Kan du tvätta badrumsmattor med handdukar?

Om du har badrumsmattor som du älskar, vill du naturligtvis se till att du tar hand om mattorna ordentligt, och det inkluderar att tvätta dem när det behövs. Eftersom de är i badrummet kan dessa mattor samla mycket smuts och smuts, för att inte tala om en massa bakterier. Som tur är görs mattor speciellt för badrummet oftast extra sega, vilket gör att du kan ha dem där under långa stunder innan du måste stoppa in dem i tvättmaskinen.

Naturligtvis kommer du så småningom att behöva rengöra dina badrumsmattor, och när du gör det är en vanlig fråga att ställa, kan du tvätta dina badrumsmattor med dina handdukar? Svaret på denna fråga är inte bara ”ja”, utan i själva verket är det en bra idé att tvätta badrumsmattor endast med dina handdukar eller andra typer av mattor.

Vilken typ av vård behöver badrumsmattor?

Badrumsmattor kan tillverkas av en mängd olika material, inklusive bomull, polyestermikrofibrer, chenille, nylon eller till och med bambu. Med sällsynta undantag är badrumsmattor gjorda för att gå direkt in i tvättmaskinen när de är smutsiga. Många badrumsmattor har också en gummerad baksida för att hjälpa dem att stanna på golvet utan att glida och flytta runt, men de kan fortfarande rengöras i din tvättmaskin.

Även om de vanligtvis är väldigt robusta, behöver du fortfarande rengöra dina badrumsmattor regelbundet så att de inte fastnar med fläckar eller börjar se tråkiga ut. Det första du behöver göra när du märker att mattorna behöver en ordentlig rengöring är att kontrollera deras etiketter för rengöringsinstruktioner. Även om de flesta mattor kan slängas i tvättmaskinen och torktumlaren, har vissa begränsningar som du behöver känna till innan du sätter igång.

Se även  Kan du lägga avloppsrengörare i en sophantering? Låt oss ta reda på!

Kan du tvätta dem med handdukar?

Om du är nyfiken på om du kan tvätta dina mattor med handdukar kan du säkert göra det i de flesta fall. Faktum är att det inte är en bra idé att tvätta dina badrumsmattor med något annat än antingen handdukar eller andra badrumsmattor. Badrumsmattor producerar mycket ludd när de rengörs, och det sista du vill är att det ludd ska finnas över dina kläder när du är klar med att rengöra dem.

Tips för rengöring av badrumsmattor

Innan du lägger in dina badrumsmattor i tvättmaskinen bör du gå ut och skaka ur dem ordentligt så att det mesta av smutsen och damm kan tas bort. Du vill verkligen inte att detta damm och smuts ska in i din tvättmaskin. När du har gjort det, och efter att du har läst tvättråden noggrant så att du inte missar något viktigt, kan du lägga mattorna i tvättmaskinen.

Ännu ett tips är att gå vidare och tvätta minst två badrumsmattor åt gången. Eftersom de flesta badrumsmattor inte är jättestora kan du placera mer än en av dem i tvättmaskinen utan att det blir för trångt. Dessutom kan det skapa en bättre balans för tvättmaskinen så att den inte blir snål och få dig att lyssna på det där irriterande surrande ljudet som inte släpper förrän du går in i din tvättstuga och trycker på knappen.

Andra viktiga tips att tänka på

Var också uppmärksam på torktumlarens temperaturer när mattorna väl placerats i torktumlaren. Om du kan lufttorka mattorna utan att det tar för lång tid är det bättre att göra detta. Du bör i alla fall aldrig torka badrumsmattor på hög värme, även om du tvättar dem med handdukar. Prova högst medelhög värme.

Se även  Hur man skapar ett skafferi för sällskapsdjur (7 nyckelsteg)

Andra viktiga tips att komma ihåg när du rengör dina badrumsmattor inkluderar att aldrig använda blekmedel på mattorna, även om handdukarna i torktumlaren med dem är vita. Även ljusa mattor kan förstöras av blekmedel, och det kan till och med förstöra själva tyget i många fall. Med andra ord, gör dig själv en tjänst och skippa blekningsmedlet när du tvättar dina badrumsmattor.

Slutsats

Att tvätta badrumsmattor är inte svårt, och de kan säkert tvättas med dina handdukar, även om det vanligtvis inte rekommenderas att tvätta dem med andra plagg i din tvättkorg. Använd rätt tvättmedel och var försiktig med värmen i torktumlaren, och om du följer alla dessa förslag bör dina badrumsmattor bli rena och fluffiga varje gång.

Lämna en kommentar