Kan du stå upprätt i en Ford Transit Connect?

Vit Ford Transit Connect skåpbil på parkeringsplats

Camping är en av de främsta fritidsaktiviteterna i USA. Vans är mycket populära och används ofta för det ändamålet. Dunkar som du kan stå upp i är ett bra val när du ska välja din campingutrustning. Ford Transit Connect är en av skåpbilarna folk funderar på, men du kanske undrar om du kan stå i den.

Du kan inte stå upprätt i en Ford Transit Connect. Den korta hjulbasen har en invändig höjd på 49,7 tum och den långa hjulbasen har en höjd på 49,8 tum. Personbilen har en invändig höjd på 43,3 tum. Så om du inte är under 4 fot kan du inte stå.

Om du funderar på Ford Transit Connect, vilka är dina alternativ? Kommer det att möta dina behov? Så vad är fördelarna med Ford Transit Connect för camping? I det här inlägget tar vi en närmare titt på Ford Transit Connect.

Ford Transit Connect – Är det rätt för dig?

Ford Transit Connect är en liten, manövrerbar skåpbil. Den erbjuder en utmärkt åktur och är lätt att manövrera i trånga utrymmen, vilket gör den till det perfekta fordonet för din dagliga pendling.

Förutom att transportera inköp från järnaffären kan Connect transportera stora familjer och grupper av människor. Plus att det är ett bra fordon för camping, dock Ford Connect har inte tillräckligt med höjd för att stå.

Modell Maxhöjd
Van – Kort hjulbas 49,7 tum
Van – Lång hjulbas 49,8 tum
Personbil – Lång hjulbas 43,3 tum

Men även om Ford Transit Connect inte har plats att stå i blir det ett användbart campingfordon. Som följande tabell visar är den tillräckligt lång för de flesta att sträcka ut sig och sova.

  Kan du använda bara en vandringsstav?

Modell Golvbelastningslängd
Van – Kort hjulbas 71,9 tum
Van – Lång hjulbas 87,6 tum
Personbil – Lång hjulbas 85,6 tum

Vill du veta mer om skåpbilar du kan stå i så har vi en meddelande för att ge dig alla detaljer.

Andra intressanta inlägg

  • De 10 bästa minibussarna för camping
  • De 8 bästa skåpbilarna du kan campa i
  • Husbilar byggda på ett Ford Transit-chassi
  • Vad är skillnaden mellan en Sprinter 2500 och 3500?

Anslut campingalternativ

Även om Ford Transit Connect är liten, levererar specialistföretag konverteringssatser för att göra den redo att användas.

Ett av dessa företag är Contravansett Colorado-baserat företag som specialiserar sig på alternativ för att göra din lilla skåpbil till ett hem hemifrån. Genom att konvertera dem kan du lägga till en säng, förvaring, bord och mer för att göra din Transit Connect (endast tillgänglig för lång hjulbas) boende på vägen. Deras alternativ börjar så lågt som $8 998.

Van med öppna bakdörrar med handfat och säng
Interiörvy av konverteringsbil
Interiörvy av sängen och köket i den ombyggda skåpbilen

Utrymmet är en dyrbar vara i en skåpbil, oavsett storlek. Naturligtvis skulle man inte tro att man kunde göra så mycket med en liten skåpbil, men Contravans har strukit ut alla rynkor; utöver de ovanstående alternativen kan du välja en diskho, spishäll, ventilation, solpaneler, en markis eller till och med en soldusch!

Kontakta dem för att få en ombyggnad av din skåpbil och berätta vad du vill ha; de ger dig ett pris och en insättning på 50 % får dig på rätt spår. När delarna är klara, ta din skåpbil till Denver, de installerar den och du är igång!

Om du letar efter ett billigare alternativ kan du campa utanför skåpbilen. Med Connect har du gott om utrymme att bogsera all din utrustning till din campingdestination, så tält, kylboxar, campingspisar och fiskeutrustning passar alla bra i skåpbilen.

  Camping med en 4-åring (vad ska man tänka på, mat, snacks, packning)

Om du inte vill tälta på marken, lägg till ett tält på taket för att ge dig mer utrymme.

Vår första husbil var en Ford Transit Connect skåpbil; vi använde den i ett år och valde sedan en större som vi faktiskt kunde stå i.

Även om vi bytte in det, saknar vi det fortfarande; den var bekväm att köra, hade bra bensinkörning och när vi var klara med lastutrymmet med isolering och fårullspanel var det skönt och tyst utan vägbuller.

Om du har bestämt dig för att Transit Connect kanske är för liten för dig, vilka är dina andra Ford-val? Om du har siktet inställt på en stand-up Ford skåpbil, överväg Ford Transit. Det låga taket kommer förmodligen fortfarande inte att ge dig det takhöjd du letar efter för att stå bekvämt, men modellerna med mitten eller högt tak kommer att passa dina behov 67,6 och 77 tum, respektive.

Även om du inte kan stå i Ford Transit Connect, är det fortfarande ett lönsamt campingalternativ för en ensam husbil eller till och med ett par. Och inuti finns det tillräckligt med utrymme för alla nödvändigheter för en bekväm campingvecka.