Kan du tältläger i statliga parker?

De flesta gör 5 till 10 campingresor under sin livstid, så det är normalt att känna sig förvirrad när man planerar en campingresa. Det verkar som att de flesta campingplatser är inriktade på campare snarare än unga familjer med tält. Statliga parker har många konstiga regler från en park till en annan, vilket väcker en vanlig fråga.

Kan du tältläger i statliga parker? De flesta statliga parker har utsedda campingplatser där du kan campa med ett tält, men det finns några undantag. Om du vill tälta djupt i skogen måste du betala för ett tillstånd för backcountrycamping eller utspridda campingtillstånd. På vissa platser är inlandscamping begränsad till angivna områden, så ring i förväg innan du planerar din resa.

Att planera en campingresa kan vara förvirrande! Den genomsnittliga personen kan åka på 5-10 campingresor under sin livstid (såvida du inte är pojkscout). Fortsätt läsa för att få några tips som hjälper dig att planera en campingresa till statens park.

Är tält tillåtna i statliga parker?

Det här är en av de frågor som det inte finns något enkelt svar på. De flesta statliga parker tillåter tältcamping, men endast i anvisade områden. Du kan inte bara gå in i en gammal delstatspark och slå upp ett tält.
Att arrangera en campingresa är i princip detsamma som att övernatta på ett hotell. Du måste boka och kontoret kommer att ge dig en utsedd tältcampingplats att bo på. Platser reserveras enligt först till kvarn-principen och brukar sälja slut på hektiska helger.

Tältplatser har några grundläggande faciliteter

Varje delstatspark kommer att vara olika, men tältplatser har vanligtvis några bekvämligheter som du inte hittar på campingplatser. Den genomsnittliga tältplatsen har följande:

  • Ett avsett 12’x12′ område för att sätta upp 1-2 tält, plats för 2 bilar och ett litet område för eldstad, matlagning och sociala aktiviteter.
  • Picknickbord, eldstad och ibland en grill.
  • Enkel tillgång till badrum
  • Dricksvattenkran, avlopp och kanske ett utekök (ibland på distans)
  • Ett 20 A-uttag för laddning av telefoner, kaffebryggare etc.
  Kan bränning av ruttet ved göra dig sjuk?

vad kostar det?

Statliga campingplatser är vanligtvis billigare än att bo på privat egendom. Planerar att spendera $15-40 per natt för att campa i de flesta statliga parker. Veckodagspriser är vanligtvis billigare och helgdagar är de dyraste.

När du bokar dina bokningar, se till att fråga om de erbjuder endast tält campingplatser. Vissa platser har billigare priser för campingplatser med endast tält. De är vanligtvis mindre privata områden som är svårare att komma åt för campare. Offentliga toaletter kommer förmodligen också att ligga närmare.

Hur många tält kan placeras på en camping?

De flesta campingplatser begränsar dig till 2-3 tält per campingplats (6 personer). Campingplatser är designade för en enda familj med högst 4 barn. Så be om en extra stor ”Double Lot” eller sida-vid-sida lotter om du åker med en stor grupp.

Parkering är begränsad till högst 2 bilar per parkeringsplats, så vänligen planera därefter. Du kan ibland betala 10-15 USD per natt för tillgång till parkering. Kom ihåg att campingplatser är utformade för att komma åt husbilar så att du inte kan gå över vägen och blockera trafiken. Din bil kommer att bli påkörd och rangers kommer att be dig flytta bilen.

Hur är det med backcountry camping? (alias Boondocking/Dispersed Camping)

De flesta av de större statliga parkerna tillåter inlandscamping, men du måste skaffa ett tillstånd. Parkvakterna måste veta var du bor så att de kan sköta marken. De måste också använda tillståndsinformation för att rädda försvunna backpackers, så det är oerhört viktigt att ansöka om tillstånd.

Varje stat/nationalpark kräver ett campingtillstånd, för vilket en liten avgift tas ut. Du kan få tillståndet på vilket besökscenter som helst och det gäller under hela din vistelse.

  Ska ved staplas med bark upp eller ner?

Kan jag campa var jag vill?

På de flesta ställen kan man tälta var man vill, men man måste fortsätta röra på sig varje kväll. Att stanna på en plats i mer än 1 natt gör sök- och räddningsinsatser onödiga, så det är extremt viktigt att hålla sig till ditt schema. Planera alltid din rutt i förväg och lämna den till en pålitlig familjemedlem bara för att vara på den säkra sidan.
Vissa parker har utsedda campingområden där du måste bo, men det är sällsynt. Dessa platser har vanligtvis en insats i marken med brandringar av metall. Detta är vanligt i områden med skogsbränder och platser med knapp tillgång till vatten. I dessa fall måste du endast campa på anvisade områden.
Sätt inte en hemmabas

I de flesta statliga/nationalparker får du inte sätta upp ett hemmabasläger och stanna där hela tiden. De vill inte ha trängsel i populära områden som sjöar, floder, utsiktsplatser, etc. Rangers vill inte att deras backcountry-områden förvandlas till tältläger. Man kan inte göra om parker till tillfälliga härbärgen för hemlösa.