Kan en landhockeymålvakt fånga bollen?

En av underdog-händelserna i alla olympiska spel är landhockey. Det är en sport som spelas över hela världen av både män och kvinnor och har några intressanta regler för målvakten.

Målvakten i landhockey kan inte fånga bollen med handen. De kan använda pinnen, dynan, benen och fötterna, men inga händer. Kuddarna som skyddar händerna kan användas för att stoppa och avleda bollen, men ingen fångst.

För vissa är landhockey en sport som har levt i århundraden på kontinenten men som inte får det erkännande som den förtjänar. Kör på och lär dig vad en landhockeymålvakt gör för att hjälpa sitt lag vinna matchen.

Målvakten: Vad gör de?

Syftet med landhockey är att göra mål på den andra motståndarens lagmål. Du kör ner en hård hockeyboll på planen och är antingen anfallare eller försvarare. Varje spelare kommer att byta beroende på vem som har besittning. Det speglar fotbollen genom att det är ett högt tempo med ständiga skift i bollinnehav.

Varje lag har 11 spelare, och planen är 100 yards gånger 60 yards. Genomsnittsspelaren, inte vår älskade målvakt, springer cirka fem mil under matchen. Spelet är lätt och snabbt, vilket är underhållande och håller publiken kvar i spelet.

Målvakten är en av de mest spännande positionerna på planen. De har ett 20-yard område där de kan använda vilken del av kroppen som helst för att stoppa bollen från att komma in i mål. Ingen spelare på planen kan använda sina händer, när de inte är fästa vid pinnen, för att fånga bollen. Målvakten kan använda kuddarna på sina händer och armar för att blockera bollen och rensa bort den från sitt område.

En av de stora no-nosna inom landhockey ligger på bollen. Mängden dykning och växling som en målvakt gör placerar dem ofta ovanpå en hockeyboll. Detta orsakar ett stopp i spelet, vilket inte är lämpligt för spelet. När bollen stoppas får spelaren ett fritt skott på målet. Det här är den typiska en mot en som vi känner från fotbollen och är lika spännande.

  Jigga med flugspö: 5 strategier för att fånga mer fisk

Målvaktsområdet

Området runt målet är 23 m (75 fot för USA), målvakten kan röra sig utanför området, men det finns förutsättningar. En målvakt måste ta av sin hjälm när de kliver utanför sitt plan. De kan inte heller använda sina ben- och fotkuddar för att driva bollen. De måste använda sina pinnar precis som de andra spelarna på planen

Det finns strikta regler som styr varje spelares agerande. Till exempel kan en spelare inte höja en pinne ovanför huvudet eftersom det kan skada en annan spelare på nedgången. Målvakten bär det mesta av skyddsutrustningen. De måste vara klädda i en annan färgad skjorta med arm- och benskydd.

Målvakten bär det mesta av skyddsutrustningen. De måste vara klädda i en annan färgad skjorta med arm- och benskydd.

Vilken typ av målvaktsutrustning behöver jag?

Målvakten är en av de bäst utrustade spelarna på planen. Dessa måste vara i en annan färg än de vanliga lagdräkterna. Varje redskap tjänar ett syfte och krävs i reglerna innan spelet börjar. Listan över utrustning en målvakt behöver är:

  • Bröstskydd
  • Pinnar
  • Huvud/halsskydd
  • Handskydd
  • Benskydd

Bröstskydd

OBO Yahoo Body Armor är ett lätt bröstskydd som bara väger tre pund. Den består av 38 olika skumbitar, strategiskt placerade för att skydda spelaren från kollisioner och vilda pinnar. De separata armarna ger den en plats att kyla ner bäraren. Spelet är så snabbt och hårt för spelare att de behöver all värmeventilation som de kan få. Detta set är ett av de coolaste på marknaden och ser inte bara klokt ut.

Antalet skott som målvakten tar i en match kan vara ganska högt. Om målvakten tar bort ett antal av dessa från bröstet och inte har ett skydd, kan det innebära brott i bröstbenet eller nyckelbenet. När ett allvarligt blåmärke uppstår på överarmen eller axeln kommer målvakten att bli mindre effektiv.

  När man ska pensionera ett klätterrep (och hur man gör det)

Pinnar

När det kommer till pinnar finns det flera alternativ, men var och en måste passa ligans krav. Se till att du kontrollerar reglerna innan du hoppar in och spenderar massor av pengar på en ny pinne. En bra tumregel att följa är kortare pinnar för kortare spelare. De mest massiva pinnarna kommer i cirka 37,5 tum och är för spelare 5’10” och längre.

Mycket innovation har lagts ner i den moderna stickan, som är gjord av kolfiber och glasfiber. En av de mest använda stickorna, de grå GX8000, är ett utmärkt exempel på denna innovation. Den största modellen är lätt, väger drygt ett kilo, och det gigantiska ansiktet betyder bättre bollmottagning. De mest elitspelare i världen använder Grays modellstickor för sin extra hållbarhet.

Huvud/halsskydd

Kolfiber är ett material som är starkare än plast men mycket lättare. Den används i sportracing för att ge samma skydd som stål, och de använder den för att göra landhockeyhjälmar också. Ett av dessa företag är OBO. De gör OBO Robo. Robo är en serie produkter som kan bytas ut för att göra en solid redskap. OBO finns i alla färger som kan matchas.

Det är en av de högst rankade modellerna på marknaden och en av de säkraste också. Den har en gelbeläggning på insidan som dämpar huvudet och skyddar det från skador. Designen har ett lutande ögonskydd som leder bort bollar från bäraren. Buren på framsidan av hjälmen är gjord av slitstark metall, vanligtvis aluminium, som skyddar bäraren samtidigt som det ger tillräckligt med utrymme för fri sikt.

Handskydd

När det kommer till handskar inom landhockey finns det två sorter. Den första är standardmodellen som används för alla spelare, som Harvfält, skyddar handens exponerade fingrar samtidigt som tummen lämnas exponerad för att greppa pinnen. Greppen på de flesta pinnar är täckta av ett svampigt tejpliknande material som dämpar bollens slag mot slagträet.

  Hur mycket kostar en 2-sits sida vid sida?

För målvakter finns det en annan uppsättning pads. Dessa långa platta bitar skyddar handen och hindrar målvakten från att göra en knytnäve. OBO gör några av de bästa i spelet när det kommer till landhockeyutrustningsindustrin. Deras OBO Ogo målvaktsset är några av de mest köpta och högt rankade produkterna på Amazon.

Benskydd

Benskydden som bärs av målvakter är mer omfattande än benet och täcket från fotled till höft. Målvakten får använda dessa kuddar för att flytta bollen i sin zon, så de bör vara mer än fluffiga kuddar. Detta är den dyraste delen av målvaktsutrustningen, men den täcker också det största området. Skumkuddarna är fästa på en mindre känga som kallas kicker.

Kickers är den del av benskydden som täcker foten. De fästs på benskydden och måste köpas separat. De OBO Robo Hej är ett utmärkt val när du ska plocka ut några kickers. De är gjorda av samma material som ovandelen och ger lika skydd.

Landhockey: 101

En version av landhockey hittades på en forntida grekisk gryta med anor från 600-talet f.Kr. Spelet vi känner idag tog form på 1850-talet i Storbritannien. De offentliga skolorna använde sporten som en vinteraktivitet. Den ständiga rörelsen gav ett utmärkt utlopp för eleverna, och spelet kunde spelas med pinnar som fanns runt om i hemmet.

Idag spelas spelet över hela kontinenten med båda könen som spelar hockey på extremt hög nivå. Spelet har förändrats sedan älghornspinnens dagar, men handlingen som spelet ger fortsätter att inspirera fans och spelare.