Kan du spela hockey med en skådespelare?

Att drabbas av en skada på planen är en risk du tar varje gång du snörar på dig dina landhockeyskor. Du har varit åsidosatt ett tag, men du är nu på bättringsvägen. Även om din rollbesättning inte har blivit av, kan du fortfarande komma in i spelet igen?

Det är ingen bra idé att spela hockey med gips. Du kan skada dig själv igen och radera alla dina helande framsteg. Plus, i de flesta landhockeyregelböcker anses användningen av ett gips som farlig utrustning och är därför uteslutet från spel.

I dagens artikel kommer vi att prata vidare om varför det är en dålig idé att spela hockey med en skådespelare och hur länge du bör vänta med att återuppta spelet. Vi kommer också att ge tips för att förebygga framtida skador, så fortsätt läsa!

Varför du inte borde spela hockey med en skådespelare

När du väl fått din handled eller arm i gips, har vägen till läkning bara börjat. Du kan ha tålamod i början. Det finns trots allt en viss nyhet med att bära gips när alla dina vänner och hockeylagkamrater vill skriva på det.

Allt eftersom veckorna går, försvinner den nyheten. Mer och mer börjar man känna att det suger på att spela hockey igen. Du har inte så mycket ont, så du förstår vad det kan göra ont, eller hur?

Att spela hockey i gips kan göra mycket mer skada än nytta. Här är några mycket övertygande skäl att avstå från att spela tills du är helt läkt.

Risken för återskador är för hög

Vi kommer att prata mer i de kommande två avsnitten om hockeyskador och deras respektive återhämtningstid, men de flesta skador kräver att du tar en bra tid ledigt.

Du kan tillbringa månader med att läka din skada i gips och sedan bestämma dig för att spela hockey innan din läkare tar bort gipset. Om en felaktig puck eller boll träffar dig i gipset kan gipset splittras.

Avgjutningar är tåliga med glasfiber eller gipskonstruktion, men de är inte avsedda för tuffa aktiviteter. En trasig roll kommer att kräva att du slutar spela, vilket är motsatsen till vad du vill.

Dessutom kan du ha skadat en läkande fraktur eller tår ytterligare. Du måste besöka läkaren för att få ett nytt gips ändå, och medan du är där kommer de att titta på dig.

Efter att din läkare har bedömt din skada kan de berätta för dig att du måste börja hela läkningsprocessen eftersom du förvärrade din skada. Nu kan din återhämtningstid fördubblas eller tredubblas till vad den en gång var.

Även om detta är hjärtskärande nyheter, är att återställa din återhämtning det bästa scenariot. I mer allvarliga fall kan du orsaka en så allvarlig skada att du kanske inte kan spela hockey igen.

  Har terränghjulingar nycklar?

Din rollbesättning kan klassas som farlig utrustning

Regelbok för hockey USA Hockey anger reglerna för att spela hockey i gips i avsnitt 3, regel 305 – farlig utrustning.

Enligt regel 305, ”…Bärandet av gips eller skenor gjorda av hårda eller orubbliga material är förbjudet, även om det är vadderat, såvida det inte är skriftligt instruerat av en legitimerad läkare.”

Med andra ord måste du få en läkare att godkänna din begäran om att spela hockey igen medan du fortfarande är i gips. Det kommer inte att bli lätt att göra. Din läkare vill att du ska återhämta dig helt innan de ger dig grönt ljus för att komma tillbaka på planen.

Utan det godkännandet skulle gå in i en hockeymatch med gips antingen straffas eller kastas ut. Ditt lag ligger nu under en spelare. Du kanske trodde att du hjälpte ditt team genom att komma tillbaka till handling tidigt, men du gör precis tvärtom.

Låt oss säga att du fick en läkares tillstånd att bära ditt gips under en hockeymatch. Även då kräver regel 305 att du följer några specifika regler.

Här är termerna: ”Sådana avgjutningar eller skenor måste täckas på alla yttre ytor med inte mindre än ½ tum tjock, högdensitetspolyuretan med slutna celler eller ett alternativt material med samma maximala tjocklek och liknande fysiska egenskaper för att skydda en skada .”

Du kommer inte spela ditt bästa

Kommer du ihåg när du först började spela hockey? Du kunde knappt flytta pinnen mellan din vänstra och högra hand än mindre att snärta eller göra en passning. Att försöka spela hockey med en skådespelare kommer att kännas som att fumla i de tidiga dagarna igen.

Att bära en arm eller handledsgips minskar din flexibilitet avsevärt, och det är något du verkligen behöver när du spelar hockey. Hela din inställning till spelet kommer att behöva förändras.

Du kommer inte att spela lika bra som alla andra spelare i ditt lag eller motståndarlaget som inte bär gips. Du kommer bara att hindra ditt lag.

Vilka är de vanligaste hockeyskadorna?

Som vilken sport som helst kan hockey vara ganska skadligt. Här är några av de skador du kan få när du spelar det här spelet.

Skulderluxation

När benet i din överarm hoppar ur plats har du fått axeln att gå ur led.

Om du är en övernitisk spelare som lägger för mycket av sin överkropp på att göra smällar eller passningar, kan du få din axel att gå ur led på det sättet. Fysisk påverkan från andra spelare kan också orsaka axelluxationer, liksom dålig form som hockeyspelare.

Muskelsträckning

Ansträngda muskler är överansträngda och trötta. Även om en muskelbristning inte är en allvarlig hockeyskada, kan en belastning fortfarande vara mycket smärtsam. Behandling av muskelansträngning innebär vanligtvis vila, värme, is och kanske några NSAID för att dämpa smärtan.

  Hur man använder ett flytrör (för nybörjare)

MCL riv eller stam

MCL är en förkortning för det mediala kollaterala ligamentet, vilket är ett knäledsligament. Om du tar för många hockeybollar eller puckar till den nedre halvan kan du anstränga din MCL. Genom att fortsätta spela hockey med en skadad MCL kan den sträcka sig för tunt och så småningom gå sönder.

MCL-tårar kan vara partiella eller fullständiga, och det senare är mycket allvarligare.

Hjärnskakning

Även om hockeyspelare bär skyddsutrustning kan hjärnskakning fortfarande inträffa. Symptomen på en hjärnskakning inkluderar glömska, att känna och se omtumlad ut, sluddrigt tal, känsla av dimmighet, ljud- och ljuskänslighet, balansproblem, kräkningar och illamående, och huvudtryck eller smärta.

Hjärnskakning är otroligt allvarliga skador, eftersom flera hjärnskakningar kan förändra din hjärnstruktur.

Brutet nyckelben

Om en hockeypuck eller boll träffar dig precis rätt kan du bryta nyckelbenet. Att bli slagen med en vildsint pinne kan också leda till brott här. Det är inte som att en läkare kan sätta ett gips på ditt nyckelben, men en sele kanske kan hjälpa.

ACL riv eller stam

Ditt främre korsband eller ACL är en annan knäled, denna gång närmare mitten av ditt knä. Liksom MCL kan bli ansträngd och så småningom rivas, kan samma sak gälla för ACL.

Hur lång tid bör du ta en paus från hockey med en skada?

Du har precis fått en tid hos din läkare och de diagnostiserade dig med en eller flera av ovanstående skador. Hur lång tid kommer du behöva ta en paus från hockeyn?

Det är upp till din läkare att avgöra, men vi kan ge dig några allmänna tidslinjer här.

Axelluxationer behandlas vanligtvis med selar och kräver 12 till 16 veckors läkning. Du kommer förmodligen att behöva missa hela hockeysäsongen.

Som vi nämnde är muskelbelastning inte allvarlig. Åtminstone kan du vara tillbaka i matchen veckan efter din skada. Om din muskelansträngning är svårare kan du missa en eller två månaders spel.

MCL- och ACL-stammar kräver samma tid för att läka. Men om dessa ligament går sönder kan du behöva några månaders ledighet. I vissa fall kräver dessa skador operation, särskilt om du sliter av ligamentet helt. Då skulle du titta på en återhämtningstid på nio till 12 månader.

Trots hjärnskakningens svårighetsgrad, om du tar dig tid att behandla din omedelbart, kan du fortsätta spela hockey om så lite som en vecka.

Brutna ben, såsom nyckelben, kan behöva 10 eller 12 veckor för att läka helt.

Tips för att förebygga hockeyskador

Du kan bara kontrollera vad du gör när du spelar hockey, inte dina lagkamrater eller motståndare. Det är därför spelet aldrig blir helt riskfritt. Som sagt, du kan minimera dina risker för skador genom att följa dessa tips.

Sträck på dig innan du spelar

Fysisk aktivitet görs bäst med lemmar, ligament och senor. Oavsett om du tränar på gymmet, tränar på planen eller spelar din största hockeymatch hittills, ta för vana att stretcha i förväg. Du kommer inte att känna dig stel, och det kan gynna ditt spelande!

  Vilka är väskorna på korgen på en luftballong?

Bär skyddsutrustning

Tvättlistan över skyddande hockeyutrustning som din tränare behöver är för ditt eget bästa. Se till att din utrustning är av hög kvalitet, rätt storlek och att den bärs på rätt sätt. Ta inte av dig hockeyutrustning när du är på planen av någon anledning.

Skapa ett träningsprogram

Med din läkare bör du formulera ett träningsprogram som fungerar för din vikt och hälsa. Du kanske spenderar 30 minuter på aeroba övningar som elliptisk träning, cykla eller springa. Du kan också göra medicinbollskastningar och vridningar samt knäböj på ett ben för att stärka din nedre halva. Du skulle upprepa denna rutin flera gånger i veckan.

Ignorera inte tjatande smärta

Smärta är inte alltid ett tecken på en skada, utan snarare svaghet någonstans i kroppen. Genom att skärpa ut det och låtsas som att du inte känner det, är allt du gör att få det drabbade området att må ännu värre.

Kom ihåg att det som börjar som en ACL- eller MCL-stam kan bli ett slitet ligament genom fortsatt spel. Det kan vara skillnaden mellan att ta ledigt några veckor till att missa resten av säsongen.

När du har ont, se en läkare eller sjukgymnast. Även om din källa till smärta i slutändan är mycket liten, kommer du att vara glad att du gick!

Pressa dig inte till utbrändhet

Det spelar ingen roll vilken typ av sport du spelar. Du ska inte träna och träna varje dag. Du måste ta ledigt för att vila kroppen. Dessa perioder av inaktivitet gör att dina muskler kan återhämta sig.

Återhämta sig från vad, frågar du? Att träna och spela hockey orsakar mycket små revor i muskelvävnaden. Detta är normalt och kan till och med hjälpa till att bygga muskler. Men ju mer du fortsätter att pressa dig själv, desto större blir muskelslitorna, och det är så du slutar med tjatande smärta eller en skada.

Ingen medlem i ditt hockeylag spelar varje dag, så det borde du inte heller!

Slutgiltiga tankar

Om du har en hockeyskada som kräver gips, försök inte trycka igenom och spela ändå. Ditt gips kan gå sönder, vilket kan förvärra din skada. Dessutom förbjuder hockeyregler användning av gips på planen om inte med skriftligt tillstånd från en läkare.

Det bästa sättet att hantera en skada är att ta den lediga tiden, vila, genomgå sjukgymnastik om din läkare föreslår det, och sedan sakta ta dig tillbaka till att spela hockey. Se till att du börjar stretcha innan varje match också!