Kan du spela hockey efter att ha tatuerat dig?

Det har alltid varit din dröm att få en tatuering, och du bestämde dig nyligen för att göra den drömmen till verklighet. Tatueringsprocessen var inte så smärtsam som du trodde att den skulle vara, men området där du fick permanenta konstverk är lite ömt och ömt. Kan du fortfarande spela hockey?

Det är inte klokt att spela hockey efter att ha tatuerat sig eftersom området ännu inte är läkt. Om du svettas på din tatuering eller sträcker ut den genom ett kraftigt spel, kan du deformera konsten. All tid och pengar du spenderade på tatueringen kommer att ha varit för ingenting!

I den här artikeln kommer vi att prata mer om varför att spela hockey direkt efter att ha gjort en tatuering inte är det bästa draget. Vi kommer också att berätta för dig hur länge du kommer att behöva vara ur funktion efter att ha blivit taggad, så se till att kolla in det!

Varför du inte borde spela hockey efter att ha fått en tatuering

Du är ny ur tatueringsstolen och du kunde inte vara nöjdare med din nya permanenta kroppskonst. Du kan inte vänta tills rodnaden och svullnaden går ner så att du kan visa upp din tat för alla dina hockeylagkamrater såväl som dina vänner utanför hockeyn.

Det är en sak om du vill ha dina hockeykompisar över på ett häng hemma och avslöja din tatuering där. Det är en helt annan sak att komma på isen eller planen efter att ha blivit tjurad.

Det sistnämnda är en dålig idé av flera skäl, av vilka några är ganska allvarliga. Låt oss prata mer om detta nu.

Deformationer

Enligt arbetsresurs Fash2021 är den genomsnittliga kostnaden för en tatuering $50 till $250 för en liten och $150 till $450 för en medelstor tatuering. Avancerade tattor kan kosta upp till $800.

Tänk på att dessa priser är per tatuering. Om du har gjort en hel hylsa måste du multiplicera dina kostnader med varje tat du lägger till. Väldigt lätt kan din totala summa hamna i tusentals dollar.

Du vill behandla det drabbade området som guld ett tag så att du inte kan spola ner alla pengar i avloppet.

Det är den första anledningen till att vi skulle avstå från att spela hockey direkt efter att ha blivit tatuerad. Hockey är en intensiv aktivitet för hela kroppen. Du höjer hela tiden armarna, böjer benen och vrider på mittpartiet.

Om du har tatueringar i något av ovanstående områden kan rörelsen av ditt spel sträcka ut huden. Om du inte har några tatueringar är det här inte så stor sak. Det är inte heller något som berör om din tat har läkt helt.

  Ska jag använda min gamla fiskelina? När ska man byta ut det?

Även om tatueringen fortfarande läker, kan all flexibilitet och rörelse av att spela hockey töja tat, vilket leder till deformationer.

När tatueringen väl blir deformerad så här är det inte lätt att fixa det. Din tatuerare skulle behöva ändra originalkonstverket, så vad din ursprungliga vision om din tatuering än är skulle vara borta.

Det enda andra alternativet förutom att lägga till konstverket för att täcka deformationerna är att genomgå laserborttagning.

Det är dyrt också, kostar mellan $200 och $500 per tatuering i genomsnitt. Även om du ville utöva det här alternativet, kommer de flesta lasertatueringsborttagningstjänster inte ens att röra en tatuering om den inte har varit på din kropp i minst sex veckor.

Infektioner

När du spelar hockey svettas du. Även om ditt spel är ishockey är svettning oundviklig. Du lägger ner mycket energi på att röra dig upp och ner på planen, höja din klubba, försvara och göra mål.

Den svetten fastnar i din uniform, vilket gör att den luktar. Nu, vad tror du händer när din nya tatuering blir belagd med svett i timmar?

Bakterier och mikroorganismer kan spridas, vilket kan leda till en bakteriell infektion. Typen av infektion kan variera från systemiska infektioner som orsakar septisk chock eller endokardit till hudinfektioner som så småningom leder till nekrotiserande fasciit eller bölder, enligt en studie från 2016 i tidskriften Deutsches Aerzteblatt International.

Här är en översikt över dessa villkor om du inte är insatt.

 • Septisk chock: När en infektion orsakar ett allvarligt blodtrycksfall kommer septisk chock att följa. Du kan uppleva symtom som desorientering, förvirring, minskad urinering, andningsproblem, frossa och blek hud. Septisk chock är livshotande och måste behandlas omedelbart.
 • Endokardit: Infektioner kan ibland utvecklas till den grad att de infekterar hjärtats inre slemhinna såväl som klaffarna. Detta är endokardit. Symtomen kan uppträda som mycket milda, inklusive trötthet, frossa och feber. Om endokardit upptäcks tillräckligt tidigt kan den behandlas med antibiotika, men den kan också vara dödlig.
 • Nekrotiserande fasciit: Även om det är en sällsynt komplikation av en infektion, är nekrotiserande fasciit en komplikation. Med smeknamnet köttätande sjukdom utvecklas blåsor när vävnaden under din hud rivs ned. Den döda vävnaden måste vanligtvis avlägsnas kirurgiskt. Detta är en annan infektionskomplikation som kan vara dödlig.
 • Bölder: En abscess är ett område med pus i dina organ eller vävnader som orsakas av en infektion. Antibiotika kan behandla många bölder, även om ibland kirurgi är nödvändigt för att ta bort dem.
  Vad du ska göra när din snöskoterbromsar låser sig

Dessa kan vara de allvarligaste komplikationerna av en hudinfektion, men de bör övertyga dig om att lägga ifrån dig hockeyklubban ett tag. Du bör också avstå från alla aktiviteter som får dig att svettas, inklusive träning.

Smärta och obehag

Som vi sa i introt, efter att ha gjort en tatuering kan området vara ganska ömt och till och med ömma ett tag. Genom att spela hockey genom smärtan kommer du bara att förvärra den. Ditt obehag kan vara distraherande, så du skulle inte vara ett särskilt användbart tillskott till laget i alla fall.

Hur länge ska du vänta på att din tatuering ska läka innan du återupptar ditt hockeyschema?

Okej, okej, du är övertygad om att det kanske inte är den bästa idén att spela hockey efter att ha tatuerat sig. Exakt hur länge ska du räkna med att vara ur funktion?

Även om det varierar beroende på var du gjorde tatueringen, är den minsta tid du vill ta bort en vecka. Som sagt, en tatuering anses inte vara helt läkt förrän två eller tre veckor, så du kanske vill vara extra säker och tilldela så mycket ledighet också.

Om det är obegripligt för dig att missa tre veckors hockeyträning och matcher, kan du alltid vänta med att tatuera dig tills hockeyn är lågsäsong. På så sätt kan du ta så mycket tid för återhämtning av tatueringen du behöver utan att behöva oroa dig för schemalagda spel.

Medan du tar en paus, här är några tips för att uppmuntra korrekt tatueringsläkning.

 • När du först får din tatuering kommer din artist att applicera en steril absorberande dyna på den och sedan linda in området i bandage. Även om det är frestande att ta bort bandaget tidigt, lyssna på din artists instruktioner om hur länge du ska behålla bandaget på. Bandaget kommer att absorbera salva, lokalbedövning, bläck och blod, så du vill definitivt inte packa upp det för tidigt!
 • Rengör aldrig området i varmt vatten när tatueringen håller på att läka; använd varmt vatten.
 • Medan du kan bada efter att ha blivit tatuerad, undvik att sätta det tatuerade området under en källa med rinnande vatten som en dusch eller handfat. Använd mild antibakteriell tvål på området.
 • Efter att du tagit bort ditt tatueringsbandage, ge tatueringen tid att andas. Att exponera det för luften kommer att uppmuntra snabbare läkning.
 • Bär inte åtsittande kläder runt området med tatueringen på ett par dagar.
 • Om du har ont, kommer en lokal bedövning att inducera komfort.
 • Ett antiinflammatoriskt balsam kan få ner rodnad och svullnad runt det tatuerade området.
  Illinois Jet Ski Laws: Ett enkelt fuskblad med allt du behöver veta

Får hockeyspelare ha tatueringar?

Hockey betyder mycket för dig. Även om du inte spelar på professionell nivå, är du fortfarande helt dedikerad till din sport. Du vill inte göra något som kan ta dig bort från det. Innan du blir inked måste du veta, får hockeyspelare tatuera sig?

Det finns verkligen ingen regel mot det i NHL som vi kan hitta. Hockeyspelare är vanligtvis täckta från topp till tå ändå, så även om du hade en tatuering, såvida det inte var i ansiktet eller halsen, så skulle ingen se den.

Eftersom NHL förbjuder att bära ringar, inklusive bröllopsringar, är det många hockeystjärnor gör att tatuera ett bröllopsband istället. Snacka om ett permanent engagemang!

När det gäller mindre, icke-proffsliga hockeyligor, beror det på om tatueringar är tillåtna. Uppenbarligen, för ungdomsidrott, bör ingen spelare ha tatueringar. En liga av vuxna bör dock inte förbjudas från att tappa sig, för återigen, ingen kommer sannolikt att se din permanenta konst. Ansiktstatueringar kan dock förbjudas.

Om du är nyfiken på din ligas regel om tatueringar rekommenderar vi att du frågar din tränare. De kommer säkert att veta säkert om du kan bli tatuerad!

Hur täcker du en ny tatuering för sport?

Det är bättre att vara säker än ledsen, så du väntade i tre veckor och hoppade sedan tillbaka till hockeyplanen. Du föredrar fortfarande att inte lämna din tatuering exponerad, åtminstone inte på ett par veckor till. Hur döljer du det?

Vad idrottare vanligtvis gör är att ta ett hygieniskt bandage och sedan linda det runt tatueringen. Sedan tar de på sig sin skyddsutrustning och uniform.

Tänk på att du bär ett bandage, inte en sköld. Om du slår direkt på det tatuerade området kan skada uppstå. Det är ytterligare en mycket övertygande anledning till att spara dina tatueringssträvanden till hockeyn under lågsäsong!

Slutgiltiga tankar

Du bör inte spela hockey efter att ha tatuerat dig eftersom manövrering av din kropp kan sträcka ut den permanenta konsten och att fånga svett runt din tat kan leda till allvarlig infektion. Schemalägg din tatuering under lågsäsongen för hockey eller var beredd på att ta minst tre veckors ledigt!