Kan du zipline i regnet?

Åh, fan. När du kollade prognosen senast skulle det vara klart idag, men i morse vaknade du till en mulen, duggregn dag. Du skulle ta med barnen zip-lining, men nu är du inte säker på vad du ska säga till dem. Måste du skjuta upp eller till och med ställa in dagens evenemang?

Många kommersiella zipline-företag låter dig zipline i regnet förutsatt att det inte blåser eller blåser kraftigt. Även om vätan kommer att göra din zipline-upplevelse snabbare än vanligt, kan alla dessa hala komponenter utgöra en säkerhetsrisk, inklusive plattformarna.

I den här artikeln kommer vi att prata mer i detalj om ziplining i regnet, inklusive dess fördelar och nackdelar. Vi kommer också att diskutera svårare väderförhållanden som kan hindra dig från att åka samt vad du bör ha på dig ziplining när det regnar vid horisonten.

Låt oss börja!

Kan du verkligen köra ziplin i regnet?

I vissa delar av landet är kommersiella zipliningföretag endast i drift under en bestämd säsong som vanligtvis slutar runt början av vintern. De kan inte låta lite regn stoppa showen, så du kan verkligen zipline i vått väder.

Nyckelordet där är lite regn. Om det duggregnar eller om det kommer ett jämnt men fortfarande något lätt regn, så är det bra. Om det häller katter och hundar och sikten är hemsk, bör inget ansvarsfullt ziplineföretag låta dig åka banan.

Vad händer om ett åskväder är i prognosen? Då kommer din zipline-tur att försenas, antingen till senare på dagen när stormen passerar eller en annan dag helt. Anledningen till detta är inte bara att åskväder ofta för med sig kraftigare regn. Det är hotet från blixten.

Du kanske har hört att blixtar attraheras av metall, men det är inte sant. Istället avgör tre faktorer var blixten kan slå ned. Den första av dessa är isolering, den andra är en spetsig form och den tredje är höjd.

Beroende på vart du åker zip-lining kan du vara isolerad på banan jämfört med din närliggande omgivning. Kommersiella ziplinebanor tenderar att ha många spetsiga former i form av höga stolpar. Du är också uppe ganska högt när du börjar ditt zip-liningäventyr.

  Kan du spela landhockey i regnet?

Du löper med andra ord en betydande risk att bli träffad av blixten, varför din åktur kommer att skjutas upp.

Svag eller måttlig vind kan accelerera din takt nerför ziplinen, men vid hårda vindar är din säkerhet i fara, så det är ett annat tillfälle då ziplinepersonalen avbryter din tur. Det gäller även underkylt regn, som kan få ryttare och i allmänhet inte är särskilt säkert för någon att vara ute i.

Kan jag få återbetalning för priset för min Zipline-resa om det regnar?

Låt oss säga att vädret var tillräckligt hårt för att ziplineföretaget du bokade genom bestämde att du inte kunde åka ziplining idag. Det här är olyckliga nyheter, men vad händer med pengarna du lägger ner för resan?

Det beror på, eftersom alla zipline-företag fungerar olika. Till exempel, ZipLineX i Amboy, Washington uppger att ”regn inte ändrar vår avboknings-/återbetalningspolicy.”

Med andra ord, om du såg att det var en regnig dag när du var planerad till zipline och sedan ringde i förväg för att försöka avboka och få tillbaka dina pengar, skulle du inte kunna göra det.

Nej, zipline-företaget kommer inte att hålla dina pengar som gisslan. Istället har du möjlighet att boka om resan för en ljusare och soligare dag.

Tänk om värre väder rullar in och du inte har något annat val än att ställa in? I så fall säger ZipLineX att de skulle erbjuda en återbetalning.

Detta är dock bara ett exempel på hundratals om inte tusentals kommersiella zipliningföretag över hela landet. Det är därför vi rekommenderar att noggrant läser företagets policy innan du planerar en zipline-resa. När du väl är inlåst och du har gått med på vissa villkor blir det mycket svårare att få en återbetalning.

Riskerna med ziplining i regnet

Vissa rutinerade zipline-åkare föredrar en regnig dag framför en solig. Anledningen? Friktionen mellan hjullagren och zipline-kabeln minskar, vilket kan påskynda din åktur. Även lättare ryttare som vanligtvis inte får uppleva höga hastigheter kommer att kunna piska rakt ner i kabeln.

  West Virginia Jet Ski Laws: Ett enkelt fuskblad med alla detaljer

Besättningen på zipline-företaget kommer att kontrollera alla komponenter innan din åktur för att säkerställa att allt fungerar på en regnig dag precis som när det är soligt ute. Det inkluderar selen du har på dig, zipline-kabeln och bromsarna.

Det betyder dock inte att fara omöjligt kan vara på gång. Om zipline använder aktiva bromsar, måste du manuellt stoppa dig själv när det är dags. Du kanske bär en läderhandske eller använder en bromsbelägg, vilket är något vi har diskuterat på bloggen tidigare.

Aktiva bromsar är redan problematiska eftersom ryttare ibland glömmer när de ska stanna eller så inser de inte när det är dags att stanna förrän det är för sent. Skadefrekvensen med aktiva bromsar är alltså högre än ziplinebanor som använder passiva bromsar. Dessa bromsar inkluderar fjädrar eller magneter för att dra föraren till stopp naturligt utan att förarens ansträngning krävs.

Eftersom aktiva bromsar kan vara så skadliga på egen hand och nu lägger du till det hala regn till mixen, kan du se var risken för skador skulle vara ännu högre än vanligt. Vid färd med så höga hastigheter kanske föraren inte kan bromsa i tid och krascha in i ett träd eller en plattform. Att hålla i zipline-kabeln med sin handske när de är i ett särskilt accelererat tillstånd kan också skada dem.

Även om zipliningbanan du bokat genom använder passiva snarare än aktiva bromsar, är väta i de andra zipline-komponenterna inte nödvändigtvis heller säker. Till exempel plattformarna.

Du kliver av den översta plattformen för att börja din zipline-tur, men om det är blött kan du välta istället för att gå av. Om det här är första gången du åker ziplin, är det inte precis den typen av upplevelse du vill börja med.

Även när resan är slut kan den andra zipline-plattformen också vara våt, vilket gör det till en halkrisk. Det spelar egentligen ingen roll om plattformarna är gjorda av trä eller metall, eftersom båda kan vara hala när de är våta.

Vad ska du ha på dig när du kör ziplin i regnigt väder?

Om ziplineföretaget som du planerat en resa genom inte återbetalar för regn och det är en molnig, mörk dag ute, måste du klä dig efter vädret. Oavsett om det faller några regndroppar eller om det är en syndaflod, här är vad du bör ha på dig för att hålla dig relativt torr.

  Bästa rappelleringssele för nybörjare

Vandrings- eller klätterskor

Regnet gör inte bara ziplinebanan hal, utan marken runt den kommer att vara blöt och lerig också. Du vill inte tappa fotfästet på vägen uppför banan eller när du kliver av ziplinen heller. Du behöver skor med bra grepp och grepp för all slags terräng, som klätter- eller vandringsskor.

Atletiska byxor eller shorts

Ziplining är en sport, och du skulle inte bära denim när du spelar de flesta sporter, eller hur? Det är en bra idé att lämna dina jeansshorts eller byxor hemma då. Bär istället atletiska byxor gjorda av andningsbara, fukttransporterande material.

De fukttransporterande egenskaperna hos dina byxor i det här fallet skulle vara till nytta för att hålla dig torr från nederbörden, inte från svett.

Överkroppslager

När du blir blöt kan du börja darra och skaka mycket snabbt därefter. Genom att bära lager, även om ditt yttre lager är vått, kommer värmen som fångas i din kropp från de andra lagren att hindra dig från att känna kylan mycket. Du kommer att kunna njuta av din zipline-resa mycket mer!

Vattentät jacka

Ditt översta lager är det viktigaste, eftersom det är för vattentätning. Detta lager kommer att ta det mesta av regnet medan dina andra lager förblir varma och torra. Om din jacka är både vindtät och vattentät, är det ännu lättare att hålla sig toasty.

Slutgiltiga tankar

De flesta kommersiella zipline-företag låter dig åka ziplining i regnet om det inte är ett kraftigt skyfall med åska och blixtar. Underkylt regn och kraftiga vindar är två andra förhållanden som kan avbryta en åktur.

Eftersom regnet kan göra din zipline-resa ännu snabbare, nästa gång du ser regnskurar i prognosen, var inte upprörd. Förbered dig istället för äventyr!