Kan en transitbil gå igenom en biltvätt?

Om du äger eller driver en Transit skåpbil vet du hur otroligt stora de är. Även om transitbilar är praktiska för campingbilar, företag och stora familjer, kan det vara en utmaning att ge dem en bra och grundlig städning. Om du är trött på att se smuts och smuts stänka på din Transit skåpbil, då undrar du förmodligen om den lokala biltvätten kan rengöra den säkert och effektivt.

Kan en Transit skåpbil gå igenom en biltvätt? Allt beror på biltvätt och dess höjd- och breddgränser. Vanliga biltvättar kommer sannolikt inte att kunna hantera transitbilar med höga tak, men låga tak borde vara okej. Det finns även specialbiltvättar för större fordon som du kan använda.

Men om du är osäker på om din Transit skåpbil passar, är det bäst att ringa biltvätten direkt eller rengöra den själv.

Du vill inte hamna i den situationen att din Transit skåpbil blir skrapad och krossad på grund av bristen på plats i en vanlig biltvätt. Dessutom blir biltvättägaren inte alls glad när du sliter isär deras biltvätt. Du kanske till och med finner dig själv ansvarig för att betala för reparationerna av biltvätten; du vill inte att det ska hända.

Så hur kan du se till att ditt fordon förblir säkert och kommer ut gnistrande rent? Det här inlägget kommer att berätta om din Transit skåpbil ska gå igenom en biltvätt samt ge dig överlägsna rengöringsalternativ.

Biltvättar och din transportbil

Din Transit skåpbil är enorm, och du gillar det så! Låt oss vara ärliga – du blir förmodligen lite frustrerad då och då när du ser en kompakt bil snabbt gå igenom den lokala biltvätten och komma ut och se spektakulär ut. Du önskar att din skåpbil kunde få samma behandling. Men är det säkert att ta med din Transit skåpbil till en biltvätt?

Det finns många faktorer att tänka på när du väljer en biltvätt för din Transit. Det viktigaste är att du bör veta det varje biltvätt kommer att ha olika höjd- och breddgränser. Det är viktigt att kontrollera dessa gränser i förväg. Du kan bli förvånad över att höra att den lokala biltvätten längre ner på gatan kan hantera ditt stora fordon.

I alla fall, om din Transit skåpbil knappt ligger under gränserna, bör du inte riskera det. Företaget kan säga till dig att inte använda det alls, men vissa kan säga att du använder biltvätt på egen risk. Det låter inte särskilt lovande. Du skulle riskera repor, bucklor och andra yttre skador på din Transit skåpbil som du lätt kan undvika.

  Varför har husbilar stegar på baksidan?

För det andra är det mindre sannolikt att höga tak passar i biltvättar. Det är därför så många människor väljer transportbilar med lågt tak. Höga tak är helt enkelt det – för höga. De kommer inte att kunna gå in i de flesta vanliga biltvättar eftersom de är för höga. De kan hamna repade och sargade eller så kommer de inte att göra godkännandet i första hand.

Det bör dock noteras att låga tak tenderar att vara tillräckligt korta för att gå igenom vanliga biltvättar. Återigen, varje biltvätt kommer att vara olika när det kommer till bredd- och höjdgränser, så det är en bra sak att dubbelkolla innan du kör din Transit skåpbil inuti. Men du kommer att ha mycket bättre tur med en Transit-buss med lågt tak.

Specialbiltvättar

Om du har ringt till biltvätten och de har avrådt dig från att köra din Transit skåpbil genom deras biltvätt, är inte allt hopp ute. Bara för att din Transit skåpbil inte får plats genom de vanliga biltvättarna betyder det inte att ingen plats kommer att uppfylla de krav du behöver för att tvätta din skåpbil.

Överväg att hitta en lokal biltvätt speciellt utformad för större fordon, inklusive transitbilar. Om du bor i ett välbefolkat område, till exempel en storstad, kommer det sannolikt att finnas specialbiltvättar som enbart är utformade för att rymma större fordon.

Specialtvättar för höga fordon kommer att vara ditt bästa alternativ om du inte vill rengöra din Transit skåpbil för hand. Dessa biltvättar är tillräckligt höga och breda för att klara alla typer av stora fordon, som bussar och kommersiella skåpbilar, såväl som din Transit skåpbil.

Problemet är dock att många områden inte har dessa typer av biltvättar lätt tillgängliga för stora fordonsägare. Små städer kommer inte att hitta någon användning för att bygga en biltvätt som bara används för större fordon eftersom det sannolikt kommer att vara ett slöseri med pengar. Så, vad ska då en Transit skåpbilsägare göra för att rengöra sin prisvärda husbil?

  Varför behöver du ett fotavtryck för ditt tält? Ta reda på

Andra inlägg av intresse

  • Varför vi köpte en Yeti-kylare
  • Hymer Aktiv Loft vs. Pleasure-Way Tofino: Vilket är rätt för dig
  • Hur man packar en 4×4 för camping: En omfattande guide

Bildetaljeringsföretag

Ett annat alternativ som du kanske inte har tänkt på är ett bildetaljeringsföretag. Dessa företag är specialiserade på rengöring av smutsiga fordon. De arbetar vanligtvis från ett garage där de har all nödvändig utrustning och förnödenheter för att få din skåpbil gnistrande ren.

Förutom att tvätta utsidan av din skåpbil, har de paket som inkluderar att sopa ut insidan, städning av klädsel, rengöring av fönster och vaxa din skåpbil för att hålla finishen glittrande.

Du kan lämna ditt fordon och komma tillbaka senare och de kommer att ha tagit allt arbete med att rengöra din skåpbil åt dig. Vissa företag kommer också till ditt hus eller företag, hämtar din skåpbil och tar tillbaka den direkt till din dörr.

Vissa områden kommer att ha företag som tillhandahåller mobila bildetaljeringstjänster. Dessa företag har en bärbar installation med allt som behövs för att detaljera din skåpbil och de kommer direkt till din skåpbil.

Tvätta din transitbil för hand

Tyvärr, för det mesta, kommer din Transit skåpbil att vara för stor för biltvättar. Om du har kollat ​​med lokala biltvättar och de har avvisat dig på grund av höjden och bredden på din skåpbil, då är ditt enda andra alternativ att rengöra din skåpbil för hand.

Även om det kan låta som en skrämmande syssla att tvätta din Transit skåpbil för hand, är det inte så illa. Visst, det kan ta lite extra tid och ansträngning från din sida, men det är det bästa valet för att se till att din Transit skåpbil inte får kosmetiska skador.

För att rengöra din Transit skåpbil för hand behöver du bara ett fåtal produkter: en svamp, en skurborste, en högtryckstvätt, tvål och eventuellt en pall eller en kort stege som hjälper dig att nå toppen av Transit skåpbilen. Naturligtvis är högtryckstvätt inte absolut nödvändigt. Om du väljer att använda en högtryckstvätt, se till att ha tryckinställningen så låg att du inte skadar färgen.

  Campingguide för kallt väder till hängmattor

Du kan klara dig med att använda en vanlig vattenslang, även om det kan vara lite mer utmanande att få bort all tvål från skåpbilen med en vanlig slang.

Här är de fyra enkla stegen för att tvätta din Transit skåpbil för hand:

  1. Börja med att tvätta din skåpbil i tvålvatten. Blöt den först och använd sedan din skurborste (se till att använda en borste avsedd för fordon, så att du inte skadar lacken) för att få skåpbilen fin och skummande.
  2. Skrubba Transit skåpbilen med din skurborste. När du har täckt den med tvålvatten, börja rengöra med skurborsten för att ta bort synlig smuts, smuts, insekter och andra fula fläckar. Kom ihåg att vara noga med att inte skrubba för hårt på dekaler och klistermärken eftersom de har en chans att skadas eller tas bort helt.
  3. Använd en svamp på fönstren och en styv borste på däcken. Om det finns områden som behöver mer detaljer, använd din svamp eller borste för att rengöra dem. Svampar är också bra på fönster och däck.
  4. Tvätta bort tvål och smuts. När du äntligen är nöjd med städningen av din Transit skåpbil, tvätta bort tvålen och smutsen med hjälp av högtryckstvätten eller en slang. Du behöver inte använda en högtryckstvätt på högsta inställningen, särskilt om du har dekaler eller klistermärken på din skåpbil. Använd istället en lägre inställning för att hålla dessa föremål säkra. Se till att skölja av taket generöst.

Du kan köpa tvättsatser som innehåller det väsentliga du behöver för att handtvätta din skåpbil. När du har rengjort utsidan har du också möjlighet att lägga till vax på din Transit-bil. Se bara till att du följer anvisningarna till en tee och var extra försiktig när du gör det. Det är enklare än du tror att tvätta din Transit skåpbil.

Sammanfattningsvis

Det är hit eller miss när det gäller om din Transit skåpbil kan gå igenom en biltvätt. Allt beror på storleken på din skåpbil och höjd- och breddgränserna för biltvätt. Ring alltid i förväg för att dubbelkolla. Om biltvätten inte kan ta emot din skåpbil, överväg att använda en specialbiltvätt, biltvätt eller tvätta den för hand.