Kan du zipline medan det snöar?

Efter att ha suttit inlåsta i huset större delen av vintern börjar barnen bli rastlösa. De har bett dig att åka ziplining, som du mest förknippar med sommarens hunddagar. Har några zipline-företag ens öppet den här tiden på året? Mer så, är ziplining i snön säkert?

Ja, du kan vanligtvis zipline medan det snöar, även om det beror på hur mycket snö som faller och graden av sikt. Snö, som regn, kan skapa snabbare förhållanden än när man åker ziplin i torrt väder.

I den här artikeln kommer vi att prata vidare om ziplining i snön, inklusive vad man kan förvänta sig och vad man ska ha på sig. Vi kommer till och med att rekommendera några zipline-banor som är särskilt vackra på vintern, så se till att fortsätta läsa! Du vill inte missa det.

Kan du åka ziplining i snön?

Många zipliningföretag har öppet hela vintern. För många av dem, som i Colorado och Alaska, kan det mycket väl vara när dessa företag får som mest affärer!

Ziplining i snön är en helt annan upplevelse än ziplining i soligt, klart väder. Det är därför som många zipliningföretag låter dig gå på banan även om prognosen talar för snöväder. Jo, beroende på vilken typ av snö du får.

Om väderpersonen bara kräver lätta ösregn, bör det inte finnas någon anledning att avbryta din schemalagda zipline-tur. Om snön faller stadigt men inte riktigt fastnar på marken, bör det också göra dig fri för din zipliningresa.

När snön börjar komma ner stadigt och fastnar på allt och allt kan din zipline-tur försenas eller skjutas upp till en klarare dag. En beläggning av snö på zipliningkomponenterna kan göra deras drift oförutsägbar och därmed osäker.

Du kommer inte heller att vilja trampa på någon av dragkedjans plattformar när de är snötäckta, eftersom du kan halka om du inte är stadig på fötterna!

Även om snön inte är så stark men vinden är det, kan du behöva boka om din resa. Kraftfulla vindar gör ziplining farligt, så ziplineföretaget bör inte låta dig gå vidare med din tur längs banan.

Det borde då vara självklart att vid hårt vinterväder kommer din zipliningresa att skjutas upp eller eventuellt ställas in. Svårt väder skulle innefatta snöstormar såväl som hagel.

Om du inte är säker på om din zipline-resa kommer att fortsätta som planerat eller ställas in för dagen, rekommenderar vi att du kollar på de sociala mediernas sidor för zipline-företaget du schemalagt genom. De bör skriva om sin tillgänglighet för dagen. Du kan också ringa.

Vilka är fördelarna med ziplining i snön?

Du är glad att höra att du kunde ta med barnens zip-foder i vinter om du ville, men det är så kallt ute. Är ziplining i snön verkligen värt det?

Garanterat! Här är några skäl som kommer att motivera dig att schemalägga den zipline-resan innan vädret blir varmt.

Lägger till ett unikt element till din Zipline Ride

Om dina barn har åkt ziplining dussintals gånger tidigare kan det bli lite tråkigt för dem. Det är bara så barn är. Genom att åka zipline när världen är täckt av snö eller till och med när det snöar aktivt, är deras zipline-tur nu mer omvälvande.

  Allt du behöver för din första husbil eller släp

Allt kommer att kännas nytt för dem igen, vilket kan återuppväcka deras intresse för ziplining.

Får ut barnen

Dina barn tillbringar nästan hela sommaren utomhus och leker med sina vänner eller grannbarnen, men på vintern sitter de mestadels fast inomhus. Ziplining är ett spännande sätt att få upp barnen från soffan och utanför där de kan få lite motion och frisk luft. Dessutom kommer alla att ta en paus från sina smartphones, vilket alltid är uppfriskande.

Låter dig dricka i naturens skönhet

Det är något speciellt med vinterns skönhet som du inte får någon annan tid på året. Världen verkar nästan stanna och allt är lugnt och pittoreskt. Även om dina barn inte ägnar så mycket uppmärksamhet åt det, är detta en förmån som du och din make eller partner kan njuta av.

Kan stöta på färre turister

Om du bor nära ett populärt zipliningföretag, så vet du hur fullsatt platsen alltid kan vara på sommaren. Under vintern är turister inte lika benägna att köra ut och tillbringa en dag med ziplining. Detta innebär kortare linjer och mindre krångel för dig!

Snabbare turer

Vi sparade den största fördelen till sist. Om du kommer ihåg vår artikel om ziplining i regnet så pratade vi om hur zipline-vajern och hjullagren har mindre friktion i vått väder, vilket ökar din ziplininghastighet. Detta är oavsett din vikt, vilket är något som vanligtvis inte händer vid ziplining en solig dag.

Det är samma fall när du ziplinar i snön. Dina barn kommer att älska den extra fartökningen.

Vad man ska ha på sig när man drar dragkedja på vintern

Om du vill maximera ditt nöje när du åker ziplin på vintern, måste du och barnen klä dig lämpligt. Annars kommer du att vara kall, blöt och arg inom 20 minuter. Här är en lista över utrustning att handla inför din resa.

Skikten

Låt oss börja med den övre halvan av din kropp. Under pälsen är vad du bär mycket viktigt för att isolera dig. Du behöver minst två lager men använd din diskretion. Om vädret kommer att vara i de övre 30-talet eller så, kan du bära ett baslager och sedan din vinterjacka som huvudlager.

På de benhårda vinterdagarna när temperaturerna nästan är ensiffriga behöver du definitivt två lager förutom din vinterjacka. Båda lagren ska vara relativt formslutande och fuktavledande.

Av alla material att undvika vid skiktning är bomull högst upp på listan. Det beror på bomulls oförmåga att transportera bort fukt som svett. Svetten förblir bara instängd mot din kropp, vilket gör att du känner dig kallare.

Vinterjacka

Till ditt ytterlager behöver du en vinterjacka, men ta inte bara tag i vilken vinterdräkt du hittar i din rockgarderob först. Jackan ska vara lätt. Du vill inte vara så skrymmande i kappan att zipline-teamet har svårt att haka på din sele och annan utrustning. Då kan din säkerhet vara i fara.

  Vad är en Outrigger Canoe?

Du behöver även flexibilitet i din vinterjacka. Om du inte kan lyfta armarna över huvudet eller svänga kroppen lätt, är din päls för sammandragande.

mössa

Om du vill avstå huvudskyddet kan du. När allt kommer omkring kommer du att bära hjälm när du ziplinar ändå. En hjälm kommer dock inte att hålla ditt huvud varmt som en mössa kan. Köp en som är stretchig så att du kan dra den över öronen och de inte blir kalla. Mössan måste också vara tunn så att du enkelt kan bära hjälm över den.

Alternativt kan du prova en balaclava, som är en ansiktsmask med en öppning runt munnen och en del av näsan. Du behöver inte oroa dig för att näsan och öronen blir iskalla i en av dessa.

Scarf

Halsdukar är också valfria. Om din vinterjacka har en hög krage bör det skydda din hals tillräckligt mycket från kylan. Dra upp kappan hela vägen men se till att du inte kvävs!

Om du bestämmer dig för att bära en halsduk, välj en kortare. Linda den ordentligt runt halsen och stoppa sedan in eventuella överflödiga delar i kappan, dra kappan med dragkedja över halsdukens ändar. Att ha löst tyg som en halsduk kan fastna i någon av delarna av zip-linjen när du väl börjar tävla nerför banan, vilket kan vara mycket farligt.

Handskar

Håll dessa siffror rostiga med ett par handskar. Även om vantar kan ge mycket värme, är de för klumpiga för dig att ha på dig när du drar ziplining, speciellt om du vill hålla dig hårt när du rider.

Tunna men isolerande handskar med grepp på handflatorna och insidan av fingrarna kommer att skydda dina fingrar utan att avbryta din zipline-upplevelse.

Överdragsbyxor

Ett par vattentäta snöbyxor är ett måste vid ziplining. Även om du inte kommer att sitta i eller nära snön någon gång under din zipliningupplevelse, kommer dessa byxor att hålla din nedre halva varm när du står i kö och väntar på din tur på ziplinen.

Särskilt kalla dagar rekommenderar vi ett par långkalsonger under dina snöbyxor. Detta är precis som hur du lade dina kläder på den övre halvan av din kropp för utmärkt isolering.

Snökängor

Skodonet du väljer vid ziplining är viktigt. Eftersom du tävlar i en nedåtgående bana behöver du skor som sitter säkert på dina fötter. Du behöver inte oroa dig för att flyga flipflops på vintern, men du vill inte att dina stövlar blir genomblöta till strumpor heller.

Vinterkängor ger skydd mot vatten. Stövlarna ska ha sulor med klackar för dragkraft så att du inte halkar på en snöig stig. Stoppa in dina snöbyxor i stövlarna för att undvika exponerad hud.

Det här är 5 av de bästa platserna för snöig ziplining

Är du inte säker på var du ska schemalägga din zipline-utflykt på vintern? Inga problem! Vi hittade 5 sådana platser som tar din frostiga andedräkt ur dig med sitt fantastiska landskap.

KLÄTTRA fungerar

I Smoky Mountains i Gatlinburg, Tennessee KLÄTTRA fungerar. De har också en plats i Oahu, Hawaii, men du kommer inte att kunna zipline i snön där.

  Hur man undviker att bli sjösjuk på en båt

Mountaintop Zipline Tour är särskilt vacker under snösäsongen, eftersom du kan dricka i snötäckta berg och kala träd täckta i vitt. Denna dubbel ziplining-tur varar i två timmar, och du kommer att vara hydrerad hela tiden så att du är redo att åka.

Rekommenderas för zipliners i åldern sju och uppåt, Mountaintop Zipline Tour anses vara lätt till måttlig. Viktgränsen för ryttare är 250 till 270 pund.

Breckenridge Zip Line Tour

I Breckenridge, Colorado är det Breckenridge Zip Line Tour, som också råkar innehålla skoterturer om du är intresserad av det. Markerna är 2 000 expansiva tunnland med ziplines upp till 800 fot höga.

När du går uppför banan och sedan rider ner kommer du att se guldgruvor, kanjoner och bergssidor. De enda tre gångerna du kan zipline här är klockan 09.00, 12.00 och 15.00

Arbraska Lafleche

Nära Ottawa, Kanada är Arbraska Lafleche. När du åker ziplin här är nedstigningen häpnadsväckande 850 fot, vilket kommer att ge dig och barnen något att prata om under lång tid framöver!

Om du vill göra en dag av det, har Arbraska Lafleche också en snöskovandring som varar i nästan två timmar samt en fascinerande och lärorik rundtur i Canadian Shield, som är en av de största grottorna i området.

Avsluta dagen med en trevlig paus runt en dånande brasa komplett med varm choklad.

alpina äventyr

New Hampshires White Mountains har aldrig sett bättre ut än när man rusar på en zipline vid alpina äventyr. Sedan 2006 har deras Zipline Canopy Tour haft rekord i New England för hastighet, höjd och varaktighet.

Ziplinebanan ligger på 300 rymliga tunnland. Du kan välja mellan fem olika ziplines, varav den kortaste är 250 fot och den längsta som är 1 000 fot! De kortare kurserna är idealiska för nybörjare.

Den två timmar långa turen kräver minst två ryttare. Om dina barn är under 16 år måste du följa med dem. Höjdgränsen är sex fot, fem tum och viktgränsen är 240 pund.

Denali Zipline Tours

I Talkeetna och Seward, Alaska är Denali Zipline Tours. Talkeetna Zipline & Canopy Adventure norr om Anchorage är avsedd för ryttare från 10 år och uppåt. Turen varar i tre timmar, där du får se snöiga skogar, Susitna- och Chuitna-dalarna, vattenkokare, raviner och åsar.

När du rider kommer du att åka zipline över Reflection Pond på en 600 fot lång bana. Viktgränsen är upp till 270 pund.

Söder om Anchorage ligger Stoney Creek Canopy Adventures i Seward. Denna turné är också tre timmar och är avsedd för ryttare 10 och uppåt som väger högst 270 pund. En av ziplinerna är måttliga 65 fot lång medan en annan är 1 110 fot och låter dig se vackra dammar och dalar.

Slutgiltiga tankar

Om barnen aldrig har åkt ziplining i snön, behandla dem i vinter. Det är så mycket roligare att zipline när världen är täckt av snö, plus att du går snabbare också. Varför inte boka en zipline-resa idag?