Kan en husbil dra en hästsläp? Genomsnittlig dragkapacitet för husbilar av olika klass

Äger du en hästsläp? Eftersom släpet i sig inte är körbart behöver du alltid ett dragfordon för att transportera dina hästar till och från gården eller vart du än ska. Om du nyligen köpt en husbil undrar du om det kan bli ditt dragfordon framöver. Kan en husbil dra en hästsläp?

Husbilar kan dra hästsläp, men med tanke på vikten på själva släpet och hästarna när släpet är fullt, behöver du en husbil med högre dragkapacitet som en klass A eller, i vissa fall, en klass C husbil.

Om du är ny på husbilar och du inte vet skillnaderna mellan husbilar i klass A, B eller C, då är det här ett inlägg du inte kommer att vilja missa. Vi kommer att prata om viktkapaciteten för alla tre husbilsklasser samt fördjupa oss i krångligheterna med att dra en hästsläp med en husbil.

Låt oss börja.

Vad är en hästsläpvagns mått och hur mycket väger den?

Innan vi kan avgöra om en husbil kan dra ett hästsläp behöver vi mer information om själva släpet, såsom dess mått och vikt.

Hästsläp – även kallad hästflottor, hästboxar eller hästbilar beroende på vilken del av världen du kommer från – är inte en lösning som passar alla. Vissa hästsläp är gjorda för upp till två hästar, andra för tre, fler fortfarande för åtta, och vissa släp för över åtta hästar.

Låt oss ta en närmare titt på de olika storlekarna på hästsläp.

Trailers från en häst till tre hästar

Enstaka släp för bara en häst är de mest kompakta hästvagnarna som finns. EquiSpiriten tillverkare av hästsläp, har en enhästsvagn som heter SoleMate som vi kommer att använda som exempel.

På egen hand väger denna trailer 2 780 pund. Den är 14 ½ fot lång och 7 fot, 6 tum lång inuti. Trailern har en häftarea som är 24 kvadratfot. Dess bakdörr mäter 20 tum gånger 24 tum och SoleMates axelkapacitet är 7 000 pund.

Vad sägs om en hästvagn för upp till två hästdjur? Om du behöver en släpvagn med två hästar i standardstorlek, kan det vara 6 fot bred och 7 fot, 6 tum hög. En släpvagn av denna storlek är 10 fot lång för stiftet och 2 fot lång för wedge nosen, vilket sammanlagt blir 14 ½ fot lång. Denna två-hästars trailer kan väga 2 800 pund eller mer.

Om du har större hästar kan du behöva en XL tvåhästars trailer med en högre innerhöjd på 7 fot, 8 tum. Denna trailer kan vara längre på 15 ½ fot och öka den totala vikten till ungefär 3 030 pund.

  Hur man väljer rätt fiskebobber för varje situation

För ännu större hästar skulle en XXL tvåhästars släpvagn vara bredare på 6 fot, 8 tum utan ändringar av längden eller höjden på släpet. Denna släpvagn skulle väga mer på grund av sin bredare kroppsbyggnad, kanske runt 3 230 pund.

När det gäller en vanlig tre-hästars trailer kan detta vara 7 fot, 8 tum inuti med en bredd på 6 fot, 8 tum och en längd på 29 fot, 6 tum. Att lägga till den extra tyngden ökar trailerns vikt till 6 300 pund.

Mindre en- till tre-hästars trailers kan dras av vissa stadsjeepar och pickuper.

Fyra hästsläp

När du har fler än tre hästar måste du titta in i en större trailer. En släp för fyra hästar kan ha en total boxlängd på 21 fot, 6 tum och en total längd på 29 tum med svanhalsen. Höjden på denna trailer skulle vara mellan 7 fot, 4 tum och 7 fot, 6 tum med en stallbredd på 40 tum och en stalllängd på 117 tum. En vanlig släpvagn med fyra hästar kommer att väga 6 300 pund eller mer.

Släpvagnar med åtta hästar

Vad händer om du har dubbelt så många hästar som i en fyra-hästars trailer? Då behöver du en åtta hästars släpvagn, som vanligtvis kan dras via svanhals eller en vändskive samt pickuper i dubbla stilar som kan dra upp till ett ton.

En trailer för åtta hästar från 4 Starta trailers är 7 fot lång, 44 fot lång och 8 fot, 6 tum bred. Trailerlistan nämner inte vikten, men vi antar någonstans i bollplanken på 10 000 pund, kanske lite mindre.

Om du har en släpvagn i den här storleken kan du fortfarande använda en svanhals för transport. Du kan också prova en semitrailer, som är rejäl nog för jobbet också.

Kan en husbil dra en hästsläp?

Nu när vi har undersökt hästsläp mer i detalj kan vi återgå till vår huvudfråga. Kan man använda en husbil för att dra en hästsläp?

Det kan du, men storleken på hästsläpvagnen du säkert kan dra beror på din husbilsklass, oavsett om det är klass A, B eller C. Om du behöver en introduktion eller en uppfräschning av typerna av husbilsklasser, fortsätt att läsa, eftersom vi ska prata om det i nästa avsnitt. Vi kommer också in på dragkapaciteten per husbilsklass.

Oftare än inte kommer hästvagnen inte att vara tom, så du måste lägga till hästarnas vikt i din totala viktkapacitet också.

  Varför är mina vandringskängor hala? Skäl och sätt att övervinna

Hur mycket väger en genomsnittlig häst? Det varierar beroende på kön, ålder och hästart. Viktintervallet för en vuxen häst är 840 pund till 2 200 pund. Det lämnar oss med massor av rörelseutrymme emellan.

Med tanke på att en enhästsvagn väger cirka 2 780 pund, genom att lägga till en häst på 840 pund, är din totala vikt 3 620 pund. Du behöver en husbil som kan dra åtminstone så mycket vikt då, helst mer.

En XL tvåhästars trailer väger cirka 3 030 pund, och med två hästar på 840 pund går vikten nu upp till 4 710 pund. En släpvagn med fyra hästar som väger 6 300 pund väger 9 660 pund när den är full.

Du kan bara föreställa dig hur mycket astronomiskt högre dessa vikter skulle vara om du hade en häst som vägde 2 200 pund.

Vad är dragkapaciteten för en husbil efter klass?

För att hjälpa dig att avgöra vilken typ av husbil du behöver för att dra ett hästsläp (med extra vikt för hästarna inkluderade), som utlovat, låt oss diskutera de tre husbilsklasserna samt den maximala dragkapaciteten för var och en.

Klass A

Den överlägset största och kraftigaste husbilsklassen är klass A. En av dessa enorma husbilar kan vara så lång som 45 fot. Även mindre modeller är cirka 26 fot vardera, vilket är mycket generöst. Med tanke på deras storlek kan du passa alla bekvämligheter du någonsin kan önska dig på en husbil i klass A, inklusive ett vardagsrum, kök, sovplatser, kanske till och med ett badrum med dusch och en toalett.

All denna lyx kommer till ett pris, eftersom du inte kommer att hitta en husbil som är dyrare än klass A. Det genomsnittliga priset för en husbil i klass A är 50 000 USD i den lägre delen och 200 000 USD i den högre delen. Du kanske kan få en liten rabatt med en begagnad husbil i klass A, så det är värt att testa. Annars behöver du en budget som är nästan lika stor som denna husbil för att ha råd med en klass A.

I genomsnitt kan en husbil i klass A dra 10 000 pund. Det borde räcka för att transportera de flesta hästsläp med hästar inkluderade.

Klass B

Även om man skulle kunna tro att en husbil av klass B i bokstavsordning skulle vara den näst största, är den faktiskt den minsta av de tre husbilsklasserna. De ser ut som skåpbilar, men en klass B är mycket trevligare än din genomsnittliga skåpbil. Inuti kan klass B vara ganska lyxigt, med mycket färre bekvämligheter än en klass A på grund av storleksbegränsningar, men ändå en trevlig, mysig atmosfär för dig och en liten grupp av dina favoritmänniskor.

  Laglig ålder för att köra vattenskoter i Florida

De kortaste klass B-husbilarna är 17 fot långa och de större är 19 fot. De väger 6 000 till 8 000 pund beroende på deras storlek. Vissa modeller av klass B husbilar kan expandera på grund av införandet av förlängda tak och/eller väggutskjutningar. Dessa funktioner ger dig ännu mer utrymme att sträcka på benen eller bjuda in en annan vän ombord.

Priset för en husbil av klass B är rimligt, mellan $60 000 och $90,000. Även när de är som dyrast, spricker de fortfarande inte in i samma pristak som en klass A. Du får halva dragkapaciteten också, bara 5 000 pund.

Du skulle kunna dra en hästtrailer med en eller två hästar i den med en husbil av klass B, och tvåhästarsvagnen skulle behöva vara i standardstorlek, inte en XL eller XXL.

Klass C

Du kan tänka dig en husbil i klass C som mittemellan av husbilar i klass A och klass B. Denna husbil är 21 till 41 fot lång, så den är mer än större än en standard klass B. Du kan passa många bekvämligheter i en klass C husbil, och mycket bekvämare då. Du kanske inte har en hel dusch här, men du kommer att få dedikerade sov- och matplatser eller de som kan konvertera från en till en annan.

Deras posh kvalitet kommer med en prislapp som mer påminner om en klass A husbil. Du betalar 50 000 USD för en billigare husbil i klass C och mellan 100 000 och 250 000 USD för en större, längre. Endast Super C Klass husbilar kostar $200k och uppåt.

Vad är en Super Class C, frågar du dig? Dessa dieselhusbilar har mer kraft tack vare deras chassi, som är en omkonfigurerad Ford F-550.

Om du har en större klass C eller till och med en Super Class C, kan du enkelt dra 10 000 pund med din husbil precis som du kan med en klass A.

Slutgiltiga tankar

Hästsläp väger 2 500 till 10 000 pund beroende på hur många hästar de drar. Med tanke på att en vuxen häst kan väga 850 pounds eller mer än 2 000 pounds, skulle du behöva dragkraften hos en klass A eller klass C husbil för att dra både hästen(arna) och släpet. Lycka till!