Kan en sida vid sida användas som en golfvagn?

För några år sedan köpte jag och min familj en begagnad sida vid sida och vi använder den hela tiden! Vi älskar att bli leriga på stigarna uppe på vår bergsfastighet, men det var en enorm investering. Med en så stor investering vill jag att den ska vara mångsidig. Jag undrade om jag skulle kunna använda den på platser som golfbanor.

Kan en Side by Side användas som golfbil? Most golfbanor tillåter inte sida vid sida i stället för en golfbil. Sida vid sida, även känd som UTV, är konstruerade på olika sätt och har större hjul, bättre fjädring och mer kraft.

Dessa skillnader är, även om de är bra för terräng, för grova på den fräscha greenen på en golfbana.

Sida vid sida och golfbilar förändras så mycket, det är svårt att veta skillnaden mellan de två och var du kan använda vilken. Med alla dessa förändringar golfbanor blir allt strängare med sina golfbilspolicyer, det är svårt att veta vad som är värt att skaffa.

Fordon Hjulstorlekar Dragkapacitet (genomsnitt) Hastighetsförmåga Passagerarsittplatser (genomsnitt)
Golfbil
(Standard inga ändringar)
18X8,5X8 under 1000 lbs 10-20 mph 2-4
Sida vid sida
(Standard inga ändringar)
18X10-8 till 30X 10-14 1000-2000 lbs 40-70 mph 2-6

Vad är klassificeringen av en sida vid sida?

En sida vid sida är ett fritidsfordon, det kallas ofta en UTV som är ett nyttofordon. De är byggda för tuffare terräng och byggda för att fungera! Dessa är perfekta för ivrig campare som arbetar med projekt, vandringsturer och är också älskade av bönder och andra som arbetar utomhus.

Den skiljer sig från din golfbil på det sätt som den är byggd; en sida vid sida kommer normalt att vara större än en golfbil. Måtten kommer att variera beroende på fabrikat och modell, men en genomsnittlig modell kan vara ganska mycket större.

Fordon Höjd Bredd Längd Markfrigång
Sida vid sida 74 tum 62 tum 118 tum 10 tum
Golfbil 72 tum 48 tum 96 tum 4,3 tum
  Varför är Airstreams så dyra?

Däck och fjädring

Som jag nämnde tidigare UTV:er är skapade för tuffare terräng, detta betyder att hjulen kommer att vara ganska lite annorlunda än din genomsnittliga golfbil som är byggd för de vackra greenerna på din golfbana. Dessa hjul har ett mer aggressivt slitbanemönster som är bäst lämpat för smuts, vatten och lätt lera.

När vi hänvisar till fjädring som är ett system av olika fjäder och stötar som fungerar som en kudde för att skydda ditt fordons stordator från olika fall, stötar och mer. UTV:er är gjorda för det okända, de är utmärkta för att köra över mindre stenar och på grund av deras stora fjädring och deras markfrigång kommer den att göra minimal skada på maskinen. Medan en golfbil är nära marken och har begränsad fjädring. Detta kan leda till allvarliga skador på motorn och andra viktiga delar av ditt fordon.

Vad är klassificeringen av en golfbil?

Golfbilar är utmärkta för enkel och lugn transport och förflyttning av lätt gods. Hoppa in med din kompis för att gå nerför gatan med dina klubbor i bagageutrymmet. En standard golfbil är gjord för just det, de går oftast långsamt och används bäst på detta sätt.

De är inte lika mångsidiga som UTV, men de är ganska mycket billigare än din genomsnittliga UTV. De snyggaste golfbilarna kommer att ligga runt prisnivån för en extremt grundläggande sida vid sida. Du sparar även pengar på försäkring, det är mycket billigare att försäkra en golfbil kontra en sida vid sida. De är båda ganska billiga jämfört med din bilförsäkring med sida vid sida som ligger på cirka 20-40 dollar i månaden och golfbilar kostar 10-20 dollar i månaden att försäkra.

Fordon Priser
Golfbil 5 000–10 000 USD
Sida vid sida 12 000–25 000 USD

Golfbilar drivs vanligtvis av el och en majoritet av bilarna sida vid sida kommer att drivas med gas. När du eliminerar behovet av gas så sparar du en hel del pengar. Det kan också vara lättare att ladda upp på platser som golfbanor och ditt hem.

  Spelar tiden på dygnet någon roll vid isfiske?

När kan jag använda min privata golfbil?

Golfbanor

Golfbanor varierar över hela linjen med om de låter dig ta med ditt eget fordon. En majoritet av nyare kurser har vagnar som är specifikt avsedda för deras kurser. De har förändrats av många anledningar, men många har sagt att de inte vill att fordon som har modifierats ska vara på deras kurser. Var noga med att kontakta din önskade bana om deras policy om privatägda golfbilar.

Företagsanvändning

Det blir allt vanligare att använda golfbilar för större företag för att transportera material och individer till olika områden. De är säkra och lätta att manövrera. De är ett säkrare alternativ att ta in i en miljö med mycket gångtrafik. Vi ser att golfbilar används på olika företag inklusive:

  • Pensionärsgemenskaper
  • College campus
  • Campingplatser
  • Landskapsföretag
  • Lager
  • Små bostadsvägar

Ska jag skaffa en golfbil eller en Side by Side?

Så nu är det viktigt att bestämma vilket fordon som kommer att fungera bäst för dig. Det finns några frågor du måste tänka på innan du gör detta val. Dessa fordon kan vara stora investeringar, inte bara med det första köpet utan den väsentliga underhållskostnaden, försäkringen och mer. Det är viktigt att överväga faktorerna innan du fattar detta beslut.

Tillåter min golfbana golfbilar?

Detta är faktorn som förändrar allt, inte alla kurser tillåter privatägda fordon. Ring din föredragna kurs eller en lista över kurser som du tittar på för att se deras policy. Vilken typ av försäkringar kräver de för de som tillåter privatägda golfbilar, var i deras anläggningar tillåter de dem körda?

Hur ofta spelar jag golf?

De flesta större banor har hyrgolfbilar som du kan använda, skulle det vara kostnadseffektivt att investera tusentals dollar i en maskin som du nu måste utföra underhåll på? Tänk på att värdet på den golfbilen kommer att minska? Om du ska använda denna maskin för främst golf, och du inte är en ivrig golfare, hyr. Spara dina pengar, de är roliga men du behöver det inte riktigt.

  Bästa billiga vattenvärmare för stugor utanför nätet

Vart vill jag annars ta mitt fordon?

Golfbilar är mer acceptabla på offentliga platser om du är i ett pensionärssamhälle eller i ett litet område där du kan åka på dessa fordon, de kommer att vara valet. De är också lättare att legalisera på små, långsamma stadsgator.

Å andra sidan, om du tittar på en vanlig golfbil kommer de inte att vara det bästa valet för att campa eller åka vidare till stenig terräng. De kommer inte att vara lika roliga som sida vid sida på vandringsleder, eller lika säkra. Side by side är utrustade med säkerhetsbälten, fjädring och är byggda för utomhusbruk. Om du vill ha ett utomhusfordon rekommenderar jag att gå sida vid sida. De är dyrare, men de kommer att hålla sig i bättre skick och vara säkrare för dig och dina passagerare.

Relaterade frågor?

Var kan man lagligt köra golfbil? Golfbilslagar skiljer sig från stat till stat och område till område. Men många samhällen legaliserar dem i låghastighetszoner. Varje delstat har sitt eget sätt att göra det på, i Kalifornien är det en delstatslag, men andra delstater överlåter det åt städerna att besluta om.

Anses en golfbil vara en UTV? Golfbilar anses inte vara UTV, de är designade för rekreationsbruk och de kan vanligtvis inte gå mycket över 20 miles per timme.

Vilka är skillnaderna mellan gas- och eldrivna golfbilar? Skillnaderna mellan eldrivna golfbilar och de gasdrivna har med kraft att göra. Gasdrivna fordon kommer att ha mer kraft och hastighet, och de kommer att kunna köra längre än eldrivna fordon. Elfordon sparar pengar eftersom de inte lägger till extra kostnad för gas.