Kan du ta din husbil till Disney World? (+Andra närliggande campingplatser)

Disneyslott med blå himmel och pösiga vita moln

Människor från alla samhällsskikt går till Disney där de kan glömma den verkliga världen och fördjupa sig i en fantasivärld där allt är känt för alla. Besökare på Disney World känner sig hemma var de än kommer ifrån. ”Den lyckligaste platsen på jorden” är en guldgruva av magiska minnen som väntar på att bli upptäckta, men kan du ta med din husbil?

Du kan åka till Disney World med din husbil. Dagliga parkeringskort är tillgängliga för överdimensionerade fordon och är användbara i alla fyra nöjesparker. Dessutom kan du campa på Disneys Fort Wilderness Resort, så att du kan stanna där all action är utan att behöva köra en sträcka.

Campingplatserna vid Disneys Fort Wilderness Resort är det enda campingalternativet på Walt Disney World. Men det finns flera närliggande husbilsparker och campingplatser inom en radie på 30 mil från Walt Disney World, mer om dessa val senare i inlägget. Så oavsett vad du föredrar camping, väntar en fascinerande plats. Så låt oss dyka in och titta i detalj på vilka alternativ vi har.

Disney World och camping: Vad är tillgängligt

Att hitta en plats att parkera din husbil eller husbil kan ibland vara knepigt. Parkeringsplatserna är för korta, och det finns inte tillräckligt med utrymme, du kan inte åka någonstans, så du vet ibland inte var du kan och kan inte lätt gå.

Dessutom vet du inte var campingplatser ligger, hur långt eller nära de är från destinationen du vill besöka. Allt detta kan lägga till stress till din semesterupplevelse som du inte behöver.

Oroa dig inte längre eftersom Disney har tagit bort stressen med att komma till din destination så att din semester kan bli magisk!

Oavsett om du bogserar en husbil eller kör en stor dieselpåskjutarlastbil, kommer du att bli glad att veta att du enkelt kan parkera på alla fyra av Disneys nöjesparker. Du kan köpa ett dagskort för cirka 30 USD per dag som gör att du kan parkera precis vid nöjesparken, och även om du vill besöka flera parker kommer det att accepteras i dem alla.

Som jag nämnde tidigare, camping är också möjligt på Disney, så det finns ingen ursäkt att inte packa ihop barnen och stanna i några dagar för att njuta av all underhållning Disney har att erbjuda. Så oavsett om barnen vill åka till Magic Kingdom eller Animal Kingdom, har du ingen ursäkt längre att inte gå.

Campingplatserna vid Disneys Fort Wilderness Resort

Disneys Fort Wilderness Campground erbjuder en autentisk resortupplevelse. Det är närmast nöjesparkerna och det är utan tvekan större än många av platserna du har besökt. Den 750 hektar stora skogen som utgör orten är hem för kaniner, rådjur, ankor och andra vilda djur, samt vackra skogsstigar.

När det kommer till bekvämligheter, restauranger, lägereldssång, filmer och andra aktiviteter finns på resorten, såväl som vackra pooler, tvättservice och alla nödvändiga tjänster som förväntas på alla resorter.

Fort Wilderness har över 800 campingplatser och stugor.

Vad gör Fort Wilderness unikt, förutom dess naturliga skönhet?

 • Något annat att göra: kanotpaddling, bågskytte, ridning och ponnyer är bara några av sakerna att göra.
 • Husdjur är välkomna; Det finns en avgift på $5 per dag, och du måste hålla din hund kopplad hela tiden, gå efter honom, men det finns en koppelpark där din lurviga vän kan springa fritt.
 • Golfbil eller cykel: Oavsett om du tar med din egen golfbil eller cykel eller hyr en på plats, är det definitivt sättet att ta dig runt resorten. Orten är stor, så promenader är inte ett alternativ.
 • bussar: För dem som bor på fortet har de ett utmärkt internt transportsystem som startar cirka 06:30 och fortsätter till cirka en timme efter den sista bussen från Disney Springs, som är runt midnatt. Under ditt besök, se till att kolla Disney Springs schema för att ta reda på vilken tid butikerna stänger.
 • Utrustade campingplatser: Upp till tio gäster per plats kan bo på fyra olika typer av campingplatser, allt från tält till platser som är tillräckligt stora för husbilar.
  Hur mycket kostar det att hyra en lyxig husbil?
Disney World transportbuss

Boende

Stugor och campingplatser är de två typerna av boende som finns i Fort Wilderness. Låt oss nu titta närmare på campingplatserna som är indelade i fem typer utifrån storlek, läge och service.

 • Tält/pop up – Utrymmena är 10 x 25 fot stora med Nej avloppsanslutning. Några tält eller ett litet får plats här av husbilsliknande fordon.
 • Full anslutning – Dessa är 10 x 50 fot stora av avlopp, vatten och elanslutning.
 • Preferens – Campingplatserna är 10 x 45 fot stora av avlopp, vatten, el och nära till småbåtshamnen. Dessa platser är bra för att ta båten tidigt på morgonen till Magic Kingdom.
 • Premium – Dessa platser är 18 x 60 fot av avlopp, vatten och elanslutning.
 • Premium Meadow – Platserna är 18 x 60 fot av avlopp, vatten och el nära Meadow Recreation Area och med förnödenheter lätt tillgängliga på Meadow Trading Post.

*Alla platser, inklusive tältet/pop-upen, har elektriska anslutningar

Är det billigare att bo på Disney Campground eller en RV Park?

Vi hittade campingalternativ på RV parker och campingplatser som hade billigare priser än att bo på Disney. Men campingplatsens bekväma läge, kvalitetsfaciliteter och rimliga priser är ett stort dragplåster för en vistelse i Fort Wilderness.

När det gäller andra campingplatser, beroende på vilken typ av campingplats eller husbilspark du försöker reservera, kommer faktorer som bestämmer priserna att bero på vilken tid på året och vilka dagar i veckan du planerar att stanna. priserna kan variera från cirka $50 till nästan $200.

Men camping är ofta billigare än att bo på en av Disneys Value Resorts under högsäsong och även under den långsammare säsongen.

Kan du se Disney-fyrverkerier från Fort Wilderness?

Fort Wilderness Beach är ett bra ställe att få en glimt av Magic Kingdom-fyrverkerierna. Även om den tidigare Discovery Island ligger i vägen för parken kan du fortfarande se en hel del ovanför trädgränsen.

Fyrverkerier på Walt Disney World Resort

Du kan se Disney Enchantment Fireworks lysa upp på himlen varje kväll i 15 minuter ovanför Askungens slott. Du kan få tidpunkten de börjar på natten du är där genom att gå till kalender.

Kan du gå från Fort Wilderness till Magic Kingdom?

Nej, du kan inte gå från Fort Wilderness till Magic Kingdom. En vattenmassa skiljer dem åt. Det snabbaste och bästa sättet att ta sig till Magic Kingdom från Fort Wilderness är med båt. De lokala båtarna som går mellan Fort Wilderness Lodge och Contemporary Resort är ett utmärkt sätt att komma tidigt.

Båten avgår tidigt på morgonen klockan 6:45 varje dag och du kan sedan gå till Magic Kingdom från Contemporary Resort och anlända tidigt innan de stora folkmassorna anländer.

Bussar går också från Fort Wilderness till nöjesparkerna och Disney Springs.

Hur länge kan du stanna på Fort Wilderness Campground?

Du kan att boka Fort Wilderness platser för upp till 30 dagar i följd. Därefter kan du boka ytterligare en vistelse från den dag då din första checkar ut. Du kan också begära att få bo på samma tomt, men detta är inte garanterat.

  Backpacking sovsäck (Vad är en bra vikt och val)

Fort Wilderness är ett populärt resmål, med många människor som kommer år efter år. Vi rekommenderar att du bokar din Disney-camping så långt i förväg som möjligt om du bor på resorten.

Från Camping Life tips: Alla campingplatser och stugor är organiserade i slingor. Det finns båtservice till Magic Kingdom, Disney’s Wilderness Lodge och Contemporary Resorts från marinan på loop 100.

Andra intressanta inlägg

 • 11 fantastiska campingdestinationer i Florida Panhandle
 • Vad är fördelen med ett taktält? (Med tältval)
 • Är campingkylskåp värt det? Dessa är!
 • Camping med filtar istället för sovsäckar: så här

När är den billigaste tiden att åka till Disney World?

Även om du kanske har en bra lista med strategier för att spara pengar, är Disney World fortfarande för dyrt. Att välja den mest kostnadseffektiva restiden är därför en av de första åtgärderna människor kan vidta för att spara pengar.

Den mest prisvärda tiden att besöka Disney World är från början av januari till presidentens helg i februari. Vid den här tiden på året kommer du att upptäcka de bästa erbjudandena på biljetter och boende.

Den näst billigaste perioden är från slutet av augusti till september när det alltid är mindre efterfrågan på tjänsten.

Slutligen, även om det finns många giltiga campingalternativ i Orlando (fortsätt att läsa det här inlägget för att lära dig mer om alla andra), upplevelsen på Disneys Fort Wilderness resort och camping är oöverträffad.

Med bekvämligheter som inredda stugor, en lanthandel, lekplatser, bågskytte, simbassänger och mer Disney-magi att njuta av året runt, kommer din familj aldrig vilja lämna. Från att simma i en av de många poolerna till att njuta av en utsökt måltid på restaurangerna, det finns många sätt att ha kul när du besöker den fantastiska Disneyresorten!

Distans: Walt Disney World: cirka 10-12 minuter, Universal Orlando: cirka 25 minuter

Andra campingalternativ nära Disney World

Vändhjulshusbil parkerad vid camping

Kissimmee RV Park (tidigare Orange Grove Campground)

Denna campingdestination är bekvämt belägen och cirka 17 km från Disney Worlds Magic Kingdom; de flesta av Orlandos attraktioner ligger inom 30 minuter från campingen. Så oavsett om du letar efter en lång eller kort vistelse finns det alternativ.

Husdjur är välkomna Kissimmee RV Park bara så länge de inte är aggressiva; de måste vara kopplade och inte släppas in i byggnaderna.

Kissimmee RV Park har en uppvärmd pool, ett rekreationsrum med kök, bingo, shuffleboard, hästskogropar, toaletter och duschar. Dessutom finns en uteplats i betong och ett picknickbord på varje plats.

De har några föreskrifter informeras innan du besöker.

Distans: Walt Disney World: cirka 20 minuter, Universal Orlando: cirka 45 minuter.

Lake Louisa State Park

Det är lugnt, vackert och priset är också attraktivt på $24 per natt. Lake Louisa State Park är en 4 372 hektar stor park med 60 fullservicecampingar som ligger mellan Dixie och Hammond Lakes. Husdjur är välkomna!

Bekvämligheterna inkluderar kajakpaddling, paddleboard, kanotpaddling, simning och 20 miles av smutsvandringsleder.

Lake Louisa State Park, Florida tecken

Se till att boka i förväg; denna fridfulla tillflyktsort fylls snabbt. Den goda nyheten är att du kan boka 11 månader i förväg.

Distans: Walt Disney World: cirka 20 minuter, Universal Orlando: cirka 40 minuter.

Thousand Trails Orlando RV Resort

Dessa 255 hektar camping resort ligger mitt i Floridas apelsinodlingsområde och erbjuder en lugn miljö att varva ner i. Det finns något för alla på denna 60 tunnland stora campingplats, inklusive en fjädermatad sjö med sandstränder där du kan tillbringa eftermiddagen med fiske.

  Är det någonsin OK att köra i Converse?

Denna campingplats är en utmärkt utgångspunkt för att utforska nöjesparkerna och andra turistmål i området.

Som överallt i Florida sträcker sig högsäsongen från december till slutet av mars. Så om du planerar att besöka under den tiden, överväg att boka minst 90 dagar i förväg.

Bekvämligheterna inkluderar hästskor, volleyboll, tennisbana, tvättstuga, minigolf, fitnesscenter och pool.

Distans: Walt Disney World: cirka 20 minuter, Universal Orlando: cirka 45 minuter.

Tropical Palms Resort

Tropiska palmer är en dold pärla i Kissimmee, Florida. Det ligger på 69 vackra hektar och är det perfekta resmålet för din semester i Orlando. Dessutom är det djurvänligt!

Förutom sina rymliga individuella stugor eller husbilsplatser har besökare tillgång till många bekvämligheter, inklusive en pool, volleyboll, kafé, shuffleboard, boccia, hästskor, minigolf, bibliotek, gym, Wi-Fi, liveunderhållning, sociala evenemang , tvättstuga på plats och många andra faciliteter.

Distans: Walt Disney World: cirka 8 minuter, Universal Orlando: cirka 25 minuter.

Moss park

Moss park är en fristad för friluftsentusiaster, med båtliv, bad, vandringsleder, picknickbord, fiske och andra aktiviteter. Dessutom, den 1 500 hektar stora fastigheten ligger bara 30 minuter från Disney.

Dessutom, du kommer att uppskatta det låga priset på 24 USD per natt, inklusive eldstäder, grillar, picknickbord, vatten och el på var och en av de 54 husbils-/tältplatserna.

Tält och husbil i Moss Park, Florida

Tyvärr, andra än ADA tjänstedjur är husdjur inte tillåtna i parken.

Distans: Walt Disney World: cirka 30 minuter, Universal Orlando: cirka 35 minuter.

Sherwood Forest RV Resort

Sherwood Forest RV Resort, bekväm bara fyra miles från Walt Disney World, får höga betyg för bekvämlighet. Det är omgivet av vackra träd och erbjuder ett frodigt landskap av rena vattensjöar i en vacker, lugnande miljö. Dessutom är det nära till allt, med sex stora gallerior och andra shopping- och matställen mindre än tio mil bort.

Konserter, brädspelskvällar, middagsbjudningar, danslektioner och bingokvällar är bara några av de sociala aktiviteterna i kalendern.

Husdjur är välkomna!

Bekvämligheterna inkluderar en pool, klubbhus, hundpark, minigolf, basket, wifi, shuffleboard, tvättmöjligheter, gym, balsal, lekplats och biljard.

Distans: Walt Disney World: cirka 10 minuter, Universal Orlando: cirka 25 minuter.

Camping i magins land

Som nämnts tidigare kan en Disney-resa snabbt bli oöverkomligt dyr. Hotell, restauranger och parkavgifter blir alla till en betydande summa i slutändan.

Husbilar är ett utmärkt sätt att tillbringa kvalitetstid med dina nära och kära samtidigt som du är omgiven av naturen och med mycket mindre ekonomisk stress.

Av alla dessa alternativ Disneys Fort Wilderness Resorts campingplatser är de bästa på grund av tjänsterna och faciliteterna, den korta båtturen till Magic Kingdom och Disney-magin som fyller hela den 750 hektar stora parken.

Ändå har alla andra campingplatser värde, vissa för att de är extremt rimliga, medan andra är mindre trånga och utanför allfartsvägarna.

Valen är mycket personliga och vi tror att ge dig all information du behöver för att göra ditt föredragna val är en av de viktigaste sakerna vi kan göra, och det är därför vi gör det.

Så oavsett ditt val är vi glada över att ha kunnat hjälpa dig att göra ditt slutgiltiga val. Vi önskar dig och din familj lycka till och hoppas att ni får en underbar tid i detta magiska land.