen att ge dig problem om du tar på dig allt som handbagage, för att vara ärlig. Det är överlägset den enklaste vägen att gå om de inte ger dig några problem.

  Hur stor fisk kan en drönare dra in?

Min gissning är att 50% av tiden kommer du att behöva argumentera med säkerheten om varför du inte vill låta deras väskkastande killar dra den som en incheckad väska. De flesta av dem förstår förmodligen inte, så ge dem inte för hårt tid.

Om du måste kan jag föreslå att du skickar ett e-postmeddelande till dem för att informera dem. Lagligt kommer du att vinna varje gång, så om det betyder så mycket för dig, gör din grej.

Så om du ska ut på en full fisketur och inte behöver några kläder kan du ärligt talat klara dig med att ta med all din egen utrustning och inte behöva checka in en väska. Jag kan föreslå att du bara åker på en resa där du kan hyra utrustningen. Det kommer sannolikt att göra din resa roligare.

Stavar

Spön är, och speciellt spön i ett stycke, stora och besvärligt långa. Det finns verkligen inget enkelt sätt att packa ihop dessa, men det finns sätt att göra det hanterbart. Om du investerar i ett spöfodral för cirka 20 USD kan det göra resan mycket enklare.

Om du placerar den rätt kan du få två eller tre spön i ett fall. Även om det finns en risk för att repa stavarna, se bara till att linda in några av de större delarna, som handtagen och nedre ryggraden, i pappershanddukar eller annat tunt material.

Det finns sådana saker som resespön, sådana som kan brytas ner i fyra små bitar och stuvas undan i handbagage. Fler än en av dessa spön kan placeras i en spölåda och har ingen fara att gå sönder.

Om du investerar i ett spöfodral för cirka 20 USD kan det göra resan mycket enklare.

Men dessa kan bara hantera de minsta beten. Om du ska efter några större fiskar räcker det inte med resespöna. Du vill ta med dig ett stort spö eller två på planet.

  Vad är en flugfiskeledare?

Och även om spöna förmodligen inte kommer att vara på samma plan som du inom räckhåll, kommer de till samma destination som du om du checkar in dem som sportutrustning.

De flesta flygbolag betraktar större spön som sportutrustning och låter dem passera utan extra avgifter eller kostnader. Men även med denna goda tumregel, se till att du dubbelkollar med företagen. Alla flygbolag sätter sina bagagebegränsningar och regler på sina webbplatser.

Rulle

Rullarna kan enkelt läggas i en påse i botten. Rullarna är robustare än du tror och kan lätt överleva på botten av en ryggsäck eller handbagage.

Om du inte är anpassad till detta, kanske du vill lägga dem mellan dina kläder i en incheckningsväska. Detta är ett bättre alternativ om du är orolig för att inte gå sönder något.

Vissa rullar är dyra och vanligtvis är risken att gå sönder rullen för mycket stress för vissa människor. Jag själv inklusive. När jag möts av den här typen av situationer lägger jag mer pengar på lagringen av mina rullar. Även om det bara är att spendera lite pengar på en låda och offra mer utrymme för rullen, tycker jag att det är värt att spara en rulle på $150 från att gå sönder i en resväska eller handbagage.

Lures

De små krokarna av beten kan vara farliga och kan fastna var som helst om de inte förvaras på rätt sätt. Det bästa sättet är att använda en redskapslåda i full storlek för att sortera och separera alla olika typer av beten från de andra.

Det skulle vara idealiskt att separera ledningarna efter deras vikt och krokarna efter storlek och stilar, men det måste finnas kompromisser inom det amerikanska flygplatssäkerhetssystemet.

Använd en redskapslåda i full storlek för att sortera och separera alla olika typer av beten från de andra.

Prova att använda en mindre redskapslåda, eller redskapsbehållare, och blanda och matcha beten inuti lådan. Ta inte så mycket som du vill. Beräkna istället vad det absoluta minimumet skulle vara och ta det, både för beten, ledningar och flöten.

  Carbon Express Maxima Red Recensioner 2019

Inte alla beten kommer att användas på din resa, så ta med fem eller sex olika typer av beten som du vet kommer att fungera, antingen baserat på erfarenhet eller forskning och ta sedan med reservbeten. Detta kan hålla nedräkningen av lockbetet samtidigt som effektiviteten hålls densamma eller bättre.

En kostnadseffektiv metod

Det är alltid idealiskt att fånga fisk på egen utrustning, men ibland är det inte det mest kostnadseffektiva sättet. Det finns några sätt som är billigare än att lägga mer pengar på att se till att dina egna dyra beten inte går sönder.

Anställa guider med utrustning

På de flesta ställen med bra fiske, och egentligen vilken plats som helst som du bör gå till i syfte att fånga fisk, bör den platsen ha en guideservice eller två.

De flesta guider tillhandahåller sin egen utrustning för sina kunder och för hyresgäster. Deras utrustning är vanligtvis mycket bra för området som guiderna tar dig.

Även om detta inte är idealiskt, kommer du att få bra utrustning och dirigeras till matställen. När du hyr en guide kan det vara lite dyrt, men efter att du räknat in kostnaden för att ta med utrustningen är kostnaden faktiskt lite billigare. Du kan också ta med lite mer prylar.

Relaterade frågor:

Hur skulle jag packa ett spö i ett stycke för en flygresa? Spön i ett stycke kan placeras i spöfodral, men spöfodral i ett stycke kan bli runt 100 $, liksom extrakostnaden för att checka in det som bagage. Kostnaden för att ta med ett spö i ett stycke är inte värt att ta med det. Ett tvådelat spö är lättare att ta med och lika bra att använda.

Kan jag ta med min tång eller krokslip i min handbagage? Nej. Lämna alla verktyg i dina incheckningsväskor eftersom de ser farliga ut. Flygbolagets säkerhet på flygplatsen kommer att kalla ut dig, och det blir bara för mycket arbete. Om de är i din incheckningsväska blir det lättare för dig.