Kan du ta med dig potatischips när du åker på backpacker?

Chips är inte högt upp på listan när de flesta tänker på backpackers snacks. De är lätta att krossa, blir unkna när de tas ur påsen och är i allmänhet ohälsosamma. Så varför skulle någon ens tänka på att ta med sig chips på en ryggsäckstur? Tja, det är en lätt fråga att svara på. De smakar jättegott! Dessutom är de höga i kalorier och laddade med fett, men kan du bära chips i ryggsäcken utan att krossa dem?

Kan du ta med en ryggsäck med chips? Du kan backpacka med chips, men de kommer med största sannolikhet att gå sönder lite. Öppna bara påsen för att ta bort överflödig luft, vik ner påsen och krossa dem lite för att göra dem lättare att passa in i björnbehållaren eller matpåsen med chipspåsarna i en matbehållare av plast. Du kan också överväga chips som inte går att krossa, som fritos och burkar med pringles.

Det finns definitivt enklare snacks att ta på språng, men ingenting tillfredsställer dessa snackssugen precis som en påse chips. De kommer förmodligen att krossas lite, men de kommer fortfarande att smaka gott. Det finns sätt att förhindra att dina marker går sönder

Hur man bär potatischips Backpacking

Det finns tre huvudsakliga hinder för att bära chips på en ryggsäckstur. Det är lätt att krossa chipsen helt, öppna påsar blir snabbt gamla och tar mycket plats. Lyckligtvis finns det enkla lösningar på alla dessa problem. Jag ger dig en kort översikt och ger dig mer information i följande avsnitt.

  • Undvik att bryta spån: Det finns tre huvudsakliga sätt att förhindra att marker går sönder. Du kan förvara chipsen i en hård matbehållare som Tupperware i din ryggsäck eller björnväska. Använd en ölburk och stoppa in enskilda portionschipspåsar i toppen. Eller välj chips som pringles, fritos, doritos etc. som är svårare att bryta.
  • Hålla chipsen fräscha: Det kan vara frestande att dumpa markerna i en Tupperware-behållare för att ta mindre plats, men det leder till inaktuella marker. Jag rekommenderar att du öppnar påsarna, pressar ut all luft, skär av det överflödiga omslaget och använder de glidande chipspåsarna (dessa saker) för att försegla påsen.
  • Passa in dem i paketet: Börja med att välja individuella chipspåsar som är lättare att stoppa i din matförvaring. Mindre stora påsar som fritos, cheetos, pringles, buffelkringlor och storlekar på bensinstationer fungerar också. Öppna förpackningen och krama ur all luft. Använd glidande spånklämmor (dessa saker) för att stänga påsen. De finns i många olika storlekar. Du kan också klippa av den extra förpackningen efter att ha använt chipklämman.
  Vilken fuktnivå ska ved vara?

Var ska jag förvara mina marker så att de inte krossas?

Hur du ska förvara markerna för att undvika att bli krossade beror helt på var du backpackar. Allt beror på om du har att göra med björnar eller inte. När du är i björnlandet måste du hitta ett sätt att passa in dem i björnbussen eller björnväskan utan att bli krossad.

Låt oss börja med antagandet att du backpackar i ett område utan björnaktivitet. Det här kommer att bli det enkla. Öppna bara påsen för att ta bort överflödig luft och förvara chipspåsarna i en liten förvaringslåda så att de inte krossas. Vanligt tupperware fungerar, men jag föredrar det Wonton soppbehållare på 32 oz. De är lättare och den cylindriska behållaren verkar mindre besvärlig i min ryggsäck.

I björnland har man att göra med björnburkar eller björnpåsar med mjuka sidor. Behandla björnväskan som om du förvarar den i en vanlig ryggsäck. Ta bara bort överflödig luft och ladda chipsen i din Tupperware-behållare så är du igång.

En björnbuss är ganska knepigt. Du måste använda de små påsarna med individuella portionsstorlekar och lägga dem i toppen av behållaren. Försök att vara försiktig så att du inte slår sönder markerna av misstag. Bli inte förvånad om chipsen blir lite krossade genom att ta bort dem och lägga tillbaka dem i behållaren.

Välj individuella portionsstorlekar och mindre bensinstationspåsar

Jag gillar att gå med de enskilda portionschipspåsarna. Det är väldigt enkelt att förvara påsarna och du kan ta med dig en mängd olika chips. Dessutom har jag fruktansvärd impulskontroll, så de individuellt inslagna påsarna gör det lättare för mig att ransonera dem. Jag skulle tugga igenom en stor påse dag 1 om jag hade den i knät.

  Är det bättre att elda ved eller låta den ruttna?

Personligen gillar jag att satsa på variationspaketet Lays, Cheetos, Doritos, Fritos och Sun Chips. Allt i sortpaketet är något trycktåligt (förutom Lays-chipsen) och du kan hitta detta sortiment i nästan varje stormarknad.

Du kan också satsa på de små bensinstationspåsarna om du inte hittar något du gillar i sortsförpackningarna. Bensinstationspåsar är vanligtvis 8 eller 12 oz, så de är fortfarande små, men du kommer att sluta med lite slöseri med utrymme runt chipsen.

Öppna påsen och krama ur all luft

Tänk på allt extra utrymme på toppen av de flesta chipspåsar. Kvävgas pumpas in i påsen för att hålla dem fräscha, men du har turen att få en halv påse. Du måste öppna varje påse och ta bort all gas så att chipsen passar bättre i din ryggsäck.

Använd glidande Chip Clips

Dessa glidande marker är det absolut bästa sättet att hålla dina marker fräscha. De sticker inte ut som traditionella stekklipp, så de tar mindre plats och faller inte av påsarna. Naturligtvis vill du inte att en påse chips rinner över botten av din matpåse.

Ärligt talat har jag ingen aning om var man kan köpa de glidande spånklämmorna i en butik. De säljer dem inte på Walmart eller någon av de dollarbutiker jag gick till. Jag antar att det finns någon form av patenttvist eller något, eftersom jag använder Gripstic överallt. Nu finns det mycket billigt alternativ på Amazon det ser likadant ut.

Hitta Crush Proof Chips

Tänk på vilka typer av marker som tenderar att gå sönder. Traditionella potatischips som Lays Originals kan krossas i mitt hus. Krossade chips smakar fortfarande gott, men i slutet av dag 1 skulle de vara helt trasiga.

  Bear Canister vs Ursack för backpacking

Gå med krusningar eller åsar om du letar efter en traditionell chip-stil. Jag är ingen maskiningenjör så jag kan inte förstå varför de inte blir krossade. Det har förmodligen något att göra med de triangulära åsarna kontra den platta ytan på ett vanligt chip.

Pringlar är ett annat bra alternativ, men att packa mer än 2-3 små burkar tar mycket plats. En stor burk skulle definitivt kunna fungera om du inte kan motstå att äta dem alla i en sittning. Det kan jag absolut inte, det är därför jag går på de individuella portionsstorlekarna.

Tortillachips, Doritos, Fritos, Cheetos, Buffalo Pretzel Pieces, etc. tål också lätt misshandel. De är inte samma sak som traditionella potatischips, men de kommer att tillfredsställa ditt sug efter krispigt salt. Det som är bra är att du kan hitta de flesta av dessa i olika förpackningar.