Kan du zippa när du är gravid?

Du har för inte så länge sedan fått reda på att du är gravid. Grattis är verkligen på sin plats! Med allt jobbigt med att förbereda en bebis hade du helt glömt bort familjens zip-lining-resa som din partner hade planerat. Kan du fortfarande gå?

Nej, du bör inte zipline när du är gravid av flera anledningar. Många kommersiella zip lining företag har en viktgräns, som gravida kvinnor kan överträffa. Även om du är inom gränsen, kan selen och snöret utöva tryck på din mage, vilket kan äventyra ditt växande barns hälsa.

Informationen i den här artikeln kommer att ge dig all fakta om ziplining vid olika stadier av graviditeten. Även om det i slutändan är ditt val som gravid kvinna om du ska använda ziplining, så hjälper vi dig att fatta ett välgrundat beslut som du kommer att må bra av. Se till att fortsätta läsa!

Varför du inte bör zippa i början av din graviditet

Inom den första trimestern av graviditeten kommer vissa kvinnor att få en bula, men många fler kommer inte att få det. Även om du inte ser gravid ut så känner du dig verkligen gravid. Du kommer förmodligen att uppleva symtom som inte bidrar till ziplining. Låt oss prata mer om vad du går igenom nu.

Du är trött

Trötthet och zip-foder går helt enkelt inte ihop. Även om ett kommersiellt zipline-team kommer att ta hand om att få dig riggad för din åktur, vill du fortfarande vara alert och redo att åka. Då kanske du märker saker som besättningen kan missa, som att din sele inte är så fast som du skulle vilja. När du är trött kan detta gå rakt över huvudet på dig.

Utöver det är det svårt att njuta av en zipline-tur när du är redo att blunda och fånga några Zzzs, och det är inte rättvist mot dig.

Du måste kissa ofta

För kvinnor som kissar ofta under tidig graviditet är zip-lining inte heller en bra idé. Den genomsnittliga zipline-resan varar cirka en och en halv timme. Du är inte ziplining hela tiden, naturligtvis. Först måste du gå igenom en orientering, som kanske är 20 minuter lång, sedan tränar du lite. Sen rider du äntligen.

  Kan luftballonger flyga på natten?

Om det finns tillgängliga badrum längs vägen beror på zipline-företaget, men det kanske inte alltid är det. Du kan absolut inte kissa när du är på zip-lining kursen. Mellan linan och selen kan din rigg sätta press på dig, vilket gör det svårt att hålla hela blåsan från att läcka.

Du har ömma bröst

Den ömhet i brösten som börjar under den första trimestern av din graviditet kommer att finnas där under de kommande sju eller åtta månaderna av din termin. Om du har svårt att ens bära en behå just nu, kommer du inte att njuta av känslan av att en vadderad zip line-sele spänns hårt över bröstet. Dina bröst kommer att vara så ömma att du kan ha svårt att njuta av din åktur.

Du är illamående

Graviditetsrelaterat illamående, som vissa kallar morgonillamående, uppstår inte bara på morgonen. Din mage kan snurra när som helst på dygnet, vilket gör det svårt att ta sig igenom dina dagliga aktiviteter.

Även om det inte är många som rapporterar att de känner sig illamående när de drar zip-lining, så händer det. De människorna är förresten inte gravida. Eftersom du sannolikt är illamående ändå, varför ägna dig åt en aktivitet som kan få dig att känna dig ännu sjukare?

Varför du inte ska dra dragkedja senare under din graviditet

Mellan din första och andra trimestern kommer många fler förändringar att vara på gång. När du når din tredje trimester bör du vara märkbart gravid. När du förbereder dig för att föda förr än senare, kan dina lemmar vara svullna och din rörlighet begränsad. Att komma av sig – bokstavligen, i det här fallet – genom zip-lining låter som en trevlig uppskov, men är det så?

Vi vill varna dig för zip-lining senare i graviditeten precis som vi gjorde under din första trimester. Här är några anledningar som kommer att tänka på.

  De bästa bärbara fiskebåtarna att bära på din lastbilsflak

Du kanske ligger över viktgränsen

Att gå upp i vikt under graviditeten är naturligt, med den genomsnittliga viktökningen mellan 25 och 40 pund beroende på din startvikt. Ändå kan de extra kilona du packar när du växer upp din bebis hindra dig från zip-lining. Många kommersiella zip-lining företag har strikta viktgränser, med cutoff regelbundet runt 275 pounds.

Dessa viktgränser är för förarens säkerhet. Dragkedjans foderutrustning testas för att fungera tills en viss viktgräns tillämpas. Efter det kanske effektiviteten av selen, snören och andra redskap inte är lika hög. Zipline-kabeln klarar också bara så mycket vikt innan den kan slita. Du vill inte tänja på kabelns gränser, eftersom det är så olyckor händer.

Din rygg är redan öm

När din mage expanderar och dina bröst blir tyngre, kommer din rygg att känna bördan av dessa förändringar. Att bli inklämd i zip line-riggen kommer inte att göra ditt skrikande tillbaka någon tjänst. Det är bättre att stanna hemma och få massage istället.

Du kan ha andnöd

Ziplining kan ta andan ur dig eftersom det är så spännande, men tänk om du knappt kan hämta andan i första taget? Under tredje trimestern rapporterar många kvinnor andnöd. Att bli upprörd på något sätt kan bara förvärra denna bieffekt.

Oavsett om det är av rädsla eller upprymdhet, vill du inte tappa andan när du drar zip-lining. Det kan leda till en mycket skrämmande situation på himlen, för att inte tala om att det kan vara en potentiell medicinsk nödsituation.

Du kan ha sammandragningar

Braxton Hicks sammandragningar är vanliga under tredje trimestern. Dessa sammandragningar är bara milda, men de inträffar med så slumpmässiga intervaller att de är svåra att planera för. Medan du har en sammandragning känns magen väldigt fast, som om musklerna där stramade. Även din livmoder stelnar under hela sammandragningen.

Det handlar om en sak på 30 sekunder, men ändå väldigt obekväma 30 sekunder. Om du måste sluta med det du gör när du har en Braxton Hicks sammandragning, då är det ingen bra idé att gå 60 fot i himlen. Om du råkar ha en sammandragning är det sista du vill ha på dig en sele med blixtlås.

  Tennessee Jet Ski Laws: Ett enkelt fuskblad med alla detaljer

Selen kan sätta tryck på buken

På tal om selen, den är inte bra för ditt växande barn. Zipline selar till sin natur är tänkta att sitta tätt på kroppen. Du kan fortfarande andas fritt, men en formsydd zipline är ett av sätten som ett ziplineföretag kan garantera din säkerhet när du rider.

Trycket som selen skapar på din mage kan vara riskabelt för barnets hälsa. Du vill inte göra något som kan skada ditt ofödda barn, så det betyder att zip-lining definitivt borde vara borta från listan.

Vad kan du göra medan din familj går med dragkedja?

Du pratade med din läkare och de tycker inte att det är en bra idé att du använder ziplining heller. Du hade verkligen sett fram emot att tävla längs kabeln med din familj, och nu kommer du inte att kunna det. Du vill inte ställa in hela resan, eftersom resten av din familj är så exalterade, men vad kommer du att kunna göra?

Vi rekommenderar att du ringer ziplining-företaget du bokade genom. Du kanske kan köpa ett pass som låter dig se dina barn och maka tävla längs ziplinebanan. Även om du inte kan vara där med dem, är detta det näst bästa eftersom du fortfarande kommer att få se glädjen i allas ansikten!

Slutgiltiga tankar

Ziplining när du är gravid är olämpligt. Även om ziplining är säkert kan fall och andra skador inträffa, vilket kan vara katastrofalt för barnet. Bortsett från den risken, mellan trycket som selen kan skapa, illamåendet du upplever varje dag och de sammandragningar du kan ha, har du det mycket bättre med två fötter på jorden tills du har fött ditt barn. Njut av att vara gravid. Ziplining kan vänta!