Kan en minderårig bära en fickkniv?

Fickknivar är väldigt praktiska, finns överallt och är ibland olagliga. De är små nog att bära runt i en ficka eller på en nyckelring och kan användas för vardagliga sysslor, men de har vissa begränsningar. Så betyder det att minderåriga lagligt kan eller inte kan bära en fickkniv?

Även om knivlagarna varierar mellan staterna, är det inte nödvändigtvis olagligt för en minderårig att bära en fickkniv. I allmänhet finns det ingen åldersbegränsning, men det finns lagar som reglerar att bära en kniv. De flesta fickknivar, särskilt de under tre tum, är lagliga att bära av alla även om det finns undantag.

Andra lagar gäller för större knivar eller sådana med fast blad. Dessa typer av knivar kan betraktas som ett dolt vapen.

Naturligtvis är det verkliga svaret mycket mer komplicerat. Vilka lagar gäller för att bära en kniv? Hur skiljer sig knivlagarna från stat till stat? Var kan du gå för att hitta mer information om allt detta? Lyckligtvis har vi dig täckt och kommer att täcka allt detta nedan.

Är det lagligt för en minderårig att bära en fickkniv?

Svaret är ja … men det beror på var du bor och hur du definierar en ”fickkniv”. Det finns faktiskt inga stater som förbjuder någon, inklusive minderåriga, att bära fickknivar och reglera istället själva knivarna och hur de kan bäras.

Alla stater har någon sorts knivlagar, men vissa av dessa knivlagar per stat är modernare än andra, och många kommuner och städer kommer ofta också att anta sina egna knivlagar. Till exempel, om du bor i Denver, Colorado, måste du följa knivlagarna i Colorado och knivlagarna i Denver. Om du reser till en närliggande stad måste du följa stadens knivlagar.

Så länge som en minderårig följer alla befintliga knivlagar i sin stat och sin kommun, kan de lagligt bära runt en fickkniv. Att känna till och följa alla dessa knivregler kan dock vara lite knepigt, eftersom varje stat och stad är olika.

Kniv termer och definitioner

För att känna till och förstå lagarna för att bära en kniv är det avgörande att noggrant förstå termerna och definitionerna som hänför sig till knivar. Några enkla ord och fraser som du kan stöta på inkluderar:

  Kan du använda en övermadrass för camping?

Fast kniv – en kniv som inte har en vikmekanism och inte kan ändra form eller form. Dessa kan vara av valfri bladstorlek eller längd. Dina genomsnittliga köksknivar är ett bra exempel på knivar med fasta blad.

Fällkniv – en kniv som gör att bladet kan vikas in i sitt handtag för förvaring. Dessa är vad de flesta ”fickknivar” kommer att falla under när det kommer till kategorier och kommer vanligtvis att ha ett gångjärn i botten av bladet för att låta det ”svänga” in i sig själv för säkerhet och lätt att bära.

Switchblade kniv – definitionen av den här typen av kniv kan bli förvirrande, eftersom de flesta ställen som reglerar dem kommer med sina egna definitioner av dem. 1958 års Federal Switchblade Act definierar switchblades som ”alla knivar som har ett blad som öppnas automatiskt 1. Med handtryck på en knapp eller annan anordning i knivens handtag, eller 2. Genom drift av tröghet, gravitation eller båda. ”

Assisterad öppningskniv – en fällkniv som kommer att kräva att en användare utövar en viss kraft på bladet för att öppna det, men som sedan ”hjälper” öppningen med antingen en fjäder eller annan mekanism när du väl har använt lite kraft på bladet. Dessa var specifikt undantagna från Switchblade Act.

Andra inlägg av intresse

 • 19 tips för att välja den bästa kikaren för skåpbilscamping
 • Vilka skåpbilar kan du stå upp i?
 • Ram ProMaster vs. Mercedes-Benz Sprinter: Vilket är rätt för dig?
 • The Winnebago Solis – Ta en närmare titt

Allmän guide till knivlagar

Det finns generellt två olika typer: bärlagar och ägandelagar när det kommer till knivlagar. Båda dessa hänvisar till exakt vad deras namn antyder och dikterar vilken typ av knivar du kan ha äganderätt till och hur du kan bära dem.

Ägandelagar kommer att förbjuda människor att äga vissa typer av knivar som kan anses vara ”dödliga vapen” eller farliga för allmänheten. Dessa är i allmänhet mycket stora knivar som har liten nytta.

Carry-lagar kommer att förbjuda människor att bära, oavsett om det är öppna eller dolda, specifika knivar. Till exempel förbjuder vissa stater en individ att dölja bärande av knivar över en viss längd, men öppet bärande av samma kniv är lagligt. Andra stater förbjuder bärande, dolda och öppna, av specifika knivar.

  Kan vem som helst köra husbil?

Om du vill bära en kniv och undvika att hamna i juridiska problem på de flesta ställen, försök skaffa en kniv som tydligt är avsedd för nyttobruk. De flesta fickknivar, Leathermen och multiverktyg faller under denna beskrivning och kommer i allmänhet att vara ok vart du än går. Förutsatt att knivbladet är mindre än tre tum, bör du ha det bra. Det finns dock ett fåtal platser där detta inte gäller, såsom flygplatser, skolor, domstolar och andra speciella platser.

För mer information om knivar, läs vårt inlägg ”Kan du bära en kniv medan du campar? Lagen förklaras.”

Var kan man inte bära en fickkniv?

Även om fickknivar verkligen inte anses vara en stor sak i större delen av landet, finns det några olika platser där du LÅT BLI vill ha en på din person. I många stater kommer de att anse att vissa platser där ”vapen” inte är tillåtna (inklusive knivar) ska bäras.

Skolorna är ett av de största exemplen på detta. På vissa ställen kommer detta att betyda vilken läroanstalt som helst, oavsett om det är en dagis eller universitet. Andra exempel på förbjudna platser inkluderar (men är inte begränsade till) vallokaler, statliga byggnader, tingshus, flygplatser, kraftverk, finansiella institutioner och företag som serverar alkohol för konsumtion.

Naturligtvis är det inte de enda platserna som förbjuder någon, inte bara minderåriga, att bära kniv. Andra platser, till exempel privata företag, kan enkelt förbjuda alla som kommer in från att bära ett ”vapen” på sig, även en liten och relativt ofarlig fickkniv.

Det är ditt ansvar att lära dig vilka platser som tillåter knivar att bära och vilka som inte gör det. Det sista du vill ska ske är att hamna i trubbel genom att av misstag bära en fickkniv in i ett område som inte tillåter det.

Kan en minderårig köpa en kniv lagligt?

Rent juridiskt, ja, det kan de. Kommer minderåriga att kunna? Antagligen inte. Även om det tekniskt sett kan vara lagligt i många stater, särskilt när man köper en verktygskniv eller en med ett blad under tre tum, många företag kommer att ha sin egen butikspolicy att inte sälja till någon under 18 år. Återigen, denna policy kommer att variera från stat till stat och kommer till stor del att bero på det område du bor i.

  Kan du använda en luftmadrass för vintercamping? Innehåller tips för framgång

Vilka typer av knivar tenderar att vara olagliga?

I hela landet är specifika knivar olagliga att bära, speciellt om de är dolda eller oupptäckta och har ett fjäderblad. I allmänhet är de knivar som faller under mer granskning de som inte har någon annan användning, till exempel ett verktyg eller nyttoändamål. Några av dessa knivar inkluderar (men är inte begränsade till):

 • Käppknivar
 • Luftmätare knivar
 • Skriva pennknivar
 • Bältesspänne knivar
 • Ballistiska knivar
 • Switchblades som har ett blad som är längre än 2 tum
 • Läppstift knivar

Vissa stater reglerar bärandet av knivar ungefär som de gör sina dolda skjutvapen och tillåter ofta vissa privilegier inom samma licens.

För att lära dig mer information om knivlagar i olika stater, kolla American Knife & Tool Institute webbplats.

Slutgiltiga tankar

Så kan en minderårig lagligt bära en fickkniv? Den frågan är svår att svara på, då man nu kan se att det finns så många olika bidragande faktorer för att ge ett definitivt ja eller nej svar. För det mesta kan dock minderåriga bära runt på en enkel fickkniv så länge det inte är en sorts illegal kniv och de inte bär den i ett begränsat område.

Fickknivar är några av de mest användbara, behändigaste verktygen som du kan ha till hands, och det är helt vettigt att alltid vilja ha en med dig. Dessa små, enkla knivar kan bäras nästan överallt och verkar bara göra livet så mycket enklare när du har en i närheten.

Med minderåriga kan det vara lite förvirrande med fickknivslagarna, så se till att utbilda dig själv om de lagar där du tänker bära. Efter att ha lärt dig och förstått dina statliga och lokala lagar är det mycket lättare att följa dem, och du kommer att veta var du kan och inte kan ta din kniv lagligt.

Vi har ansträngt oss för att tillhandahålla korrekt information i detta inlägg. Detta inlägg är dock inte avsett att ge juridisk rådgivning; det är ditt ansvar att kontrollera lagarna där du bor eller planerar att bära din fickkniv.